Fellegszálló 421 csillagozás

Kerstin Gier: Fellegszálló

Magasan ​fent a svájci hegyekben áll büszkén a Fellegszálló, egy patinás nagyszálló, melynek fénykora már rég letűnt. De mikor az év vége közeledtével a világ minden tájáról megérkeznek a vendégek a híres szilveszteri bálra, az épület úszik a gyönyörű csillárok fényében, a tágas folyosók pedig izgatott zsongással telnek meg.

A tizenhét éves Fanny Bennel, a szállodatulajdonos fiával és a személyzet többi tagjával együtt azonban ki sem lát a munkából, hogy előkészíthesse a vendégek fényűző kikapcsolódását, de nem kerüli el a figyelmét, hogy sokan valójában nem azok, mint aminek mutatják magukat. Milyen titkos tervek kovácsolódnak a hímzett bársonyfüggönyök mögött? Az orosz oligarcha felesége tényleg birtokában van a legendás Nadjeschda-gyémántnak? És miért a homlokzaton mászik fel inkább a jóképű Tristan Brown a 201-es szobából ahelyett, hogy a lépcsőt használná?

Mialatt Fanny megpróbálja Ben segítségével kibogozni a szálakat, még nem sejti, hogy hamarosan egy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadói ajánlás: 12 éves kortól · Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575160 · Fordította: Németh Odette · Illusztrálta: Eva Schöffmann-Davidov
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575160 · Fordította: Németh Odette

Enciklopédia 30

Szereplők népszerűség szerint

Fanny Funke · Tristan Brown · Ben Montfort · Monsieur Rocher · Amy Barnbrooke · Dása Jegorova · Ella Barnbrooke · Gracie Barnbrooke · Gretchen Barnbrooke · ifjabb Don Burkhardt · Madison Barnbrooke · Manuel Heffelfinger · Stella Jegorova · Stucky


Kedvencelte 53

Most olvassa 37

Várólistára tette 367

Kívánságlistára tette 289

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nagyszerű könyv. Érzelmes, kalandos és bohókás… igazi Kerstin Gier remekmű. :)
A borítót valami isteni, beszédes, mint mindig. Jó volt rajta keresgélni a szereplőket. A történetet igazából elég közel éreztem magamhoz, mivel én is dolgoztam szállodában, így eléggé ismerős volt ez a pedantéria és nyüzsgés. :D
Fanny, az a már írőnőtől megszokott, kedves és jóhumorú főszereplő. Könnyű a bőrébe képzelni magunkat. Nem csodálom, hogy ennyire a szívéhez nőtt a szálloda, nem lehet ott unalmas az élet.
Ben és Tristan szintén nagyon megfogott, habár bevallom én Tristant sokkal érdekesebbnek találtam, mint Bent, így biztos más döntést hoztam volna a fiúk kapcsán.
A Hugók voltak a kedvenceim, de természetesen a Barnbrooke családból Amy és Gracie is ide sorolható, valamint a kis Don.
Engem sikerült meglepnie a könyvnek, mert bevallom, egyáltalán nem számítottam arra, amit végül kaptam. Ez nem egy detektívtörténet, így én az elejétől a végéig nagyon élveztem, jókat nevettem, szórakoztam rajta. Viszont ennek hála, lehet előrébb hozok pár detektív sztorit, amit már régóta tervezgetek olvasni.
Kerstin Gier írói stílusát olyan megközelíthetőnek érzem, ezért is szeretem annyira.
Remélem a KMK még sok jó könyvét elhozza nekünk. <3

2 hozzászólás
>!
Finn_Hudson
Kerstin Gier: Fellegszálló

Ez a könyv valami hihetetlen felüdülés volt most.

Mielőtt elkezdtem volna olvasni, nem is nagyon tudtam, mit várjak tőle. A borító gyönyörű, a fülszöveg viszont unalmas, a vélemények vegyesek, így fogalmam sem volt, mire számítsak. Viszont amint el kezdtem olvasni, a stílus, a helyszín azonnal magával ragadott. Fanny egy nagyon eredeti karakter, tetszett, hogy az írónő nem akarja tökéletesnek ábrázolni. Ehelyett kaptunk egy kissé esetlen, de ugyanakkor bátor és hatalmas szívű lányt. Bent és Tristant is kedveltem spoiler, de nálam a gyerekek lettek a legnagyobb kedvencek. Ifjabb Don egy zseniális karakter, egyedi stílusa és csínytevései nagyon feldobták a könyvet, ahogy Gracie, Madison és Amy is.
Mire kezdett összeállni a kép, már sejtettem, hogy ki spoiler áll az egész dolog hátterében, de amilyen alaposan kigondolta a krimi szál hátterét, az feledtette velem az érzést. Amit még szerintem jobban ki lehetett volna dolgozni, az Fanny és spoiler kapcsolata, egy picit túl hirtelen és semmilyen lett, de még ez sem hagyott komoly hiányérzetet.
Összességében nagyon tetszett, új kedvencet avattam. :)

>!
meseanyu P
Kerstin Gier: Fellegszálló

Karácsonykor és szilveszterkor játszódik egy hotelben a cselekmény, én pedig a két ünnep között kezdtem el a szállodában, úgyhogy keresve se találhattam volna aktuálisabb olvasmányt. Én egyébként is imádom a békebeli hangulatú, hegyi luxus szállókban játszódó történeteket, egyik kedvencem a Három ember a hóban, Kerstin Gier pedig amellett, hogy remek helyszínt választott, nagyon jó stílusban, fordulatosan, szerethetően írta meg ezt a regényt. Olyan, mint egy habos-babos karácsonyi film, kellemes, szórakoztató, illik az ünnepek alatti teljes ellazuláshoz.

>!
Klodette
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nagyon vártam már, hogy megjelenjen ez a könyv.
Karácsonyi ajándék volt saját magamnak, viszont az az igazság, hogy annyira nem nyerte el a tetszésemet, mint amennyire számítottam rá.
Hosszú ideig olvastam, még magamhoz képest is. Nem igazán haladtam vele, halogattam az újbóli kézbevételt. Ennek biztos az is volt oka, hogy egy hete műtöttek, még lábadozok és nem igazán van kedvem olvasni, nem köt le semmi, de akkor is találtam benne bőven hibákat.
Az alapötlet maga nagyon jó, ez az elegáns szállodai légkör kifejezetten tetszett, ötletesnek és egyedinek tartottam. Már a Reszkessetek, betörők! 2. megnézése óta teljesen odavagyok az ilyen típusú történetekért és roppant érdekesnek találtam ezt is.
Számomra túlságosan is lassan indult be, az eleje egyáltalán nem volt érdekfeszítő, sokszor unatkoztam rajta.
Vártam, hogy történjen végre valami, de fejezeteken át csak az átlagos szállodai mindennapok nyüzsgő forgatagáról olvashattunk, ami egyébként nem baj, csak a könyv címkéi és fülszövege szerint, többek között fantasy és krimi szálak is vannak benne…
Azt viszont el kell ismernem, hogy ifjúsági regénynek kitűnő, az utolsó pár oldalra elég jól beindult, volt benne végül egy kis nyomozás és akció is, viszont a fantasy tényleg csak ilyen sejtelmesen, már – már tessék – lássék módon volt jelen és az írónő inkább ránk bízta, hogy mit is gondolunk róla igazából.
Nekem sajnos csalódás, pedig sokat vártam tőle, főleg, hogy Kerstin Gier eddigi regényeit kimondottan szerettem.
Véleményem szerint picit túl lett írva, ráadásul sokszor nagy hangsúly lett fektetve a felesleges dolgokra, még fontosnak tűnőekre már sokkal kevesebb.
Pozitívumként tudom megemlíteni a sokféle, különleges és bravúros karaktert, hiszen egyértelmű, hogy egy ilyen sztoriban nagyító alá kerülnek a vendégek, akiknek persze sötét a múltja és rengeteg a titkolnivalója.

Bővebben pedig:
https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/12/konyvkritik…

>!
AniTiger MP
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nem az írónő egyik legjobb regénye, de az biztos, hogy ez az egyik legizgalmasabb karakterekkel teleírt története. Minden emberke egy színfoltja a Fellegszállónak, és én mindegyiküket imádtam. Fanny egy kicsit távol állt tőlem, mert mindent azonnal elhitt, amiről meséltek neki – legyen az egy szellemhistória vagy réges-régi bűnügyi történet. Nagyon szerettem a főbb mellékszereplőket, úgymint a kortalannak tetsző Monseiur Rochert és Tiltott Macskát, de imádtam a titokzatos Szmirniv házaspárt, és körülöttük kialakult félreértés sorozatot!

Szerintem ez egy szórakoztató, bár elég lassan beinduló történet. Az írónő rajongóinak tuti tetszeni fog. Mondjuk nem értem a fantasy címkét, mert voltak benne furcsaságok és misztikus dolgok, de fantasy elem nem…

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2018/12/kerstin-g…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575160 · Fordította: Németh Odette
3 hozzászólás
>!
Levandra
Kerstin Gier: Fellegszálló

Adott egy lehetséges kedvenc könyves helyszín, egy ódon és titokzatos szálloda, ahol bármi megeshet, de semmi baj nem érhet. A szándék legalább is ez, de a titokzatosság nem mindig jött át, a bajnak meg az minősül, ami a tűrőképességünk határán kívül esik és nem bírjuk tovább tolerálni. Fanny igazából szimpatikus karakter, nekem mindig tetszenek Kerstin agyament, két ballábas főhősnői, könnyű velük azonosulni, bár lassan unalmas lesz ez a sztereotípia is, szeretnék valami mást is látni tőle.

Adott két kedvenc könyves pasi jelölt is a regényben, bár a történet utolsó negyedéig nem éreztem a karakterüket és még így sem vagyok elégedett a kidolgozottságukkal, de a fiatal lányok megkapják ettől a könyvtől azt, amire vágynak: lehet álmodozni. Tristan karakterét izgalmasabbnak találtam, mint Ben-t, aki túlontúl jófiú.

A humor ezúttal gyengébbre sikerült, a koncepció érdekes, tulajdonképen, minden benne a van a könyvben, ami kell egy YA-hoz, de valahogy nem állt össze. Nem ez a legjobb könyve Kerstinnek, de szerethető, egyszer olvasós regény.

>!
deen
Kerstin Gier: Fellegszálló

Aranyos történet volt, a maga abszurditásával. Nem olyan jó, mint az írónő korábbi könyvei, de szórakoztató volt. Minden szereplőt sikerült teljesen másként megformálni, nem tudtam volna két hasonló karaktert találni a cselekményben. Nagyon jó bepillantást nyújtott egy magas színvonalúnak mutatkozó szálloda mindennapjaiba, problémáiba, vicces vagy éppen kínos történéseibe. Fanny kissé szerencsétlen, folyton kellemetlen helyzetekbe keveredik, de élvezi a nyüzsgést és a munkáját, pláne a tulajdonos fiát, Bent, aki sajnálatomra talán a leglaposabb karakter lett. Persze a cselekmény izgalmas háttere egy kicsit abszurd, kicsit sok a véletlen és szerintem elég könnyű volt rájönni az igazságra, de kellemesen szórakoztam rajta. A cselekmény lassan indult be és néha teljesen ellaposodott, de a végére begyorsultak az események és izgalmas lett a befejezés. Összességében kellemes kikapcsolódáat nyújtott, de ezúttal elmarad a kedvencelés.

>!
Milli88 P
Kerstin Gier: Fellegszálló

Mostanában nincs túl sok kedvem olvasni, ez gondolom betudható a fáradtságnak is. Gondoltam egy kellemes kis ifjúsági regénnyel nem lőhetek annyira mellé így, hát őt emeltem le a polcról.
Nem mondom, hogy rossz könyv volt, de sajnos be kell látnom, hogy már kinőttem Kerstin Gier könyveiből.
A történet fülszöveg alapján érdekesnek bizonyult, a borító pedig meseszép. Őszintén szólva lehettem volna okosabb is, de újfent bedőltem a külcsínnek. xD

A sztori nekem már kicsit lassú volt. A könyv háromnegyed részében alig történik valami. Vagyis jobban mondva inkább semmi sem történik. Persze leesik a hó, a szálló alkalmazottai robotolnak, van a vendégek között kedves és aranyos is, de persze akadnak rinya p*csák is. A könyv utolsó egynegyede tényleg izgalmas, eseménydús és pörgős, de amíg odáig eljutottunk, addig nem egyszer aludtam bele a könyvbe.
Azért nem szeretném lehúzni a könyvet, mert legyünk őszinték bőven nem az én korosztályomnak íródott. Fanny, Ben, Tristan és Monsieur Rocher mindannyian halálcukik voltak, de egyik karakter sem nőtt hozzá a szívemhez. Ott voltak, tették a dolgukat és végül lett, ami lett. Nagyon ifjúsági könyv. A kiadó és a moly is 12 éves korosztálynak ajánlja. Ők valószínűleg tényleg imádni fogják, én már kevésbé.

>!
GytAnett P
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nagyon vártam már az új Kerstin Gier könyvet, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy maradéktalanul megnyert magának. Sajnos nem egészen erről van szó. Jó volt, egynek elment, de ennyi.
Nem éreztem azt, mint az eddigi KG könyveknél, hogy a végére is szeretnék érni, mert tudni akarom, hogy mi van, de közben mégsem szeretném befejezni a könyvet. Ezen könyv esetében csak úgy voltam vele, hogy jól van, elolvasom, érdekel, hogy mi a vége, de nem esek kétségbe, ha elfogynak a lapok.
Az alapötlet nagyon tetszett. Akármennyire is szeretném, nem tudom megfogalmazni, hogy mivel volt problémám, miért nem 5 csillagos. Talán azért mert lassú volt. Krimi és misztikus címke nyomokban illik csak rá, egy kicsit másra számítottam.
Sok idő volt, mire minden szereplőt aránylag a helyére tettem.
Fanny egy aranyos lány, aki mindenben benne van, de mégis egy normális kamaszlány. És hát bátorságért sem kell a szomszédba mennie, ezt nagyon becsültem benne, és még gondolkodni is tud. :)
A szerelmi háromszög tényétől kiborultam. Egyre jobban utálom, és mit ad az ég? Fanny két srácnak is bejön. Jé! Pff… Na mindegy, ha ettől elvonatkoztatok, akkor megértem. Az egyik a jófiú, a másik a rossz. Ben és Tristan aranyosak és figyelmesek voltak, Tristan azért jobban felkeltette az érdeklődésem, szívesen megtudtam volna róla többet. :)
A végére nagyon felpörögtek az események, azt már tényleg élvezettel olvastam. Sajnáltam, hogy nem tudott a teljes könyv hasonlóan pörgős lenni.
Egy ifjúsági könyvnek elment, világot nem kell vele megváltani, de azért a rossztól is messze van. :)

2 hozzászólás
>!
Ella19
Kerstin Gier: Fellegszálló

Nem gondoltam volna, de ez a könyv nagyon jó volt. Őszintén féltem tőle, ezért csak egy kihívás tudott rá venni, hogy elolvassam. De nagyon jól tettem. Izgalmas, fordulatos volt. Bár először csak lassan indultak be az események, egy teljesen átlagos történetnek indult, de aztán egyre izgalmasabb lett. Olyan dolgok is történtek benne amire nem számítottam. A történet karácsony és szilveszter között játszódik. A szereplők is szimpatikusak voltak, egytől egyik különlegesek. Fanny-t nagyon megkedveltem, kedves volt és könnyen lehetett vele azonosulni. Ben-t és Tristant is megkedveltem. Talán kettejük közül Tristánt jobban, őt egy kicsit érdekesebb karakternek tartottam. Tristan rosszfiú volt, míg Ben jó. A Fellegszállóban sohasem unalmas az élet, én is szívesen dolgoznék ott.
Csak ajánlani tudom! :)


Népszerű idézetek

>!
tonks

Mikor felébredtem, először egy falat pillantottam meg, ami tele volt könyvekkel. Utána pedig Monsieur Rocher kedves tekintetét.
– Meghaltam? – kérdeztem.
Megrázta a fejét.
– Dehogy! Habár vannak emberek, akik a mennyországot úgy képzelik el, mint egy könyvtárat.

330. oldal

>!
[névtelen]

– Egy jó pofon néha többet ér egy rossz csóknál.

183. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csók · Monsieur Rocher · pofon
>!
Juca P

Hihetetlen, mi mindent élnek át a korán kelők.

105. oldal

>!
[névtelen]

A szerelem rózsát keres, a féltékenység tövist talál. – mondta Monsieur Rocher. – Vagy fordítva, a szerelem talál rózsát, és a féltékenység keres tövist?

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Monsieur Rocher
>!
DoraSzcs

Azt mondta nekem, hogy senki nem veheti el az embertől az otthonát, ha az ember a saját lelkében otthon érzi magát. És hogy minden bennünk van, amire szükségünk van ahhoz, hogy bárhol boldogok legyünk.

113. oldal

>!
Juca P

Nem kell tökéletesnek lennie egy napnak ahhoz, hogy jó szívvel emlékezzünk rá.

202. oldal

>!
icantfindmybooks

(…) Mindig nézz magad mögé! Sosem tudhatod, mi következik.

11. fejezet

3 hozzászólás
>!
KittyKaty

– Köszönjük, hogy ilyen jól gondját viselte a mi kis vadócainknak!
– Hahaha!- mondta Don. – Ez olyan, mintha az ember megköszönné egy cápának, hogy csak a kis lábujját harapta le, és nem az egész lábát.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ifjabb Don Burkhardt
>!
bemero

– Uramatyám, ez milyen giccses már! – mondta aztán Ben. – Amúgy lefagy a seggem.
– Én meg szívből utálom ezt a dalt – mondtam, és majd megpukkadtam a nevetéstől. – Azon gondolkodom, honnan ismerem egyáltalán. Olyan szörnyű!
– Igen, borzalmasan rossz. – Ben az ajtó felé vezetett, majd beslisszoltunk a melegbe. – És az a legrosszabb, hogy már örökre ez lesz a mi dalunk.

Kapcsolódó szócikkek: Ben Montfort · Fanny Funke

Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Guillaume Musso: Holnap
Leiner Laura: Maradj velem
J. D. Robb: Halálos ünnep
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Remek!
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Leiner Laura: Nélküled
Leiner Laura: Bábel