Smaragdgrün (Edelstein-Trilogie 3.) 41 csillagozás

Kerstin Gier: Smaragdgrün Kerstin Gier: Smaragdgrün Kerstin Gier: Smaragdgrün Kerstin Gier: Smaragdgrün Kerstin Gier: Smaragdgrün

Gwendolyn ist am Boden zerstört. War Gideons Liebesgeständnis nur eine Farce, um ihrem großen Gegenspieler, dem düsteren Graf von Saint Germain, in die Hände zu spielen? Fast sieht es für die junge Zeitreisende so aus. Doch dann geschieht etwas Unfassbares, das Gwennys Weltbild einmal mehr auf den Kopf stellt. Für sie und Gideon beginnt eine atemberaubende Flucht in die Vergangenheit. Rauschende Ballnächte und wilde Verfolgungsjagden erwarten die Heldin wider Willen und über allem steht die Frage, ob man ein gebrochenes Herz wirklich heilen kann …

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Arena, 2019
488 oldal · keménytáblás · ISBN: 3401604988
>!
Arena, Würzburg, 2012
488 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Eva Schöffmann-Davidov
>!
Arena, 2011
ISBN: 9783401850313 · Felolvasta: Josefine Preuß

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Időtlen szerelem

570 tag · 233 karc · Utolsó karc: 2022. szeptember 14., 18:52 · Bővebben


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Gideon de Villiers · Gwendolyn Shepherd


Kedvencelte 6

Most olvassa 6

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

teufelin>!
Kerstin Gier: Smaragdgrün

Végre befejeztem! Imádtam, és csak azért volt nehéz olvasni, mert német volt. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy sikerült így is elolvasnom, és élveztem is!
A vége felé azért kicsit átment nyálasba, de az egész könyv nagyon izgalmas volt! A legizgalmasabb kötet a trilógiából.

Csiper>!
Kerstin Gier: Smaragdgrün

Egyszerűen nem bírtam ki, hogy megvárjam a magyar kiadást. És nem bántam meg! Hozzátéve, hogy német nyelvtanulásnak sem utolsó, mivel könnyen érthető és egyszerű a nyelvezete. Ebben a hihetetlenül izgalmas, humoros és egyszerűen letehetetlen trilógiában ez a könyv viszi a pálmát. Tele van meglepetésekkel, váratlan fordulatokkal és Xemerius is igazán kitesz magáért. A nagy végjáték nekem egy kicsit gyors volt és egy hangyányit összecsapottnak éreztem, de hát talán csak azért, mert szívesen olvastam volna még 500 oldalon keresztül Gwen történetét. Az író kitett magárét, szépen lezárta a 3 könyvön átívelő történetet, és én úgy éreztem, hogy talán megcsillantotta a reményt arra is, hogy lehet még a sztorit tovább szőni. A legnagyobb meglepetés természetesen a végén bontakozik ki, és az epilógusra is érdemes odafigyelni!
Kedvenc német könyvem lett, és természetesen a kedvenc trilógiám mostantól a Drágakő-trilógia (németektől véve az elnevezést). És örülök, hogy (alig egy hete) elkezdődött az 1. könyv alapján íródott film forgatása.

2 hozzászólás
colorful_monkey>!
Kerstin Gier: Smaragdgrün

Júúúj! Nagyon jó befejezése volt a történetnek, csak ennyit mondanék. Na meg annyit, hogy ennyire jó csattanót már rég olvastam. :)) Ja, és annak ellenére, hogy paráztam a némettől, egész jól ment!

Aurora_Michaelis P>!
Kerstin Gier: Smaragdgrün

Külön a kötetekről nem tudok nyilatkozni, mivel a trilógia egyben tesz ki egy egészet, és mivel egymás után olvastam a részeket, nem is emlékszem pontosan, külön-külön melyikben mi történt. Szóval az értékelésem a teljes trilógiára vonatkozik.

Nagyon tetszett az egész! Romantikus, humoros, izgalmas, rejtélyes. Csomó feldobott labda, amiket csak az utolsó kötetben ütnek le. Érdemes odafigyelni minden névre és eseményre, mert a legjelentéktelenebbnek tűnő dolog is komoly szerepet kap később. Imádom az ilyen könyveket, ahol az olvasó is már előre kombinálhat, mielőtt ténylegesen kiderülnének a dolgok. Sok mindenre rájöttem magamtól, de a végkifejletre nem számítottam. Hihetetlen és zseniális! :)

A karakterek is jól kidolgozottak. Gwen szimpatikus szereplő, ahogyan a barátnője, Leslie is szuper jófej. Xemerius nagyon nagy arc a beszólásaival, a legmókásabb figura az egész történetben. Gideon hű meg há, bár az elején megérdemelne néhány pofont. :) A többi szereplőt sokáig nem lehet hova tenni; persze van, aki az elejétől fogva negatív vagy pozitív (vagy semleges), de vannak, akikről csak később derül ki, kik is valójában. A gróf meg… ah, felfoghatatlan!

Nagyon jól megírt kis sorozat ez, a letehetetlen fajtából. Minden fejezetben történik valami, ami után rögtön olvasni kell tovább. A kötetek végén is ez van. Becsukod és felkiáltasz: IDE NEKEM A KÖVETKEZŐ RÉSZT, DE AZONNAL! :) Az írónő stílusa is nagyon jó. Németül sem nehéz olvasni, úgyhogy aki tud, bátran vágjon bele a harmadik kötetbe még a magyar megjelenés előtt. ;)

Ui: Madame Rossini műhelyében én is szívesen garázdálkodnék. :)

DZSUDZSEE>!
Kerstin Gier: Smaragdgrün

Az első könyv, amit németül illetve idegen nyelven olvastam. Az elején minden precízen szótáraztam, de később már ment folyamatosan és jól lehetett érteni a szöveget.
Szép kis csavar van a végén, teljesen ledöbbentem, de ettől függetlenül maradt egy kis hiányérzetem. Természetesen magyarul is el fogom olvasni, mert az írónő fantasztikusan tud írni, teljesen elvarázsol.

meseanyu P>!
Kerstin Gier: Smaragdgrün

Nagyon jó kis sorozat ez. Vicces, izgalmas, haladós. Négyest a következők miatt adtam csak: nekem túl nyálas volt a szerelmi szál + volt egy-két logikátlanság, meg elvarratlan szál.

obietero>!
Kerstin Gier: Smaragdgrün

Aranyos volt. Amekkora csalódás és visszaesés volt a második könyv, ez pont visszabillentette az egyensúlyt. Sokkal több gondolkodni valót kaptunk, végre kiderültek a dolgok, amikre vártunk, helyére kerültek a korábban felsejlő kirakós darabok.
Azért nem aléltam el tőle és túl sok meglepetést nem okozott. Mivel nem én vagyok a célkorosztály, ezért csak nyelvgyakorlás miatt vágtam bele, de 10-14 éves lányoknak jó választás lehet.

NannyOgg>!
Kerstin Gier: Smaragdgrün

A „nagy végső konfrontáció” olyan hirtelen és simán lett lerendezve, hogy azt hittem, hiányoznak oldalak a könyvből, és az összes csavar közül csak egy hatott a visszafogott meglepetés erejével. Ettől függetlenül néha meg kellett állnom kicsavarni az agytekervényeimet, és összerakni, hogy akkor most kinek a szemszögéből mikor történt a micsoda, és még az sem zavart nagyon, amikor összecsaptak a fejem felett a romantikus lányregény-hullámok. Drukkoltam a főszereplőknek (megérdemelték, jó fejek voltak), és külön örültem, hogy nem viselkedtek mirelithal módjára (végre néhány fiktív tini, akinek rendben van a hormonháztartása). Ha a Disney egyszer rácsap az ötletre, és rajzfilmet forgat belőle*, egész gyűjteményt fogok felhalmozni Xemerius plüssökből (majd leendő gyerekeimre fogom).
Szóval szóljatok, ha az összes mai YA lányregény-sorozat ilyen, mert akkor esküszöm, elkezdek ilyeneket olvasni.

*Kicsi az esélye, pedig Gideon jobban járna vele, mint a filmmel, ahol a képek tanúsága szerint valami Kozsó-tincses fura germán ifjú játssza szegény szerepét.


Népszerű idézetek

Csancs>!

Treuherzig sah er zu mir hoch. »Darf ich ihn bitte fressen?«
Ich lächelte ihn an. »Wenn du so nett fragst, kann ich nicht Nein sagen!«

Szelén>!

Seltsam eigentlich, dass ein gebrochenes Herz überhaupt noch schlagen konnte.

Szelén>!

»Du hast es gut. Ich hätte auch gern einen Hund«, sagte Caroline zu Leslie. »Oder irgendein anderes Haustier.«
»Ach, wir haben doch Nick«, sagte Charlotte. »Das ist fast so, als hätten wir einen Affen.«
»Nicht zu vergessen dich echt fiese Giftspinne«, sagte Nick.
»Respekt, Kleiner«, krähte Xemerius von dem Kronleuchter und patschte in die Krallenhände. »Gut gekontert!«

Mentavirág>!

»Lass uns Freunde bleiben« – dieser Spruch war wirklich das Allerletzte.
»Bestimmt stirbt jedes Mal eine Fee, wenn irgendwo auf der Welt jemand diesen Satz ausspricht«, sagte ich.

3. fejezet

Szelén>!

Aber Xemerius schien von meinen Bemühungen nicht sonderlich beeindruckt zu sein. Er flatterte gut gelaunt vor meinem Bett auf und ab und krähte eine Binsenweisheit nach der anderen in mein Ohr. Ganz vorn mit dabei: Morgenstund hat Gold im Mund und Früher Vogel fangt den Wurm.

teufelin>!

Nur weil ich eine Frau bin, hat er keine Angst von mir? Der sollte mal Tomb Raider sehen! Ich könnte eine Atombombe unter dem Kleid tragen und in jedem BH-Körbchen Handgranate.

Seite 385

Neito>!

»Xemerius? Bist du da?«, fragte ich halblaut und tastete nach dem Lichtschalter.
»Kommt drauf an.« Xemerius baumelte kopfüber von der Flurlampe und blinzelte ins Licht. »Nur wenn du dich nicht wieder in einen Zimmerbrunnen verwandelst!« Seine Stimme wurde hoch und weinerlich, als er mich – leider ziemlich treffend – nachahmte. »


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Chain of Gold (német)
Susan Ee: Tage der Dunkelheit
Maggie Stiefvater: Wen der Rabe ruft
Rick Riordan: Das Blut des Olymp
V. E. Schwab: Die Verzauberung der Schatten
Rick Riordan: Die rote Pyramide
Jennifer L. Armentrout: Revenge – Sternensturm
Laini Taylor: Daughter of Smoke and Bone (német)
Marissa Meyer: Wie Monde so silbern
Joss Stirling: Saving Phoenix