Fellegszálló 54 csillagozás

Kerstin Gier: Fellegszálló

Magasan ​fent a svájci hegyekben áll büszkén a Fellegszálló, egy patinás nagyszálló, melynek fénykora már rég letűnt. De mikor az év vége közeledtével a világ minden tájáról megérkeznek a vendégek a híres szilveszteri bálra, az épület úszik a gyönyörű csillárok fényében, a tágas folyosók pedig izgatott zsongással telnek meg.

A tizenhét éves Fanny Bennel, a szállodatulajdonos fiával és a személyzet többi tagjával együtt azonban ki sem lát a munkából, hogy előkészíthesse a vendégek fényűző kikapcsolódását, de nem kerüli el a figyelmét, hogy sokan valójában nem azok, mint aminek mutatják magukat. Milyen titkos tervek kovácsolódnak a hímzett bársonyfüggönyök mögött? Az orosz oligarcha felesége tényleg birtokában van a legendás Nadjeschda-gyémántnak? És miért a homlokzaton mászik fel inkább a jóképű Tristan Brown a 201-es szobából ahelyett, hogy a lépcsőt használná?

Mialatt Fanny megpróbálja Ben segítségével kibogozni a szálakat, még nem sejti, hogy hamarosan egy… (tovább)

Eredeti mű: Kerstin Gier: Wolkenschloss

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadói ajánlás: 12 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575160 · Fordította: Németh Odette

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Fanny Funke · Ben Montfort · Monsieur Rocher · Tristan Brown


Kedvencelte 8

Most olvassa 33

Várólistára tette 249

Kívánságlistára tette 304

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel P
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nagyszerű könyv. Érzelmes, kalandos és bohókás… igazi Kerstin Gier remekmű. :)
A borítót valami isteni, beszédes, mint mindig. Jó volt rajta keresgélni a szereplőket. A történetet igazából elég közel éreztem magamhoz, mivel én is dolgoztam szállodában, így eléggé ismerős volt ez a pedantéria és nyüzsgés. :D
Fanny, az a már írőnőtől megszokott, kedves és jóhumorú főszereplő. Könnyű a bőrébe képzelni magunkat. Nem csodálom, hogy ennyire a szívéhez nőtt a szálloda, nem lehet ott unalmas az élet.
Ben és Tristan szintén nagyon megfogott, habár bevallom én Tristant sokkal érdekesebbnek találtam, mint Bent, így biztos más döntést hoztam volna a fiúk kapcsán.
A Hugók voltak a kedvenceim, de természetesen a Barnbrooke családból Amy és Gracie is ide sorolható, valamint a kis Don.
Engem sikerült meglepnie a könyvnek, mert bevallom, egyáltalán nem számítottam arra, amit végül kaptam. Ez nem egy detektívtörténet, így én az elejétől a végéig nagyon élveztem, jókat nevettem, szórakoztam rajta. Viszont ennek hála, lehet előrébb hozok pár detektív sztorit, amit már régóta tervezgetek olvasni.
Kerstin Gier írói stílusát olyan megközelíthetőnek érzem, ezért is szeretem annyira.
Remélem a KMK még sok jó könyvét elhozza nekünk. <3

2 hozzászólás
>!
Klodette
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nagyon vártam már, hogy megjelenjen ez a könyv.
Karácsonyi ajándék volt saját magamnak, viszont az az igazság, hogy annyira nem nyerte el a tetszésemet, mint amennyire számítottam rá.
Hosszú ideig olvastam, még magamhoz képest is. Nem igazán haladtam vele, halogattam az újbóli kézbevételt. Ennek biztos az is volt oka, hogy egy hete műtöttek, még lábadozok és nem igazán van kedvem olvasni, nem köt le semmi, de akkor is találtam benne bőven hibákat.
Az alapötlet maga nagyon jó, ez az elegáns szállodai légkör kifejezetten tetszett, ötletesnek és egyedinek tartottam. Már a Reszkessetek, betörők! 2. megnézése óta teljesen odavagyok az ilyen típusú történetekért és roppant érdekesnek találtam ezt is.
Számomra túlságosan is lassan indult be, az eleje egyáltalán nem volt érdekfeszítő, sokszor unatkoztam rajta.
Vártam, hogy történjen végre valami, de fejezeteken át csak az átlagos szállodai mindennapok nyüzsgő forgatagáról olvashattunk, ami egyébként nem baj, csak a könyv címkéi és fülszövege szerint, többek között fantasy és krimi szálak is vannak benne…
Azt viszont el kell ismernem, hogy ifjúsági regénynek kitűnő, az utolsó pár oldalra elég jól beindult, volt benne végül egy kis nyomozás és akció is, viszont a fantasy tényleg csak ilyen sejtelmesen, már – már tessék – lássék módon volt jelen és az írónő inkább ránk bízta, hogy mit is gondolunk róla igazából.
Nekem sajnos csalódás, pedig sokat vártam tőle, főleg, hogy Kerstin Gier eddigi regényeit kimondottan szerettem.
Véleményem szerint picit túl lett írva, ráadásul sokszor nagy hangsúly lett fektetve a felesleges dolgokra, még fontosnak tűnőekre már sokkal kevésebb.
Pozitívumként tudom megemlíteni a sokféle, különleges és bravúros karaktert, hiszen egyértelmű, hogy egy ilyen sztoriban nagyító alá kerülnek a vendégek, akiknek persze sötét a múltja és rengeteg a titkolnivalója.

Bővebben pedig:
https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/12/konyvkritik…

>!
meseanyu MP
Kerstin Gier: Fellegszálló

Karácsonykor és szilveszterkor játszódik egy hotelben a cselekmény, én pedig a két ünnep között kezdtem el a szállodában, úgyhogy keresve se találhattam volna aktuálisabb olvasmányt. Én egyébként is imádom a békebeli hangulatú, hegyi luxus szállókban játszódó történeteket, egyik kedvencem a Három ember a hóban, Kerstin Gier pedig amellett, hogy remek helyszínt választott, nagyon jó stílusban, fordulatosan, szerethetően írta meg ezt a regényt. Olyan, mint egy habos-babos karácsonyi film, kellemes, szórakoztató, illik az ünnepek alatti teljes ellazuláshoz.

>!
AniTiger MP
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nem az írónő egyik legjobb regénye, de az biztos, hogy ez az egyik legizgalmasabb karakterekkel teleírt története. Minden emberke egy színfoltja a Fellegszállónak, és én mindegyiküket imádtam. Fanny egy kicsit távol állt tőlem, mert mindent azonnal elhitt, amiről meséltek neki – legyen az egy szellemhistória vagy réges-régi bűnügyi történet. Nagyon szerettem a főbb mellékszereplőket, úgymint a kortalannak tetsző Monseiur Rochert és Tiltott Macskát, de imádtam a titokzatos Szmirniv házaspárt, és körülöttük kialakult félreértés sorozatot!

Szerintem ez egy szórakoztató, bár elég lassan beinduló történet. Az írónő rajongóinak tuti tetszeni fog. Mondjuk nem értem a fantasy címkét, mert voltak benne furcsaságok és misztikus dolgok, de fantasy elem nem…

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2018/12/kerstin-g…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575160 · Fordította: Németh Odette
3 hozzászólás
>!
wzsuzsanna P
Kerstin Gier: Fellegszálló

Kerstin Gier regényeivel eddig viszonylag vegyes tapasztalataim voltak. Az Időtlen szerelem-trilógiát egyenesen imádtam annak idején, a kedvenc ifjúsági sorozataim közé tartozik. Aztán később elolvastam a Silber-trilógia első részét is, amire nem mondom, hogy rossz lett volna, de valahogy nem érintett meg annyira, hogy mindenáron folytatni akarjam a történetet. Úgyhogy azt hiszem, szerettem volna végre eldönteni, merrefelé billen a mérleg, az meg külön szimpatikus volt, hogy most egy önálló, egyrészes darabbal jelentkezik az írónő. Nem mellesleg, szerintem gyönyörű ez a borító, szóval már önmagában ezzel is felhívta volna magára a figyelmemet.
Bár például a molyos címkék között szerepel a fantasy is, senkit ne tévesszen meg a dolog: ez egy egyszerű, valóságos, hétköznapi történet (na jó, nem teljesen hétköznapi, mert azért vannak benne apró rejtélyek és persze sok-sok akció), ahol nincsen szerepük természetfeletti lényeknek vagy erőknek. A főhősünk, Fanny, egy belevaló, független tizenhét éves lány, aki úgy döntött, nem folytatja a tanulmányait, hanem elmegy dolgozni. Így köt ki végül a svájci hegyekben megbújó, nívós szállodában, a Fellegszállóban. Pozícióját tekintve gyakornok, vagyis a szobalányi teendőktől kezdve a gyermekfelügyeletig bezáróan mindenféle munkakörbe belekóstol, és közben igyekszik kerülni a galibákat, amivel szemet szúrna a szigorú szállodatulajdonosnak, vagy a pedáns gondnoknőnek. Ez pedig nem mindig egyszerű, ugyanis a gyerekek között van jó néhány megveszekedett rosszcsont, akik minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy Fanny ne unatkozzon (különösen a kicsit koravén, különc Don volt a kedvencem, nagyon jókat kacarásztam a beszélgetéseiken). A történet „díszlete”, vagyis maga a szállodai környezet szerintem nagyon jópofa ötlet, és az írónőnek sikerült is úgy bemutatnia az ott zajló mindennapokat, hogy szinte mi is érezzük az állandó sürgés-forgást, illetve megismerjük a dolgozókat és a vendégeket, ha csak felületesen is. Egyébként ebben sokat segít a kötet végén található névmutató, ami indokolt is a több, mint 60 szereplőt felvonultató történetben. Ugyan a többségük tényleg csak felszínesen, amolyan háttér-figuraként van ábrázolva, de szerencsére van köztük jó néhány igen kidolgozott karakter, nagyon változatos háttérrel és személyiséggel. A korábban már említett Donon kívül nagyon kedveltem Monsieur Rocher-t, a jóságos idős recepcióst, vagy a mosókonyha komolyzene-kedvelő urát, Pavelt. Ja, és persze ne feledkezzünk meg a Tiltott Macskáról sem, akit a személyzet igyekszik elrejteni az örökké bosszankodó szállodatulajdonos elől. (…) Nyilván nem igyekszik ez a történet egy krimi szerepében tetszelegni, de az ifjúsági műfajon belül egy teljesen korrekt, izgalmas kis cselekményt rakott össze Gier. És szerencsére a humort sem kellett nélkülözni, ami egyébként az írónő egyik legnagyobb erőssége szerintem, a karakteres főhős-ábrázoláson kívül. Fanny Funke igazán egyedi és belevaló csaj, akivel könnyű azonosulni, és akinek a boldogságáért szívesen izgulunk.
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2018/12/fellegszallo-er…

>!
budvigszandi P
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nagyon vártam, hogy végre megint olvashassak valami újat Kerstin Giertől. Amikor megláttam a csodálatos borítót, reménykedtem, hogy magyarul is megjelenik. Nem sokkal később be is került a KMK újdonságai közé, ezzel egyúttal a karácsonyi kívánságlistámra is.

Az elején kicsit nehéz volt kiigazodni a rengeteg szereplőn és az azokhoz tartozó információ-áradaton, de nem hatott túlságosan száraznak az itt-ott beleszőtt humoros megjegyzések és finomságok mellett (Madame Cléo süteményei láttán csak úgy csorgott a nyálam, karácsonyi kajakóma ide vagy oda). Igaz, hogy a történet kicsit lassan indul be, de az utolsó 70-100 oldalon csak úgy pörögnek az események. Sokáig azt se tudtam, hogy mire számítsak, egyáltalán mi lesz majd a bonyodalom, de a késztetés ellenére se néztem meg a molyos címkéket és a fülszöveget. Így izgalmasabb volt. Nem emlékeztem kristálytisztán, hogy fantasy-nek van-e besorolva ez a könyv, ezért egy-két gyanúsan megmagyarázhatatlan történésnél vártam, hogy mikor bukkan elő valami természetfeletti lény, de a végére érve egyáltalán nem értem, miért van a fantasy a címkék között, hiszen semmi olyan kaliberű nem volt/történt.

A szereplők közül túlságosan senkit nem kedveltem meg, viszont tetszett, hogy ahányan voltak, annyi egyéni karakterrel és érdekes történettel találkoztam. Inkább azt mondanám, hogy úgy egyben az egész társaság volt szimpatikus, mint külön-külön egy szereplő. Ludwigék elképesztően aranyosak voltak, spoiler.

Összességében ez egy könnyed karácsonyi/két ünnep közti olvasmány volt számomra. Kellemes hangulata magával ragadott, én határozottan élveztem, jó kis egyedülálló regény lett.

>!
Cucuka P
Kerstin Gier: Fellegszálló

Kerstin Gier nálam mindig nyerő, ezúttal sem volt ez másképp. Kaptam egy hangulatos, szórakoztató, izgalmas és vicces történetet, remek karakterekkel és nem várt fordulatokkal. Nem szeretnék róla hosszasan értekezni: talán nem a legjobb könyve az írónőnek, de nálam nagyon betalált az ünnepek alatt.
A végén alaposan meglepett, nem számítottam rá.
Semmiképp nem nevezném mélyenszántó műnek, viszont tökéletes kikapcsolódást nyújt, merem ajánlani. Ami számomra igazán különlegessé tette, az a Gier által megalkotott varázslatos légkör volt – talán idén karácsonykor újra előveszem :)

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Kerstin Gier: Fellegszálló

A hősnőt egyszerűen imádtam, a humort dettó. Bár rengeteg volt a karakter, mégis, sikerült hangulatosan átadni a karácsonyi hangulatot és a hotel érdekességeit is. A romantikus szál tetszett, a könyv második fele pedig különösen izgalmas lett. Így azt mondhatom, bár kicsit hiányzott a Gierre jellemző természetfeletti szál, összességében mégis szerettem a Fellegszállót.

Bővebben a blogomon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2018/12/konyvkritika-kerstin-gie…

>!
KleineKatze
Kerstin Gier: Fellegszálló

Az eddigi legkevésbé „fantasysebb”, de mégis legvarázslatosabb Kerstin Gier-regényem. Bája pedig épp mindennapiságában, de mégsem mindennapiságában rejlik. Már Agatha Christie: Bertram szállója óta vonzanak a XX.század eleganciája által betöltött szállodák történetei, ezért nagy lelkesedéssel néztem ennek a kötetnek is elébe.
A regény első fele kevésbé akció-dús, viszont még így is élmény olvasni, hiszen megismerjük egy szálloda történetét, annak csupa egyéniségekből álló csapatát, valamint a világ minden tájáról érkező vendégeit. Rengeteg szereplő, és mindenkinek megvan a maga története. Még sincsenek túl sokan, hiszen mindenkit megismerünk és megszeretünk a regény alatt. A főhősnőt, Miához és Gwenhez hasonlóan, első perctől kezdve kedveltem. De Monsieur Rocher is hamar belopta magát a szívembe, no meg a kis Dont sem voltam képes utálni. Rengeteget nevettem a beszólásain. A főhősnőnk kegyeiért küzdő két srác közül nálam abszolút Tristan volt a befutó, de Bent is nagyon szerettem. A cselekmények igazából az utolsó ötven oldalon indulnak be, sajnáltam, hogy a „rejtély” nekem hamarabb leesett, mint a főhősnek, de talán pont ez volt az írónő célja.

Hiába, a Fellegszálló magával ragadott, annak minden tagjával és részletével!

>!
PatyiMoly P
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nagy reményekkel kezdtem neki ennek az újabb Kerstin Gier regénynek,
amit már a borítójáért is megéri beszerezni, csodálatos éke a polcnak.

Eleinte kissé megijedtem, amikor a történet másról sem szólt csak a rengeteg dolgos szereplő, és pihenő vendég bemutatásáról. Gäschdi és Wäschdi elnevezése pedig egyáltalán nem tetszett, a Hugók viszont annál jobban.
Majd körülbelül a regény felénél elkezdődött a történet: spoiler Az utolsó száz oldal izgalmait pedig már megállás nélkül olvastam. A végén már letehetetlen volt.

És a legjobb rész?
Hogy ez nem egy újabb trilógia.
Kerstin Gier bebizonyította, hogy lehet (félig) izgalmas, rejtélyes regényt írni egy kötetben is.
Éljen, éljen!

Bővebben: http://patyimoly.blogspot.com/2018/12/hoban-fellegekben.html

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Juca P

Hihetetlen, mi mindent élnek át a korán kelők.

105. oldal

>!
tonks

Mikor felébredtem, először egy falat pillantottam meg, ami tele volt könyvekkel. Utána pedig Monsieur Rocher kedves tekintetét.
– Meghaltam? – kérdeztem.
Megrázta a fejét.
– Dehogy! Habár vannak emberek, akik a mennyországot úgy képzelik el, mint egy könyvtárat.

330. oldal

>!
vgabi SP

Itt álltam hát a hóban, teljesen kimerülve, míg a bálterem felől hegedűszó szállt felénk.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Fanny Funke
>!
Zsuzsanna_Botond

Egy jó pofon néha többet ér egy rossz csóknál.

183. oldal

>!
KittyKaty

– Köszönjük, hogy ilyen jól gondját viselte a mi kis vadócainknak!
– Hahaha!- mondta Don. – Ez olyan, mintha az ember megköszönné egy cápának, hogy csak a kis lábujját harapta le, és nem az egész lábát.

32. oldal

>!
Zsuzsanna_Botond

A szerelem rózsát keres, a féltékenység tövist talál. – mondta Monsieur Rocher. – Vagy fordítva, a szerelem talál rózsát, és a féltékenység keres tövist?

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Monsieur Rocher
>!
csfannie P

Mégis ki egyensúlyozna ilyen szédítő magasságban ezeken a félelmetesen keskeny párkányokon?
Unatkozó cirkuszi artisták. Szuperhősök. Bizonytalan öngyilkosok. Az egy nappal korábban érkező Jézuska. És természetesen a szállodai tolvajok.

135. oldal

>!
Juca P

Nem kell tökéletesnek lennie egy napnak ahhoz, hogy jó szívvel emlékezzünk rá.

202. oldal

>!
DoraSzcs

Azt mondta nekem, hogy senki nem veheti el az embertől az otthonát, ha az ember a saját lelkében otthon érzi magát. És hogy minden bennünk van, amire szükségünk van ahhoz, hogy bárhol boldogok legyünk.

113. oldal

>!
KittyKaty

Még csak nem is nyáladzott, ami egy mopszlinál aztán igazán szokatlan.

49. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Zoe Sugg: Girl online
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Ava Dellaira: Kedves halottak!
Tali Gitta: Jókor jöttél
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Rauha S. Virtanen: A karácsonyfalopás
Szabó Magda: Születésnap
Alan Bradley: Elég már az árnyakból!
Thomas Brezina: Viharos karácsony