Amiről ​hallgatunk, az nem fáj 116 csillagozás

Kerry Fisher: Amiről hallgatunk, az nem fáj

„Ragyogó! ​Jó szívvel ajánlom. Alig várom Kerry következő könyvét!” – Renita D'Silva, írónő
„Okos, érzelmes és többrétegű írás, nagyon élveztem.” – The Chick Reads
„Nagyon jól megírt regény titkokról és hazugságokról.” – Red Pillows

Te kockára tennél mindent a férfiért, akit szeretsz? Még akkor is, ha tudod, hogy valami szörnyű dolgot tett?
Lara élete látszólag tökéletes. Csodás otthonában jóképű, odaadó férje, Massimo és aranyos kisfia, Sandro várja. Ám Lara tud valamit Massimóról. Valamit, amit senkinek sem mondhat el, mert akkor mindennek vége lenne, amiért Massimo olyan keményen megdolgozott: a munkájának, a hírnevének, a fiuknak. Ez a titok fogolyként tartja ebben a házasságban.
Maggie Massimo testvérének, Nicónak a felesége. Férjével és zűrös mostohalányával lakik együtt. Ismeri Nico legsötétebb dolgait… vagy legalábbis azt hiszi. Egy nap aztán egy levélre akad a padláson, amelyben fény derül Nico első feleségének, Caitlinnek egy megdöbbentő… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
474 oldal · ISBN: 9786156145116 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
474 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145109 · Fordította: Lukács Andrea

Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 92

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Kerry Fisher: Amiről hallgatunk, az nem fáj

Atyaég, ez a könyv fantasztikus volt!

Sajnos azt vettem észre magamon, hogy az utóbbi időben kicsit beszűkültem, és vagy romantikus történetet vagy krimit vettem le a polcról. Ezért erőt vettem magamon, és elkezdtem egy olyan könyvet olvasni, aminek a középpontjában nem egy gyilkosság vagy a szerelem áll. Jobb döntést nem is hozhattam volna.
Az Amiről hallgatunk, az nem fáj egy elcs@sz@tt család története. Körülbelül az összes dolog, ami miatt én menekülnék egy párkapcsolatból, jelen van a két főszereplő, Maggie és Lara életében. Kirekesztés, gőg, titkok, rosszindulat, elnyomás, fizikai és verbális erőszak, zsarnokoskodás, a személyiség totális elnyomása, túlzott elvárások, képmutatás, hazugságok.

Nagyon erős történet ez, garantáltan nem leszel közömbös iránta. Dühös leszel és haragudni fogsz mindegyik szereplőre. De büszke is leszel.

4 hozzászólás
Mocori_>!
Kerry Fisher: Amiről hallgatunk, az nem fáj

Amikor elkezdtem olvasni a könyvet, akkor kb. a 270. oldalig nagyon untam. Egyedül Maggie optimizmusa, jólelkűsége és az édesanyja Beryl baromi jó beszólásai tartották a lelket bennem ;). Viszont Lara sorsa egyre jobban érdekelt, a kis titkok, amik kiderültek, Massimo aljasságai, amik kiderültek. Belegondolva: mennyi ember szenvedhet titokban.
4*-t érdemel tőlem a könyv, mert sok tanulságos dolog van benne és a könyv közepétől tényleg érdekessé vált a történet számomra.

Dóra_Viki P>!
Kerry Fisher: Amiről hallgatunk, az nem fáj

Lara és fia minden napos félelemben élnek az agresszív és zsarnok Massimo mellett. Aki képtelen elfogadni kisfia természetét, amiről valljuk be, nem tehet. Sandro nem olyan belevaló , vagány, sportos , mint apuci. Ő inkább szeret elvonultan rajzolgatni. Amivel nincs is semmi baj. Viszont az apja ezt képtelen felfogni, és minden áron meg akarja változtatni. Ez folyamatos feszültségforrás.
Viszont Lara meg túlságosan is védi a fiút, amitől még bizonytalanabb lesz. És Lara folytonos rettegése átragad a gyerekre is.
Maggie friss házassága tökéletes is lehetne, ha folyamatosan nem küzdene mostohalányával, ill. az anyósával hogy elfogadják, mint Nico új feleségét. És ha ez még nem lenne elég, Maggie véletlenül rájön egy titokra, a halott első feleséggel kapcsolatban, hogy talán mégse volt annyira tökéletes, mint ahogy állítják. Ezt a titkot meg is akarja őrizni, mert ha kiderülne azzal csak új családját bántaná.
Majd felkerekedik ez az érdekes család, hogy a nyarat szokás szerint Olaszországban töltsék. Hogy ez összehozza e, vagy mégjobban szétszakítja őket… Olvassátok el, érdemes!
Mindig is gyanakvással tölt el az ilyen nagy „összetartó, tökéletes” család. A két testvér egymás szomszédságában, szemben a családi ház, benne a mindig mindent figyelő mama.
Már az első pár fejezet után, kiabáltam volna, menekülj Maggie, ezek örültek!
Eleinte a két nő irigykedve szemléli egymás életét. Kettőjük elbeszéléseiből derül ki, hogy néha sajnos nem tudni mi folyik zárt ajtók mögött. És szinte minden család rejteget ilyen olyan titkokat.

maya75>!
Kerry Fisher: Amiről hallgatunk, az nem fáj

Hiteles írás a családon belüli erőszakról. Még úgy is gyomorgörccsel olvastam, hogy hála a jó égnek, nincs benne közvetlen tapasztalatom. Annyira pontosan és érthetően adja vissza, mi megy végbe a bántalmazott nő fejében, hogy csak lassan lehet vele haladni, emészteni kell…
A cím magyar fordításával viszont nem vagyok kibékülve, az eredeti sokkal kifejezőbb. off

V_rita P>!
Kerry Fisher: Amiről hallgatunk, az nem fáj

Két nő története, akik második feleségként bekerülnek egy jómódú olasz családba. Lara ,Massimo a férje állandó zsarnokoskodása és bántalmazása mellett elveszti önmagát. Maggie , Nico felesége eltérő társadalmi helyzetből került be a családba. A történet a második feleségként átélt nehézségeket és sötét oldalait tárja fel. Titkok, mostoha szülőnek lenni, halott feleség szellemével együtt élni, és egy förtelmes anyóssal, akit nem igazán szeretnek a második feleségek. A hazugságokkal meddig tartható fenn a kapcsolat? Titkok feltárása után mi történhet a családdal? Tudunk-e erőt venni magunkon, hogy újra megtaláljuk önmagunkat?

Kyupirappa>!
Kerry Fisher: Amiről hallgatunk, az nem fáj

Ezzel a könyvvel az írónő ismét le tudott nyűgözni, megérdemli, hogy a kedvenceim között legyen!

Ebbe szerencsére picit könnyebben bele tudtam rázódni, mert csak két nézőpontból mutatta be a történetet, mégpedig két sógornőéből, kiknek a férjeik testvérek. Néhány pszichológiai könyv átrágása után egyiküknél át tudtam látni, mi a probléma a házasságukkal, ezért is szurkoltam egy olyan végkifejletnek, ami megkönnyebbülés lenne mind az olvasónak, mind a szereplőnek, kit nem szeretnék elárulni, legyen az meglepetés. De ne csüggedjünk a másikuk szálával kapcsolatban sem, mert ő is izgalmakat rejt magában, nem is kicsiket!

Fordulatokkal teli művek rajongóinak kötelező!

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
474 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145109 · Fordította: Lukács Andrea
Laura_Bakos P>!
Kerry Fisher: Amiről hallgatunk, az nem fáj

Leginkább a cím, a borító és a fülszöveg keltette fel a figyelmemet, mert roppantul kíváncsi voltam, hogy milyen lehet a könyv.
A történet cselekményéről vegyes véleménnyel vagyok: Imádom a címét ~~> Amiről hallgatunk az nem fáj – Szerintem ennél tökéletesebbet nem is választhattak volna neki. Sőt a könyv mondanivalója is nagyon átjött, sőt kifejezetten örültem annak, mennyire fontos témát dolgoz fel. Viszont, a történet cselekménye nekem néhol kicsit vontatott volt, és olykor olyan érzésem volt, hogy nincs rendesen kigondolva mit is akart. Túlságosan kiszámíthatónak tűnt,
és előre sejtettem, hogy mi lesz a következő lépés, illetve nem volt nehéz kitalálni mik lesznek. Maga a karakterek viselkedése volt az, ami hozta az elvárt sémát, sőt ez még tetszett is. Nekem Massimo és a mocskos dolgai nagyon tetszettek, kifejezetten jól eltalálta az írónő, bár örültem volna, ha nagyobb hangsúlyt kap, vagy legalább jobban kidolgozta volna őt a szerző. Nekem a kedvenc karakterem Maggi lett, mert Lara viselkedését néha nem tudtam megérteni, bármennyire is próbálta erősnek mutatni, olykor eléggé ostobának tűnt.
A vége olyan hihetetlenre sikeredet, és örültem volna, ha nem ilyen lezárást kap.

TMarie>!
Kerry Fisher: Amiről hallgatunk, az nem fáj

Kicsit nyomasztó volt, néha jól fel akartam pofozni Larát, hogy térjen észhez, ne engedje a férjét uralkodni. spoiler Sajnos sok ilyen ember van és mennyi eset marad látens. spoiler. Ami még fontos, hogy bármit igérnek – a vér nem válik vízzé – soha nem fognak megváltozni, idő kérdése és visszatérnek.

Arabella>!
Kerry Fisher: Amiről hallgatunk, az nem fáj

Az első és legfontosabb mondat a könyvről, hogy nem a téma miatt, de nagyon tetszett a könyv: mégpedig a benne lévő érzelmek miatt. Talán mert van némi foglalmam a bántalmazásról, talán mert én is nő vagyok, nekem is voltak kicsi gyermekeim. Már az első mondat is tetszik: a menyasszony, aki alig hiszi el, hogy ő a menyasszony…. A könyv további részében Maggie az, aki, mint egy véletlen vagy nem véletlen folytán, de szép lassan minden titokra rájön. Maggie jófej, mint az anyukája és szerintem a fia is. Sőt nekem a férje is abszolút pozitív karakter. Reméltem, hogy a történet befejezése is pozitív lesz.

lizzyke21 P>!
Kerry Fisher: Amiről hallgatunk, az nem fáj

" Egy történet, ahol sosem tudhatod mi fog történni a következő oldalon!
Engem végig a rabjává tett! Nagyon tetszett!
Érdekes, életszagú és hihetetlenül jól összerakott olvasmány! Le a kalappal az írónő előtt!

Bővebben:
http://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.com/2020/11/kerry-f…


Népszerű idézetek

Álomgyár_Kiadó KU>!

Mindig jó meglepni a férjeket, amikor már azt hiszik, hogy ismernek téged!

187

_Katie_ P>!

Bármelyik intelligens nő tudja, hogy egy intelligens nő nem maradna egy ilyen férfi mellett.
Vagy legalábbis azt gondoltam, mielőtt ilyenné vált volna az életem.

148. oldal

Arina>!

Öregedj meg velem! A legjobb rész még csak ezután következik!

>!

…azon igyekszem, hogy visszatérjek a munkába. …vágytam rá. A lehetőségre, hogy hetente néhány napon át menedéket találjak a számok rendezett oszlopaiban, a logikus eredmények kiszámíthatóságában, és a jól elvégzett munka érzésében.

111. oldal

>!

Tudtam, hogy van egy rejtvény, amit meg kell oldani, de ha megfeszültem sem bírtam rájönni, hogy hol kezdjek hozzá.

134. oldal

Kingu19 P>!

Nekem szerencsém volt, mert kaptam egy második esélyt. Én már nem érzek haragot, csak sajnálok mindenkit, aki túl fiatalon hal meg, és nincs lehetősége megélni azokat az éveket, amiket kaphatott volna az élettől.

28. oldal

hmeszszv>!

A házaspárok ezt szokták csinálni. Megosztják egymással a problémáikat, aztán megtalálják rá a megoldást.

73. oldal, 7. fejezet (Álomgyár, 2020)

hmeszszv>!

Elöntött az ismerős érzés, hogy a szívem megrekedt egy helyen, miközben minden vágya az volt, hogy valahol máshol legyen.

114. oldal, 12. fejezet (Álomgyár, 2020)

TMDóra >!

…a házasság egyfajta szerződés. És ha az ember nem veszi komolyan a fogadalmat, akkor mi értelme az egésznek?

hmeszszv>!

Maggie úgy nevetett, mint azok az emberek, akik jót várnak a világtól, és mulatságosnak találják azokat, akik nem ilyenek.

184. oldal, 18. fejezet (Álomgyár, 2020)


Hasonló könyvek címkék alapján

Alice Feeney: Időnként hazudok
Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú
Lisa Jewell: A fenti lakók
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Gillian Flynn: Éles tárgyak
Lucy Foley: Lakás Párizsban
Darcey Bell: Egy kis szívesség
Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz
John Marrs: A jó szamaritánus