Unnatural ​Habits (Phryne Fisher Mysteries 19.) 2 csillagozás

Kerry Greenwood: Unnatural Habits Kerry Greenwood: Unnatural Habits

1929: Girls are going missing in Melbourne. Little, pretty golden-haired girls. And not just pretty. Three of them are pregnant, poor girls from the harsh confines of the Magdalene Laundry. People are getting nervous.Polly Kettle, a pushy, self-important Girl Reporter with ambition and no sense of self preservation, decides to investigate – and promptly goes missing herself.It's time for Phryne and Dot to put a stop to this and find Polly Kettle before something quite irreparable happens to all of them. It's all piracy and dark cellars, convents and plots, murder and mystery …. and Phryne finally finds out if it's true that blondes have more fun

>!
Allen & Unwin, Crows Nest, 2017
346 oldal · ASIN: B01MZ1WV0B
>!
294 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781464208225
>!
Allen & Unwin, Crows Nest, 2012
348 oldal · ISBN: 9781742372433

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

esztokam P>!
Kerry Greenwood: Unnatural Habits

Borzasztóan élvezem a 20-as, 30-as évek Ausztráliájának világát a kissé frivol Phryne és egyre népesebb kompániájának társaságában.
Bár magát a sztorit is nagyon élveztem, de az utószó és az azt követő szakirodalom jegyzék (!!!) mutatta meg igazán, hogy nem egy átlagos kis könnyed krimivel van dolgunk. Történelmi tények és az írói képzelet összefonódása egy minden szinten hihető, de persze borzalmas történetet tárt elénk.
Furcsa, hogy míg Greenwood végig a tévésorozat első évadában megismert Lin Chunggal kötötte kvázi össze Miss Fisher életét, addig a filmesek Jack Robinson felé terelték a nő figyelmét. Ami ott teljesen logikus. A sorozatban el sem tudom képzelni, hogy ne Jackkel legyen meg a romantikus feszültség, míg a könyv lapjain teljesen kizártnak tartom a dolgot és felháborodnék, ha a csodás Lin Chunggal nem találkozhatnék majd mindegyik kötetben. Ebből is látszik, hogy a tévés csapat milyen erős és önmagában is jól működő történetet hozott létre a meglévő alapból. Mindkettőt szeretem és alig várom, hogy elkészüljön a sorozatzáró film, amit már forgatnak Afrikában.


A sorozat következő kötete

Phryne Fisher Mysteries sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Carola Dunn: The Winter Garden Mystery
Jo Nesbø: The Bat
Agatha Christie – Charles Osborne: Black Coffee
Jane Harper: The Dry
Jacqueline Winspear: Maisie Dobbs
Michael Connelly: Dark Sacred Night
Maureen Jennings: Under the Dragon's Tail
Stephen King: Mr. Mercedes (angol)
Raymond Chandler: The Long Good-Bye
Agatha Christie: Black Coffee