76. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
79. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Smaragdzöld (Időtlen szerelem 3.) 2084 csillagozás

Kerstin Gier: Smaragdzöld

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mit tesz az, akinek összetörték a szívét? Úgy van. Telefonál a legjobb barátnőjével, csokoládét majszol és hetekig dagonyázik a boldogtalanságban. Csak az a bökkenő, hogy az akarata ellenére időutazóvá vált Gwendolynnak egészen más dolgokra kell tartalékolnia az energiáit: például a túlélésre. Mert azok a szálak, amelyeket a kétes hírű Saint Germain gróf még a múltban illesztett egymáshoz, immár a jelenben is veszélyes hálóvá szövődtek.

Ahhoz, hogy felfedjék a titkot, Gideonnak és Gwendolynnak nem elég eltáncolni egy menüettet a 17. század egyik legpompásabb bálján, hanem hanyatt-homlok kell belevetniük magukat a kalandokba bármelyik évről is legyen szó…

Érzelmi hullámvasút az évszázadokon keresztül: Gideon és Gwen kalandjai Kerstin Gier, kitűnő bestseller-szerző tollából.

Beleszeretsz!

Eredeti mű: Kerstin Gier: Smaragdgrün

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456829 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456829 · Fordította: Szakál Gertrúd · Illusztrálta: Eva Schöffmann-Davidov
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
444 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456829 · Fordította: Szakál Gertrúd

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Időtlen szerelem

574 tag · 235 karc · Utolsó karc: 2018. december 31., 19:13 · Bővebben


Enciklopédia 67

Szereplők népszerűség szerint

Gideon de Villiers · Xemerius · Gwendolyn Shepherd · Leslie Hay · James August Peregrin Pimplebottom · Madame Rossini · Paul de Villiers · Lucy Montrose · Madeleine (Maddy) Montrose · Lord Lucas Montrose · Mr. George · Raphael Bertelin · Grace Shepherd · Júlia · Falk de Villiers · Mr. Bernhard · Robert White · Nick Shepherd · Caroline Shepherd · Lady Tilney · Charlotte Montrose · Lady Arista · Miro Rakoczy · Saint Germain · Cynthia Dale · Kis Hableány · Glenda Montrose · Marie Curie · Mr. Marley · Mr. Whitman · Pocahontas

Helyszínek népszerűség szerint

London · eBay


Kedvencelte 673

Most olvassa 121

Várólistára tette 324

Kívánságlistára tette 482

Kölcsönkérné 22


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Az egyik legjobb sorozat, amit ya területen olvastam. Végig feszült érdeklődéssel olvastam minden részt, és az izgalmakat a legjobb módon ellensúlyozta a rengeteg humor.
A karakterek múltban és jelenben is levettek a lábamról, nem lehet hibát felmutatni. Gideonban végig bíztam, meglett az eredménye, hiába ijesztgetett a 2. részben.
Marcipánszív:) erről az édességről mindig ez a történet fog eszembe jutni:) Majd jó sokszor eszem:)
Most nagyon szigorú leszek! Fél pontot levonok, mégpedig azért, mert nekem kellett volna a végére egy picit több Gideon érzelem! Egy olyan elveszítem-az-eszem csókolózás, vagy ilyesmi, amire annyira várt Gwenny. Sajnálom, hogy ez elmaradt. Az epilógusban nem Lucy és Paul párosáról kívántam olvasni, hanem inkább Gwendolyn-Gideon jövőjéről.

9 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Kerstin Gier: Smaragdzöld

"Azzal sóhajtozva ismét a gombjaimmal kezdtem bajlódni. – Jaj, te jó ég! A cipzár feltalálóját rég szentté kellet volna avatni.
Gideon elvigyorodott. – Fordulj meg, majd én segítek! – mondta. -Ó! De hiszen ez több száz gomb!
Hosszú ideig tartott, mire végiggombolta a ruhát, talán részben azért is, mert minden második gombnál megcsókolta a nyakamat. Biztosan jobban élveztem volna, ha Xemerius nem ismétli el minden csóknál, hogy „Csám, csám kis mádám" ."

Amikor azt hiszed, már semmi újat nem tud nyújtani, akkor szembe csap az igazság, a trilógia harmadik kötete, ez a „gyöngyszem” ha lehetett még jobban megzavart, még jobban tönkre tett, és még jobban megszerettem általa az egész sorozatot.

Ebben a részben szép lassan minden tégla darab a helyére kerül, ahol azt éreztem, megtébolyodok, ott tulajdonképpen nem történt más, mint még rántott egy utolsót a cselekmény szálon az írónő, még eljátszotta utolsó dallamát a lelkem húrjain.

Mi tagadás ez a rész volt a legizgalmasabb, valahol a legfájdalmasabb és a legszebb.
Annyi könnyet hullattam, melyet már szégyenlek bevallni és olyan jókat kacagtam, hogy jó volt rám nézni.

Ha egy történet eltud repíteni a mennyek kapujáig, de a pokol kénköves bugyrait is megtudja mutatni, akkor azt kell írjam csak is a kedvencek között landolhat.
És hozzá kell tegyem, nem ilyen befejezésre számítottam, mégis így volt tökéletes és kerek az egész…

Örülök elolvastam, és még biztos újra fogom.

Ajánlom, kedvenc!

1 hozzászólás
>!
janka0416
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Borító: 5/5- wunderschön! :)
Cselekmény: 5/5*****- Mégpedig 5 dolog miatt.
1. nem nézek annyi romantikus filmet, szval. nem tudtam,hogy mi fog történni Gideon és Gwendolyn között. De ááááá! *.*
2. gróf… nem akarom lelőni a poént, ezért csak annyit mondok: én megmondtam!
3. az áruló.. nem hittem volna…
4. a kedvencem továbbra is Xemerius marad! :D
5. azt hiszem ez a sorozat, még a Szent Johanna Gimit is lepipálja nálam. :D

24 hozzászólás
>!
Gorkie
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Nem lettünk barátok ezzel a sorozattal. Gyenge volt az időutazós szál, a vélemények és a fülszöveg alapján, komolyabbat vártam.
Gwen már nem csak buta, de bőgőmasina is lett. Ennyit bömbölni! O.o
A legtöbb csavart előre tudtam. Volt, amit már az első részben. :D
A vége sem volt túl izgalmas, hamar le lett rendezve és igazán érdekelt volna még 1-2 dolog, pl.: mi lesz ezek után az Őrzőkkel vagy mi lesz Falk és Grace között…
Örülök, hogy végeztem vele.

15 hozzászólás
>!
FairyDust P
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Befejeztem a sorozatot, el se hiszem! Minden kis hibája ellenére, hiányozni fog a világ, de főleg Xemerius. :D
Élvezetes és eseménydús lett a zárókötet, a szívem csak a vége miatt fáj, ami szerintem eleggé összecsapott. Nagyon tetszett, hogy több helyen visszautalt az írónő az első kötetben olvasott cselekményekre, ez kevés ifjúsági sorozat mondhatja el magáról. A szereplőkkel nem volt semmi probléma, egyedül Gideon volt ellenszenves, de ezt a bővebb kritikában kifejtem.
Remek élmény volt, szeretnék még olvasni Giertől!
Spoilermentes trilógia kritika: https://missreaders.com/books/details/17

>!
gabiica P
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Igazán szuper és izgalmas befejezést kapott a történet, egyszerűen lenyűgözött.
Olyan események sorozatát mutatta be, amelyekre egyáltalán nem is számítottam volna.
Fel sem merült bennem, ami spoiler
Azt végig sejtettem, hogy spoiler
Nagy kedvencem lett Xemerius karaktere, humoros viselkedése feldobta az egész történetet.
A befejezést illetően kicsit többre számítottam, legalábbis az epilógust illetően szerettem volna, ha jobban ki van fejtve, mi is történt minden után.
Nagyon örültem, hogy olvashattam ezt a trilógiát.

>!
Sippancs P
Kerstin Gier: Smaragdzöld

– 2017: 29 éves fejjel megismertem a sorozatot, és imádtam. Én is időutazó géneket akarok!
– 2027: Túl vagyok a harmadik újraolvasáson, és még mindig töretlen a lelkesedésem. Továbbra is időutazó akarok lenni, és… jaj, kislányom (Emma), még pár perc, csak anya elolvassa a kedvenc jeleneteit!
– 2037: Emma, behoztam a szobádba egy sorozatot, ide teszem az éjjeliszekrényedre. Bár már majdnem 30 éve jelent meg az első kiadása, biztos vagyok benne, hogy nagyon fogod szeretni. Jó olvasást, drágám!
– 2057: Emma, szerinted még kicsik ahhoz a lányok (unokák), hogy kezükbe vegyék az Időtlen szerelem trilógiát?
– 2060: A fene egye meg! Itt vagyok 72 éves, és még mindig nem sikerült időutaznom! Ahh, talán ha újra leveszem az első részt a polcról…

Hatalmas szerelem lett ez a könyv és az egész sorozat. Pedig mennyi előítélettel vágtam bele az olvasásba!
Köszönöm, köszönöm, köszönöm Kerstin Gier!

12 hozzászólás
>!
Nita_Könyvgalaxis P
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Ez a regény olyan könnyed, mint egy libbenő selyemszoknya, olyan édes, mint egy marék szaloncukor, és sokkal szórakoztatóbb, mint a vígjátékok többsége.
Bár engem Gwen a halálba tudna néha kergetni a hisztijeivel, de mégis az egész történet annyira szeretni való, izgalmas és humoros, hogy képtelen vagyok nem szeretni. Két estére megint sikerült teljesen megfeledkeznem a külvilágról, és csak Gwen és Gideon csetlésén-botlásán szórakozni. Én ennél többet nem is vártam a Smaragdzöldtől.
Erősen gondolkodom, hogy macska helyett inkább egy vízköpő kísértetet kéne beszereznem. :)

7 hozzászólás
>!
Nymeria96
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Végre, végre befejeztem!
A sorozat első két részét még hónapokkal ezelőtt olvastam, de mivel nem voltak különösebb hatással rám, eléggé elhalványultak az emlékeim a történetről.
A befejező rész sem tetszett különösebben, végig untatott a történet, és nem érdekelt a szereplők sorsa sem. Néhány „váratlan fordulat” pedig különösen bosszantóra sikerült.
Szerettem volna elolvasni az írónő másik sorozatát is, a Silber-trilógiát, de ezek után nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet-e.

2 hozzászólás
>!
Naiva P
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Eddig folyton csak kerülgettem (ezt a trilógiát), illetve halasztgattam az elkerülhetetlent, de most már tudom, hogy kár lett volna kihagyni. Most a legnagyobb gondom, hogy nincs folytatása. Kész. Vége. Ennyi. Pedig olyan jó volt. Egyre jobban magával ragadott a könyv hangulata, humora, de még az időutazás is, ami eddig teljesen hidegen hagyott. Azért voltak apróbb hibái, pl. a végénél úgy éreztem, kissé el lett kapkodva, míg a történet eleje túlságosan aprólékos volt. Gwen felesleges hisztijéről nem beszélve, de ezek semmit sem vontak le a könyv szerethetőségéből, hangulatából.
Gwen és Gideon aranyos, összeillő páros, de persze a kis Xemerius volt továbbra is a legkedvesebb szereplő számomra. Hihetetlen egy figura, egyben nagyon eredeti. A végén, az epilógusban jobban örültem volna egy jó hosszú Gwen és Gideon jelenetnek, de nem panaszkodom. Méltó befejező kötet volt.


Népszerű idézetek

>!
MFKata

Amikor megcsókolsz, Gwendolyn Shepherd, az olyan, mintha elveszteném a kapcsolatot a szilárd talajjal. Fogalmam sincs, hogyan csinálod, vagy hol tanultad. Ha egy filmből, akkor mindenképpen meg kell néznünk együtt. – Egy pillanatra elhallgatott. – Amit tulajdonképpen mondani akartam: amikor megcsókolsz, akkor semmi mást nem akarok többé, mint téged érezni, és a karomban tartani.

400-401. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gideon de Villiers · Gwendolyn Shepherd
5 hozzászólás
>!
_Vic_

– A két sóvárogva várt mesebeli herceg ezen a reggelen kivételesen az istállóban hagyta a fehér paripáját, és metróval érkezett – szónokolta Xemerius kenetteljes hangon. – Amikor megpillantották őket, a két hercegnőnek felcsillant a szeme, és amikor az ifjonti hormontöltetek zavart puszik és bárgyú vigyorok formájában összetalálkoztak, az okos és végtelenül szép démonnak sajnos bele kellett hánynia egy papírkosárba.

390-391. oldal (Könyvmolyképző, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Xemerius
>!
Perszephoné P

– Én majd tartom a frontot – ígérte Xemerius. – Ha valaki jön, és el akarja lopni ezt az izét, kegyetlenül… öhm… leköpöm.

353. oldal, 13. fejezet (Könyvmolyképző, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: kronográf · Xemerius
2 hozzászólás
>!
_Vic_

– Nem lehetne kicsit visszavenni a lelkesedésedből? Az ember azt is hihetné, hogy épp elektrosokk-kezelésről jössz – zsémbelt Xemerius.
Helytelenítő pillantást akartam vetni rá, de végül mégis sugárzó mosoly lett belőle. Az én kis cuki, zsémbes vízköpődémonom!
– Téged is szeretlek! – mondtam neki.
– Ó, te jó ég! – nyögött fel. – Ha tévéműsor volnál, akkor most elkapcsolnálak.

272. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gwendolyn Shepherd · Xemerius
4 hozzászólás
>!
Kati8814

Fejjel lefele függeszkedett az ajtó fölötti baldachinon, és károgó hangon kántálni kezdett:
– Gidi és Gwendolyn, csókot lát a baldachin, a baldachin recsegett, Xemerius nevetett.

306. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gideon de Villiers · Gwendolyn Shepherd · Xemerius
>!
Tia04

Ugorj – és útközben lefelé növessz szárnyakat!

Ray Bradbury

65. oldal · Ray Bradbury

Kapcsolódó szócikkek: Ray Bradbury
2 hozzászólás
>!
Sheila_7

Az ilyen szemeket be kellene tiltani. Vagy hozni kellene egy törvényt, hogy az ilyen szép szemű fiúknak kizárólag napszemüvegben szabad megjelenniük.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: napszemüveg
16 hozzászólás
>!
Tia04

Az időt nem lehet feltartani, de a szerelem kedvéért olykor megáll.

Pearl S. Buck

181. oldal · Pearl S. Buck

Kapcsolódó szócikkek: idő · szerelem
>!
DreamerGirl

Akiket szeretnek, sosem halnak meg igazán, mert a szeretet egyenlő a halhatatlansággal.

Emily Dickinson

14. fejezet · Emily Dickinson

>!
brabiviki

Azzal sóhajtozva ismét a gombjaimmal kezdtem bajlódni. – Jaj, te jó ég! A cipzár feltalálóját rég szentté kellet volna avatni.
Gideon elvigyorodott. – Fordulj meg, majd én segítek! – mondta. – Ó! De hiszen ez több száz gomb!
Hosszú ideig tartott, mire végiggombolta a ruhát, talán részben azért is, mert minden második gombnál megcsókolta a nyakamat. Biztosan jobban élveztem volna, ha Xemerius nem ismétli el minden csóknál, hogy „Csám, csám kis mádám".

353. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gideon de Villiers · Gwendolyn Shepherd · Xemerius

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Rick Riordan: Neptunus fia
Derek Landy: Skrupulus Fondor
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Alwyn Hamilton: A homok leánya