Zafírkék (Időtlen szerelem 2.) 2868 csillagozás

Kerstin Gier: Zafírkék

Friss szerelmesként a múltba utazni – ez talán nem a legjobb ötlet.
A tizenhat éves újdonsült időutazó, Gwendolyn legalábbis így gondolja.
Neki és Gideonnak ugyanis épp elég a gondjuk anélkül is.
Például meg kell menteniük a világot. Vagy meg kell tanulniuk menüettet táncolni.
(Egyik sem igazán egyszerű!)

Amikor ráadásul Gideon nagyon titokzatosan kezd viselkedni, Gwendolyn számára világossá válik, hogy mihamarabb át kell vennie az irányítást a saját hormonjai felett. Különben semmi nem lesz az időtlen szerelemből!

Romantikus, humoros, példátlan – Gideon és Gwen kalandjaival Kerstin Gier mindenkor elvarázsolja közönségét.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453958 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997161 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
360 oldal · ISBN: 9789633732489 · Fordította: Szakál Gertrúd

7 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Időtlen szerelem

571 tag · 229 karc · Utolsó karc: 2023. július 19., 22:08 · Bővebben


Enciklopédia 101

Szereplők népszerűség szerint

Gideon de Villiers · Xemerius · Gwendolyn Shepherd · Leslie Hay · James August Peregrin Pimplebottom · Madame Rossini · Paul de Villiers · Lucy Montrose · Madeleine (Maddy) Montrose · Mr. George · Lord Lucas Montrose · Grace Shepherd · Raphael Bertelin · Mr. Bernhard · Falk de Villiers · Charlotte Montrose · Saint Germain · Cynthia Dale · Giordano · Glenda Montrose · Gordon Gelderman · Mr. Whitman · szélhámos


Kedvencelte 783

Most olvassa 90

Várólistára tette 378

Kívánságlistára tette 563

Kölcsönkérné 22


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Kerstin Gier: Zafírkék

„Mindannyian láthattunk már olyat,
hogy egy csésze leesik az asztalról,
és darabokra törik,
de azt soha nem fogjuk látni,
ahogy egy csésze ismét összeáll darabjaiból,
és visszaugrik az asztalra.
A rendezetlenségnek vagy entrópiának ezen növekedése
különbözteti meg a múltat a jövőtől,
és kölcsönöz ily módon irányt az időnek.”
Stephen Hawking

Megnyugodtam, és örülök hallgattam rátok @Virág_Krencz , @Maminti_tündér és @Niki_ ! Ezúton is szeretném, megköszönni a véleményeteket, valószínűleg magamtól is folytattam volna, de nem ilyen lelkesen. Szóval köszönöm. :)♥

Ez a rész már sokkal jobban lekötött, sőt mi több, igen hamar ki is olvastam.

A szereplőket jobban kezdtem érteni, az érzelmi fejlődésük igen látványosra sikeredett.

Viszont a cselekmény szálat, bár imádtam és nagyon érdekesnek találtam, még mindig bonyolult a múlt és jelen váltakozása, a családi szálakról már nem is beszélve, ezért húztam le a fél csillagot.

Összességében sokkal jobban tetszett, mint az első kötet és már elkezdtem a harmadik történetet is, és nagyon kíváncsi vagyok, miképpen záródik eme remek trilógia.

Tetszett, olvassátok! :)

3 hozzászólás
Naiva>!
Kerstin Gier: Zafírkék

Hogy hagyhattam ki ezt a sorozatot eddig? Annyira szórakoztató, olyan jó hangulatú olvasmány, hogy az ilyen könyveket kellene kötelező olvasmányokká tenni. Akkor is, ha csekély az irodalmi értéke, de őszintén, kit izgat? Több lelkes, fiatal olvasó lenne.
Egyébként nem mondanám pörgősnek, vagy olyan igazán izgalmasnak, de a hangulata és a humora miatt lehetetlenség nem szeretni.
Megvan az év első kedvenc karaktere, a kis vízköpő démon, Xemerius személyében. Egyszerűen zabálnivaló. Ennek a jelzőnek ő biztosan nem örülne. Oh, ha nekem lehetne egy ilyenem/olyanom…. vennék neki annyi kutyát,macskát, amennyit csak szeretne. Az ujjaim csak az öt csillagra képesek kattintani. Nagyon érdekel a folytatás.

13 hozzászólás
Sippancs P>!
Kerstin Gier: Zafírkék

Hah! Adjatok rám egy vörös báli ruhát, kezembe a kronográfot, jobb oldalamra Xemeriust, bal oldalamra pedig Gideont – és nem láttok egy bő évtizedig! (Addigra talán csökken a lelkesedésem az időutazás iránt.)

7 hozzászólás
gabiica P>!
Kerstin Gier: Zafírkék

Sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Egyre több izgalomban van részünk, ami felcsigáz és sokkal jobban várom, hogy olvashassam a folytatást.
Tény, hogy nem kaptam választ túl sok kérdésemre, de ez még inkább az olvasására ösztönöz.
Most már jobban megkedveltem Gwendolyn karakterét is, kíváncsi vagyok, hogyan alakul a sorsa a folytatásban. Nem mondom, hogy teljesen megszerettem, hiszen nem sok minden köszönhető neki a történetben, néha meglep, mennyire értetlen.
Még mindig azon a véleményen vagyok, hogy nagyon jól felépített világba csöppen az olvasó, szuper történet.

Nymeria96>!
Kerstin Gier: Zafírkék

Az első része sem volt különösebb hatással rám, ez pedig még annyira sem nyerte el a tetszésemet.
Legnagyobb pozitívuma, hogy olvastatja magát, na nem a hihetetlenül izgalmas történetvezetés és váratlan fordulatok miatt, sokkal inkább a könnyed és gördülékeny stílusának köszönhetően.
Továbbá Xemerius karaktere is sokat dobott a könyvön, rajta jókat lehetett mosolyogni, és Raphael is felkeltette a kíváncsiságomat.
Gwendolyn ugyanolyan ostoba és lehetetlen, mint az első részben volt, vagy talán még rosszabb, Gideon továbbra is hidegen hagy, és szerintem a szerelmi szál is kidolgozatlan.
Maradjunk annyiban, hogy ez nem az én sorozatom.

4 hozzászólás
FairyDust P>!
Kerstin Gier: Zafírkék

A trilógia ezen része nem vált a szívem csücskévé, holott az első rész a kedvenceim közé került. A történet egy helyben állt, nem történt különösebben semmi. Ennek ellenére Xemerius megjelenése hatalmasat dobott a könyvélményemen, nagyon sokat mosolyogtam a beszólásain, és rájöttem, hogy nekem is kell egy ilyen vízköpő, Gwen kifejezetten idegesített, Gideon pedig mínuszba lépett, egyáltalán nem szimpatikus karakter.
Tovább olvasom a sorozatot, és reménykedem egy jó befejezésben!
Bővebb értékelés: https://missreaders.com/books/details/16

Szösszenet P>!
Kerstin Gier: Zafírkék

Az első rész izgalmasabb volt, most több oldalt éreztem feleslegesnek. Gwendolyn időutazása és a szerelem egy jó párosítás, de talán többet is ki lehetett volna hozni ebből a részből. Kicsit zavaros részek miatt néhol hanyatlott a lelkesedésem.

Timi970120>!
Kerstin Gier: Zafírkék

Ódzkodva kezdtem el olvasni, ugyanis az első része hiába volt egész jó, annyira nem, hogy mindenáron belevágjak. És igazán örülök neki, hogy adtam neki egy esélyt. Sokkal jobban tetszett, mint az előző része. Az olyan volt, mint egy bevezetés, itt viszont már tényleg elindultak az események. Mondhatni, ez volt a tárgyalás része. Szinte össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
Nem hiszem, hogy tudnék rosszat mondani róla. És ha mégis, akkor sem akarok! Hisz tökételesen meglepett mennyire más a két rész.
Ez olvastatja magát. Beleéltem magam. Itt nem kívántam azt, bárcsak lennék kettő-négy évvel fiatalabb, hátha akkor jobban hatna rám. Voltak események, melyekre nem számíthattam. Borzasztóan meglepett a különbség annak ellenére, hogy reméltem, ezt vártam. Persze, volt olyan, ami azért várható volt, de ebbe most nem mennék bele; aki olvasta, valószínűleg tudhatja is, mire gondolok. Ha meg nem, nem is számít!
Akárhogy is egyrészt nagyon szeretném már most olvasni a kövezkező részt, másrészt viszont nagyon nem, hisz az az utolsó.

Viktória_Erdei P>!
Kerstin Gier: Zafírkék

Izgalmas volt, bonyodalmakkal teli. Gideont még mindig nem sikerült megkedvelnem. Viszont Xemerius. Én is akarok ilyen mindentudó vízköpőt, még ha néhanapján idegesít is. Leslie nagyon jó barátnő. Gwen pedig szimpatikusabb lett. Charlotte még mindig bekavar. Jó lenne, ha már felfogná, hogy nem ő a kiválasztott. Szerencsére itt van nálam a befejező rész, így nem kell várnom, hogy mi lesz a vége.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ramii>!

– Oké, akkor kezdjük elölről az egészet! Az én nevem Gwendolyn Shepherd. Örülök, hogy megismerhettelek.
– Xemerius – mutatkozott be a vízköpő, és egész kis pofája csak úgy sugárzott az örömtől. – Nagyon örvendek. – Azzal felmászott a mosdókagylóra, és mélyen a szemembe nézett. – Komolyan! Nagyon-nagyon örvendek! Veszel nekem egy macskát?

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gwendolyn Shepherd · Xemerius
3 hozzászólás
szakcsgab>!

– Semmi okod hiperventillálni. Loverboynak még megvan az összes szép, fehér foga. És egyfolytában káromkodik magában, ami szerintem jó jel.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xemerius
LaBelle>!

– És… mit csinálsz ma este? – érdeklődött ártatlanul Gideon, elővéve lehető legbarátságosabb stílusát.
– Természetesen szorgalmasan gyakorolom a menüettet, elalvás előtt pedig olyan mondatokat próbálok majd alkotni, amelyekben nem fordul elő a porszívó, a vérnyomásmérő, a jogging és a szívtranszplantáció – feleltem csípősen.

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gideon de Villiers · Gwendolyn Shepherd
1 hozzászólás
szakcsgab>!

– Hihetetlenül jól csináltad! Van egyáltalán valami, amihez nem értesz? – Te jó ég, úgy beszéltem, mint egy rajongó.
– Nincs! Hidd csak nyugodtan, hogy félisten vagyok!

301. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gideon de Villiers · Gwendolyn Shepherd
1 hozzászólás
Algernon P>!

Mindannyian láthattunk már olyat,
hogy egy csésze leesik az asztalról,
és darabokra törik,
de azt soha nem fogjuk látni,
ahogy egy csésze ismét összeáll darabjaiból,
és visszaugrik az asztalra.
A rendezetlenségnek vagy entrópiának ezen növekedése
különbözteti meg a múltat a jövőtől,
és kölcsönöz ily módon irányt az időnek.

Stephen Hawking

315. oldal, 12. fejezet · Stephen Hawking

Kapcsolódó szócikkek: entrópia
11 hozzászólás
szakcsgab>!

– Nem is tudom. Nem szoktam alkoholt fogyasztani – feleltem habozva. Egyetlen tapasztalatom az alkohollal kapcsolatban két évvel korábban szereztem. Egy pizsamapartin történt Cynthiánál. Egy teljesen ártalmatlan partin. Fiúk nélkül, chipsszel és High-School-Musical DVD-kkel. És egy salátástállal tele vaníliafagyival, narancslével és vodkával… A vodkában az volt a durva, hogy a vaníliafagyi teljesen elnyomta az ízét, és a kotyvalék nyilvánvalóan mindenkire más hatást gyakorolt. Miközben Cynthia három pohár után feltépte az ablakot, és egész Chelsea hallhatta, amint azt ordítja: „Zac Efron, szeretlek!”, Leslie a vécékagyló fölé hajolva hányt, Peggy szerelmi vallomást tett Sarahnak („Ollyan séép vagy, vegyél felességül!"), Sarah pedig sírógörcsöt kapott anélkül, hogy tudta volna, mitől. De a vodka rám volt a legrosszabb hatással. Cynthia ágyán ugráltam, és végtelenített szalag módjára ordítottam, hogy Breaking Free. Amikor Cynthia apja bejött a szobába, odatartottam elé Cynthia hajkeféjét, mintha az egy mikrofon lenne, és ezt kiabáltam: – Énekelj velem, kopasz! Riszáld a csípőd! – Másnap képtelen voltam megmagyarázni a történteket.

270. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cynthia Dale · Gwendolyn Shepherd · High School Musical
12 hozzászólás
AgiVega IP>!

– Nincs véletlenül egy hajkeféd?
Csak mert jobban tudok énekelni, ha közben hajkefét tartok a kezemben.

280-281. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gwendolyn Shepherd
Fiizso P>!

– […] Elviselhetetlenül beképzelt vagy!
– Sajnálom. Csak olyan… mámorító érzés, hogy miattam még levegőt is elfelejtesz venni.

191. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gideon de Villiers · Gwendolyn Shepherd
Ada_>!

– Az olyan fegyvert, amellyel nem tudsz bánni, rendszerint ellened fordítják – válaszolta Gideon nagy bölcsen.

137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gideon de Villiers
Mina>!

– Készséggel állok szíves szolgálatára, asszonyom. – Mr. Bernhard megrakta a kandallót, majd jó éjszakát kívánt nekünk.
Xemerius követte. – Feltétlenül meg kell néznem, hogy leveszi-e a szemüvegét, mielőtt lefekszik aludni – mondta. – És reggel beszámolok, ha esetleg kisettenkedne a házból, hogy titokban basszusgitárosként lépjen fel egy heavy metál zenekarban.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mr. Bernhard · Xemerius
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Időtlen szerelem sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Fróna Zsófia: Démonok közt
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Csóti Lili: Hetedvérig
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Marosi Katalin: Teddy bosszúja
Jennifer L. Armentrout: Torn – Szétszakítva
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén
Joss Stirling: Misty