Das ​zweite Buch der Träume (Silber-Trilogie 2.) 11 csillagozás

Kerstin Gier: Das zweite Buch der Träume Kerstin Gier: Das zweite Buch der Träume

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

›Das zweite Buch der Träume‹ ist die fulminante, spannende Fortsetzung der SILBER-Trilogie.

Liv ist erschüttert: Secrecy kennt ihre intimsten Geheimnisse. Woher nur? Und was verbirgt Henry vor ihr? Welche düstere Gestalt treibt nachts in den endlosen Korridoren der Traumwelt ihr Unwesen? Und warum fängt ihre Schwester Mia plötzlich mit dem Schlafwandeln an?

Albträume, mysteriöse Begegnungen und wilde Verfolgungsjagden tragen nicht gerade zu einem erholsamen Schlaf bei, dabei muss Liv sich doch auch schon tagsüber mit der geballten Problematik einer frischgebackenen Patchwork-Familie samt intriganter Großmutter herumschlagen. Und der Tatsache, dass es einige Menschen gibt, die noch eine Rechnung mit ihr offen haben – sowohl tagsüber als auch nachts …

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Fischer, Frankfurt am Main, 2019
446 oldal · keménytáblás · ISBN: 9783596522903
>!
S. Fischer, Frankfurt am Main, 2016
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9783841440082 · Illusztrálta: Eva Schöffmann-Davidov
>!
Fischer, Frankfurt am Main, 2014
432 oldal · ISBN: 9783841421678

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Agnes_Kovacs>!
Kerstin Gier: Das zweite Buch der Träume

Ach du meine Güte! Izgalmas volt, a vége meg jól felspannolt, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoz ki a szerző az utolsó részből.
Az eleje megint egy kicsit dagonyázósan indult, szeret, nem szeret, meg fura az egész közben nem is. Utána jött a család, amibe természetesen az ikrek szeretetreméltó, és nagyon kedves, okkersárga nagymamája, aki puszta jóindulatból folyamatosan sértegeti a lányokat, az édesanyjukat és szegény Miss Äh-t, Miss Whistlewhastle-t, Miss Whastlepooper-t, Miss Whastle-Hitlert-t, Miss Whistlehooper-t, azaz Lottit. Nem mondhatjuk a nénire, hogy nincs humorérzéke.
A Tittle-Tattle blog eközben teljse gőzerővel üzemel tovább, mindenkit bemószerolva, ezzel nem kevés bonyodalmat okozva Liv-nek. Szegény Mr Snuggles, a fene se gondolta volna, hogy mindenki ismeri.
Persze azzal se árulok el nagy titkot, hogy új szereplő tűnik fel a folyosón, nem is akármilyen névvel: Senator Tod Nord. A folyosón, megy a föl-alá rohangálás, Grayson még mindig nem hord felsőt az alváshoz, és persze a fiúk mindig elfelejtenek kabátot venni, amikor elrohangálnak otthonról, de hát ők már csak ilyen kemények.
Szóval az utolsó 50-70 oldalt érdemes úgy időzíteni, hogy egyhuzamba el tudja olvasni az ember, nehogy úgy kelljen órán vagy a munkában ülni, hogy közben az arcodat letépnéd, csak hogy megtudd mi lesz a könyv vége….

3 hozzászólás
meseanyu P>!
Kerstin Gier: Das zweite Buch der Träume

Nagyon jó ez a sorozat: humoros, izgalmas, bájosan romantikus, igazi jó kis tinikönyv. Na, meg ott van benne a ma már szinte elengedhetetlen természetfeletti is, úgyhogy csodálkozom, hogy még az első része sem jelent meg magyarul.

Zsuzsanna_Székely>!
Kerstin Gier: Das zweite Buch der Träume

Egy könyv, ami mindig máshol volt, mint én… avagy a költözős könyvem. :D Ezzel a könyvvel helyenként nagyonlassan haladtam, pedig a nyelvezete könnyű, jól olvasható volt, jól is haladtam vele, amikor éppen nálam volt. Mindehhez hozzájön még, hogy nagyon izgalmas, fordulatos volt a cselekmény. Imádtam Liv bájos jellemét, csetlését-botlását.

obietero>!
Kerstin Gier: Das zweite Buch der Träume

Az első kötet misztikuma itt már jelentősen csökkent, de a sötét hangulat még megvan. A szereplők aranyosak, a testvérpár jópofa humora feldobja és ellensúlyozza a kevés történést.
A szerelmi drámát nem szeretem, de nyilván kellett bele, különben túl unalmas lenne.
Kikapcsolódásnak és nyelvgyakorlásnak ideális. Csak már hiányzik az első kötet varázsa, de akinek az tetszett, ebben sem fog csalódni.

withwhywithi>!
Kerstin Gier: Das zweite Buch der Träume

Hupszi, ezt elfelejtettem értékelni, de arra legalább emlékszem, hogy nagyon tetszett. Tény, hogy voltak benne fura, kissé értelmezhetetlen csavarok, de az alapötlet ebben is nagyon tetszett, és úgy érzem, a nagyobb fordulatok is helyénvalóak voltak.

márika>!
Kerstin Gier: Das zweite Buch der Träume

Imádom Kerstin Giert és már alig várom, hogy mi lesz a harmadik részben ;)


Népszerű idézetek

Agnes_Kovacs>!

Lottie wiederum war, weil ganz und gar deutscher Herkunft, nur gemein und hinterhältig, und unser Hund – nun, Mrs Spencer mochte wohl grundsätzlich keine Tiere, außer gebraten in Soße auf dem Teller. Oder als Pelz um den Hals.

40. oldal

Agnes_Kovacs>!

»Und wie erklärst du dir das alles hier?«
Diese Frage hatte ich mir selber oft genug gestellt. Betont gleichmütig zuckte ich mit den Schultern. »Tja. Wie kann ich in London stehen und Gleichzeitig mit meiner Grandma in Boston sprechen? Wieso öffnet sich das Garagentor, wenn ich eine Meile entfernt auf einen Knopf drücke? Warum können sich Menschen gegenseitig in ihren Träumen besuchen? Das sind, ehrlich gesagt, alles unerklärbare Phänomene für mich. Aber nur weil ich sie nicht verstehe, müssen sie ja nicht das Werk von Dämonen sein. Es gibt für alles eine wissenschaftliche Erklärung.«

72. oldal

Agnes_Kovacs>!

Eine kleine Nachricht nur für Eric Sarstedt: Wir mögen dich, ehrich, und du gibst dir echt Mühe, Jasper würdig zu vertreten. Aber wenn es irgendwie geht: Bitte behalte dein Trikot an. Wenn wir haarige Rücken sehen wollen, gehen wir einfach in den Zoo.

229. oldal

Agnes_Kovacs>!

»Bitte verlassen Sie die Küche, Miss Whistlehooper«9
9 Womit sie der Liste der Namen, mit denen sie Lottie schon bedacht hatte, einen weiteren hinzufügte. Die Liste bis hierhin: 1. Miss Äh. 2. Miss Whistlewhastle 3. Miss Whastlepooper 4. Miss Whastle-Hitler 5. Miss »Gutes Personal ist heutzutage so schwer zu bekommen« 6. Miss Whistlehooper

321. oldal


A sorozat következő kötete

Silber-Trilogie sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rainbow Rowell: Aufstieg und Fall des außerordentlichen Simon Snow
V. E. Schwab: Die Verzauberung der Schatten
Susan Ee: Tage der Dunkelheit
Cassandra Clare: Chain of Gold (német)
Rick Riordan: Die rote Pyramide
Jennifer L. Armentrout: Revenge – Sternensturm
Rick Riordan: Der verschwundene Halbgott
Maggie Stiefvater: Wen der Rabe ruft
Leia Stone: Celestial City – Akademie der Engel: Jahr 1
Laini Taylor: Daughter of Smoke and Bone (német)