Fellegszálló 554 csillagozás

Kerstin Gier: Fellegszálló

Magasan ​fent a svájci hegyekben áll büszkén a Fellegszálló, egy patinás nagyszálló, melynek fénykora már rég letűnt. De mikor az év vége közeledtével a világ minden tájáról megérkeznek a vendégek a híres szilveszteri bálra, az épület úszik a gyönyörű csillárok fényében, a tágas folyosók pedig izgatott zsongással telnek meg.

A tizenhét éves Fanny Bennel, a szállodatulajdonos fiával és a személyzet többi tagjával együtt azonban ki sem lát a munkából, hogy előkészíthesse a vendégek fényűző kikapcsolódását, de nem kerüli el a figyelmét, hogy sokan valójában nem azok, mint aminek mutatják magukat. Milyen titkos tervek kovácsolódnak a hímzett bársonyfüggönyök mögött? Az orosz oligarcha felesége tényleg birtokában van a legendás Nadjeschda-gyémántnak? És miért a homlokzaton mászik fel inkább a jóképű Tristan Brown a 201-es szobából ahelyett, hogy a lépcsőt használná?

Mialatt Fanny megpróbálja Ben segítségével kibogozni a szálakat, még nem sejti, hogy hamarosan egy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadói ajánlás: 12 éves kortól · Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
366 oldal · ISBN: 9789634579977 · Fordította: Németh Odette
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
366 oldal · ISBN: 9789634579984 · Fordította: Németh Odette
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575160 · Fordította: Németh Odette · Illusztrálta: Eva Schöffmann-Davidov

1 további kiadás


Enciklopédia 30

Szereplők népszerűség szerint

Fanny Funke · Tristan Brown · Ben Montfort · Monsieur Rocher · Gracie Barnbrooke · ifjabb Don Burkhardt · Amy Barnbrooke · Dása Jegorova · Ella Barnbrooke · Gretchen Barnbrooke · Madison Barnbrooke · Manuel Heffelfinger · Stella Jegorova · Stucky


Kedvencelte 75

Most olvassa 28

Várólistára tette 384

Kívánságlistára tette 305

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

DarknessAngel >!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nagyszerű könyv. Érzelmes, kalandos és bohókás… igazi Kerstin Gier remekmű. :)
A borítót valami isteni, beszédes, mint mindig. Jó volt rajta keresgélni a szereplőket. A történetet igazából elég közel éreztem magamhoz, mivel én is dolgoztam szállodában, így eléggé ismerős volt ez a pedantéria és nyüzsgés. :D
Fanny, az a már írőnőtől megszokott, kedves és jóhumorú főszereplő. Könnyű a bőrébe képzelni magunkat. Nem csodálom, hogy ennyire a szívéhez nőtt a szálloda, nem lehet ott unalmas az élet.
Ben és Tristan szintén nagyon megfogott, habár bevallom én Tristant sokkal érdekesebbnek találtam, mint Bent, így biztos más döntést hoztam volna a fiúk kapcsán.
A Hugók voltak a kedvenceim, de természetesen a Barnbrooke családból Amy és Gracie is ide sorolható, valamint a kis Don.
Engem sikerült meglepnie a könyvnek, mert bevallom, egyáltalán nem számítottam arra, amit végül kaptam. Ez nem egy detektívtörténet, így én az elejétől a végéig nagyon élveztem, jókat nevettem, szórakoztam rajta. Viszont ennek hála, lehet előrébb hozok pár detektív sztorit, amit már régóta tervezgetek olvasni.
Kerstin Gier írói stílusát olyan megközelíthetőnek érzem, ezért is szeretem annyira.
Remélem a KMK még sok jó könyvét elhozza nekünk. <3

2 hozzászólás
Finn_Hudson P>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Ez a könyv valami hihetetlen felüdülés volt most.

Mielőtt elkezdtem volna olvasni, nem is nagyon tudtam, mit várjak tőle. A borító gyönyörű, a fülszöveg viszont unalmas, a vélemények vegyesek, így fogalmam sem volt, mire számítsak. Viszont amint el kezdtem olvasni, a stílus, a helyszín azonnal magával ragadott. Fanny egy nagyon eredeti karakter, tetszett, hogy az írónő nem akarja tökéletesnek ábrázolni. Ehelyett kaptunk egy kissé esetlen, de ugyanakkor bátor és hatalmas szívű lányt. Bent és Tristant is kedveltem spoiler, de nálam a gyerekek lettek a legnagyobb kedvencek. Ifjabb Don egy zseniális karakter, egyedi stílusa és csínytevései nagyon feldobták a könyvet, ahogy Gracie, Madison és Amy is.
Mire kezdett összeállni a kép, már sejtettem, hogy ki spoiler áll az egész dolog hátterében, de amilyen alaposan kigondolta a krimi szál hátterét, az feledtette velem az érzést. Amit még szerintem jobban ki lehetett volna dolgozni, az Fanny és spoiler kapcsolata, egy picit túl hirtelen és semmilyen lett, de még ez sem hagyott komoly hiányérzetet.
Összességében nagyon tetszett, új kedvencet avattam. :)

meseanyu P>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Karácsonykor és szilveszterkor játszódik egy hotelben a cselekmény, én pedig a két ünnep között kezdtem el a szállodában, úgyhogy keresve se találhattam volna aktuálisabb olvasmányt. Én egyébként is imádom a békebeli hangulatú, hegyi luxus szállókban játszódó történeteket, egyik kedvencem a Három ember a hóban, Kerstin Gier pedig amellett, hogy remek helyszínt választott, nagyon jó stílusban, fordulatosan, szerethetően írta meg ezt a regényt. Olyan, mint egy habos-babos karácsonyi film, kellemes, szórakoztató, illik az ünnepek alatti teljes ellazuláshoz.

Klodette>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nagyon vártam már, hogy megjelenjen ez a könyv.
Karácsonyi ajándék volt saját magamnak, viszont az az igazság, hogy annyira nem nyerte el a tetszésemet, mint amennyire számítottam rá.
Hosszú ideig olvastam, még magamhoz képest is. Nem igazán haladtam vele, halogattam az újbóli kézbevételt. Ennek biztos az is volt oka, hogy egy hete műtöttek, még lábadozok és nem igazán van kedvem olvasni, nem köt le semmi, de akkor is találtam benne bőven hibákat.
Az alapötlet maga nagyon jó, ez az elegáns szállodai légkör kifejezetten tetszett, ötletesnek és egyedinek tartottam. Már a Reszkessetek, betörők! 2. megnézése óta teljesen odavagyok az ilyen típusú történetekért és roppant érdekesnek találtam ezt is.
Számomra túlságosan is lassan indult be, az eleje egyáltalán nem volt érdekfeszítő, sokszor unatkoztam rajta.
Vártam, hogy történjen végre valami, de fejezeteken át csak az átlagos szállodai mindennapok nyüzsgő forgatagáról olvashattunk, ami egyébként nem baj, csak a könyv címkéi és fülszövege szerint, többek között fantasy és krimi szálak is vannak benne…
Azt viszont el kell ismernem, hogy ifjúsági regénynek kitűnő, az utolsó pár oldalra elég jól beindult, volt benne végül egy kis nyomozás és akció is, viszont a fantasy tényleg csak ilyen sejtelmesen, már – már tessék – lássék módon volt jelen és az írónő inkább ránk bízta, hogy mit is gondolunk róla igazából.
Nekem sajnos csalódás, pedig sokat vártam tőle, főleg, hogy Kerstin Gier eddigi regényeit kimondottan szerettem.
Véleményem szerint picit túl lett írva, ráadásul sokszor nagy hangsúly lett fektetve a felesleges dolgokra, még fontosnak tűnőekre már sokkal kevesebb.
Pozitívumként tudom megemlíteni a sokféle, különleges és bravúros karaktert, hiszen egyértelmű, hogy egy ilyen sztoriban nagyító alá kerülnek a vendégek, akiknek persze sötét a múltja és rengeteg a titkolnivalója.

Bővebben pedig:
https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/12/konyvkritik…

Amaryll87 P>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Egész jó kis könyv volt. Fanny karaktere kicsit ügyetlennek, bugyutának hatott néha, de ettől volt szerethető. Ben egy cuki fiú, kár, h csak a végén árulja el a érzéseit. Tristan az elejétől fogva gyanús volt, hát nem hiába. Tetszettek a bonyodalmak, meg a „krimis” szál. Leköti az embert amíg olvassa.

Szücsi>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Amikor elolvastam a fulszöveget, és megláttam a címkék között a krimi és nyomozás szavakat, egy izgalmas történetre számítottam.
Ehhez képest, az első 250 oldalon szinte nem történt semmi érdemleges, és csak a végére pörögtek fel a dolgok. Emiatt kicsit csalódott vagyok, mert jobbra számítottam.
Másrészről a tipikus laza és könyedt Kerstin Gier írásstílus végig megvolt, amit régen nagyon szeretem az írónő Rubintvörösös sorozatában. Úgyhogy a semmiség ellenére olvastatta magát és gyorsan haladtam vele.
Biztos vagyok benne hogy a fiatalabb olvasóknak tetszeni fog, de így 19 évesen nekem már nyújtott akkora élményt mint amit nekik fog.

AniTiger P>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nem az írónő egyik legjobb regénye, de az biztos, hogy ez az egyik legizgalmasabb karakterekkel teleírt története. Minden emberke egy színfoltja a Fellegszállónak, és én mindegyiküket imádtam. Fanny egy kicsit távol állt tőlem, mert mindent azonnal elhitt, amiről meséltek neki – legyen az egy szellemhistória vagy réges-régi bűnügyi történet. Nagyon szerettem a főbb mellékszereplőket, úgymint a kortalannak tetsző Monseiur Rochert és Tiltott Macskát, de imádtam a titokzatos Szmirniv házaspárt, és körülöttük kialakult félreértés sorozatot!

Szerintem ez egy szórakoztató, bár elég lassan beinduló történet. Az írónő rajongóinak tuti tetszeni fog. Mondjuk nem értem a fantasy címkét, mert voltak benne furcsaságok és misztikus dolgok, de fantasy elem nem…

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2018/12/kerstin-g…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575160 · Fordította: Németh Odette
3 hozzászólás
Levandra>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Adott egy lehetséges kedvenc könyves helyszín, egy ódon és titokzatos szálloda, ahol bármi megeshet, de semmi baj nem érhet. A szándék legalább is ez, de a titokzatosság nem mindig jött át, a bajnak meg az minősül, ami a tűrőképességünk határán kívül esik és nem bírjuk tovább tolerálni. Fanny igazából szimpatikus karakter, nekem mindig tetszenek Kerstin agyament, két ballábas főhősnői, könnyű velük azonosulni, bár lassan unalmas lesz ez a sztereotípia is, szeretnék valami mást is látni tőle.

Adott két kedvenc könyves pasi jelölt is a regényben, bár a történet utolsó negyedéig nem éreztem a karakterüket és még így sem vagyok elégedett a kidolgozottságukkal, de a fiatal lányok megkapják ettől a könyvtől azt, amire vágynak: lehet álmodozni. Tristan karakterét izgalmasabbnak találtam, mint Ben-t, aki túlontúl jófiú.

A humor ezúttal gyengébbre sikerült, a koncepció érdekes, tulajdonképen, minden benne a van a könyvben, ami kell egy YA-hoz, de valahogy nem állt össze. Nem ez a legjobb könyve Kerstinnek, de szerethető, egyszer olvasós regény.

lind>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Gondban vagyok… és ezt nagyon sajnálom!
Még kamasz koromban olvastam az írónő Időtlen szerelem trilógiáját és nagyon jó érzések maradtak bennem általa. Főleg egy kellemesen melengető érzésre asszociálok, amitől az ember szívesen keresi elő a polcáról a köteteket csak, hogy belepillantson a gyönyörű színes betűkkel írt történetbe. Nos ezzel a nosztalgikus érzéssel fogtam neki ennek a műnek is… ez az én „hibám” volt.
Lehet, hogy én támasztottam nagy elvárásokat, lehet, hogy az én ízlésem változott azzal, hogy felnőttem, lehet hogy csak tényleg nem úgy sikerült ez az alkotás, amilyen történetet ki lehetett volna hozni belőle. De visszagondolva leginkább annak az esetnek az áldozata lettem, mikor mind a három perspektíva találkozott.
Az izgalmas elő bepillantás még kecsegtetett az első fejezetben egy feszült, pörgős történettel. Ez a feszültség végül semmitmondó párbeszédekhez és cselekményszálakhoz vezetett, amik még át se adták számomra a mű téli, karácsonyközeli hangulatát (pedig rengeteg hóesés volt… tényleg rengeteg!). Egyedül a Fellegszálló ódon falainak a káprázatossága volt jól érzékeltetve. A főszereplő, Fanny több tíz oldalon kergetett néhány gyermeket mondhatni feleslegesen, mert a többi fontosabb szereplőt csak ezután ismertem meg. Fanny nem volt unszimpatikus, de néha rezgett a léc, főleg mikor arról beszélt egy ifjúsági irodalomban, hogy a tanulás mennyire utálatos dolog és jobban járt az életében, hogy elment egy szállodába dolgozni, mint nem is szobalány hanem „csak” gyakornok. Itt jön képbe az, hogy a német helyzetet nem tudom felmérni ahhoz, hogy ezeket a gondolatokat a német politikai, életviteli sajátosságoknak véljem vagy csak az író saját gondolatainak, DE szerintem ez a magyar olvasóközönségnek nem mutat teljesen jó irányt, talán egy kicsivel küzdőbb, tenniakaróbb, ambíciózusabb főszereplőt is elbírt volna a történet.
Ben és Tristan karaktere, megmozdulásaik keltették fel a legjobban a figyelmem. Én csak annyit mondok spoiler nélkül, hogy Tristan százszor jobban megfogott a szellemes dialógusaival, mint Ben, aki csak úgy lézengett egyik oldalról a másikra. Tristanban volt tűz, élet a munkája nélkül is, de Ben egy fejes helyes, dolgozó fia volt, aki olykor még Fanny érzéseit sem vette figyelembe egy-egy kijelentésével.
A mellékszereplők viszont nagyon is érdekesek volt! Emberiek, közeliek, egyediek voltak mindannyian.
A végkifejlet lett IGAZÁN feszült! 250 oldalnak kellett eltelnie, hogy a fordulatok után csak kapkodjam a fejem és itt újraéledt bennem az írónő munkásságáról előzetesen alkotott képem!! Ez feltornázta az első sok-sok fejezet semmitmondóságát…
Ajánlom a kötet olvasását, mert hiába a negatívumoknak, egy olvasmányos cselekményleírást kaptam egy mesebeli szálloda képének lefestésével, ami néhol varázslatos volt.

deen>!
Kerstin Gier: Fellegszálló

Aranyos történet volt, a maga abszurditásával. Nem olyan jó, mint az írónő korábbi könyvei, de szórakoztató volt. Minden szereplőt sikerült teljesen másként megformálni, nem tudtam volna két hasonló karaktert találni a cselekményben. Nagyon jó bepillantást nyújtott egy magas színvonalúnak mutatkozó szálloda mindennapjaiba, problémáiba, vicces vagy éppen kínos történéseibe. Fanny kissé szerencsétlen, folyton kellemetlen helyzetekbe keveredik, de élvezi a nyüzsgést és a munkáját, pláne a tulajdonos fiát, Bent, aki sajnálatomra talán a leglaposabb karakter lett. Persze a cselekmény izgalmas háttere egy kicsit abszurd, kicsit sok a véletlen és szerintem elég könnyű volt rájönni az igazságra, de kellemesen szórakoztam rajta. A cselekmény lassan indult be és néha teljesen ellaposodott, de a végére begyorsultak az események és izgalmas lett a befejezés. Összességében kellemes kikapcsolódáat nyújtott, de ezúttal elmarad a kedvencelés.


Népszerű idézetek

Juca P>!

Nem kell tökéletesnek lennie egy napnak ahhoz, hogy jó szívvel emlékezzünk rá.

202. oldal

1 hozzászólás
tonks>!

Mikor felébredtem, először egy falat pillantottam meg, ami tele volt könyvekkel. Utána pedig Monsieur Rocher kedves tekintetét.
– Meghaltam? – kérdeztem.
Megrázta a fejét.
– Dehogy! Habár vannak emberek, akik a mennyországot úgy képzelik el, mint egy könyvtárat.

330. oldal

Kuplung>!

– Egy jó pofon néha többet ér egy rossz csóknál.

183. oldal

Juca P>!

Hihetetlen, mi mindent élnek át a korán kelők.

105. oldal

icantfindmybooks>!

(…) Mindig nézz magad mögé! Sosem tudhatod, mi következik.

11. fejezet

4 hozzászólás
>!

– A szerelem rózsát keres, a féltékenység tövist talál. – mondta Monsieur Rocher. – Vagy fordítva, a szerelem talál rózsát, és a féltékenység keres tövist?

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Monsieur Rocher
DoraSzcs>!

Azt mondta nekem, hogy senki nem veheti el az embertől az otthonát, ha az ember a saját lelkében otthon érzi magát. És hogy minden bennünk van, amire szükségünk van ahhoz, hogy bárhol boldogok legyünk.

113. oldal

KittyKaty>!

– Köszönjük, hogy ilyen jól gondját viselte a mi kis vadócainknak!
– Hahaha! – mondta Don. – Ez olyan, mintha az ember megköszönné egy cápának, hogy csak a kis lábujját harapta le, és nem az egész lábát.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ifjabb Don Burkhardt
bemero>!

– Uramatyám, ez milyen giccses már! – mondta aztán Ben. – Amúgy lefagy a seggem.
– Én meg szívből utálom ezt a dalt – mondtam, és majd megpukkadtam a nevetéstől. – Azon gondolkodom, honnan ismerem egyáltalán. Olyan szörnyű!
– Igen, borzalmasan rossz. – Ben az ajtó felé vezetett, majd beslisszoltunk a melegbe. – És az a legrosszabb, hogy már örökre ez lesz a mi dalunk.

Kapcsolódó szócikkek: Ben Montfort · Fanny Funke

Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6 és 1/2. – Mia karácsonya
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Leiner Laura: Mindig karácsony
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó
Joss Stirling: Summer
Marie Force: Végzetes viszony
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka
Leiner Laura: Késtél
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény