Az ​álmok harmadik könyve (Silber-trilógia 3.) 662 csillagozás

Kerstin Gier: Az álmok harmadik könyve

Kerstin ​Gier nagy sikerű trilógiájának grandiózus befejező része.

„A sok különböző ajtó és a lágy fény akár derűs és békés hangulatot is teremthetett volna a folyosón, de nem így történt. A síri csendben mintha valaki folyton hallgatózott volna, és képtelenség volt kideríteni, vajon honnan jön a fény. Mégis szerettem ezt a helyet, és a gondolatot, hogy minden ajtó mögött egy másik lélek álmodik éppen, és hogy ez a labirintus az összes embert összeköti a világon. Mágikus hely volt, titokzatos és veszélyes…”

Március van, Londonba lassan megérkezik a tavasz, Liv Silber pedig mindjárt három problémával is küzd.

Először is: hazudott Henrynek.

Másodszor: az álmok egyre veszélyesebbek. Arthur olyan titkokra jött rá, amelyek segítségével az álomvilágban borzalmas dolgokat tehet. Feltétlenül meg kell állítani.

Harmadszor: Liv anyja, Ann, és Grayson apja, Ernest júniusban össze akarnak házasodni. És a gonosz Bokkernek, Grayson nagymamájának… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570875 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634570882 · Fordította: Szakál Gertrúd

Kapcsolódó zóna

!

Silber-trilógia

36 tag · 9 karc · Utolsó karc: 2020. április 9., 13:02 · Bővebben


Enciklopédia 43

Szereplők népszerűség szerint

Henry Harper · Olivia Silber (Liv) · Grayson Spencer · Mia Silber · Lottie Wastlhubert · Jasper Grant · Florence Spencer · Arthur Hamilton · Ernest Spencer · Persephone Porter-Peregrin · Anabel Scott · Charles Spencer · Cristabel Lawrence · Emily Clarks · Matt Davenport · Mrs. Spencer (A Bokker)


Kedvencelte 73

Most olvassa 29

Várólistára tette 186

Kívánságlistára tette 225

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Kerstin Gier: Az álmok harmadik könyve

Mindig nehezen mondok búcsút egy sorozatnak vagy egy trilógiának, de most még a szokottnál is lehangoltabb vagyok, hiszen egyszerűen imádtam ezt a könyvet. :)
Szóval, mindent összevetve, keserédes pillanatoknak voltam tanúja az elmúlt pár percben, amikor is elolvastam az utolsó oldalakat és egyszerűen nem tudtam, hogy mi lesz ezután?!
Komolyan véget ért? Tényleg ennyi volt? Soha többé nem lépek már be az álomfolyosóra? Nem már!
Aztán persze rájöttem, hogy ez így van rendjén. Egyszer minden jónak vége szakad. Csak nagyon nehéz elfogadni a változást.
Kerstin Gier-től már olvastam az Időtlen szerelem trilógiát és nagyon szerettem, főleg Xemerius miatt. Az utolsó résszel, a Smaragdzölddel viszont voltak gondjaim. Ám Az álmok harmadik könyve nem okozott csalódást és ennek kimondottan örültem.
Mindenre fény derült, kivéve egy dolgot, – amit persze nem árulok el – de az talán jól is van így. Legalább maradt egy kis jóleső titok így a végére. Az ilyen apró fricskákkal mindig tudok azonosulni. Szerintem az írónő így érte el, hogy örökké emlékezzünk erre a nagyszerű sorozatra.

Bővebben pedig:
http://klodettevilaga.blogspot.hu/2017/10/konyvkritika-…

4 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Kerstin Gier: Az álmok harmadik könyve

Egy újabb trilógia véget ért. Bár egy kicsit másként, mint amire számítottam. Azért Arthur megkapta, amit érdemelt, még ha igazságérzetem többet követel is, neki elég nagy szívás.
Egészen gonosz lett a harmadik részre. Viszont Henry végre régi önmaga és Livvel együtt nyomoznak. A babérokat azért Mia és Grayson aratja le.
Időnként sok volt az üresjárat, de a humor a régi. Jókat nevettem. Igazi ifjúsági regény, egy pici misztikummal.

8 hozzászólás
>!
Niitaa P
Kerstin Gier: Az álmok harmadik könyve

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2017/11/kerstin-gier-silb…

"Szóval igen… most boldog vagyok. Csak ülök, vigyorgok, mint a vadalma, s a könyvet szorosan szorítom a mellkasomhoz. Az igazi könyvmoly érzés.

(…)

Ez a sorozat mindig is a szívem csücske lesz. Imádom az alapelképzelést, hogy mi történne, ha a tudatos álmodás során képesek lennénk dolgokra, mint például másokkal találkozni egy képzeletbeli folyosón, beszélgetni, s erre amikor felébredünk, akkor is emlékeznénk. Egy teljesen új világot tár elénk Gier, ahol tényleg bármi lehetséges. Ha jaguár szeretnél lenni, akkor azzá változol, de ha minden álmod, hogy postaládaként fityegj egy ajtó előtt egész éjszaka, azt is megteheted.
A sorozat nem csak belülről, hanem kívülről is csodás. A befejező kötet még mindig itt van mellettem. Egyszerűen nincs szívem a helyére tenni, hiszen annyira szemet kápráztató! Muszáj még egy kicsit gyönyörködnöm benne.
S kikapcsolódási pontnak sem utolsó, hiszen a rengeteg vicc és humor egy kis boldogságot, napsugarat csempész a mindennapok szürke fellegébe.
Könnyed kis sorozat ez, ami azért nem nélkülözi a tinédzserek központjában álló témákat, mely a szerelemtől, a kapcsolaton át egészen az első alkalmakig tart.
A Silber sorozatot minden fiatalnak ajánlanám, aki ki meri terjeszteni a fantáziáját.
Olvassátok, hiszen csodás dolgok várnak titeket a szalamandrás ajtón túl! Csak a képzeletetek szabhat határt!"

3 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Kerstin Gier: Az álmok harmadik könyve

Imádtam! Csak úgy, mint az első kettő. Hiába, elfogult vagyok, plusz ami jó, az jó. :D Most is sokat nevettem Livnek (és Rasmusnak) hála. Grayson és Henry továbbra is nagyon aranyosak és védelmezők Livvel szemben. Tetszett, hogy mindenkinek van valami a tarsolyában.
Aki meglepett- Mia, és bevallom Florence is. pozitív értelemben
Aki cserbenhagyott- Jasper :( Olyan keveset szerepelt szegénykém. És rendben, hogy őt már nem érdekli ez az egész álom biznisz, de azért azt hittem, egy uttolsó menetben még benne lesz.
Akit utáltam- Arthur. Grr… hogy lehet valaki tényleg ennyire aljas?! Simán elcseszi más emberek jövőjét, csak hogy ő elérje azt, amit akar.
Anabel-ről inkább nem is mondok semmit, mert… hát nem is tudok. :D
Szerintem csak úgy, mint az Időtlen szerelem trilógiát, ezt is még újra fogom olvasni.
Nagyon cuki, aranyos, vicces és ötletes. Mi kellhetne még? :)

UI: A borító újra kivételesen szép lett *-*

3 hozzászólás
>!
Szücsi
Kerstin Gier: Az álmok harmadik könyve

Amennyire szerettem az első 2 részt, arra számítottam hogy a befejező rész lesz a legütősebb mindközül. Sajnos nem így történt és emiatt elég szomorú vagyok. persze nem azt mondom hogy rossz volt. Sőt minden titokra és rejtélyre fény derült, nem maradt elvaratlan szál, happy end bla bla bla, de mégis úgy érzem hogy ez lehetett volna sokkal jobb is.
Az egész könyv kicsit vontatott volt és csak az utolsó 50 oldalban történtek izgalmas dolgok A humor és a szereplők főleg Mia és Grayson valamilyen szinten kárpótoltak de nem elégé. Livet és Henryt párszor szívesen agyon csaptam volna.
Engem picit még az is zavart hogy ahhoz képest hogy megkora bonyodalom volt elég egyszerűen és gyorsan oldódott meg minden. De ez lehet csak az én problémám. spoiler
Összeségében a sorozatot nagyon megkedveltem és annak ellenére hogy a 3. rész nem lett olyan erős, bátran tudom ajánlani bárkinek aki szeretne elmerülni egy ilyen álmokkal teli könnyen megszerethető világba.

>!
deen
Kerstin Gier: Az álmok harmadik könyve

Még mindig fülig ér a szám, annyira jól szórakoztam a befejezésen. Lehet, hogy nem volt tökéletes, de engem megint beszippantott. Voltak benne olyan részek, ahol szinte semmi sem történt, még Liv is megjegyezte, hogy úgy tűnik, csak ő nem veszi ki a részt a nyomozásból. Na, igen, aki füllent, az bizony viselje a következményeit és próbálja meg elhallgattatni a kis hangot a fejében, hogy mondd el az igazat, amíg nem késő! Mondjuk pont ebből a hazugságból adódnak a legviccesebb jelenetek, na és persze az esküvőszervezésből, ahol Bokkernek egész más elképzelései vannak fia esküvőjéről, mint a fiának. Az álom csapat továbbra is Arthurt próbálja megállítani, aki most már senkire sincs tekintettel, akár gyilkoltatni is kész, csak hogy elérje céljait. Bár a történet ezen része halálosan komoly, azért nem mindig tudtam komolyan venni a szereplőket. Grayson például bár nagyon próbál segíteni és rengeteget nyomoz, az álombeli ténykedéshez nagyon béna. Mia továbbra is próbálja kideríteni ki Secrecy, és bizony ő is tartogat meglepetéseket. Bővelkedett fordulatokban a cselekmény, szinte a végéig bizonytalan volt, hogy ki, ki mellé fog állni. Az igazi meglepetés szereplő Florence volt, és Anabel is megtette a magáét. Emily-n pedig halálra nevettem magam, annyira szerencsétlen volt. Kár, hogy vége ennek a sorozatnak is, de biztosan újra fogom olvasni.

>!
gabiica P
Kerstin Gier: Az álmok harmadik könyve

Izgalmas volt, bár korántsem nyűgözött le teljesen. Lehet, hogy kicsit az zavart be, hogy jópár hónap eltelt, mióta az előzményköteteket olvastam, de valahogy nem ragadott magával annyira, mint vártam, vagy szerettem volna.
Jó, hogy lezárást kapott a történet, és sok titokra fény derült. Secrecy körül végig a Gossip Girl hatást éreztem, számomra nyilvánvalóan erre épült a dolog, és itt is meglepett a valóság a személy mögött.
Alapvetően tetszett a történet. Az, ahogy nyomoztak, és az álmok világában élték meg a valóságot, nagyon tetszett. Örültem, hogy Mia és Grayson nagyobb szerepet kaptak, hiszen lényegében nekik köszönhetjük, hogy a történet úgy alakult, ahogy.
Tetszett Liv és Henry párosa, és be kell vallanom, Anabel is egészen jól kialakított karakter. Végig félrevezetett, ez nagyon jól sikerült.
Örülök, hogy lezáródott a történet, és ezt sikerült úgy megcsinálni, hogy nem maradt bennem lezáratlan szál, vagy felmerülő kérdés. Jó kis trilógia volt, csak sajnálom, hogy a harmadikat nem sikerült úgy szeretnem, mint az első kettőt.

>!
GytAnett P
Kerstin Gier: Az álmok harmadik könyve

Bevallom, csalódott vagyok. Az első két rész zokszó nélkül megkapta az 5 csillagot és még a kedvenceim közé is bekerült. Tűkön ülve vártam a trilógia befejezését, ahol lehetőségem adódott rá, már nyomtam is rá az Előrendelem gombra.
Nem erre számítottam, egészen más volt, mint a korábbi részek és színvonalban sajnos sokszor messze elmaradt. Imádom ezt az álomvilágos, ajtós témát, hihetetlen sok lehetőség van benne, ezt azért Kerstin Gier igyekezett is kihasználni.Néha már egy kicsit szerintem ellentmondásos volt, illetve az előző kötetekkel ellentétben logikai kérdések merültek fel bennem, de erre még rá is legyintek. (Pl. az ajtóvándorlást nem értettem.)
Arthur egy igazi vérbeli gonosz karakter, általa újabb mélységekről olvashattunk ebben az álomvilágban. Hihetetlen, hogy mennyi mindent el tudott érni. Ez a része kifejezetten izgalmas volt!
Ami rettentően zavart, az a szerelmi szál. (Soha nem gondoltam volna, hogy ilyet fogok írni.) Liv és Henry pont úgy kínlódtak, mint a tizenkét évesek. Livtől időnként egyenesen agyérgörcsöt kaptam. spoiler
Valahogy a hátteret, a mellékszálakat sem éreztem annyira kidolgozottnak. Csak úgy voltak az események, de nem volt meg az a gördülékenység.
Az egész történetben egyértelműen Grayson volt a kedvencem. spoiler Mián kívül egyértelműen a legértelmesebb szereplő.
Secrecy kilétén meg egyáltalán nem lepődtem meg.
Kaptunk egy lezárást, mert kérdések tényleg nem nagyon maradtak bennem, de azt is kapkodónak éreztem, még ha tetszett is. Szívesen olvastam volna még róla.
Összességében azt kell mondanom, hogy ez egy nagyon érdekes világban játszódó trilógia, de az utolsó rész bizony gyengébb lett. :(

1 hozzászólás
>!
Naiva P
Kerstin Gier: Az álmok harmadik könyve

Nem mostanában kezdtem el ezt a trilógiát (kb. 1 év/1 rész) mégis tisztán emlékeztem a korábbi cselekményre, szereplőkre. Az eleje kissé vontatottan indult, de Kerstin Gier humora kárpótolt. Sajnos már korábban elspoilereztem magamnak (utánanéztem a neten) Secrecy kilétével kapcsolatban. Így az nem okozott különösebb meglepetést. összességében kicsit összetettebb befejező részre számítottam, de tetszett a világ, a szereplők és az írónő stílusa & humora.
Még valami! Olyan cuki az a gyík, vagy mi, (szalamandra?!) a borítón.

>!
loveQhuay
Kerstin Gier: Az álmok harmadik könyve

I-M-Á-D-T-A-M!

Bár ez egyértelmű volt már az elejétől fogva. Úgy magába szippantott az egész sorozat, Kerstin Gier valamit nagyon jól csinál! Ahogy a világait és a szereplőket alakítja! És nem csak a főszereplők, mert a mellékszereplők is annyi szerepet kapna, és olyan szöveget nyomnak folyamatosan, hogy megáll az eszem. Annyiszor de annyiszor röhögtem fel hangosan. Liv hatalmas arc, és olyan beszélőkéje van. És imádnivaló ahogy Henry és Grayson is szereti. De a Matt-es szitu is haláli jó volt! Meg ez az egész repülőgép szimulátor dolog OMG XD sírva röhögtem az egészen!

Kíváncsi voltam nagyon, hogy végül milyen befejezést kapunk, és hogy záródik le az egész álom-démon, és Anabel Arthur szituáció. A közepe felé már sejtettem, hogy Henry végül arra készül amit végül megtett, de az utolsó fejezetben amikor megemlítették Arthur-t, valahogy megsajnáltam. Elég utálatos és gonosz karakter volt, és amiket tett, meg tenni készült… és mégis megsajnáltam.

Egy valamit hiányoltam, de azt nagyon. Henry és Liv tavaszi szünetét! :D Ha már annyi szó esett róla, és Liv egész könyv alatt ettől tartott, igazán kaphattunk volna belőle apró morzsákat.

Nagyon de nagyon jó sorozat, szerintem elő fogom még venni, olvasatja magát a könnyű és vicces szövege miatt.

+ a benne hagyott angol szavakon még mindig nem tudok napirendre térni. Nagyon nem illett bele, de ha már benne hagyták, legalább csillagozott magyarázat lehetett volna, sokan nem tudnak angolul, és nekik érthetetlen lesz egy két jelenet a szóhasználat miatt.

++ a borítók meg egyszerűen csodaszépek, nem tudnék választani kedvencet könyvből se, de borítóból se!♥

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

– A végén már annyira unatkoztam, hogy elkezdtem olvasni egy könyvet. Én! Elejétől a végéig, aztán még egyszer elölről. Amikor anyám meghallotta, rögtön tudta, hogy nagy a baj.

111. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jasper Grant · könyv · olvasás
1 hozzászólás
>!
Felixa

Az álmok nem tartoznak senki másra, csak arra, aki álmodja őket.

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom · Grayson Spencer
2 hozzászólás
>!
Szücsi

Mégis hogyan mentsük meg a világot, ha közben még le is kellene érettségiznünk?

7 hozzászólás
>!
raniaki

– Hogy nézek ki?
– Morálisan kisiklottan, de változatlanul jól – feleltem.

215. oldal

>!
GytAnett P

Miért nem maradhat egyszerűen minden úgy, ahogy van? Miért kell az életnek egyre bonyolultabbá válnia, minél idősebbek vagyunk?

132. oldal, 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Olivia Silber (Liv)
>!
Niitaa P

De éppen ez a jó az álmokban: nincsenek tanúk, ha az ember felsül.

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom · Matt Davenport
>!
Niitaa P

Az álomban az emberek valódi személyiségét ismerjük meg.

94. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom · Olivia Silber (Liv)
>!
agi452

– Mit csináltál?
– …kitaláltam magamnak egy expasit. Akivel lefeküdtem.
[…]
– Még egy dolog. Ha Henry megint Rasmus után érdeklődik, ne mondd el neki, hogy mindig olyan furcsán csaholt, meg ilyeneket…!
Mia megtorpant, és széles vigyor terült szét az arcán.
– Ó, most már kezdem felfogni. Hát ezért érdekelte Henryt annyira Wakefieldék dundi jószága! – Miából kitört a nevetés. – Rasmusnak keresztelted el az expasidat!
– Ez volt az első név, ami eszembe jutott. – Lassan már számomra is kezdett kissé viccessé válni a dolog.
– Jaj, istenem, Livvy! Hát erre is csak te lehetsz képes! – hápogott Mia. – Rasmus Wakefield. Még jó, hogy nem mondtam el, hogy minden utcai lámpa tövébe odapisilt.
– Vagy, hogy esős időben szörnyen bűzlött.
– Hogy mindig vonított, amikor gitároztál.
– Hogy egyszer beszorult a macskaajtóba.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry Harper · Mia Silber · Olivia Silber (Liv)
1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Rachel Vincent: Add a lelkedet
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu