81. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
81. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
!

Silber ​– Az álmok második könyve (Silber-trilógia 2.) 145 csillagozás

Kerstin Gier: Silber – Az álmok második könyve
1 2
Bookline 2.549 Ft-tól
1 2
Régikönyvek.hu 2.549 Ft-tól
Könyvmolyképző · 3.999 Ft –16% 3.359 Ft
Könyvtár

A Silber-trilógia sziporkázó második kötete Kerstin Gier bestseller-szerző tollából

És ebben a pillanatban, a hirtelen támadt csendben meghallottam azt az ismerős, vészterhes matatást mindössze néhány méterre tőlem. Bár senkit sem láttam, és egy bölcs hang a fejemben figyelmeztetett, hogy ez csak álom, mégsem tudtam megakadályozni, hogy lassan elhatalmasodjon rajtam a páni félelem.
Anélkül, hogy pontosan tudtam volna, mit teszek, és ki elől menekülök, ismét futásnak eredtem.

Eredeti mű: Kerstin Gier: Silber – Das zweite Buch der Träume

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997536 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
344 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633997543 · Fordította: Szakál Gertrúd

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Olivia Silber (Liv) · Grayson Spencer · Mia Silber · Arthur Hamilton · Ann Matthews


Hirdetés

Kedvencelte 42

Most olvassa 19

Várólistára tette 166

Kívánságlistára tette 253

Kölcsönkérné 6

Elcserélné vagy eladná

>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Néda könyve Kerstin Gier: Silber – Az álmok második könyve
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
gy_anita könyve Kerstin Gier: Silber – Az álmok második könyve

Kiemelt értékelések

+
>!
Niitaa P
Kerstin Gier: Silber – Az álmok második könyve

„Ha már egyszer kilocsoltuk a vizet, többé nem gyűjthetjük össze.” Más szóval, ami történt, megtörtént, és az élet megy tovább.

Először is szeretném leszögezni: A Silber- Az álmok első könyvéért nem rajongtam elborultan. Egy kedvelt kis olvasmány volt, ami megmosolyogtatott….
De az álmok második könyve! Üdv a kedvencek között! A nagybetűs KEDVENCEK között!
Kerstin Gier nagyon kitett magáért, minden várakozásomat, elképzelésemet felülmúlta! Hihetetlen milyen cselekménysort hozott létre! Az eleje sem semmi, de a közepétől már le sem lehet tenni a könyvet, aludni sem hagy, annyira nagyon felkelti az érdeklődést! Egyszerűen az olvasó tudni akarja, mi lesz a vége, mi fog történni!
A szereplők megformálása teljesen tökéletes. Az első könyvben elhangzott tulajdonságok itt is teljesen jelen vannak, szerencsére nem változott meg Grayson sem, aki egyszerűen imádni valóan aranyos.
Liv és Mia… A legkedveltebb testvérpárom! Nem elég, hogy rettenetesen viccesek, de ez a kötelék, ami kettejük között fent áll… mindenki erre vágyik. :)
Henryt Chuenisbärglin tudnám rúgni…. Ehhez nincs több hozzáfűzni valóm.
De még meg kell említenem a végkifejletet: Hát valami fenomenális! A szívem is gyorsabban vert a történet tetőpontján, ujjamat keresztbe rakva szorítottam ,hogy minden jóra forduljon! spoiler

Órákig tudnék még áradozni erről a könyvről… Szóval egy szó, mint száz: Olvassátok, Nem fogjátok megbánni :)

9 hozzászólás
+
>!
DarknessAngel P
Kerstin Gier: Silber – Az álmok második könyve

Már meg sem lepődöm, mennyire imádom Kerstin Gier könyveit. A történet most is izgalmas volt, habár leginkább a könyv felétől kezdtek igazán beindulni a dolgok. Henry és Liv iszonyat édesek együtt, én még mindig olvadozok, ha róluk van szó, úgyhogy nagyon szerettem az össze közös jelenetüket. Viszont vártam, hogy Henry-ről sokkal több minden kiderüljön, mert ez így egyáltalán nem volt elegendő. :( Ellenben örültem a sok Grayson résznek is. Annyira édes egy pasi. ^-^ Megint jókat nevettem a poénokon, ebben Gier verhetetlen, és néhol rendesen izgultam is a könyvön. Alig várom, hogy kiderüljön, ki Secrecy, + Henry életébe is teljes bepillantást nyerhessünk.
Jaspert hiányoltam, remélem a következő részben már újra aktívan részt fog venni.

UI: A borító egy igazi gyöngyszem. *-*

12 hozzászólás
+
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Kerstin Gier: Silber – Az álmok második könyve

Mit is írhatnék? Bájos volt. Gier olyan könnyedén ír, semmi sem szélsőséges. Vannak undok barátnők meg egy kiálhatatlan nagyi, de a szereplői akár a szomszédaink is lehetnének. Azt hiszem ebben is különbözik az amerika YA regényektől. A humor pedig elvonja a figyelmet arról, hogy tulajdonképpen alig történik valami. Arthur már az előző részben leszerepelt, de Henryvel idáig nem volt semmi bajom. Erre elkezd furán viselkedni. Grayson volt a legszimpatikusabb. Még a végén elkezdek azon drukkolni, hogy ő és Liv összemelegedjenek.

2 hozzászólás
+
>!
Deziréé
Kerstin Gier: Silber – Az álmok második könyve

VÉGRE ELOLVASTAAAAM!!

Mit is mondjak? Alig volt időm elolvasni. Tanulnom kellett volna, de már nem bírtam. Jól tettem. Olyan izgalmas volt ez a kötet is. Alig várom a harmadik részt.
Henry, te tee. Nem gondoltam volna ezt rólad. Szégyeld magad.
Néha olyan jókat kacarásztam. Ez a Liv és Mia. Haha csajok. Ti vagytok a kedvenceim.
Jaj ugyan mi lesz a harmadik részben? Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Te drága írónő. Imádom, amiket írsz. Öröm olvasni minden betűd.

1 hozzászólás
+
>!
GytAnett
Kerstin Gier: Silber – Az álmok második könyve

Nem egy világmegváltó könyv, de én még mindig nagyon szeretem. Kedvelem a sorozatot, illetve azt, ahogyan Kerstin Gier ír. Könnyed olvasmány, gördülékeny, és jó stílusú.
Olyan könyv ez, amit elkezdesz olvasni, és egyszer csak azt veszed észre, hogy a felénél jársz. Majd befejezted. :D Legalábbis velem így volt.
Nagyon vártam már a folytatást, rögtön elő is rendeltem, és nem kellett csalódnom. :)
Liv karakterét még mindig nagyon bírom. Időnként beledugja az orrát olyan dolgokba is, amikbe nem kellene, de legalább nem menekül el a nehéz helyzetek elől. Azt hiszem, hogy Liv és Mia az egyik legjobb könyves testvérpár. Mia sokkal érettebb a koránál, nagyon aranyos lány, sokszor nagyon jól látja a dolgokat. :)
Henry… jajj, rólad mit is mondjak? Értem, hogy Liv miért is szerelmes belé, mert tényleg értem. De valahogy még mindig nem érzem azt, hogy nekik együtt kellene lenniük, hogy egymásnak lennének teremtve. Egy kicsit ki is húzta nálam a gyufát, de nagyon remélem, hogy a befejező kötetből ki fog derülni, hogy pontosan mi miért történt. :) spoiler
Grayson az egyik legszimpatikusabb karakter számomra. Tény, hogy nem egy nagymenőként van feltüntetve, de tényleg ott van mindig, amikor csak kell, és teljes mellszélességgel ott áll azok mellett, akik megérdemlik. :) spoiler
A többi szereplőről igazából megmaradt a véleményem.
Továbbra is nagyon tetszik ez az álmos téma, hogy bele tudunk lépni más emberek álmaiba, hogy alvás közben találkozhatunk egymással. Egyre több mélységét ismerhetjük meg ebben a kötetben ennek a világnak. Az alvajárós része meg kifejezetten érdekes volt. Felmerült bennem a kérdés, amin még soha nem gondolkodtam el, hogy vajon felelősségre vonhatóak vagyunk-e azokért a cselekedeteinkért, amiket alvás közben, gyakorlatilag alva járva teszünk.
Tűkön ülve várom a befejező részt. :))

11 hozzászólás
+
>!
Evelena
Kerstin Gier: Silber – Az álmok második könyve

Ismét feltárult az ajtók birodalma és számos kalandot élünk át Livvel és a többiekkel. A borító olyan gyönyörű, hogy mostanában is azon kapom magam, hogy leveszem a polcról és nézegetem.
Úgy szeretek elmélyülni ebben az álmokról szóló történetben. De itt az álomvilágon túl az ébren lét óráiban is nagyon érdekes dolgok történnek (Mr. Snuggles :D).
A történet folytatódik, ismét többen gyanúsak és vicces helyzetekből sincs hiány, sokat nevettem itt is, ám nekem az előzőhöz képest kicsit kevésbé volt eseménydús.
Liv és Mia nagyszerű testvérek, olyan jópofák ebben a részben is!
Még mindig Grayson párti vagyok.
Kedves Liv!
Ha a harmadik rész végére sem gondolod át a szerelmi életed döntéseit, akkor kérlek küldd el nekem Grayson számát, örömmel fogadnám! :)
Kedves volt, vicces, kalandos, izgalmas, olyan Kerstin Gier-es, már várom a harmadik részt.

+
>!
Zzsófi P
Kerstin Gier: Silber – Az álmok második könyve

Megyek, megkeresem az álomajtómat.
Off.

Update:

Nem, nem akarok még jó esetben fél évet várni a következő részre. Nem, nem.
Nem.
Liv, bírlak. Bár néha nem látsz az orrod hegyénél tovább. És nem értem, hogy hogyan lehet az, hogy Grayson-nal több köztetek a kémia, mint Henry-vel.
Mia. Eszméletlenül önzetlen és őszinte vagy. Nagyon bírlak. Szívesen lógnék veletek, Silber-ekkel.
Grayson… Mi a fenét látsz Emily-ben? Szánalmas. Amúgy meg cuki, higy mennyire megszeretted az új családtagjaidat. Te vagy az egyik kedvencem.
Henry. Lehetnél őszintébb. Tényleg. Példát vehetnél Miáról.
Arthur. Te dög.
Nem fogom az összes szereplőt jellemezni.
Gier. Siess. :D

A sztoriról: Az 50 oldal után észre sem vettem, annyira beszippantott. Csak úgy fogytak a lapok. Hű maradt az előző részhez, sőt, felül is múlta azt ha ez lehetséges. A 300. oldal körül annyira izgultam, hogy kivert a víz.
Többet nem mondok.
Olvasd el.
Vagy várd meg, amíg megjelenik a harmadik rész, és akkor olvasd el.
De olvasd.
Kötelező! :D

Nyááá, de szeretem.
Mostmár tényleg megyek álmodni.
Dream on.

3 hozzászólás
+
>!
deen
Kerstin Gier: Silber – Az álmok második könyve

Pontosan annyira jó volt, mint az előző rész. Na jó, Liv egy kicsit talán bugyutább volt, és néha butaságok jutottak az eszébe, amit aztán meg is valósított, de mentségére legyen szólva Mia legalább annyira ludas volt mindenben. Szegény Mr. Snuggles! Nem is tudom, hogy hogyan képesek leviselni Bokkert, annyira kiállhatatlan és ebben alig marad el tőle Emily és Florence is. Imádtam a humort, Liv beszólásait, néha jó sokáig kuncogtam egy-egy poénon. A cselekmény eleje egy kicsit elszakadt az álomvilágtól, de a könyv vége megint bővelkedett izgalmakban és álomjárásban. Grayson komolyan mondom imádlak, hogy így vág az eszed és nem rettensz vissza egy kis bunyótól. Henry viszont kicsit fura volt ebben a részben. Értem én, hogy vannak gondjai, de hogy ennyire ne bízzon Livben, hogy megpróbál mindent eltitkolni előle. Még jó, hogy Livnek is vág az esze és bár Henry elég csúnyán viselkedett vele azért nem hagyja magára spoiler. Éljen Charles Dickens!

+
>!
Via_BertaღVivienღ P
Kerstin Gier: Silber – Az álmok második könyve

Úristen *-*
Ez a rész tiszta para volt *-*
Az spoiler pizsamás kislány nagyon durva kép a fejemben :D Imádtam. Tiszta dili és para volt minden. Annyira élveztem, de tényleg *-*
A történet hihetetlen tempót diktál, nincs megállás. Mindig van olyan rész, ami miatt nem tudod lerakni a könyvet. Vagy azért, mert olyan veszettül izgalmas, vagy azért, mert épp egy vicces részt olvasol, vagy pedig elolvadsz, feldühödsz a Liv-Henry jeleneteknél.
Kedves molyocska, olvasd el ezt a könyvet, mert hihetetlen jó!
Majdnem kedvenc, azt hiszem :)
Miért majdnem, mert volt egy-két dolog ami miatt nem bírtam kedvencnek avatni. A legfőbb ok, ez a jómadár:
Henryt agyon csaptam volna, aztán megölelgettem volna, de közben meg olyan szerethető pasi. Ő a hős herceg a történetben. Valahol megértem, hogy miért volt az a hülye ötlete, hogy azzal álmodik. Bizonyára így akart elérni valamit, de elég rosszul csinálta. Én is haragudtam volna. Liv fájdalma és haragja jogos volt. Attól függetlenül, hogy az „csak" egy álom, még Henry tudatos döntése. Ő attól még érzi azokat a dolgokat. Hisz előtte, vagy utána akár Livvel csókolózik. Szóval igen.. a Chuenisbärglin rúgtam volna.
Graysont is imádom a maga jó szívével. Néha jobban kedveltem, mint Henryt. De sajnos ő egy szexi bátyó marad.
Mia és Liv párosa még mindig fenomenális. A sövény gyilkosságon hangosan nevettem.
Sőt. Szinte végig idióta vigyor volt a képemen míg olvastam. Gier humora fenomenális. Sokkal jobb, mint az Időtlen-szerelem trilógiában.
Liv karaktere erős, nem butácska, igen csőrfős lány. Henryvel a jeleneteik nagyon édesek. Jah.. és remélem helyre hozza őket Gier, különben csúnya gyilkosságok lesznek itt!
Igen Frau Gier, ezt veheti fenyegetésnek!

15 hozzászólás
+
>!
loveQhuay P
Kerstin Gier: Silber – Az álmok második könyve

Imádtam!

De persze kaptunk megint egy jó kis függővéget. Argh! Kerstin Gier kikészít ezekkel :D

Henry-t továbbra is imádom, odáig meg vissza vagyok érte. Grayson pedig te jó isten! Nem is tudom mi lenne rá a megfelelő szó, egyszerre cuki, védelmező, harcias, és annyira aranyoooooos. K.G. remek pasikat alkot a könyveiben.

És maga az álom világ is nagyon tetszik, én eddig hiába próbálkoztam, nem sikerült álmomban ajtókon átmennem… ;)

Izgalom szempontjából elmarad az első résztől, de itt is történtek azért furcsa dolgok bőven. És a nevetésből sem volt kevés! De persze megint olyan hamar vége lett…

Nagyon kíváncsi vagyok a befejező részre, remélem jó nagy adag Happy End-et kapunk.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
Niitaa P

„Ha már egyszer kilocsoltuk a vizet, többé nem gyűjthetjük össze.” Más szóval, ami történt, megtörtént, és az élet megy tovább.

120. oldal

5 hozzászólás
+
>!
Niitaa P

Vajon mindig fájni fog, valahányszor ránézek? Vajon képes leszek valaha egy helyiségben tartózkodni vele anélkül, hogy az lenne az érzésem, belehalok a vágyakozásba?

240. oldal

2 hozzászólás
+
>!
GytAnett

– A teknősbékák többet tudnak mesélni neked az útról, mint a nyulak, Miss Olive.

16. oldal, 2. fejezet

+
>!
Niitaa P

– Meg fogjuk nyitni az Összetört szívek klubját.
Hát, persze. De csak a holttestemen keresztül.

251. oldal

+
>!
Niitaa P

– Tehát az ADB-t nem ismeri? – ismételte meg Mr. Bridgewater és aggódva nézett a kollégáira. – Na, gondolja csak át még egyszer nyugodtan… vajon mit jelenthet?
Aszott, dilis Bridgewater. Aranyhörcsögök diszkriminálják a banánokat. Agresszív, degenerált Bizsga…
Grayson felsóhajtott.
– Tényleg nem tudom. – Majd csüggedten hozzátette: – Mit jelent?
(…)
Anti-Diétás-Bélszín – ennél jobb megoldást nem tudott volna produkálni Grayson tudatalattija?

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grayson Spencer
+
>!
Niitaa P

Az álmok olyanok, mint a gondolatok, szabadok, és senki sem kémkedhet utánuk.

141. oldal

+
>!
Zzsófi P

Ha a változás szele közeleg, egyesek falakat építenek, mások szélmalmokat.

198. oldal

+
>!
Kamilla17

Mrs. Spencer elégedetten beleszürcsölt a teájába. Egészen biztosan félrenyelt volna, ha tudja, hogy a háromkirályok napja Mr. Snuggles utolsó napja lesz, és épp most hívta meg magához Mr. Snuggles gyilkosait. Ez utóbbiaknak pedig a leghalványabb fogalmuk sem volt arról, hogy ki az a Mr. Snuggles. Mit sem sejtve nyúltunk a fahéjas gofriért.

38. oldal

+
>!
Niitaa P

Vannak dolgok, amiket egyszerűen nem lehet megbocsátani.

130. oldal

+
>!
Kamilla17

– Ó, az csak nem egy pók ott, a karodon?
Valóban. Egy nagy, szőrös tarantula mászott fel lassan a ruhám ujján. Majdnem felsikoltottam. Ha ez nem álom lett volna, hangosan visítva ugráltam volna körbe-körbe. Hogy őszinte legyek, ehhez elég lett volna egy fele ekkora pók is. Nem annyira kedveltem azokat az állatokat, amiknek négynél több lába van. Ezért amikor Indiában éltünk, elég sok időt töltöttem visítozással.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sandra Regnier: A sötét jóslat
E. T. A. Hoffmann: Az arany virágcserép / A homokember / Scuderi kisasszony
Derek Meister: Ghost Fighter – Gyilkos fény
Michael Ende: Momo
Michael Ende: A Végtelen Történet
Walter Moers: Az Álmodó Könyvek Városa
Michael Peinkofer: A sárkányok szövetsége
Peter Freund: Laura és a Hét Hold pecsétje
E. T. A. Hoffmann: Fantáziadarabok Callot modorában 2.
Kathrin Lange: Florenturna