Férfiak ​és egyéb katasztrófák (Judith Raabe 1.) 155 csillagozás

Kerstin Gier: Férfiak és egyéb katasztrófák

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Németország ​modern női sikerírója azt kínálja olvasóinak, amiből ma a legkevesebb van: felhőtlen humort, önfeledt vihogást, könnytörülgetős, térdcsapkodós hahotázást.
Görbe tükröt tart a magukat istennek képzelő férfiak elé, ugyanakkor segít elfogadtatni velünk saját gyengéinket és emlékeztet bennünket rejtett értékeinkre. Judith, a 26 éves, „nyugdíjas” egyetemista elégedetlen az életével. Izomagyú barátja fontossági sorrendjében ő csak a kerékpározás után szerepel, és folyamatos harcban áll a kilóival, pattanásaival. Barátnői helyzete sem rózsásabb: Susanna elsüllyed egy gusztustalan haspók mellett, Katját gátlástalanul csalja a barátja, Bille fejét pedig elcsavarja egy korlátolt, nagyképű alak. Hősnőnket azonban helyzetkomikumokban bővelkedő magánéleti kudarcai nyílegyenesen vezetik az öntudatos önmegvalósítás felé. A négy barátnő a nagy Ő keresése közben egyik groteszk-humoros kalandból a másikba csöppen, egészen a könyv meglepő végkifejletéig.
Hogy ez leginkább a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Trivium, Budapest, 2009
260 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639711426 · Fordította: Bucher Franciska

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

MVivien>!
Kerstin Gier: Férfiak és egyéb katasztrófák

Ez az első könyvem az írónőtől.A könyv címe tökéltesen illik a történethez.A pasik ebben a könyvben tényleg katasztrófák voltak (tisztelet a kivételnek).Ez a könyv könnyed kikapcsolódást nyújtott és tele volt humorral.Judith-ot megkedveltem szerethető karakter.Nagyon kedveltem még a könyvben Katja-t, főleg miután szakított a barátjával.Susanne-t nem kedveltem benne, Bille-t sem szerettem egyszerűen nem értettem mit kedvel a pasiján.
Nem hiszem, hogy újra fogom olvasni, de egyszer szerintem érdemes elolvasni.Az írónőtől mindenképpen fogok olvasni, mert tetszett a stílusa.

Hópárduc P>!
Kerstin Gier: Férfiak és egyéb katasztrófák

Kis limonádé a könyv, humoros beütésekkel.
Különösebben nem fogott meg.

Britta89>!
Kerstin Gier: Férfiak és egyéb katasztrófák

Szórakoztató, de ugyanakkor elgondolkodtató könyv. Amikor kívülállóként ránézünk egy kapcsolatra, könnyen vonunk le következtetéseket. Akik viszont benne vannak, sokkal mélyebb érzelmekkel viseltetnek egymás iránt, ezért sem könnyű A-t vagy B-t mondani. Több, különböző kapcsolat is megjelenik a könyvben és mindegyik eltérő. Egyikőjük helyében sem lennék szívesen, mert őszintén szólva elég sarkallatos példákat jelenített meg az írónő.
Mindenesetre hamar megszerettem a szereplőket és élvezettel olvastam végig a könyvet.
Szívesen ajánlom.

kte P>!
Kerstin Gier: Férfiak és egyéb katasztrófák

A moly szerint évekkel ezelőtt olvastam ezt a könyvet és 3,5 csillagot adtam neki, de nem emlékeztem rá. Most épp ilyen könnyed, nevettető könyvet kerestem és nagyon bejött. Azt hiszem, hogy ez a tipikus chick lit regény. Néhány részen visítva nevettem. Picit a LOL könyvekre hasonlít, de azokban sokkal erősebb a romantikus szál, amely már az elején alakulni kezd. Ebben a történetben hangsúlyosabb önmagunk megismerése és a párkeresés mellett a megfelelő foglalkozás utáni kutatás. Komoly témákról szól egyáltalán nem komolyan. Jól bemutatja a barátságokat is. Ide nekem Kerstin Gier többi könyvét. :)

hencsa06>!
Kerstin Gier: Férfiak és egyéb katasztrófák

Jót szórakoztam rajta. Tökéletes kikapcsolódást nyújtott.

nat>!
Kerstin Gier: Férfiak és egyéb katasztrófák

Könnyed, vicces, humoros kis könyv volt. Legalábbis nekem az volt.
Szeretem ezt a fajta humort, és egyszer annyira röhögtem, hogy úgy éreztem nem tudom abbahagyni. Ez azért rám nem jellemző könyvolvasási reakció :)
El kell mondanom azért, hogy a főhősnővel nem tudtam azonosulni, számomra elképzelhetetlen, hogy 26 évesen valaki úgy jár egyetemre, hogy fogalma sincs mit kezdjen az életével, illetve volt pár rész, ami néha már kicsit sok volt, de ennek ellenére egy próbát megér. Rövid, nyári limonádé, inkább próbálkozásokkal a kapcsolatok terén, mint romantikával tömve, szóval olyan kevésbé romantikus, német Bridget Jones. Mindenki döntse el, hogy ez jó vagy rossz :)
A társasjáték kivitelezése miatt adok egy plusz fél csillagot, és azért is mert természetesen egy német lakodalom is lehet annyira ízléstelen és kínos mint egy magyar :D:D:D

Ritka_a>!
Kerstin Gier: Férfiak és egyéb katasztrófák

Nem vártam sokat a könyvtől és milyen jól is tettem. Az írónőt egyébként imádom, fantasztikus írásai vannak, de ez sajnos nem tartozik közéjük. Azt a tipikus KG humort sem találtam benne sehol.
Az első pár tíz oldal elég nehezen csúszott, körülbelül azt sem tudtam, hogy ki kicsoda és mit keres a történetben, aztán úgy a közepe felé kezdett egy fokkal jobb lenni. Akkor sem volt az a köröm lerágós, még soha nem olvastam hasonlót történet.
Judith karaktere (és sajnos a többieké is) eléggé semmilyen volt számomra, a férfiak elég katasztrófák voltak, azt meg kell hagyni, szóval a címe legalább találó. A végén azt hittem, a szokásos happy end köszön majd rám, de inkább csak egy finom utalást kaptam a végkifejlettel kapcsolatban, mint konkrét megoldást.
Mindent összevetve nem ez volt az írónő legjobb könyve, szóval nem ajánlom első olvasásra. Egy könnyed, nyári olvasásnak megfelelő, de senki ne várjon tőle túl sokat.

lepetitlys P>!
Kerstin Gier: Férfiak és egyéb katasztrófák

Jobb volt, mint a Fiúk meg a rágógumi, de ez a Gier könyv sem lett a kedvencem.
Voltak benne jó poénok, jó és rossz karakterek, szerettem olvasni.
Hálistennek Judith karakterével nem volt bajom, jól tudta kezelni viszont a kibírhatatlan karaktereket.
Az emberi butaságnak biztos, hogy nincsen határa, sajnos a könyv kitalált karakterei is tutira képviselik magukat valahol a világban. spoiler
Nekem túl hamar lett lezárva a könyv, egy-két fejezetet még elbírtam volna. Hirtelen szerelem, bumm, vége.

Pásztor_Nikoletta>!
Kerstin Gier: Férfiak és egyéb katasztrófák

Szeretem a Kerstin Gier könyveket, de ez most nagyon nem jött be. Se a stílus, se a karakterek, se semmi. Pedig nagyon akartam ezt szeretni.
Judith 26 éves végzős egyetemista és nem tudja, hogy mit kezdjen az életével, sem a párkapcsolatával.

2 hozzászólás
moncsicsi83>!
Kerstin Gier: Férfiak és egyéb katasztrófák

Sokat gondolkodtam, 4.5 vagy 5 csillagot adjak a könyvnek, de mivel semmi okot nem találtam a fél csillag levonásra, hát legyen. Könnyen olvasható, tipikus hétköznapi nő-férfi kapcsolatokról szóló történet. Olyan jókat kuncogtam rajta egyes részeknél. Tetszett na… pozitívan csalódtam :)


Népszerű idézetek

Light_House>!

Lennart nem kért sült krumplit, ő kenyeret kapott.
– Csokis mustárt kérek rá – követelte.
– Nutellát akar – magyarázta Nils. – A mandarint kaparós narancsnak hívja, a marcipánt meg kajagyurmának, fura, mi?

78. oldal

Habók P>!

-A pasik, akik nekem tetszenek, már laknak valahol. Egy villában, kilátással a Rajnára, vagy egy kétszintes, tetőteraszos lakásban – jelentettem ki nagyképűen.
– Marhaság – vitázott Rebbecca. – A pasik, akik neked tetszenek, még lebetűzni sem tudják a tetőterasz szót.

Light_House>!

Nyilvánvalóan mindenkinek saját módszere van úrrá lenni összetört szívén..

232. oldal

Szédültnapraforgó>!

– Ha valaha is leállok egy férfival, az legyen intelligens, jóképű, abszolút sikeres, és izgalmas – mondta, valahányszor a téma szóba kerül. – Egy vagy két elegáns sportágat kell űznie, érdekelje a modern művészet, és ne legyen se terhelő múltja, se háziállata.
És mielőtt még bármit is felelhetnék, hozzáfűzi:
– Hisz' semmi olyasmit nem várok el, amit magam ne nyújtanék.
Ő legalább eredeti vörös hajú, hosszú lábú, csodásan hamvas arcú – mindezért izzón irigylem – és éves bérlete van a város múzeumaiba.
– Ha szerelemes leszel, dugába dől az összes elved – jövendöltem újra és újra, mert az volt az érzésem, hogy feltétlen meg kell magyaráznom, miért nem támasztok magam is hasonló igényeket a férfiakkal szemben általában és külön is.
Bille azonban hű maradt az elképzeléseihez.

41. oldal

Light_House>!

„A jelszó érvénytelen.” – állította a komputer. „Kérem, adjon meg egy új jelszót, majd nyomja meg az Enter gombot.”
„J-u-d-i-t-h” – írtam, és megnyomtam az Entert.
„A jelszó érvénytelen.”
Francba. Talán csak gyümölcsöt eszik.
„e-p-e-r”
Megint semmi. Lehet, hogy csak a-val kezdődő gyümölcsöt eszik, mint „a-n-a-n-á-s-z”. De ez sem működött. Növekvő kétségbeeséssel próbáltam „R-ö-m-e-r”-rel, „h-o-l-l-a-n-d-g-i-n”-nel és "s-z-a-r"ral, a komputer azonban kérlelhetetlen maradt.
Végül a segítőkész Stefanie-hoz fordultam tanácsért.
– Ó, jelszóváltás – mondta vigyorogva. – Nem tudhatod, hogy csak ötbetűs, ékezet nélküli szavakat fogad el.
„f-r-a-n-c”- gépeltem következőként, s csodák csodája a komputer végre beengedett.

107-108. oldal

system456>!

A fészekről mindig látszik, hogy gólya vagy veréb lakja.

50. oldal

_Horváth_Bernadett_ >!

Germanisztikai tanulmányaink kezdetén mindkettőnkben kialakult a ponyvairodalom iránti vonzalom, ami – mint később megállapítottuk – okvetlenül a rokonlelkűség egyik pillére lehet.

Light_House>!

Egy kattanás, és az agyfélteke, amelynek feladatai közé tartozik leellenőrízni, hogy megbújik-e mögötte egy kanárimadaras anyuka, le tudja-e betűzni az „elemózsia” szót, kényszeresen a kezéhez ragadnak-e kartonfigurák és operai látcsövek, vagy netán az exbarátnőjét eleven, gyönyörű kis vacaknak nevezi-e, azon nyomban lezárta a kommunikációt a másik agyféltekével.
És útjára indult az emberiséggel egyidős katasztrófa.

260. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Janet Evanovich: A négy fejvadász
Vi Keeland: Hívatlan vendég
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton
Vi Keeland: Fiatal szerető
Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés
Emily Henry: Nyáron a párom
Helen Fielding: Bridget Jones naplója
Leiner Laura: Valahol
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Julia Dippel: Csendes víz