Smaragdzöld (Időtlen szerelem 3.) 2805 csillagozás

Kerstin Gier: Smaragdzöld

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mit tesz az, akinek összetörték a szívét? Úgy van. Telefonál a legjobb barátnőjével, csokoládét majszol és hetekig dagonyázik a boldogtalanságban. Csak az a bökkenő, hogy az akarata ellenére időutazóvá vált Gwendolynnak egészen más dolgokra kell tartalékolnia az energiáit: például a túlélésre. Mert azok a szálak, amelyeket a kétes hírű Saint Germain gróf még a múltban illesztett egymáshoz, immár a jelenben is veszélyes hálóvá szövődtek.

Ahhoz, hogy felfedjék a titkot, Gideonnak és Gwendolynnak nem elég eltáncolni egy menüettet a 17. század egyik legpompásabb bálján, hanem hanyatt-homlok kell belevetniük magukat a kalandokba bármelyik évről is legyen szó…

Érzelmi hullámvasút az évszázadokon keresztül: Gideon és Gwen kalandjai Kerstin Gier, kitűnő bestseller-szerző tollából.

Beleszeretsz!

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456829 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997178 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
448 oldal · ISBN: 9789633732502 · Fordította: Szakál Gertrúd

6 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Időtlen szerelem

573 tag · 229 karc · Utolsó karc: 2023. július 19., 22:08 · Bővebben


Enciklopédia 101

Szereplők népszerűség szerint

Gideon de Villiers · Xemerius · Gwendolyn Shepherd · Leslie Hay · James August Peregrin Pimplebottom · Madame Rossini · Paul de Villiers · Lucy Montrose · Madeleine (Maddy) Montrose · Mr. George · Lord Lucas Montrose · Júlia · Grace Shepherd · Raphael Bertelin · Mr. Bernhard · Robert White · Miro Rakoczy · Falk de Villiers · Charlotte Montrose · Nick Shepherd · Saint Germain · Caroline Shepherd · Lady Tilney · Lady Arista · Cynthia Dale · Kis Hableány · Marie Curie · Glenda Montrose · Mr. Marley · Mr. Whitman · Pocahontas

Helyszínek népszerűség szerint

London · eBay


Kedvencelte 753

Most olvassa 99

Várólistára tette 373

Kívánságlistára tette 550

Kölcsönkérné 22


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Kerstin Gier: Smaragdzöld

„Azzal sóhajtozva ismét a gombjaimmal kezdtem bajlódni. – Jaj, te jó ég! A cipzár feltalálóját rég szentté kellet volna avatni.
Gideon elvigyorodott. – Fordulj meg, majd én segítek! – mondta. -Ó! De hiszen ez több száz gomb!
Hosszú ideig tartott, mire végiggombolta a ruhát, talán részben azért is, mert minden második gombnál megcsókolta a nyakamat. Biztosan jobban élveztem volna, ha Xemerius nem ismétli el minden csóknál, hogy „Csám, csám kis mádám” ."

Amikor azt hiszed, már semmi újat nem tud nyújtani, akkor szembe csap az igazság, a trilógia harmadik kötete, ez a „gyöngyszem” ha lehetett még jobban megzavart, még jobban tönkre tett, és még jobban megszerettem általa az egész sorozatot.

Ebben a részben szép lassan minden tégla darab a helyére kerül, ahol azt éreztem, megtébolyodok, ott tulajdonképpen nem történt más, mint még rántott egy utolsót a cselekmény szálon az írónő, még eljátszotta utolsó dallamát a lelkem húrjain.

Mi tagadás ez a rész volt a legizgalmasabb, valahol a legfájdalmasabb és a legszebb.
Annyi könnyet hullattam, melyet már szégyenlek bevallni és olyan jókat kacagtam, hogy jó volt rám nézni.

Ha egy történet eltud repíteni a mennyek kapujáig, de a pokol kénköves bugyrait is megtudja mutatni, akkor azt kell írjam csak is a kedvencek között landolhat.
És hozzá kell tegyem, nem ilyen befejezésre számítottam, mégis így volt tökéletes és kerek az egész…

Örülök elolvastam, és még biztos újra fogom.

Ajánlom, kedvenc!

4 hozzászólás
kellyolvas P>!
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Az egyik legjobb sorozat, amit ya területen olvastam. Végig feszült érdeklődéssel olvastam minden részt, és az izgalmakat a legjobb módon ellensúlyozta a rengeteg humor.
A karakterek múltban és jelenben is levettek a lábamról, nem lehet hibát felmutatni. Gideonban végig bíztam, meglett az eredménye, hiába ijesztgetett a 2. részben.
Marcipánszív:) erről az édességről mindig ez a történet fog eszembe jutni:) Majd jó sokszor eszem:)
Most nagyon szigorú leszek! Fél pontot levonok, mégpedig azért, mert nekem kellett volna a végére egy picit több Gideon érzelem! Egy olyan elveszítem-az-eszem csókolózás, vagy ilyesmi, amire annyira várt Gwenny. Sajnálom, hogy ez elmaradt. Az epilógusban nem Lucy és Paul párosáról kívántam olvasni, hanem inkább Gwendolyn-Gideon jövőjéről.

9 hozzászólás
Gorkie>!
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Nem lettünk barátok ezzel a sorozattal. Gyenge volt az időutazós szál, a vélemények és a fülszöveg alapján, komolyabbat vártam.
Gwen már nem csak buta, de bőgőmasina is lett. Ennyit bömbölni! O.o
A legtöbb csavart előre tudtam. Volt, amit már az első részben. :D
A vége sem volt túl izgalmas, hamar le lett rendezve és igazán érdekelt volna még 1-2 dolog, pl.: mi lesz ezek után az Őrzőkkel vagy mi lesz Falk és Grace között…
Örülök, hogy végeztem vele.

22 hozzászólás
janka0416>!
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Borító: 5/5- wunderschön! :)
Cselekmény: 5/5*****- Mégpedig 5 dolog miatt.
1. nem nézek annyi romantikus filmet, szval. nem tudtam,hogy mi fog történni Gideon és Gwendolyn között. De ááááá! *.*
2. gróf… nem akarom lelőni a poént, ezért csak annyit mondok: én megmondtam!
3. az áruló.. nem hittem volna…
4. a kedvencem továbbra is Xemerius marad! :D
5. azt hiszem ez a sorozat, még a Szent Johanna Gimit is lepipálja nálam. :D

24 hozzászólás
Sippancs P>!
Kerstin Gier: Smaragdzöld

– 2017: 29 éves fejjel megismertem a sorozatot, és imádtam. Én is időutazó géneket akarok!
– 2027: Túl vagyok a harmadik újraolvasáson, és még mindig töretlen a lelkesedésem. Továbbra is időutazó akarok lenni, és… jaj, kislányom (Emma), még pár perc, csak anya elolvassa a kedvenc jeleneteit!
– 2037: Emma, behoztam a szobádba egy sorozatot, ide teszem az éjjeliszekrényedre. Bár már majdnem 30 éve jelent meg az első kiadása, biztos vagyok benne, hogy nagyon fogod szeretni. Jó olvasást, drágám!
– 2057: Emma, szerinted még kicsik ahhoz a lányok (unokák), hogy kezükbe vegyék az Időtlen szerelem trilógiát?
– 2060: A fene egye meg! Itt vagyok 72 éves, és még mindig nem sikerült időutaznom! Ahh, talán ha újra leveszem az első részt a polcról…

Hatalmas szerelem lett ez a könyv és az egész sorozat. Pedig mennyi előítélettel vágtam bele az olvasásba!
Köszönöm, köszönöm, köszönöm Kerstin Gier!

12 hozzászólás
FairyDust P>!
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Befejeztem a sorozatot, el se hiszem! Minden kis hibája ellenére, hiányozni fog a világ, de főleg Xemerius. :D
Élvezetes és eseménydús lett a zárókötet, a szívem csak a vége miatt fáj, ami szerintem eleggé összecsapott. Nagyon tetszett, hogy több helyen visszautalt az írónő az első kötetben olvasott cselekményekre, ez kevés ifjúsági sorozat mondhatja el magáról. A szereplőkkel nem volt semmi probléma, egyedül Gideon volt ellenszenves, de ezt a bővebb kritikában kifejtem.
Remek élmény volt, szeretnék még olvasni Giertől!
Spoilermentes trilógia kritika: https://missreaders.com/books/details/17

Nita_Könyvgalaxis>!
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Ez a regény olyan könnyed, mint egy libbenő selyemszoknya, olyan édes, mint egy marék szaloncukor, és sokkal szórakoztatóbb, mint a vígjátékok többsége.
Bár engem Gwen a halálba tudna néha kergetni a hisztijeivel, de mégis az egész történet annyira szeretni való, izgalmas és humoros, hogy képtelen vagyok nem szeretni. Két estére megint sikerült teljesen megfeledkeznem a külvilágról, és csak Gwen és Gideon csetlésén-botlásán szórakozni. Én ennél többet nem is vártam a Smaragdzöldtől.
Erősen gondolkodom, hogy macska helyett inkább egy vízköpő kísértetet kéne beszereznem. :)

7 hozzászólás
gabiica P>!
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Igazán szuper és izgalmas befejezést kapott a történet, egyszerűen lenyűgözött.
Olyan események sorozatát mutatta be, amelyekre egyáltalán nem is számítottam volna.
Fel sem merült bennem, ami spoiler
Azt végig sejtettem, hogy spoiler
Nagy kedvencem lett Xemerius karaktere, humoros viselkedése feldobta az egész történetet.
A befejezést illetően kicsit többre számítottam, legalábbis az epilógust illetően szerettem volna, ha jobban ki van fejtve, mi is történt minden után.
Nagyon örültem, hogy olvashattam ezt a trilógiát.

Amaryll87>!
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Minden rész izgalmas volt, de ez lett a legjobb. Ahogy minden puzzle darab a helyére kerül, és felvillan a villanykörte az ember feje felett, az szuper. Gideon és Gwendolyn is végre boldog. Kiderül az összes titok. Hihetetlen könyv. Szövevényes, fondorlatos, fordulatokkal teli.

7 hozzászólás
abstractelf>!
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Vége…. ezt nem hiszem el, hogy vége lett.
Viszont annyira, de annyira fantasztikus, szuper, kiváló, izgalmas, eseménydús, érzelmes, megható, humoros, fordulatos, meglepő, idegtépő, szerethető rész kaptam a búcsúzás fájdalmának ellenére, hogy csak örülni tudok.
Az egyik legjobb zárókötet, amit valaha olvastam, és most legszívesebben csak újraolvasnám az egészet. Imádom Kerstin Giert!
u.i.: Szeretlek: Gideon, Raphael, Xemerius, Lucas, Gwen, Lucy, Leslie, Paul, Gwen anyukája, Nick, Caroline.

18 hozzászólás

Népszerű idézetek

MFKata>!

– Amikor megcsókolsz, Gwendolyn Shepherd, az olyan, mintha elveszteném a kapcsolatot a szilárd talajjal. Fogalmam sincs, hogyan csinálod, vagy hol tanultad. Ha egy filmből, akkor mindenképpen meg kell néznünk együtt. – Egy pillanatra elhallgatott. – Amit tulajdonképpen mondani akartam: amikor megcsókolsz, akkor semmi mást nem akarok többé, mint téged érezni, és a karomban tartani.

400-401. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gideon de Villiers · Gwendolyn Shepherd
5 hozzászólás
_Vic_ P>!

– A két sóvárogva várt mesebeli herceg ezen a reggelen kivételesen az istállóban hagyta a fehér paripáját, és metróval érkezett – szónokolta Xemerius kenetteljes hangon. – Amikor megpillantották őket, a két hercegnőnek felcsillant a szeme, és amikor az ifjonti hormontöltetek zavart puszik és bárgyú vigyorok formájában összetalálkoztak, az okos és végtelenül szép démonnak sajnos bele kellett hánynia egy papírkosárba.

390-391. oldal (Könyvmolyképző, 2012)

1 hozzászólás
Perszephoné>!

– Én majd tartom a frontot – ígérte Xemerius. – Ha valaki jön, és el akarja lopni ezt az izét, kegyetlenül… öhm… leköpöm.

353. oldal, 13. fejezet (Könyvmolyképző, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: kronográf · Xemerius
2 hozzászólás
Tia04>!

Ugorj – és útközben lefelé növessz szárnyakat!

Ray Bradbury

65. oldal · Ray Bradbury

Kapcsolódó szócikkek: Ray Bradbury
5 hozzászólás
Knefkati>!

Fejjel lefele függeszkedett az ajtó fölötti baldachinon, és károgó hangon kántálni kezdett:
– Gidi és Gwendolyn, csókot lát a baldachin, a baldachin recsegett, Xemerius nevetett.

306. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gideon de Villiers · Gwendolyn Shepherd · Xemerius
_Vic_ P>!

– Nem lehetne kicsit visszavenni a lelkesedésedből? Az ember azt is hihetné, hogy épp elektrosokk-kezelésről jössz – zsémbelt Xemerius.
Helytelenítő pillantást akartam vetni rá, de végül mégis sugárzó mosoly lett belőle. Az én kis cuki, zsémbes vízköpődémonom!
– Téged is szeretlek! – mondtam neki.
– Ó, te jó ég! – nyögött fel. – Ha tévéműsor volnál, akkor most elkapcsolnálak.

272. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gwendolyn Shepherd · Xemerius
4 hozzászólás
Tia04>!

Az időt nem lehet feltartani, de a szerelem kedvéért olykor megáll.

Pearl S. Buck

181. oldal · Pearl S. Buck

Kapcsolódó szócikkek: idő · szerelem
DreamerGirl>!

Akiket szeretnek, sosem halnak meg igazán, mert a szeretet egyenlő a halhatatlansággal.

Emily Dickinson

14. fejezet · Emily Dickinson

Sheila_7 I>!

Az ilyen szemeket be kellene tiltani. Vagy hozni kellene egy törvényt, hogy az ilyen szép szemű fiúknak kizárólag napszemüvegben szabad megjelenniük.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: napszemüveg
16 hozzászólás
brabiviki>!

Azzal sóhajtozva ismét a gombjaimmal kezdtem bajlódni. – Jaj, te jó ég! A cipzár feltalálóját rég szentté kellet volna avatni.
Gideon elvigyorodott. – Fordulj meg, majd én segítek! – mondta. – Ó! De hiszen ez több száz gomb!
Hosszú ideig tartott, mire végiggombolta a ruhát, talán részben azért is, mert minden második gombnál megcsókolta a nyakamat. Biztosan jobban élveztem volna, ha Xemerius nem ismétli el minden csóknál, hogy „Csám, csám kis mádám".

353. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gideon de Villiers · Gwendolyn Shepherd · Xemerius

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Fróna Zsófia: Fegyverek Háza
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Csóti Lili: Hetedvérig
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Marosi Katalin: Teddy bosszúja
Jennifer L. Armentrout: Torn – Szétszakítva
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén
Joss Stirling: Misty