Fellegszálló 727 csillagozás

Kerstin Gier: Fellegszálló

Magasan ​fent a svájci hegyekben áll büszkén a Fellegszálló, egy patinás nagyszálló, melynek fénykora már rég letűnt. De mikor az év vége közeledtével a világ minden tájáról megérkeznek a vendégek a híres szilveszteri bálra, az épület úszik a gyönyörű csillárok fényében, a tágas folyosók pedig izgatott zsongással telnek meg.

A tizenhét éves Fanny Bennel, a szállodatulajdonos fiával és a személyzet többi tagjával együtt azonban ki sem lát a munkából, hogy előkészíthesse a vendégek fényűző kikapcsolódását, de nem kerüli el a figyelmét, hogy sokan valójában nem azok, mint aminek mutatják magukat. Milyen titkos tervek kovácsolódnak a hímzett bársonyfüggönyök mögött? Az orosz oligarcha felesége tényleg birtokában van a legendás Nadjeschda-gyémántnak? És miért a homlokzaton mászik fel inkább a jóképű Tristan Brown a 201-es szobából ahelyett, hogy a lépcsőt használná?

Mialatt Fanny megpróbálja Ben segítségével kibogozni a szálakat, még nem sejti, hogy hamarosan egy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadói ajánlás: 12 éves kortól · Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
366 oldal · ISBN: 9789634579977 · Fordította: Németh Odette
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
366 oldal · ISBN: 9789634579984 · Fordította: Németh Odette
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575160 · Fordította: Németh Odette · Illusztrálta: Eva Schöffmann-Davidov

1 további kiadás


Enciklopédia 35

Szereplők népszerűség szerint

Fanny Funke · Tristan Brown · Ben Montfort · Monsieur Rocher · Rainer Maria Rilke · ifjabb Don Burkhardt · Aiden · Amy Barnbrooke · Dása Jegorova · Ella Barnbrooke · Gracie Barnbrooke · Gretchen Barnbrooke · Madison Barnbrooke · Manuel Heffelfinger · Stella Jegorova · Stucky

Helyszínek népszerűség szerint

Château Janvier


Kedvencelte 88

Most olvassa 33

Várólistára tette 386

Kívánságlistára tette 322

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nagyszerű könyv. Érzelmes, kalandos és bohókás… igazi Kerstin Gier remekmű. :)
A borítót valami isteni, beszédes, mint mindig. Jó volt rajta keresgélni a szereplőket. A történetet igazából elég közel éreztem magamhoz, mivel én is dolgoztam szállodában, így eléggé ismerős volt ez a pedantéria és nyüzsgés. :D
Fanny, az a már írőnőtől megszokott, kedves és jóhumorú főszereplő. Könnyű a bőrébe képzelni magunkat. Nem csodálom, hogy ennyire a szívéhez nőtt a szálloda, nem lehet ott unalmas az élet.
Ben és Tristan szintén nagyon megfogott, habár bevallom én Tristant sokkal érdekesebbnek találtam, mint Bent, így biztos más döntést hoztam volna a fiúk kapcsán.
A Hugók voltak a kedvenceim, de természetesen a Barnbrooke családból Amy és Gracie is ide sorolható, valamint a kis Don.
Engem sikerült meglepnie a könyvnek, mert bevallom, egyáltalán nem számítottam arra, amit végül kaptam. Ez nem egy detektívtörténet, így én az elejétől a végéig nagyon élveztem, jókat nevettem, szórakoztam rajta. Viszont ennek hála, lehet előrébb hozok pár detektív sztorit, amit már régóta tervezgetek olvasni.
Kerstin Gier írói stílusát olyan megközelíthetőnek érzem, ezért is szeretem annyira.
Remélem a KMK még sok jó könyvét elhozza nekünk. <3

2 hozzászólás
nibooklett>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nagyon kis könnyed olvasmányrá számítottam, és az elején annak is tűnt. Ha bárkinek mesélni szerettem volna, hogy miről is szól igazabol nem tudtam mit mondani, mert tényleg, a főszereplők Fanny Funke a Bréma melletti Achimból (kihagyhatatlan), aki egy szállodában dolgozik, mert ott hagyta a sulit, és az események folyamatosan csak történnek és fordulatok is jönnek mennek..
Letehetetlen olvasmány volt számomra, és egy újabb kedvencet avattam! Kerstin Giertől ez volt az első olvasásom, és biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó! Nagyon boldog vagyok, hogy el olvasgattam ezt a csodás történetet! Remélem egyszer én is eljuthatok a Fellegszállóba, ahol várni fog rám az én Ben-em.♥

Finn_Hudson>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Ez a könyv valami hihetetlen felüdülés volt most.

Mielőtt elkezdtem volna olvasni, nem is nagyon tudtam, mit várjak tőle. A borító gyönyörű, a fülszöveg viszont unalmas, a vélemények vegyesek, így fogalmam sem volt, mire számítsak. Viszont amint el kezdtem olvasni, a stílus, a helyszín azonnal magával ragadott. Fanny egy nagyon eredeti karakter, tetszett, hogy az írónő nem akarja tökéletesnek ábrázolni. Ehelyett kaptunk egy kissé esetlen, de ugyanakkor bátor és hatalmas szívű lányt. Bent és Tristant is kedveltem spoiler, de nálam a gyerekek lettek a legnagyobb kedvencek. Ifjabb Don egy zseniális karakter, egyedi stílusa és csínytevései nagyon feldobták a könyvet, ahogy Gracie, Madison és Amy is.
Mire kezdett összeállni a kép, már sejtettem, hogy ki spoiler áll az egész dolog hátterében, de amilyen alaposan kigondolta a krimi szál hátterét, az feledtette velem az érzést. Amit még szerintem jobban ki lehetett volna dolgozni, az Fanny és spoiler kapcsolata, egy picit túl hirtelen és semmilyen lett, de még ez sem hagyott komoly hiányérzetet.
Összességében nagyon tetszett, új kedvencet avattam. :)

meseanyu P>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Karácsonykor és szilveszterkor játszódik egy hotelben a cselekmény, én pedig a két ünnep között kezdtem el a szállodában, úgyhogy keresve se találhattam volna aktuálisabb olvasmányt. Én egyébként is imádom a békebeli hangulatú, hegyi luxus szállókban játszódó történeteket, egyik kedvencem a Három ember a hóban, Kerstin Gier pedig amellett, hogy remek helyszínt választott, nagyon jó stílusban, fordulatosan, szerethetően írta meg ezt a regényt. Olyan, mint egy habos-babos karácsonyi film, kellemes, szórakoztató, illik az ünnepek alatti teljes ellazuláshoz.

Szücsi>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Amikor elolvastam a fulszöveget, és megláttam a címkék között a krimi és nyomozás szavakat, egy izgalmas történetre számítottam.
Ehhez képest, az első 250 oldalon szinte nem történt semmi érdemleges, és csak a végére pörögtek fel a dolgok. Emiatt kicsit csalódott vagyok, mert jobbra számítottam.
Másrészről a tipikus laza és könyedt Kerstin Gier írásstílus végig megvolt, amit régen nagyon szeretem az írónő Rubintvörösös sorozatában. Úgyhogy a semmiség ellenére olvastatta magát és gyorsan haladtam vele.
Biztos vagyok benne hogy a fiatalabb olvasóknak tetszeni fog, de így 20 évesen nekem már nyújtott akkora élményt mint amit nekik fog.

Klodette>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nagyon vártam már, hogy megjelenjen ez a könyv.
Karácsonyi ajándék volt saját magamnak, viszont az az igazság, hogy annyira nem nyerte el a tetszésemet, mint amennyire számítottam rá.
Hosszú ideig olvastam, még magamhoz képest is. Nem igazán haladtam vele, halogattam az újbóli kézbevételt. Ennek biztos az is volt oka, hogy egy hete műtöttek, még lábadozok és nem igazán van kedvem olvasni, nem köt le semmi, de akkor is találtam benne bőven hibákat.
Az alapötlet maga nagyon jó, ez az elegáns szállodai légkör kifejezetten tetszett, ötletesnek és egyedinek tartottam. Már a Reszkessetek, betörők! 2. megnézése óta teljesen odavagyok az ilyen típusú történetekért és roppant érdekesnek találtam ezt is.
Számomra túlságosan is lassan indult be, az eleje egyáltalán nem volt érdekfeszítő, sokszor unatkoztam rajta.
Vártam, hogy történjen végre valami, de fejezeteken át csak az átlagos szállodai mindennapok nyüzsgő forgatagáról olvashattunk, ami egyébként nem baj, csak a könyv címkéi és fülszövege szerint, többek között fantasy és krimi szálak is vannak benne…
Azt viszont el kell ismernem, hogy ifjúsági regénynek kitűnő, az utolsó pár oldalra elég jól beindult, volt benne végül egy kis nyomozás és akció is, viszont a fantasy tényleg csak ilyen sejtelmesen, már – már tessék – lássék módon volt jelen és az írónő inkább ránk bízta, hogy mit is gondolunk róla igazából.
Nekem sajnos csalódás, pedig sokat vártam tőle, főleg, hogy Kerstin Gier eddigi regényeit kimondottan szerettem.
Véleményem szerint picit túl lett írva, ráadásul sokszor nagy hangsúly lett fektetve a felesleges dolgokra, még fontosnak tűnőekre már sokkal kevesebb.
Pozitívumként tudom megemlíteni a sokféle, különleges és bravúros karaktert, hiszen egyértelmű, hogy egy ilyen sztoriban nagyító alá kerülnek a vendégek, akiknek persze sötét a múltja és rengeteg a titkolnivalója.

Bővebben pedig:
https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/12/konyvkritik…

Szösszenet P>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Most lehet sokan megköveznek, de ez a regény nem lett a kedvencem.
Aranyos, szórakoztató,de nem volt annyira izgalmas számomra, és lassan is haladtam vele. Különösen az első harmada volt vontatott. Egy megszokott szállodai események sorozatával bombázott a könyv, ami nem igazán kötött le. Lehet ettől vesztettem el az érdeklődésem.
A fantasy címke egyébként engem megzavart… ha ez nincs rajta, szerintem el sem olvasom.
Lehet öreg vagyok ehhez a könyvhöz.:-)

2 hozzászólás
AniTiger P>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nem az írónő egyik legjobb regénye, de az biztos, hogy ez az egyik legizgalmasabb karakterekkel teleírt története. Minden emberke egy színfoltja a Fellegszállónak, és én mindegyiküket imádtam. Fanny egy kicsit távol állt tőlem, mert mindent azonnal elhitt, amiről meséltek neki – legyen az egy szellemhistória vagy réges-régi bűnügyi történet. Nagyon szerettem a főbb mellékszereplőket, úgymint a kortalannak tetsző Monseiur Rochert és Tiltott Macskát, de imádtam a titokzatos Szmirniv házaspárt, és körülöttük kialakult félreértés sorozatot!

Szerintem ez egy szórakoztató, bár elég lassan beinduló történet. Az írónő rajongóinak tuti tetszeni fog. Mondjuk nem értem a fantasy címkét, mert voltak benne furcsaságok és misztikus dolgok, de fantasy elem nem…

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2018/12/kerstin-g…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575160 · Fordította: Németh Odette
3 hozzászólás
Molymacska P>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nem könnyű ezt a könyvet értékelni, mert a rettentően unalmas és a hangulatosan cuki között csapongtam végig olvasás közben. Teljesen megértem azt, ha valaki ezt a könyvet nem szereti, mert nagyon nehéz ráhangolódni, és még nehezebb abban a hangulatban maradni (legalábbis számomra ez mindenképpen nehézség volt), mégis a végső kicsengése összevetve mindennel, pozitív lett.
A történet a Fellegszállóban játszódik, ami egy hotel Svájcban, és ahol egy karácsonyi és újévi időszakot tölthetünk el a gazdag vendégekkel, és Fannyval, a szobalánnyal, aki gyerekekre vigyáz, wellnes részlegen segít, havasi csókákat etet, és mindig bajba keveredik, meg egy szerelmi háromszögbe is.
A történet nekem nagyon gyerekes volt. Vagy inkább olyan egyértelmű, túlságosan sima, túlságosan kis buta. Főleg a szerelmi történet volt ilyen, amit igazán nem is érttem, hogyan alakultak ezek a szálak, csak azt vettem észre, hogy hűha, már két pasitól is várja a csókot, most mi lesz. ÍEgyszerűen nem volt (túlságosan) megalapozva, nem volt idő hagyva, hogy ténylegesen valami kialakuljon, és így nekem ez a rész nagyon kevés volt. spoiler
Alapvetően a kötet lassan építekezett, és az elkerülhetetlen utolsó nagyjából hatvan oldalra rakta be a nagy fordulatot spoiler ami nekem kevés volt. Értem, a lassú építkezést, hiszen minden szereplőt meg kell ismerni, minden karakterrel kell egy pici mélyülés, de ez így nekem nagyon furcsa volt. Főleg, hogy onnantól spoiler
A legpozitívabb része az egész könyvnek a Fellegszálló. Valójában erről szólt a könyv, hogy a szálló mennyire misztikus, a rengeteg ajtóval, lépcsővel, gardróbbal, és a fényes, luxustermekkel. Az ember ha belemerül a történetbe, biztosan azt fogja érezni, hogy mennyire szívesen csatangolna ő is a Fellegszállóban, még ha szobalányként is, és fedezné fel azt. Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a Harry Potter könyveket olvastam, és én is fel akartam fedezni Roxfortot. Pont olyan misztikus ez a hatalmas Fellegszálló is, hiszen olyan részei vannak, amit az átlag ember nem nagyon ismerhet (bálterem. Volt valaki olyan helyen nyaralni, ahol volt bálterem? És ahol újévkor a Dunakeringőre táncolhattak? Megdobbant romantikus szívem, hogy én is ezt akarom)
A karácsony és újév nagyon kettősen volt benne. Egyrészről a főszereplő nem nagyon élvezi eme dolgokat túlzottan, másrészről viszont minden „romantikus” klisét olvashatunk az ünnepekkel kapcsolatban. Mint fő történetszál, nem jelenik meg igazán, de dísletként, a sorok között azért elkapja az embert ez az ünnepi forgatag.
Nem rossz könyv, de nem is túlzottan jó. Olyan oké könyv, amit az ember elolvas, kicsit beleéli magát, majd lerakva bólogat, hogy szép volt, jó volt, karácsonyi volt. Nem kell tőle sokat várni, egyáltalán nem tökéletes könyv (sőt, néha borzasztóan unalmas), de egyszer érdemes lehet elolvasni.

1 hozzászólás
Levandra P>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Adott egy lehetséges kedvenc könyves helyszín, egy ódon és titokzatos szálloda, ahol bármi megeshet, de semmi baj nem érhet. A szándék legalább is ez, de a titokzatosság nem mindig jött át, a bajnak meg az minősül, ami a tűrőképességünk határán kívül esik és nem bírjuk tovább tolerálni. Fanny igazából szimpatikus karakter, nekem mindig tetszenek Kerstin agyament, két ballábas főhősnői, könnyű velük azonosulni, bár lassan unalmas lesz ez a sztereotípia is, szeretnék valami mást is látni tőle.

Adott két kedvenc könyves pasi jelölt is a regényben, bár a történet utolsó negyedéig nem éreztem a karakterüket és még így sem vagyok elégedett a kidolgozottságukkal, de a fiatal lányok megkapják ettől a könyvtől azt, amire vágynak: lehet álmodozni. Tristan karakterét izgalmasabbnak találtam, mint Ben-t, aki túlontúl jófiú.

A humor ezúttal gyengébbre sikerült, a koncepció érdekes, tulajdonképen, minden benne a van a könyvben, ami kell egy YA-hoz, de valahogy nem állt össze. Nem ez a legjobb könyve Kerstinnek, de szerethető, egyszer olvasós regény.


Népszerű idézetek

Juca P>!

Nem kell tökéletesnek lennie egy napnak ahhoz, hogy jó szívvel emlékezzünk rá.

202. oldal

2 hozzászólás
tonks>!

Mikor felébredtem, először egy falat pillantottam meg, ami tele volt könyvekkel. Utána pedig Monsieur Rocher kedves tekintetét.
– Meghaltam? – kérdeztem.
Megrázta a fejét.
– Dehogy! Habár vannak emberek, akik a mennyországot úgy képzelik el, mint egy könyvtárat.

330. oldal

Cheril>!

– Álmodozni szabad, az tart fiatalon.

59. oldal

Kuplung>!

– Egy jó pofon néha többet ér egy rossz csóknál.

183. oldal

Juca P>!

Hihetetlen, mi mindent élnek át a korán kelők.

105. oldal

icantfindmybooks>!

(…) Mindig nézz magad mögé! Sosem tudhatod, mi következik.

11. fejezet

4 hozzászólás
DoraSzcs>!

Azt mondta nekem, hogy senki nem veheti el az embertől az otthonát, ha az ember a saját lelkében otthon érzi magát. És hogy minden bennünk van, amire szükségünk van ahhoz, hogy bárhol boldogok legyünk.

113. oldal

Lunemorte P>!

– A szerelem rózsát keres, a féltékenység tövist talál. – mondta Monsieur Rocher. – Vagy fordítva, a szerelem talál rózsát, és a féltékenység keres tövist?

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Monsieur Rocher
KittyKaty>!

– Köszönjük, hogy ilyen jól gondját viselte a mi kis vadócainknak!
– Hahaha! – mondta Don. – Ez olyan, mintha az ember megköszönné egy cápának, hogy csak a kis lábujját harapta le, és nem az egész lábát.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ifjabb Don Burkhardt
bemero>!

– Uramatyám, ez milyen giccses már! – mondta aztán Ben. – Amúgy lefagy a seggem.
– Én meg szívből utálom ezt a dalt – mondtam, és majd megpukkadtam a nevetéstől. – Azon gondolkodom, honnan ismerem egyáltalán. Olyan szörnyű!
– Igen, borzalmasan rossz. – Ben az ajtó felé vezetett, majd beslisszoltunk a melegbe. – És az a legrosszabb, hogy már örökre ez lesz a mi dalunk.

Kapcsolódó szócikkek: Ben Montfort · Fanny Funke

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Mindig karácsony
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Estelle Brightmore: 13. napon
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6 és 1/2. – Mia karácsonya
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó
Csóti Lili: Hetedvérig
Zoe Sugg: Girl online