Anyák ​maffiája (Anyák maffiája 1.) 196 csillagozás

Kerstin Gier: Anyák maffiája

A ​35 éves, kétgyermekes Constanze jómódú, békés életét bombaként tépi szét férje bejelentése: válni akar. Nagyvonalúan neki ajándékozza elhunyt szülei házát, amelyről kiderül, hogy őskövület, a gyerektartásból pedig éppen kenyérre és vízre futja. 14 éves lánya a tinikor problémáival küzd, négyéves fiát viszont felveszik a kertvároska óvodájába. Constanze ennek köszönhetően hamarosan megismerkedik a település szupermami egyesületével, mely kezdetben segítőkész, összetartó csapatnak látszik. Lassanként azonban bepillantást nyer a felszín alá: valójában rosszindulatú, önző, irigy nők gyülekezete, akik nem mennek a szomszédba ötletért, ha mások életének megkeserítéséről van szó.
Conny lassan felismeri az erőviszonyokat, és barátnőivel létrehozza kreatív ellenmozgalmát: az Anyák maffiáját.
Idővel a szerelem is megjelenik Conny életében egy jóképű ügyvéd személyében…

Magyarországon is aktuális társadalomkritikát tart kezében az olvasó; a könyv bepillantást nyújt a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Trivium, Budapest, 2009
294 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639711549 · Fordította: Bucher Franciska

Enciklopédia 1


Kedvencelte 21

Most olvassa 4

Várólistára tette 122

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Kerstin Gier: Anyák maffiája

Egy kincsre bukkantam, emberek, méghozzá micsoda kincsre!

Elöljáróban annyit, hogy egészen a tegnapi napig számomra semmit sem mondott a Kerstin Gier név, pontosabban néhány könyvébe már belefutottam itt-ott, de különösebben egyik sem vonzott. De ha ezt tudom, vagy legalább valaki figyelmeztet rá! Hát miért nem mondta nekem senki, hogy ez a nő így ír?! Hogy ilyen jól, ilyen könnyeden, ennyire szórakoztatóan? Csak ámultam és bámultam olvasás közben, kivéve, amikor épp a röhögőgörcstől szenvedtem…

Maga a könyv egy vérbeli chick lit sztori, pörgős cselekménnyel, fergeteges karakterekkel és rengeteg vidám perccel. Egy olyan történet, ami egyfajta görbe tükröt mutat a kertvárosi, sznob anyáknak (Kertvárosi Anyukák Klubja), akik csemetéiket oly módon nevelik, és az asszonyi létet úgy értelmezik, amit semmiképpen sem lehet hétköznapinak nevezni; ugyanakkor meg megjelenik a regényben az ellenoldal (Anyák maffiája) is, akiket egyszerűségük, őrültségeik és „életszagúságuk” miatt képtelenség már az első néhány oldal után nem a szívünkbe zárni. S ha ez a két csoport összecsap… na, ott kezdődnek az igazi problémák.

Ami a karaktereket illeti, természetesen én is az Anyák maffiája mellett tettem le a voksomat. Annyit nevettem rajtuk, istenem, annyit! Imádtam minden egyes jaguárospasis ("Jöjjön, kérem, kedves Herr Doktor Jaguárospasi, kérem, jöjjön!" :)) és gyerekes jelenetet, arról nem is beszélve, hogy Conny mit össze nem szerencsétlenkedett! (Néha mintha csak magamat láttam volna. :)) És Mimi, Anne meg Trudi! Jobb barátnőket az ember nem is kívánhat magának!
Nem úgy, mint a kertvárosi anyukák. Őrület, hogy ezek mit (be) nem képzeltek! Szerencsétlen férjek és szerencsétlen gyerekek! Nem csoda, hogy az ilyen csemetékből soha nem válik normális ember! A legrosszabb talán Sabine volt mind közül, az ő áskálódásait például kifejezetten rühelltem.

Mindent összevetve ez a történet: abszurd, őrült, vicces, tanulságos és imádnivaló.
Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Jöhet a folytatás!

MissFortune>!
Kerstin Gier: Anyák maffiája

Imádtam, faltam minden egyes lapját.
Az elején bizonytalan voltam, de Kerstin Gier hozta szokásos formáját. Vicces volt, rengeteget nevettem rajta.
Kedveltem a szereplőket, leginkább Mimit.:D
A sznob anyaklubbon rengeteget botránkoztam, de az is humoros volt.
Egy dolgot sajnálok nagyon, nem derült ki hogy spoiler
Gondolom a Keresztanya nem róluk szól.
Ui.: Megnéztem és róluk, szóval alig váááárom.:D

cicus61 P>!
Kerstin Gier: Anyák maffiája

Nagyon nem tetszett. Annyira unalmas és semmitmondó volt, hogy alig vártam, hogy vége legyen. Ez a szupermami egyesület borzasztó volt, csupa irigy, rosszindulatú, beképzelt nő, aki csak saját magával törődik. Az Anyák maffiája ugyanaz, csak a saját barátnőivel. A vége is unalmas volt, ezer egy tucat. A Időtlen szerelem trilógiája nagy kedvencem, szerintem az az írónő stílusa.

gabriel93>!
Kerstin Gier: Anyák maffiája

Egy kis „született feleségek” feeling.
Érdekes könyv.
Egy köcsög a pali, ahogy kiteszi a felesége a lakásból a lábát (vagyis akarom mondani kipakolja őt. Szabály szerint) máris másikkal kufircol. Lehúznám az utolsó centig gyerektartásra.
Szegény nőt sajnálom, de valamilyen szinten ez a helyzet ő hibája is. Se képzettség se munka se pénz. Emelett nagyon jó humorú könyv.
Ezt most komolyan? Egy 4 éves képes hangszereken játszani?
Ez az egyesület kész röhej, én már az első alkalomkor sarkon fordultam volna és otthagyom ezt az öntelt, képmutató társaságot.

"Marion kijelentette:
– Kiteszett fehéjtelédek."

„-Kujvanépszég!”

Ez a kölyök a legnagyobb arc, komolyan mondom.
Nagyon remélem, hogy találkozok még Antonnal.
Fantasztikus volt!

Pnikolett>!
Kerstin Gier: Anyák maffiája

Kerstin Gier-nek sajátos stílusa van. Két sorozatát olvastam már és épp azért vágtam bele ebbe a könyvbe,mert sejtettem,hogy szórakoztató lesz. Az is volt.

A főszereplő egy egyszerű nő,mindennapi problémákkal, két gyerekkel és egy agyonverném férjjel. :D a csávó egy patkány Igazából egy jó ideig nem tudtam merrefelé is fog alakulni a történet,nyilván voltak dolgok amiket lehetett tudni,pl. hogy spoiler Kemény társadalomkritika is volt ebben amúgy, ezek a némberek nem semmik ám. Kétszínű,fellengzős,rosszindulatú bagázs,akik ELVILEG segítenek mindenben egymásnak,közben meg a tipikus emberi jellemzőket hozzák :/
Örültem,hogy spoiler Sokkal jobban járt,talált igazi barátnőket…
Sokat mosolyogtam a könyvön és főképp a vége felé voltak olyan poénok,amiken felnevettem. Dilisek ezek a mamik na :D
A jaguárospasis jelenetek különösképpen tetszettek és főleg Conny reakciói a saját hülyeségére :D Úgy szerencsétlenkedett az a nő,magamat láttam benne idősebb kiadásban. :D

Egyébként amin meglepődtem,hogy belevitt egy rendkívül komoly témát is az írónő ebbe a történetbe,ami alapvetően a könyv hangulatához nem illett,de a történethez végülis igen.Ez a spoiler

Felixa P>!
Kerstin Gier: Anyák maffiája

Az írónő ifjúsági könyveitől kiakadtam, ez viszont most megtalált. A karakterek megformálása garancia a humorra.
A fülszöveg első mondata rögtön szemöldökfelvonásra késztetett, miszerint a bizonyos férj bejelenti, hogy válni akar. Na, mivel a kíváncsiság nagy úr, rávetettem magam az olvasásra. Nem sok idő kellett ahhoz, hogy megbizonyosodjam arról, hogy ezt a pasit leginkább agyon kellene ütni. Később persze kiderül, hogy ez így volt jó. …és közben megérkeznek a különböző karakterek, ki-ki más-más személyiségjegyekkel és problémákkal. A kertvárosi sznobok viszont kiverték a biztosítékot nálam. Jó kis társadalomkritika! :)
Összességében nagyon szórakoztató és vicces. Régen olvastam ennyire mulatságos könyvet. Meg merem kockáztatni azt, is megállja a helyét a mai világban, reálisan valósághű.

2 hozzászólás
Anó >!
Kerstin Gier: Anyák maffiája

Nagyon élveztem! Jókorákat nevettem rajta!
Kerstin Giertől eddig a Rubinpiros – Zafírkék – Smaragdzöld trilógiát és az Álmok első könyvét olvastam. Holtbiztosan nem állok meg itt, mert nagyon bírom a humorát!
Filmet is csinálhatnának ebből a vidám könyvből, biztosan élvezetes lenne!
Szurkoltam Constanze-nek és a „jaguárospasinak” és jókat vidultam az undok, sznob anyukák és rémes kicsinyeik rovására. Mimi és Anne voltak a kedvenc szereplőim. Sokkal életrevalóbbak voltak főhősnőnknél, aki igazán jól járt velük. Sokat segítettek Constance-nek, hogy magára találjon.
A könyvborító nem tetszik, semmitmondónak érzem.

5 hozzászólás
GytAnett>!
Kerstin Gier: Anyák maffiája

Kerstin Gierrel még csak az Időtlen szerelem trilógia kapcsán találkoztam, kíváncsi voltam, hogy a YA műfajon kívül mit alkot. Erről a könyvről olvastam nagyon jó véleményeket, nagyon tetszett a címe, tehát kíváncsivá tett.
Szokás szerint úgy álltam neki a könyvnek, hogy még csak a fülszöveget sem olvastam el, így nem is tudtam, hogy mire számítsak. :)
Az eleje számomra nagyon döcögősen indul. Az első harmadával egy kicsit küzdenem kellett. Szerintem azért, mert nagyon nem tartok még ott, hogy gyerekek anyja legyek, ráadásul aki éppen elhagyott a férje. Emiatt egy kicsit nehezen ment az azonosulás, de később már nem okozott akkora gondot szerencsére. :)
Az Anyák Klubjától nagyon kiborultam. Rettenetesen kiakadtam. Soha nem értettem, hogy a 3-4 éves gyerekeket miért kell idegennyelvre oktatni (ezt még értem mondjuk…), oboa-, cirkusz-, zongoraórára járatni, és még közben otthon sem játszhat az a szerencsétlen gyerek nyugodtan, mert készségfejlesztő „játékokkal” kínozzák. Ami valóban jó dolog, de csak akkor, ha a gyerek is akarja. Borzasztóak voltak ezek az anyák, akik szerint az ő gyerekük a legjobb a világon (hát az a káromkodós kisfiú, aki még beszélni sem tudott normálisan… de anyuka szerint nagyon fejlett a kortársaihoz képest… grrrr….). Ráadásul ha valaki nem úgy nevelte a gyerekeit, ahogyan az őt „elvárták” volna, rögtön kibeszélték és lenézték.
Akik nálam jobban forognak ilyen közegekben, nyugtassanak meg, hogy a valóságban ilyen nincs!
Egyáltalán nem bánom, hogy Constanze és a barátnője nem kerültek be ebbe a klubba. Mondjuk amikor rájöttek, hogy ez milyen is, már nem is nagyon erőlködtek. :D Inkább megalapították az Anyák maffiáját. Sokkal jobbak, mint az Anyák Klubja. :)
A gyerekeket is nagyon szerettem, meg persze Herr Jaguárospasit is. :D
Nem kérdés, el fogom olvasni a második részét is. :)

7 hozzászólás
Manocska0123>!
Kerstin Gier: Anyák maffiája

Nagyon tetszett. Végre sikerült egy kikapcsoló olvasmányt találnom. Az utóbbi időben már megijedtem, hogy valami elromlott bennem, hogy egy könyv sem tetszett, mindet tényleg csak kritizálni tudtam. Végre jött egy olyan chick lit, amit mosolyogva, néhol felnevetve olvastam, időmhöz képest nagyon gyorsan. Anyákról és anyává váló nőkről szóló kertvárosi versengés, ami szerencsére nem túl 'ameriakias', némi romantikával. Magamra ismertem Mimi személyében :) És látom, hogy van második rész is. Hurrá, jöhet :)

sztinus>!
Kerstin Gier: Anyák maffiája

Jól szórakoztam. Nagyon jópofa szereplőket írt meg Gier, aki az ifjúsági regényèvel nem vett le a lábamról, ez inkàbb nekem szólt.
Drukkoltam Miminek, és igazàból minden szàl érdekes volt vègig.


Népszerű idézetek

Veron P>!

Ám a lányom nem hagyta magát egykönnyen megpuhítani.
– Visszaköltözöm Apuhoz.
Itt csak egy dolog segíthet:
– Cannellonit főztem.
Nelly hallgatott egy darabig.
– És a desszert? – kérdezte végül.

153. oldal

1 hozzászólás
szakcsgab>!

– Van térerőm! – hallottuk ekkor a lelkes ordítást.
– Van térerőőőőőőőőm!
Aztán ezekkel a szavakkal az ajkán Nelly lezuhant a fáról.
Meglehetősen biztos vagyok abban, hogy a „Van térerőm” bekerül a híres utolsó szavak gyűjteményébe, rögtön az „Ez egy vonat lenne?” és a „Biztos abban, hogy csiperke volt?” mögé.

66-67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csiperke
Helena92>!

Édes istenkém, ha már engem nem engedsz lefogyni, legalább hizlald meg a többieket.

gabriel93>!

Az elégedett anya jó anya, ezt tudományosan már tényleg megnyugtatóan bebizonyították.

4. Old

gabriel93>!

De a tudat, hogy mit nem kellett volna megtennünk, sajna, a legritkább esetben hasznos.

Petrus601>!

Egy bájos kis molett hobbitasszony a hobbitgyerekeivel. Vajon az ő lábuk is olyan szőrös?

119. oldal

szakcsgab>!

Most idegennyelv-órákkal fejlesztjük Marlon képességeit, és vacillálunk a hegedű és az oboa közt.
– Engedj el, szeggfej!- ordította Marlon a nővérére, aki a kapucnijánál tartotta fogva.
Most már tudtam, hogy nem beszédhibás, hanem különösen tehetséges. Rögtön más szemmel is nézi az ember az ilyen gyereket. Bizonyára a kevés kihívás miatti unalmában kezdett pöszén beszélni.

80. oldal

MissFortune>!

-Ajjaj hova is rakjam, hogy a gyerekek ne férjenek hozzá? Talán ide a szekrény tetejére? Nem tudtad, hogy a húsvéti virág mérgező?
-Nem. – feleltem.
És ha tényleg az, hát melyik gyerek olyan hülye, hogy kiegye a virágot a vázából?
-Lefénymásolhatom neked a mérgező virágok listáját, így némi hozzáértésre tehetsz szert – ajánlotta fel Frauke. – De az internetről is letöltheted. Várjatok, legjobb, ha leviszem a virágot a pincébe!
-Legközelebb pralinét hozol – súgta Anne. – De alkoholmenteset. Különben azonnal el kell ásnia a kertben.

gabriel93>!

Viszont ahhoz, hogy egy nő anyaként visszamehessen dolgozni anélkül, hogy kikészüljön a bűntudattól, és a jó házassága is megmaradjon, szükség van egy teljesen kifogástalanul működő háztartási szisztémára.

3. Old


A sorozat következő kötete

Anyák maffiája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kathryn Wallace: Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük
Lisa Kleypas: Szép szavú idegen
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában
Monica Ali: A muszlim asszony
Melissa Foster: Call Her Mine – Végre az enyém!
Juliette Fay: Édes otthon
Eloisa James: Bolond szerelem
Graeme Simsion: A Rosie-következmény
Gill Sims: Hát persze hogy káromkodom!!!
Elfriede Jelinek: A zongoratanárnő