A ​lány, aki visszatért 28 csillagozás

Kerry Wilkinson: A lány, aki visszatért

Tizenhárom ​évvel ezelőtt Olivia Adams eltűnt. Most pedig visszatért… Vagy mégsem?
Amikor a hatéves Olivia Adams eltűnt a kertjükből, Stoneridge kisvárosa felbolydult. Hogyan tűnhet el egy gyermek egy nyugodt angol kisvárosból?
Tizenhárom év eltelt, és most Olivia visszatért. Az édesanyja meg van róla győződve, hogy a lánya az, de a többiek kétkedve fogadják. Ha valóban ő az eltűnt lány, akkor hol lehetett eddig? És mi történt azon a napsütéses délutánon?
Ha egy csalóval van dolguk, akkor mégis ki lenne elég vakmerő ahhoz, hogy átverjen egy édesanyát, aki elvesztette a gyermekét. És miért tenne ilyet?
Aztán itt vannak azok, akik jobban szeretnék, ha Olivia egyáltalán nem kerülne elő. A múlt az múlt, és néhány titkot nem volna szabad felfedni.

„Az a fajta könyv, amit képtelen vagy letenni.” – I Love Reading UK
„Fantasztikus olvasmány egy fantasztikus szerzőtől.” – Stardust Book Reviews
„Alig bírtam kivárni, mi fog még történni!” – Cameron… (tovább)

Eredeti mű: Kerry Wilkinson: The Girl Who Came Back

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
348 oldal · ISBN: 9786155875496 · Fordította: Seres Noémi
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
348 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875489 · Fordította: Seres Noémi

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Kerry Wilkinson: A lány, aki visszatért

Kifejezetten élveztem ezt a könyvet, annak ellenére, hogy elég gyorsan rájöttem a végkimenetelre – mégis érdekelt, hogy fogja az író megoldani, az lesz-e, amire én gondoltam. Őszintén megvallva: féltem a történettől. Hogy miért? Annyi ehhez hasonló regény íródott már, hogy tartottam attól, hogy semmi újdonság nem lesz benne. Kerry Wilkinson ügyesen oldotta meg a csavart, mindentől függetlenül fenntartotta a kíváncsiságom és az érdeklődésem. A karakterekkel volt némi problémám: főleg az anyával. Nem tudom pontosan mit érezhet egy nő akinek eltűnt a lánya, majd tizenhárom évvel később előkerül, de hiszem azt, hogy én máshogy állnék a dolgokhoz. Nem éreztem benne azt az odaadást, azt az örömöt, amit az író szeretett volna átadni az olvasónak. Kicsit robotszerű lett. Viszont Oliviaval ennek az ellentettjét érte el nálam. Kifejezetten reális karaktert kaptam, akiben minden emberi volt. Az egoizmus és annak elnyomása, a szeretetre vágyás, de mégsem fordul át állandó önsajnálatba, nincsenek felesleges hisztik. Szerettem ezt a lányt az elejétől a végéig.
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/09/04/kerry-w…

>!
Zanit
Kerry Wilkinson: A lány, aki visszatért

Nem lett volna ez rossz történet, ha nem lehetett volna idő előtt sejteni a csattanót. Ha egy-két utalással kevesebb lett volna a közepén, akár izgalmas is lehetett volna. Ebben a formában csak annyit tudok róla írni, hogy nem is rossz, nem is jó, egynek elment.

>!
genevieve P
Kerry Wilkinson: A lány, aki visszatért

Gyilkosságok, hazugságok és rengeteg titok, ha úgy érzed készen állsz egy megdöbbentő történetre kár lenne kihagynod.

Bejegyzés itt olvasható: http://gcksbookreviewblog.blogspot.com/2018/09/ertekele…

Az egész történet egy eltűnt kislány köré épül, aki 13 hosszú év múltán hazatér szülővárosába Stoneridge-be. Eltűnése olyan volt mint mikor a tóba beledobsz egy kavicsot. A legnagyobb hullámot a szerettei érezték, de az apróbbak az egész városra kihatottak. A szülők nem engedték felügyelet nélkül az utcára gyerekeiket. Ha rosszul viselkedtél ezt hallgattad „Úgy jársz mint Olivia”. Olivia eltűnése hatalmas port kavart, felbukkanása pedig mindent megváltoztatott.

>!
kritta
Kerry Wilkinson: A lány, aki visszatért

Nem egy körömrágós olvasmány, a karakterek sem fognak a szívünkig hatolni, azonban volt benne valamilyen izgalmas energia. Ez az erő arra ösztönzött, hogy gyorsan haladjak a történettel, és én magam is keressem a miérteket, illetve elgondolkodjam azon, hogy én vajon mit tettem volna ebben a helyzetben, leginkább az egyes szereplők szemszögéből nézve.

Ajánlom mindazoknak, akik szeretnének a zárt ajtók mögé nézni, emberi sorsokat boncolgatni, a miértekre választ találni, és egy család szétesésének, majd furcsa „egymásra találásának” részeseivé válni.

Részletes értékelésem:
http://konyvlelo.blogspot.com/2018/09/kerry-wilkinson-l…

>!
Marta_Kotai_Szabone
Kerry Wilkinson: A lány, aki visszatért

nem tetszett! unalmas volt és vontatott. na meg lehetett tudni mi a csavar benne. tiszta klisé ez a könyv…

>!
Filep_Nikii
Kerry Wilkinson: A lány, aki visszatért

Kerry Wilkinson legújabb könyve a pszichológia thriller kategória köteteinek számát bővíti. Ellenben olvasás közben én mégsem tudtam olyannyira átélni azt a nyomasztó hatást, amit szerettem volna. Többet szerettem volna aggódni, izgulni olvasás közben Olivíával kapcsolatban. Szerettem volna idegeskedni, hogyan is alakul a történet. Viszont nem éreztem azt, hogy a szerző morzsákat szórna el az olvasóinak, mely által érezhetnénk, hogy valami nagy titok van a háttérben.

A cselekmény két szálon indul el. Egyik vonal mentén haladva Olivía próbálja újra megtalálni a helyét azon a helyen, amit régen az otthonának nevezett. A másik cselekményszálon egy új szereplőt ismerhetünk meg, Lily-t. Az ő története mint egy különálló történet jelenik meg a regényben (még fejezet számozást sem kaptak ezek a részek). Nagyon sokáig nem is értettem, hogy miért is olyan fontos feltérképeznünk Lily életének elmúlt tíz évét. Olivía életével ellentétben Lily-vel viszont számos olyan megrázó dolog történet, amin nagyon megdöbbentem. Egy olyan világban kellett szegény kislánynak felnőnie, melyet senkinek nem lenne szabad megélnie.
Lily karaktere nagyon sokat dobott számomra a történeten. Izgalmasabbá tette. Mindig annyira vártam olvasás közben, hogy valami új információt megtudhassak a lányról. Mivel tudtam, hogy kulcsszerepe lesz.
Teljes vélemény: https://nikiikonyvblog.blogspot.com/2018/11/kerry-wilki…

>!
Vermillion
Kerry Wilkinson: A lány, aki visszatért

Nem rágtam le a tíz körmömet olvasás közben, de tetszett. Könnyű kis olvasmány.


Népszerű idézetek

>!
Filep_Nikii

Az utóbbi időben megváltozott az életem. Egyetlen mondat, és hirtelen minden más lett. Akkor még a másik életemet éltem, de már tudom, hogy milyen az, amikor lesújt a kőtörő kalapács.

25. oldal

>!
Filep_Nikii

Anyám bólintott. Újra megérintette a karomat. Egy pillanatra megint szükségét érezte, hogy megbizonyosodjék róla, valódi vagyok. Még mindig.

26. oldal

>!
Filep_Nikii

Anyám lánya akartam lenni, de valami még mindig azt súgta, jobb lenne, ha itthagynám ezt a falut, és soha nem jönnék vissza.

43. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen
Daphne du Maurier: A Manderley-ház asszonya
Agatha Christie: A titkos ellenfél
China Miéville: A város és a város között
Tasmina Perry: Ház medencével
Agatha Christie: Bagdadba jöttek
Susan Kay: A fantom
Jeffrey Archer: Ütött az óra
Agatha Christie: Ferde ház