Az ​álmok második könyve (Silber-trilógia 2.) 705 csillagozás

Kerstin Gier: Az álmok második könyve

A Silber-trilógia sziporkázó második kötete Kerstin Gier bestseller-szerző tollából.

Liv meg van rökönyödve: Secrecy ismeri a legféltettebb titkait! De hogyan tudhatta meg? És mit rejteget előle Henry? Vajon miféle sötét alak garázdálkodik éjjelente az álomvilág végtelen folyosóin? És miért kezdett el Liv húga, Mia hirtelen alva járni?

A rémálmok, a rejtélyes találkozások és a vad üldözés nem épp a pihentető alvás velejárói, ráadásul Livnek napközben is meg kell küzdenie egy újdonsült patchwork család minden problémájával, beleértve az intrikus nagymamát is.

„Kerstin Giernek sikerült összehoznia egy izgalmas és vidám második kötetet, ami ismét elvarázsol bennünket, és elképesztő kalandokat tartogat a főhős számára.” – Christine Härle hr-online

„Lendületes, izgalmas, szórakoztató.” – Südwest Presse

Eredeti mű: Kerstin Gier: Das zweite Buch der Träume

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997536 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997536 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
340 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633997543 · Fordította: Szakál Gertrúd

1 további kiadás


Enciklopédia 30

Szereplők népszerűség szerint

Henry Harper · Olivia Silber (Liv) · Grayson Spencer · Mia Silber · Lottie Wastlhubert · Ann Matthews · Arthur Hamilton · Anabel Scott


Kedvencelte 109

Most olvassa 26

Várólistára tette 198

Kívánságlistára tette 298

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Kerstin Gier: Az álmok második könyve

„Ha már egyszer kilocsoltuk a vizet, többé nem gyűjthetjük össze.” Más szóval, ami történt, megtörtént, és az élet megy tovább.

Először is szeretném leszögezni: A Silber- Az álmok első könyvéért nem rajongtam elborultan. Egy kedvelt kis olvasmány volt, ami megmosolyogtatott….
De az álmok második könyve! Üdv a kedvencek között! A nagybetűs KEDVENCEK között!
Kerstin Gier nagyon kitett magáért, minden várakozásomat, elképzelésemet felülmúlta! Hihetetlen milyen cselekménysort hozott létre! Az eleje sem semmi, de a közepétől már le sem lehet tenni a könyvet, aludni sem hagy, annyira nagyon felkelti az érdeklődést! Egyszerűen az olvasó tudni akarja, mi lesz a vége, mi fog történni!
A szereplők megformálása teljesen tökéletes. Az első könyvben elhangzott tulajdonságok itt is teljesen jelen vannak, szerencsére nem változott meg Grayson sem, aki egyszerűen imádni valóan aranyos.
Liv és Mia… A legkedveltebb testvérpárom! Nem elég, hogy rettenetesen viccesek, de ez a kötelék, ami kettejük között fent áll… mindenki erre vágyik. :)
Henryt Chuenisbärglin tudnám rúgni…. Ehhez nincs több hozzáfűzni valóm.
De még meg kell említenem a végkifejletet: Hát valami fenomenális! A szívem is gyorsabban vert a történet tetőpontján, ujjamat keresztbe rakva szorítottam ,hogy minden jóra forduljon! spoiler

Órákig tudnék még áradozni erről a könyvről… Szóval egy szó, mint száz: Olvassátok, Nem fogjátok megbánni :)

9 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Kerstin Gier: Az álmok második könyve

Mit is írhatnék? Bájos volt. Gier olyan könnyedén ír, semmi sem szélsőséges. Vannak undok barátnők meg egy kiálhatatlan nagyi, de a szereplői akár a szomszédaink is lehetnének. Azt hiszem ebben is különbözik az amerika YA regényektől. A humor pedig elvonja a figyelmet arról, hogy tulajdonképpen alig történik valami. Arthur már az előző részben leszerepelt, de Henryvel idáig nem volt semmi bajom. Erre elkezd furán viselkedni. Grayson volt a legszimpatikusabb. Még a végén elkezdek azon drukkolni, hogy ő és Liv összemelegedjenek.

6 hozzászólás
>!
DarknessAngel 
Kerstin Gier: Az álmok második könyve

Már meg sem lepődöm, mennyire imádom Kerstin Gier könyveit. A történet most is izgalmas volt, habár leginkább a könyv felétől kezdtek igazán beindulni a dolgok. Henry és Liv iszonyat édesek együtt, én még mindig olvadozok, ha róluk van szó, úgyhogy nagyon szerettem az össze közös jelenetüket. Viszont vártam, hogy Henry-ről sokkal több minden kiderüljön, mert ez így egyáltalán nem volt elegendő. :( Ellenben örültem a sok Grayson résznek is. Annyira édes egy pasi. ^-^ Megint jókat nevettem a poénokon, ebben Gier verhetetlen, és néhol rendesen izgultam is a könyvön. Alig várom, hogy kiderüljön, ki Secrecy, + Henry életébe is teljes bepillantást nyerhessünk.
Jaspert hiányoltam, remélem a következő részben már újra aktívan részt fog venni.

UI: A borító egy igazi gyöngyszem. *-*

12 hozzászólás
>!
wurzel_gabriella
Kerstin Gier: Az álmok második könyve

Teljesen kétségbe vagyok esve a könyv elolvasása után. Hogy lehetséges egy ilyen befejezés?!
Most kivételesen hálás vagyok a betegségnek, mert így egy nap alatt ki tudtam olvasni, ami nekem fel sem tűnt. :o
Ha lehetséges, mégjobban imádtam az első résznél.
És naaaagyon kíváncsi vagyok a befejező részre. spoiler

>!
Deziréé
Kerstin Gier: Az álmok második könyve

VÉGRE ELOLVASTAAAAM!!

Mit is mondjak? Alig volt időm elolvasni. Tanulnom kellett volna, de már nem bírtam. Jól tettem. Olyan izgalmas volt ez a kötet is. Alig várom a harmadik részt.
Henry, te tee. Nem gondoltam volna ezt rólad. Szégyeld magad.
Néha olyan jókat kacarásztam. Ez a Liv és Mia. Haha csajok. Ti vagytok a kedvenceim.
Jaj ugyan mi lesz a harmadik részben? Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Te drága írónő. Imádom, amiket írsz. Öröm olvasni minden betűd.

1 hozzászólás
>!
GytAnett P
Kerstin Gier: Az álmok második könyve

Nem egy világmegváltó könyv, de én még mindig nagyon szeretem. Kedvelem a sorozatot, illetve azt, ahogyan Kerstin Gier ír. Könnyed olvasmány, gördülékeny, és jó stílusú.
Olyan könyv ez, amit elkezdesz olvasni, és egyszer csak azt veszed észre, hogy a felénél jársz. Majd befejezted. :D Legalábbis velem így volt.
Nagyon vártam már a folytatást, rögtön elő is rendeltem, és nem kellett csalódnom. :)
Liv karakterét még mindig nagyon bírom. Időnként beledugja az orrát olyan dolgokba is, amikbe nem kellene, de legalább nem menekül el a nehéz helyzetek elől. Azt hiszem, hogy Liv és Mia az egyik legjobb könyves testvérpár. Mia sokkal érettebb a koránál, nagyon aranyos lány, sokszor nagyon jól látja a dolgokat. :)
Henry… jajj, rólad mit is mondjak? Értem, hogy Liv miért is szerelmes belé, mert tényleg értem. De valahogy még mindig nem érzem azt, hogy nekik együtt kellene lenniük, hogy egymásnak lennének teremtve. Egy kicsit ki is húzta nálam a gyufát, de nagyon remélem, hogy a befejező kötetből ki fog derülni, hogy pontosan mi miért történt. :) spoiler
Grayson az egyik legszimpatikusabb karakter számomra. Tény, hogy nem egy nagymenőként van feltüntetve, de tényleg ott van mindig, amikor csak kell, és teljes mellszélességgel ott áll azok mellett, akik megérdemlik. :) spoiler
A többi szereplőről igazából megmaradt a véleményem.
Továbbra is nagyon tetszik ez az álmos téma, hogy bele tudunk lépni más emberek álmaiba, hogy alvás közben találkozhatunk egymással. Egyre több mélységét ismerhetjük meg ebben a kötetben ennek a világnak. Az alvajárós része meg kifejezetten érdekes volt. Felmerült bennem a kérdés, amin még soha nem gondolkodtam el, hogy vajon felelősségre vonhatóak vagyunk-e azokért a cselekedeteinkért, amiket alvás közben, gyakorlatilag alva járva teszünk.
Tűkön ülve várom a befejező részt. :))

11 hozzászólás
>!
Evelena
Kerstin Gier: Az álmok második könyve

Ismét feltárult az ajtók birodalma és számos kalandot élünk át Livvel és a többiekkel. A borító olyan gyönyörű, hogy mostanában is azon kapom magam, hogy leveszem a polcról és nézegetem.
Úgy szeretek elmélyülni ebben az álmokról szóló történetben. De itt az álomvilágon túl az ébren lét óráiban is nagyon érdekes dolgok történnek (Mr. Snuggles :D).
A történet folytatódik, ismét többen gyanúsak és vicces helyzetekből sincs hiány, sokat nevettem itt is, ám nekem az előzőhöz képest kicsit kevésbé volt eseménydús.
Liv és Mia nagyszerű testvérek, olyan jópofák ebben a részben is!
Még mindig Grayson párti vagyok.
Kedves Liv!
Ha a harmadik rész végére sem gondolod át a szerelmi életed döntéseit, akkor kérlek küldd el nekem Grayson számát, örömmel fogadnám! :)
Kedves volt, vicces, kalandos, izgalmas, olyan Kerstin Gier-es, már várom a harmadik részt.

>!
Naiva P
Kerstin Gier: Az álmok második könyve

Lassan egy éve, hogy itt hever a polcomon. Nem is értem, miért vártam vele eddig. Csak úgy, mint az előző rész ez is könnyed volt és vicces. Ebből egy picit hiányzott az akció és az izgalom. Liv és a kishúga, Mia nagyon szerethetőek.
Persze akadnak benne kifejezetten utálatra született szereplők is. spoiler A fiúk közül egy sem hagyott bennem mélyebb benyomást. Henry karaktere pedig még szerintem el is lett rontva kissé.
Szeretem Liv szarkasztikus humorát, szétszórtságát. A romantikus szál aranyos, de annál inkább felejthető. Nem éreztem Liv és Henry között a kémiát. Személy szerint sokkal jobban örülnék, hogy a mostohabátyjával jönne össze, mert szerintem ők inkább egy hullámhosszon vannak és a fiú nem is titkolózik előtte. Ha már titkolózás. Elkövettem azt a hibát, hogy rákerestem Secrecy-re. A német tudásom eléggé gyenge (mert évek óta nem használom), de ahhoz elegendő volt, hogy ránézésre megértsem.
Ettől függetlenül kíváncsi leszek a befejező kötetre is.

>!
gabiica P
Kerstin Gier: Az álmok második könyve

Nagyon élveztem ezt a részt is. Izgalmasabb volt, mint az első rész, több mindenre derült fény. Kifejezetten tetszett, hogy kicsit jobban megismerhettük a többi szereplőt is, nem csak Livről tudhattunk meg több dolgot.
Az új kedvencem ezúttal Mia lett, egyre jobban tetszik a karaktere.
Nem lehet letenni, én legalábbis nehezen tudtam, annyira tudni akartam, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége.
A legjobban az érdekel, hogy ki Secrecy, volt már néhány tippem, de senkire sem tudnám biztosan mondani… nagyon érdekel. Alig várom a folytatást!

>!
Zzsófi
Kerstin Gier: Az álmok második könyve

Megyek, megkeresem az álomajtómat.
Off.

Update:

Nem, nem akarok még jó esetben fél évet várni a következő részre. Nem, nem.
Nem.
Liv, bírlak. Bár néha nem látsz az orrod hegyénél tovább. És nem értem, hogy hogyan lehet az, hogy Grayson-nal több köztetek a kémia, mint Henry-vel.
Mia. Eszméletlenül önzetlen és őszinte vagy. Nagyon bírlak. Szívesen lógnék veletek, Silber-ekkel.
Grayson… Mi a fenét látsz Emily-ben? Szánalmas. Amúgy meg cuki, higy mennyire megszeretted az új családtagjaidat. Te vagy az egyik kedvencem.
Henry. Lehetnél őszintébb. Tényleg. Példát vehetnél Miáról.
Arthur. Te dög.
Nem fogom az összes szereplőt jellemezni.
Gier. Siess. :D

A sztoriról: Az 50 oldal után észre sem vettem, annyira beszippantott. Csak úgy fogytak a lapok. Hű maradt az előző részhez, sőt, felül is múlta azt ha ez lehetséges. A 300. oldal körül annyira izgultam, hogy kivert a víz.
Többet nem mondok.
Olvasd el.
Vagy várd meg, amíg megjelenik a harmadik rész, és akkor olvasd el.
De olvasd.
Kötelező! :D

Nyááá, de szeretem.
Mostmár tényleg megyek álmodni.
Dream on.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

„Ha már egyszer kilocsoltuk a vizet, többé nem gyűjthetjük össze.” Más szóval, ami történt, megtörtént, és az élet megy tovább.

120. oldal

7 hozzászólás
>!
Evelena

Mindegy milyen nehéz idők járnak – hordozz egy zöld ágat a szívedben, és meglásd, rátelepszik egy énekesmadár!

121. oldal

7 hozzászólás
>!
Zzsófi

Ha a változás szele közeleg, egyesek falakat építenek, mások szélmalmokat.

198. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Olivia Silber (Liv)
>!
Niitaa P

Vajon mindig fájni fog, valahányszor ránézek? Vajon képes leszek valaha egy helyiségben tartózkodni vele anélkül, hogy az lenne az érzésem, belehalok a vágyakozásba?

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry Harper · Olivia Silber (Liv)
2 hozzászólás
>!
Niitaa P

Az álmok olyanok, mint a gondolatok, szabadok, és senki sem kémkedhet utánuk.

141. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom · Grayson Spencer
>!
Niitaa P

– Tehát az ADB-t nem ismeri? – ismételte meg Mr. Bridgewater és aggódva nézett a kollégáira. – Na, gondolja csak át még egyszer nyugodtan… vajon mit jelenthet?
Aszott, dilis Bridgewater. Aranyhörcsögök diszkriminálják a banánokat. Agresszív, degenerált Bizsga…
Grayson felsóhajtott.
– Tényleg nem tudom. – Majd csüggedten hozzátette: – Mit jelent?
(…)
Anti-Diétás-Bélszín – ennél jobb megoldást nem tudott volna produkálni Grayson tudatalattija?

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grayson Spencer
>!
GytAnett P

– A teknősbékák többet tudnak mesélni neked az útról, mint a nyulak, Miss Olive.

16. oldal, 2. fejezet

>!
Niitaa P

– Meg fogjuk nyitni az Összetört szívek klubját.
Hát, persze. De csak a holttestemen keresztül.

251. oldal

>!
Niitaa P

– Vannak dolgok, amiket egyszerűen nem lehet megbocsátani.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry Harper
>!
GytAnett P

Gyorsan kinyitottam az étlapot. Kacsamáj, nyersen marinírozva, enyhén keserű csokoládéval és céklahabbal ötven fontért? Borjúfej retkes-mentás vinaigrette-tel és kapribogyóval hetvenötért? Te jó ég! Ez nem is étlap volt, hanem a Szörnyek szörnyű könyve.

222. oldal, 21. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Olivia Silber (Liv)

A sorozat következő kötete

Silber-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor
Lana Millan: Raziel
Rick Riordan: Percy Jackson és a görög istenek
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Maggie Stiefvater: The Raven King – A Hollókirály
Cassandra Clare: A hercegnő
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása