Az ​álmok első könyve (Silber-trilógia 1.) 1228 csillagozás

Kerstin Gier: Az álmok első könyve

Ez ​vajon tényleg lehetséges?

Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen.
Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…

„Egy lányregény, amit akár 35 évesen is élvezhetünk. És akinél túl gyorsan elrepült ez a négyszáz oldal, annak üzenem: két további kötet van előkészületben.” – Karin Wehrheim,… (tovább)

Eredeti mű: Kerstin Gier: Das erste Buch der Träume

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456744 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456744 · Fordította: Szakál Gertrúd · Illusztrálta: Eva Schöffmann-Davidov
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456744 · Fordította: Szakál Gertrúd · Illusztrálta: Eva Schöffmann-Davidov

1 további kiadás


Enciklopédia 38

Szereplők népszerűség szerint

Henry Harper · Olivia Silber (Liv) · Grayson Spencer · Mia Silber · Lottie Wastlhubert · Jasper Grant · William Shakespeare · Florence Spencer · Ann Matthews · Arthur Hamilton · Ernest Spencer · Persephone Porter-Peregrin · Anabel Scott · Charles Spencer · Emily Clarks


Kedvencelte 285

Most olvassa 58

Várólistára tette 578

Kívánságlistára tette 627

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

>!
Evelena
Kerstin Gier: Az álmok első könyve

Kerstin Giernek megvan az a bámulatos tehetsége, hogy mindig sikerül olyan témát választania, ami különösképpen érdekel. Korábban az időutazás, itt pedig az álmok világa tárul fel előttünk.
A borító gyönyörű, illik a történethez és hasonlít egy kicsit az Időtlen szerelem trilógia hangulatához.
Milyen lenne, ha mindenkivel így lenne? Az álmaink minden este teljesen valósnak érződnének és éléken élnének az emlékezetünkben? Lehetőséget kapnánk, hogy álmainkban pusztán a gondolataink erejével alkossunk, változtassunk?
Ámulva sétáltam én is a képzeletemben azon a bizonyos folyosón az ajtók sokaságával és azon gondolkoztam: milyen is lenne az én ajtóm?
Valószínűleg a csillagos égbolt látszana rajta lila és kék árnyalataiban pompázva… az ajtón túl pedig a lombok susogó hangját és a tenger lágy morajlását hozza a szél. :) (no meg előfordulhat, hogy ott ülök a tengerparton és épp egy újabb könyvet olvasok. ;) )
A történetre visszatérve:
Mikor olvastam, hogy álmokról lesz szó, továbbá lesz benne éjszakai temetős (kicsit misztikus) jelenet, gondoltam, hogy érdekes lesz.
A szereplőket tekintve Liv egy vicces, jópofa leányzó (az írónő állandóan jelen lévő humora a történet elengedhetetlen kelléke ismét). :) Henry nekem túl gyanús, ő is a történet misztikumához tartozik.
Tudom, hogy többen nem értenek egyet, de nekem Grayson a választottam, ő olyan kis édes, sokkal szimpatikusabb volt Henrynél . :)
Van itt még megoldásra váró rejtély, például Secrecy, az anonim blogger, akinek a kilétére már van is egy ötletem, aztán majd kiderül.
A jó olvasási élményt nyújtó összetevők sorra megjelennek a történetben: Ügyesen kitalált, vicces, szórakoztató, izgalmas és rejtélyes, apróbb romantikus jelenetekkel.
Alig várom a következő részt, hogy Livvel együtt nyomozhassunk tovább. ;)

18 hozzászólás
>!
Niitaa P
Kerstin Gier: Az álmok első könyve

„Az otthon ott van, ahol a könyveid vannak.”

Ez a történet még mindig sok kedves pillanatot okoz nekem :)
Kerstin Gier itt lel rá a saját stílusára, igazi felüdülés az Időtlen szerelem trilógia után!
Liv Silber egy édes 16 éves lányzó, akinek olyan „agymenései” vannak, hogy szívesen elfogadnám barátnőnek is! Imádom a beszólásait, főleg, mikor a húga is rátesz egy lapáttal :)
Az összes szereplő valamilyen szinten szerethető, még a negatívabb karakterek is.
Grayson egy igazán jó testvér, akire nagyon nagy szüksége volt szerintem a főszereplőnknek. Végre valami, ami stabilan jelen lesz az életében.
Henryt én teljes mértékben a szívembe zártam és nagyon nagy örömmel tölt el, hogy a sorozat második kötetén az ő ajtaján levő jelmondatot láthatjuk. :)
Könnyed, kellemes hangvételű történet, mely egyediségével kiemelkedik a young adult könyvek közül.
Az ajtók leírása nagyon tetszett, főleg, hogy mennyi mindent elárul a tulajdonosukról.
Elgondolkodtam, az én ajtómon mi lenne? Szerintem acélból formázott rózsák hada, éles szirmokkal, vérvörös színben. S csak és kizárólag annak engednének utat, akik szerepelnének egy listán. Egyszerű, mégis nagyszerű. :) Ja és persze lenne előtte egy kutya…. Egy nagy nagy szép kutya ^^

18 hozzászólás
>!
Kikiriki
Kerstin Gier: Az álmok első könyve

Lendületes, pörgős, egyedi, csodálatos.
Kellemesen csalódtam a könyvben, mivel eddig még csak az A fiúk olyanok, mint a rágógumit olvastam az írónőtől, ami viszont egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet.
Nagyon tetszik maga a könyv története.
A szereplők szerethetők, a főszereplő, Liv aranyos, kíváncsi és nem fél bátor lenni.
Graysont nagyon megkedveltem, mivel ilyen rövid idő által létrejött ismerettség ellenében is jó testvér volt.
Henryt egyenesen imádtam! *-*
Ő egy újabb könyvszereplő, akibe az ember (legalábbis én) beleszerethet. :3
Jaspert nem nagyon tudtam hova tenni, Arthurt meg pláne nem, de majd meglátjuk mi sül ki ebből az egészből a folytatásban.
Szeretném megköszönni egyik barátnőmnek, hogy ajánlotta a könyvet, mert egyáltalán nem bántam meg, hogy kézbe vettem! Sőt! Ezennel felavathatunk egy újabb könyvet a kedvenceim köze! *-*

>!
zsiina
Kerstin Gier: Az álmok első könyve

" És azt mondják, az élet álom: nem az;
nem álom csupán. Az álom az élet része.
Egy zavaros rész, melyben az arc és a lét
összeakaszkodó, sűrű fonadék (…) "

Még be sem fejeztem a könyvet, máris kedvencnek jelöltem. Hogy miért? Mert egyszerűen elképesztő ez a könyv. Olvastatja magát, az alaptörténet nagyon jó, az írónő mindent kihozott belőle, bár mégis maradtak számunkra titkok, én is alig várom, hogy Livvel együtt felfedezhessük őket.
Lendületes volt, izgalmas, és nagyon humoros, ahogy azt várhattuk. Nem bírtam letenni a könyvet, pár óra alatt kiolvastam, mert egyszerűen magával ragad ez a könyv, és olyannyira beszippant ebbe a csodálatos világba, hogy megfeledkezel a körülötted lévőről.
Liv egy szerethető női főszereplő. Vicces volt, nem nyafogott semmiért, és bár az elején megijesztett ezzel az anyámnak van egy pasija – aki nem mellesleg kedves –, és végre boldog, de ne jöjjünk ki vele dolgai, azért a végén ezt elhagyta. És igaz, hogy azt állította, hogy ha egyszer ő is „cicababa lesz, aki a fiúk miatt eldobja az agyát” akkor lőjék le, néha voltak ilyen pillanatai. De hát Henry mellett kinek ne lenne? Istenem, kell nekem egy Heeeenry! Annyira titokzatos, és ez az, ami megfogott benne. Nem a szokások álompasi, mert semmi különlegesség nincs benne, egy „átlagos pasi”, és bár irtó helyes, ennek ellenére az vonzott benne, hogy titokzatos volt.
Mia, Lottie – imádtam a fukrászt, a cogorvost és még hasonló nyelvbotlásait –, na és persze Grayson, egyszerűen… csodálatosak voltak. Igaz ott volt Liv anyja, Ernest és Florence, nekem semlegesek voltak a számomra, és bár Arthur és Jasper voltak a főbb szereplők, azért többet is megtudhattunk volna róluk.
Örülök hogy nem lett a befejezés befejezetlen értelmes, mi?, de azért már is olvasnám a folytatást. Kell, kell, kell. :(

Ui.: Miért hittem azt, hogy a szerelmi szál máshogy fog alakulni? Mindig tudom, hogy a főszereplő lány kivel fog összejönni, de most annyira összezavarodtam. De örülök a végkifejletnek, és nagyon remélem, hogy így is marad.

>!
DarknessAngel P
Kerstin Gier: Az álmok első könyve

Ó, kedvenc, kedvenc, kedvenc! Kerstin Gier, hát ez egyszerűen csodálatos volt. Nem hiszem el, milyen könnyedséggel, humorral és szerelemmel képes mindig átszőni a történeteit.
A Silber maga a tökély. Tele van titkokkal, izgalmas rejtélyekkel, amik csak arra várnak, hogy Liv megfejtse őket. Egy a hiba, túl rövid. Legszívesebben olvastam volna, még, még és még.
A borító álomszép, és nagyon kifejező. A történet csúcsszuper. Van benne egy kis Hollófiúk, egy kis Gossip Girl – hát, igen, Secrecy… nekem már megvan a tippem – és egy nagy adag Kerstin Gier fantázia, ami egyedivé teszi a könyvet.
Liv egy igazi humorbomba, nagyon jókat nevettem a különös hajlamain. És azok a Hamlet részek… behaltam :DD Az biztos, hogy ő egy igazi álmodozó.
Ami a srácokat illeti, mindegyiknek megvan a maga különleges bája. Viszont Henry, ó, hát ő miatta már teljesen megéri elolvasni *-* Messze kiemelkedik a többiek közül.
Alig várom, mikor jön a folytatás. Ez az álomvilág tényleg elbűvöl.

8 hozzászólás
>!
gabiica P
Kerstin Gier: Az álmok első könyve

Nagyon szuper volt. Eleinte kicsit féltem, hogy nem nekem való, azonban az lebegett előttem, hogy mennyire szerettem az Időtlen szerelem trilógiát, így ez sem lehet rossz. Hát nem is volt az.
Nagyon érdekes az alapötlet, szerintem leköti az olvasót, engem legalábbis teljesen megnyert magának. A karakterek is nagyon jók, viccesek, szerethetőek. Liv bátorsága és kíváncsisága nagyon tetszik, ahogyan Henry kedves és szintén bátor karaktere is. spoiler
A többieket egyelőre nem nagyon tudtam kiismerni, és konkrét véleményt alkotni róluk, de remélem, ez a későbbiekben változni fog.
Nagyon izgalmas a történet, pedig itt még nem is bontakozott ki teljesen, nagyon várom, hogy mit hoz a folytatás.

>!
wurzel_gabriella
Kerstin Gier: Az álmok első könyve

Jesszusom. Hivatalos. Nekem is kell egy Henry Harper, aki spoiler.:O :D
Most már biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül volt ez a könyv a Leginkább vágyott könyvek listájának élén.:O
FOLYTATÁST AZONNAL!!!!!!!

>!
MissFortune
Kerstin Gier: Az álmok első könyve

Nagyon tetszett. Kerstin Gier minden műve eszméletlenül jó, humoros.
Kedveltem a főszereplőket, ami mostanában elég ritka.
Liv szimpatikus, nagyon bíztam benne hogy Henryvel kialakul valami. spoiler A négy fiú is szerethető.
Lottie a szerelmes 'makogásával' egészen feldobta a könyvet. :D
Imádtam ezt a fantasy vonalat, nagyon jól kidolgozott.
Kíváncsi vagyok nagyon a következő részre. Egy újabb, igényes Kerstin Gier művet olvashattam.*-*

3 hozzászólás
>!
Krisztina_Németh_2
Kerstin Gier: Az álmok első könyve

Az elején megijedtem. Azt hittem nem nekem valo lesz a könyv, de szerencsére nem hagytam félbe. Humoros, pörgös, álmodozos. A sok vámpir után jolesett egy kis álmodozás. A szereplök is szimpik, nekem Jasper a kedvencem. Liv nagyon aranyos, tetszik, hogy nem egy cicababa. A borito pedig gyönyörü!

>!
Szücsi
Kerstin Gier: Az álmok első könyve

Imádom Kerstin Giert. Olyan lendületesen és szórakoztatóan tud írni hogy az valami elképesztő. fantasztikus képzelő erővel bír amit (hála istennek vagy bárkinek a világegyetemben) örömmel oszt meg velünk olvasókkal. A könyvei mindig magába szippantanak és egyszerűen képtelen vagyok leteni őket.
Nem is volt kérdés hogy ez a könyve is tetszeni fog. 1 nap alatt elolvastam az egészet. Ez azért sokmindent elmond :D
A könyv tele van rejtélyekkel, álmokkal, titkokkal és egy kis csipetnyi romantikával. Tökéletes kombináció. És még vicces is volt sokszor. Kell ennél több?
A szereplők is remekül ki lettek találva. Liv fantasztikus lány, imádtam a beszólásait. A hugáét méginkább. Az én hugom miért nem ilyen vicces? Tök igazságtalan. :D
A fiúkat is nagyon megkedveltem. Bár a szőke pasik nem a kedvenceim, azért egy Graysonnal én is szívesen laknék együtt :D
Olvasátok el, mert nagyon szuper könyv :3


Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

Az otthon ott van, ahol a könyveid vannak.

224. oldal, 22. (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Ann Matthews
5 hozzászólás
>!
Sheila_7

Henry szokásához híven egy könyvespolcnak támaszkodott, és karba tette a kezét. Úgy tűnt, Jasper anyukája nagyon kedveli a pasztellszínű szerelmes regényeket, és eléggé zavart, hogy közvetlenül Henry feje mellett olyan címeket lehetett olvasni, mint „Csókolj meg, lázadó!” és „Engedd, hogy erős karjaidban haljak meg!”. Úgy gondoltam, legjobb, ha oda sem nézek.

231. oldal, 23. (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Henry Harper · Jasper Grant · Olivia Silber (Liv)
1 hozzászólás
>!
Könyvmolyképző KU

– (…) ezek a csajok kezdenek az idegeimre menni. Most komolyan, ha valaha egyszer ilyen cicababa leszek, aki egy pasas miatt megszabadul az agyától, és az iskolai füzeteibe már csak szívecskéket firkál, akkor inkább lőjenek le!
– Emlékeztetni foglak rá.
– Komolyan mondom! Annyira örülök, Livvy, hogy mi immunisak vagyunk a fiúkra.
– Talán nem egészen immunisak, de legalábbis nehezen kapunk lángra – ismertem el. Kénytelen-kelletlen. Ha valaki, hozzánk hasonlóan, minden évben máshová költözik, óvatosnak kell lennie a szerelemmel, különben búcsúzáskor összetörik a szíve. Kinek volt arra szüksége? – De anyának talán igaza van, és majd egyszer, ha eljön az igazi…
– Akkor majd szépen megvárja, amíg leérettségizem!

114. oldal, 13. (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Mia Silber · Olivia Silber (Liv)
>!
Dsheavenofbooks P

What if you slept
And what if
In your sleep
You dreamed
And what if
In your dream
You went to heaven
And there plucked a strange and beautiful flower
And what if
When you awoke
You had that flower in your hand
Ah, what then?

Mi lenne, ha aludnál, / És amíg alszol, / Álmodnál, / És mi lenne, ha / Álmodban a / Mennyországba eljutnál, / S ott tépnél egy szál virágot, / különös, csodás virágot, / És mi lenne, ha / Felébredve, / ott lenne épp a kezedbe'? / Mondd, mi lenne akkor?

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: álom
15 hozzászólás
>!
GytAnett P

Az úriember sajnos egy kihalófélben lévő faj, ahogyan a nagymamám szokta mondani.

166. oldal, 18. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Arthur Hamilton
>!
GytAnett P

– Elég szép a szemed – mondtam halkan.
Arcán mosoly terült szét.
– Rajtad meg eléggé szép minden – felelte (…).

283. oldal, 27. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Henry Harper · Olivia Silber (Liv)
>!
GytAnett P

– Olivia? – kérdezte. – Legalább tíz Oliviát ismerek. A barátnőm macskáját is Oliviának hívják.
– Te viszont az első Persephone vagy, akivel találkoztam. – Mivel ez egy olyan név, amit még egy macskának sem adna az ember.

24. oldal, 3. fejezet

>!
Juca P

Sehol nem ismerheted meg jobban az embereket, és sehol nem tudhatsz meg többet a gyenge pontjaikról és a titkaikról, mint az álmaikban.

206. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom · ember, emberiség · Henry Harper
>!
GytAnett P

Minden embernek szüksége van titkokra (…).

321. oldal, 31. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Olivia Silber (Liv)
>!
Diush

És azt mondják, az élet álom: nem az;
nem álom csupán. Az álom az élet része.
Egy zavaros rész, melyben az arc és a lét
összeakaszkodó, sűrű fonadék (…)

108. oldal, 12. fejezet (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Rainer Maria Rilke

A sorozat következő kötete

Silber-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Virág Emília: Sárkánycsalogató
Lana Millan: Raziel
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Lucy Keating: Dreamology – Álomgyár
Charlie N. Holmberg: A papírmágus
Richelle Mead: A halál csókja
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Böszörményi Gyula: Gergő és a bűbájketrec