A ​Castle in the Clouds 3 csillagozás

Kerstin Gier: A Castle in the Clouds

Witty and charming, New York Times-bestselling author Kerstin Gier's contemporary young adult novel A Castle in the Clouds follows a girl as she navigates secrets, romance, and danger in an aging grand hotel.
Way up in the Swiss mountains, there's an old grand hotel steeped in tradition and faded splendor. Once a year, when the famous New Year's Eve Ball takes place and guests from all over the world arrive, excitement returns to the vast hallways.
Sophie, who works at the hotel as an intern, is busy making sure that everything goes according to plan. But unexpected problems keep arising, and some of the guests are not who they pretend to be. Very soon, Sophie finds herself right in the middle of a perilous adventure―and at risk of losing not only her job, but also her heart.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Henry Holt, New York, 2020
274 oldal · ISBN: 9781250300201 · Fordította: Romy Fursland
>!
Henry Holt, New York, 2020
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781250300195

Most olvassa 1

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

Judit_Megyeri IP>!
Kerstin Gier: A Castle in the Clouds

Ez egy bájos YA regény, szuper háttérrel (régimódi, családias luxushotel a svájci Alpokban), sok-sok hóval és ünnepi hangulattal. Nem krimiként olvastam, és jól is tettem, mert a krimivonal nagyon gyenge benne, így nem ért csalódás. A könyv 80%-ig inkább csak sejtetések vannak, de azok nagyon jók, fenntartják a figyelmet. A románc picit lapos. spoiler Viszont a szereplők (még a mellékszereplők is!) nagyon szerethetőek és érdekesek, ők viszik a hátukon a történetet. Maga a cselekmény nehezen indul be, és végig olyan kellemesen meseszerű marad. Igazából ez egy karácsonyi mese felnőtteknek némi rejtéllyel. spoiler Plusz pont, hogy nem is akar többnek látszani, mint ami, és nekem most pont jól esett olvasni egy ilyen történetet.

Morcant>!
Kerstin Gier: A Castle in the Clouds

Eléggé 2000-s évek YA feelingje van ennek a könyvnek. Ha akkoriban olvastam volna, amikor az írónő többi könyvét, szerintem jobban tetszett volna, most viszont ez már kevés. Nem volt egy emlékezetes szereplő, illetve maga a történet is elég unalmas volt. A téli atmoszféra viszont nagyon megvolt, főleg ezért folytattam félbehagyás helyett.

noramaria>!
Kerstin Gier: A Castle in the Clouds

Lehet, hogy öregszem, de nekem ez most nem igazán jött be. Az első 150 oldal túl vontatott volt, a helyzetek és a szereplők kicsit irreálisak (bár sok nagyon reális vonásuk is van). Kicsit a gyengébb amerikai vígjátékokra emlékeztet. Van, hogy erre van szüksége az embernek, de összességben nem tartom nagy számnak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Becca Fitzpatrick: Black Ice
Jenny Carroll: When Lightning Strikes
Stephenie Meyer: The Chemist
Gail Carriger: Timeless
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King
Rick Riordan: The Red Pyramid
Marni Bates: Dial Em for Murder
Suzy Cox: The Dead Girls Detective Agency
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom