Brúnó, ​Borcsa, Benjámin… 7 csillagozás

Kertész Ákos: Brúnó, Borcsa, Benjámin…

Vitatott kérdés, hogy a kutya szelídítette-e meg magának az embert, vagy az ember a kutyát, de a jelek arra vallanak, hogy a kutya alkotta az embert saját képére és hasonlatosságára, a kutya csinált belőlünk társadalomalkotó, morális lényt. A kutya tanította meg az embert a falkaélet törvényeire. Hogy a falkavezér leváltható. Az elsőbbségért való küzdelemben vérontás nincs. Aki úgy érzi, legyőzték, megadja magát. Harapások újraszámlálása sincs\u2026 A falka tagjai megvédik egymást. Akit befogad a falka, az a származásától függetlenül teljes jogú falkatag. Így indult a kapcsolat százezer éve. Hogy mi a helyzet ma, az ember sokszoros hitszegése után, erről szól majd ez a könyv.

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Ab Ovo, Budapest, 2004
160 oldal · ISBN: 9639378321

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

nagy_anikó>!
Kertész Ákos: Brúnó, Borcsa, Benjámin…

A fő vonal az író három kutyusa Brúnó, Borcsa, Benjámin. De ezen felül még több kutyatörténetet is tartalmaz – barátok, ismerősök kutyusairól.
Néha nem nagyon ideillőnek éreztem, ha hosszú, filozofikus fejtegetéseket, ez kissé zavart az összképben, és a feleségek terén is elvesztettem a fonalat. Nem egy újraolvasós kategória, de egyszeri olvasásnak elmegy. Nem nyújtott maradandó élményt, így pár hét távlatából is csak a pulira tudok tisztán visszaemlékezni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kántor Kata: A szagtalan betörő
Lázár Ervin: Tüskés varabin
Lázár Ervin: Lovak, kutyák, madarak
Homoki-Nagy István: Hegyen-völgyön
Czifferszky István: Vava
Fekete István: Fészekrablás
Nyirő József: Máté, a kutya
Czifferszky István: A sete bárány és a kuvasz
Reményik László: Kicsivel könnyebb…
Timo Parvela: Miú és Vau