Felettébb ​tisztességtelen ajánlat 160 csillagozás

Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat

Vannak boldog, kiegyensúlyozott családok, és vannak Gaertnerék. Ennél a családnál valahogy semmi nincs teljesen rendben. A vén zsugori Fritz szerint fiai nem a megfelelő nőt vették el, így tönkretették az életüket. Miután évekig csak szitkozódott emiatt, úgy érzi, ideje tennie is valamit az ügy érdekében: partnercserére veszi rá a két fiút. Így aztán két menye fél évre beköltözik egymás férjéhez, egymás otthonába – az álmodozó Olivia a városi luxuslakásba, a számító és gyönyörű Evelyn az omladozó, városszéli kertészetbe.
Vajon átvészelik-e a kísérletben résztvevők ezt a fél évet vagy győzedelmeskedik a zöldszemű szörny? Mi lesz a kisebb vagyonra rúgó nyereményükkel?
Egy biztos: a történet végére mindenről lehull a lepel, és semmi sem lesz az, ami azelőtt volt…

Eredeti mű: Kerstin Gier: Ein unmoralisches Sonderangebot

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Trivium, Budapest, 2011
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639711723 · Fordította: Béresi Ákos

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Eberhard · Elisabeth · Evelyn Gaertner · Fritz Gaertner · Kabulke úr · Katinka · Oliver Gaertner · Olivia Gaertner · Peter Berner · Petra Schmidtke · Stephan Gaertner


Kedvencelte 7

Most olvassa 6

Várólistára tette 81

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat

A történet elején úgy gondoltam, hogy ez nagy kedvenc lesz, és nem is kaphat tőlem kevesebbet, mint 5 csillag, aztán amikor eljutottam a cselekmény ¾-éhez, már csak 4 csillagot szántam neki, végül mikor letettem, újra úgy éreztem, hogy ez egy tökéletes kötet. Ááá, Kerstin Gier totál megbolondít! :)

Na de mitől lettem bolond? Nem mástól, mint a zöldszemű szörnytől, vagyis a féltékenységtől és a megcsalástól. Ez ugyanis az egyik olyan téma, amiről ha nem muszáj, nem szívesen olvasok. (Ezért is próbálom kerülni újabban a szerelmi háromszögeket.) Habár ennél a könyvnél a fülszöveg sejtette, hogy a cselekmény egy részével nem lesz egyszerű dolgom, az írónő neve mégis többet nyomott a latba… Hát, bizony alaposan megszenvedtem vele.
Abba szinte biztos voltam, hogy spoiler?! Brr, én garantáltan használtam volna Kabulke úr ollóját! spoiler Első olvasatra el sem akartam hinni, hogy azt látom, ami a papírra van írva! Végül pedig az egész keveredés, spoiler?! Mondhatom, az írónő ennél bonyolultabban már nem is szövögethette volna azokat a bizonyos szálakat!

A mumust leszámítva viszont kaptam egy vérbeli KG regényt egy tökéletesen kidolgozott kerettörténettel, remek szereplőkkel, némi humorral és jobbnál jobb fordulatokkal.
A hétvégén meg kell néznem újra a Tisztességtelen ajánlatot! ;)

6 hozzászólás
>!
Timcsibaba77
Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat

Ez a könyve már lényegesen szórakoztatóbb olvasmány volt számomra, az előző Kerstin Gier alkotásához képest, módfelett kikapcsolt, bele feledkeztem, ahogy időm engedte a történetbe.
Örültem, hogy beleszaladtam ebbe a könyvébe, a borító is sziporkázó, de engem most is a csomagolás belseje, lényege győzött meg.
Életszerű, mert bármelyik stabil házasságot érinthet a befurakodó zöldszemű szörny, a mindnyájunk által áhított anyagi biztonság, a pénz, és a csábítás, kísértés erőpróbája. Nem is gondoltam volna, hogy ekkora történetet kanyarít majd ki az írónő ebből az elején kicsit döcögős kezdetből. spoiler Két testvérpáros, átlagos, illetve kissé boldogtalan házasélettel, utódlás gondjával, és egy dörzsölt kicsit provokatív nagyapa, aki mindezen segít, és majd megoldja. Tisztességtelen ajánlat, mert felajánl egy fogadás keretében a vén „lókötő” gyerekeinek egy millió eurót, ha fél évig párt cserélnek. Nem gondoltam volna, hogy Oliver, és Stephan, majd ezt össze is hozzák. Külön-külön is tüneményes, látszatra nagyszerű házasságok ezek. És Kerstin Gier megmutatja, hogy bizony az ördög soha sem alszik, és nem mind arany ami fénylik, nemcsak a férfi, de a nő is lehet esendő, és sohasem késő kilépni a megszokott posványból, ha boldogtalanok vagyunk.
Valahol úgy éreztem a sorok közt, hogy főleg a nőkhöz szól az írónő, hogy bizony, hölgyek, ha nincs otthon összhang, és „apa” is félrelépeget, akkor merjük mi is nyitni új felé, megtenni a kezdő kifelé vezető lépéseket a boldogság felé.
Fenekestül felfordul a szereplők élete, semmi sem lesz már a régi.
Imádtam minden sorát, limonádé volt ez is, de hozzá fenséges mentával tálalva, jégbe hűtve, ahogy kell.
Most már érzem, hogy érdemes sodródni az árral,mert önfeledt, lehengerlő, könnyed kikapcsolódást nyújt az írónő olvasója számára.

>!
Csoszi
Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat

Első olvasásom Kerstin Gier-től. Férjem hoztam haza a könyvtárból és egyből felcsillant a szemem a csajos borító láttán. Rögtön nekikezdtem, és nem is tudtam abbahagyni az olvasást. Remekül szórakoztam.
A kiinduló helyzet nem mindennapi: az öreg Fritz próba elé állítja a fiait. Mivel úgy érzi, hogy nem a számukra megfelelő nőt vették el, azt javasolja, hogy cseréljenek feleséget fél évre. Meghökkentő, igaz? És hogy miért megy bele Oliver és Stephan, illetve Evelyn és Olivia? Naná, hogy a pénzért! A vígjátékba illő események akkor kezdődnek, amikor a két nő beköltözik a sógorukhoz.
Aki olvasta az Időtlen szerelem trilógiát, nem biztos, hogy szeretni fogja ezt a könyvet, ugyanis ez egyáltalán nem ifjúsági.

>!
tmezo P
Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat

Eh, nagyon jól szórakoztam… rengeteget nevettem az egészen. Semmi újdonságot nem tudott mutatni, egy végtelenül egyszerű történet, de jó humorú. A szereplők nem különösebben kedvelhetőek, sokkal inkább naivak, sznobok, és flúgosak. Vagy éppen bugyuták. Egyértelmű fejlődés viszont felfedezhető mindkét női főszereplőben, a férfiak igazi jelleme pedig csak a végére bújt elő teljesen.

>!
ggizi P
Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat

Nagyon kíváncsi voltam, hogy a fülszövegben ecsetelt sztoriból miként tud az írónő egy élvezhető és elfogadható történetet kreálni. Háát… nem ájultam el tőle. Olivia naivsága nagyon zavart, nem beszélve arról, hogy beletörődve tűrte mások elnyomó viselkedését. Szerencsére a végére ezt valamennyire levetkőzte, de egyáltalán nem vált szimpatikussá. Evelyn viszont igen.
Sajnos semmi meglepetés nem volt a történetben, túl kézenfekvő volt minden és még a könnyed humora sem hatott rám. Sokkal többet vártam a szerzőtől – bár a régebbi könyveiből eddig még nem olvastam, csak az újak alakították az elvárásomat.

>!
christine
Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat

Hű. Ez az a könyv, amin totálisan megdöbbentem, leginkább a cselekmény miatt. Nem hittem volna, hogy egy ilyen kaliberű történetet egyszer a „nem rossz” kategóriába fogom sorolni. Már az első pillanatban megfogott, és tuti, hogy többször is el fogom olvasni, mert iszonyúan megéri.

Kerstintől megszoktam – tekintve, hogy az IDŐTLEN SZERELEM trilógiát is ő írta –, hogy az egyszerű, nem túl izgalmas karakterekből is képes fantasztikus, kedvelhetőeket alkotni. Ez most is így volt. Olivia egy kertészet vezetője, ami a bukás szélén állt; Stephan egy önimádó balfék, aki ki akar törni felesége árnyékából, mivel úgy érezte, a nő elnyomta őt. Közben meg dehogy, hisz a férfi választotta azt, hogy segíti őt ott, ahol tudja. Evelyn egy igazi úrinő volt, aki imádott gazdag lenni, és ki is használta, hogy van egy kis vagyonuk. Oliver egy eléggé lemaradott riporter volt, aki kevés munkával és rajongóval rendelkezett.
Aztán jött Fritz, és mindent megváltoztatott. Eleinte utáltam a pasit, utálatosnak és egoistának tűnt, aki el volt szállva, csak mert volt egy-két millió a zsebében. Aztán rájöttem, hogy nem is volt olyan, mint amilyennek elsőnek tűnt. A remek ötletének hála a két fél végre egymásra talált, és az is kiderült, hogy az a két kapcsolat nem is volt olyan felhőtlen, mint ahogyan azt az ember gondolta volna.

Stephan sosem volt szimpatikus. Már az elején levágtam, hogy félre kacsint a szeme, arra viszont nem gondoltam, hogy épp azzal a libával csalja Oliviát, akit a leginkább utáltam az egész kötetben. Utáltam, hogy önző volt, és úgy érezte, a felesége már nem is olyan jó a számára. Csak magával törődött, miután megtörtént a csere, már nem is figyelt Oliviára. Örülök, hogy végül elváltak. Egy bunkóval kevesebb a nő életében.
Evelynt sem kedveltem az elején. Azt hittem, vele fogja megcsalni Stephan, de aztán kiderült, hogy a nő a jó oldalon áll, sőt rásegítette Olivert és Oliviát abban, hogy remek döntést hozzanak. És végül Stephan elől is elvette a munkát, amitől majd megőrültem. Nos, ki mit érdemel, Stephan.
Oliver. Oliver az, aki megtestesíti számomra a majdnem tökéletes férfit. (Az első Jesse Ward, természetesen) Imádtam a bujaságát (Igen, a kötet eleji mesztelenkedésre gondolok, és huhhh…), azt, hogy olyan könnyedén kezelte a helyzetet, és azt, hogy kedvelte Oliviát. Láttam benne a lehetőségeket, azt, hogy volt benne kurázsi, és végre lépett.
Olivia pedig egy csodálatos nő volt. Lehet, hogy picit naiv volt – legalábbis ami Petrát illeti –, de volt benne akarás, és elérte azt, amit akart. Azonnal megtalálta Olivérrel a közös hangot, és látszott, hogy csak úgy szikrázott közöttük a levegő.

Szerintem egyértelmű, hogy a kedvenc jelenetem az volt, amikor végre megtört a két főszereplő – Oliver és Olivia –, és egymásnak este. Az utóbbi időben leginkább fantasyt olvastam, és az a röpke aktustól azonnal pírbe szökött az arcom, és görcsbe rándult a gyomrom. Még mindig látom magam előtt azt a sort, amikor Evelyn elképedve mondta, hogy ők évekig próbálkoztak, és semmi, Olivia pedig az első együtt töltött éjszaka után teherbe esett. Ekkor kedveltem meg Evelynt.

>!
nagy_anikó
Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat

Ez most nagyon jól esett nekem. Kitűnően szórakoztam. Csupa szimpatikus szereplő, még az öregurak társasága is tetszett. Jó túloztam Stephen nem tartozott a kedvenceim közé, nem azért, amit tett, hanem mert nem támogatta feleségét a kertészet vezetésében.
No jó, akkor kezdjük az elején. Amikor az öregurak összedugták kobakjukat nagyon kíváncsi voltam milyen fogadást kötnek, mit eszelnek ki. Erre nem számítottam, de úgy látszik a vén zsugori Fritz nagyon jó megfigyelő és gondolom előre látta a végkifejletet, hisz szakembere a „házikó előtti tűzifának”. Olivia, Evelyn, Oliver és Kabulke nagyon jó karakterek. Szórakoztató, vidám, könnyed, jól olvasható könyvecske és a vége happy end.

>!
Paulina_Sándorné
Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat

Nem lennék Fritz gyermeke. Őrült ötlet volt a párcsere, bár spoiler. Olivia aranyos, nem igazán értettem miért baj, hogy kertészkedéssel foglalkozik, és koszos a körme. Stephen egy idegesítő fazon, nem zártam a szívembe. Oliver jobban illik Oliviához. Aranyosak együtt. Evelyn vicces figura. Jókat mosolyogtam rajta. Nem semmi kertész lett belőle. :-)

>!
Oláh_Zita P
Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat

Nagyon bejött.
Tele van humorral. Életszagú, mégis vicces. Aki tud magán és az életen nevetni, annak mindenképpen ajánlom.

>!
Felixa P
Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat

Nem jött az a fergeteges humor, amire igazából számítottam. Maga cselekmény, miután megismerjük a fő vonalat, nem hozott semmi különleges meglepetést. Túlzottan kiszámítható és a szereplők sem eget rengető jellemek. Akinek ezek bejönnek, annak lehet egy szórakoztató és humoros könyv. Nekem ez most nem volt az, csupán egy kis időkitöltő.


Népszerű idézetek

>!
Szédültnapraforgó

Összeházasodni egy férfival olyan, mint egy új bútor vásárlása: lehet, hogy elsőre nagyon tetszik, de kiderülhet, hogy nem illik semmi máshoz a lakásban.

(első mondat)

1 hozzászólás
>!
Quiconque

– Tegyük fel, hogy valaki felajánlana neked egymilliót, mit tennél meg érte?
– Tisztességtelenül sok mindent – felelte Elisabeth egyszerűen. – Még a főnökömmel is lefeküdnék érte.
– Elisabeth, a te főnököd nő – emlékeztettem.
– Tudom – bólintott Elisabeth. – De egymillióért ettől hajlandó lennék eltekinteni.

69-70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elisabeth · Olivia Gaertner
>!
Connie

– Ugye tudja, hogy ez a szer igen mérgező, ha belélegzik? – kérdezte Evelyn.
– Nem lélegzem be – felelte Petra.
– Jól teszi – mondta Evelyn. – Ugyanis síkhülye lesz tőle az ember, csipogni kezd, és teljesen hazavágja az ízlését az öltözködés terén.

150. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Gaertner · Petra Schmidtke
1 hozzászólás
>!
Connie

A jó kislányok a mennybe jutnak. A rosszak meg, mint például Petra, akárhová.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Olivia Gaertner
>!
Quiconque

– Te megölnél valakit pénzért?
– Csak az apámat – mondta Stephan.
– Az persze sok problémát megoldana – mondtam. – Tulajdonképpen az összeset, ha alaposan végiggondolom.

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Olivia Gaertner · Stephan Gaertner
>!
Quiconque

– De Kakabulke úr nyilván örülne egy kis változatosságnak a komposztlapátolás mellett, nem igaz, Kakabulke úr?
– A neve Kabulke – sziszegtem újra, remélve, hogy Kabulke úr nem hallja meg. – Egy Ka-val.
– Valóban? Nekem Kakabulkeként mutatkozott be – sziszegte vissza Evelyn.
– Mert dadog – suttogtam felháborodottan.

96. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Gaertner · Kabulke úr · Olivia Gaertner
>!
Connie

– Hogy elcsodálkozik majd az asszony, ha öreg napjaimra bűnöző leszek – mondta Kabulke úr izgatottan. – Miután negyven éve azzal szapul, milyen unalmas vagyok.

167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kabulke úr
>!
Connie

– Jól értettem, hogy itt kábítószert termesztetek nagy mennyiségben?
Bólintottam.
– Olivia! ezt soha nem feltételeztem volna rólad! – mondta ő.
– Miért, nem szabad? – kérdezte ártatlanul Kabulke úr. Evelyn égnek emelte a szemét.
– Természetesen nem szabad, Kabulke úr – morogtam. – Hát mit gondolt!
– De hiszen az európai Unióban vagyunk – mondta Kabulke úr, és senki sem tudta, hogy ezt pontosan hogy is értette.

166-167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kabulke úr · Oliver Gaertner · Olivia Gaertner
>!
szakcsgab

– Evelyn szabadidejében felfedezte a kertészkedés örömét, magyaráztam. – És nem is csinálja rosszul. Kitermelt pár kiló cannabist.
– Eg-eg-egész pontosan hét kilót- szólt közbe Kabulke úr.

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Gaertner · Kabulke úr · Olivia Gaertner
>!
Connie

– Aha – mondtam. Aha. Aha. Aha. He?

220. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Olivia Gaertner

Hasonló könyvek címkék alapján

Carina Bartsch: Cseresznyepiros nyár
Ildikó von Kürthy: Pasit vissza nem adok
Hera Lind: A szupernő
David Safier: Pocsék karma
David Safier: Jézus szeret engem
Ruth Olshan: Minden, ami szép
Ildikó von Kürthy: Mikor hívsz már, te gazember?
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre
Susan Elizabeth Phillips: Latin szerető