Stalking ​Jack the Ripper (Stalking Jack the Ripper 1.) 31 csillagozás

Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper

Seventeen-year-old Audrey Rose Wadsworth was born a lord's daughter, with a life of wealth and privilege stretched out before her. But between the social teas and silk dress fittings, she leads a forbidden secret life.

Against her stern father's wishes and society's expectations, Audrey often slips away to her uncle's laboratory to study the gruesome practice of forensic medicine. When her work on a string of savagely killed corpses drags Audrey into the investigation of a serial murderer, her search for answers brings her close to her own sheltered world.

The story's shocking twists and turns, augmented with real, sinister period photos, will make this dazzling debut from author Kerri Maniscalco impossible to forget.

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781538761182
>!
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316273510
>!
336 oldal · ASIN: B01LEL001W

2 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Thomas Cresswell · Audrey Rose Wadsworth · Liza · Professor Jonathan Wadsworth · Lord Edmund Wadsworth · Nathaniel Wadsworth


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 72

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96
Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper

“Roses have both petals and thorns, my dark flower. You needn’t believe something weak because it appears delicate. Show the world your bravery.”

Néhány hónappal ezelőtt már elolvastam, de akkor nem írtam hozzá értékelést, mert tudtam, hogy amint megérkezik a saját példányom a könyvből, rögtön újra fogom olvasni.
Tetszett az első olvasás alkalmával is, de olyan érzésem volt, mintha valami hiányzott volna a könyvből, (talán egy kicsit részletesebb korrajz). Újraolvasva egyáltalán nem éreztem így. Ami első olvasásra hiányosnak, felületesnek tűnt, az most egy kicsit sem volt feltűnő, amit pedig eddig szerettem a könyvben, azt most is.
A cselekmény borzongatóan izgalmas, sötét és misztikus; az elejétől a végéig különleges hangulat lengi körül. Maniscalco mesterien szőtte a történet fonalát, és bár tisztában voltam a gyilkos kilétével, ez cseppet sem rontott az olvasmányélményemen. Ennek ellenére is izgatottan követtem végig a nyomozást.
A legtöbb szereplő kedvelhető (a maga módján), Audrey Rose és Thomas Cresswell azonban a kedvenceimmé váltak.
A történet Audrey Rose nézőpontjából tárul elénk, aminek én nagyon örültem, ugyanis könnyű volt a gondolkodásmódjával azonosulni. Erős, intelligens és sosem mutatja magát másnak, mint ami, hiába várja el tőle a társadalom.
Thomas Cresswell a másik szereplő, akinek sikerült hamar a kedvencemmé válnia. Hihetetlenül nagyképű, de zseniális elme, és Audreyval ellentétben képes félretenni az érzéseit és hideg fejjel gondolkodni. Ezért is gondolom, hogy olyan jó párost alkotnak együtt, mert tökéletesen kiegészítik egymást.
Egyszerűen imádtam a közös jeleneteiket, főleg a szócsatáikat és csipkelődéseiket. Folyamatosan izzott közöttük a levegő, de ennél több romantika nem volt a könyvben.
Egy ici-pici gonosz részem azt szerette volna, hogy ő legyen spoiler, de ezt most hagyjuk…
Összességében szerettem a könyvet, és szerencsére már a folytatása is a polcomon van.

Frissítés
Már alig vártam, hogy végre elolvassam a Meeting Thomas Cresswell novellát, de abszolút megérte ennyit várni rá. Cresswell fejében lenni éppen olyan szórakoztató volt, mint amire számítottam, illetve most jobban értem a motivációit és a viselkedését is.
Ebből a kb. 40 oldalas szösszenetből kiderül, hogy milyen volt Thomas élete, mielőtt megismerte volna Audrey Rose-t, de olvashatunk az első találkozásukról, illetve arról is, hogy mi történt a továbbiakban azon az éjszakán. A kedvenc részem azonban az, amikor másnap újra találkoznak Jonathan Wadsworth osztályában.

>!
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316273510
5 hozzászólás
>!
Beatrice8
Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper

(Ezt már egyszer megírtam csak kitörlődött, itt van mégegyszer :/)
Előszőr a nagyszerű borító fogott meg a könyvben, amikor megláttam a barátnőmnél. Kölcsön is adta, de valahogy hónapokig nem olvastam kölcsönkönyveket. Aztán nekikezdtem. Nincs kimondottan az a már-az-elején-se-tudom-letenni eleje. Annyira, hogy le is tettem miután leesett, hogy három oldalon keresztül boncol. Másnapp már egy másik könyvvel mentem suliba, amit még csak el se kezdtem ugyanis amikor le akartam venni ezt a várólistámról megláttam @Nymeria96 értékelését és hirtelen sürgősen el akartam mégis olvasni. Így kihagyva az első három oldalt elkezdtem és itt vége is az értékelés mesélős részének, mert a könyv magába szippantott és csak olvastam.
Audrey is azon szerencsések egyike, aki felkerülhet a még mindig rövid, de szépen lassan azért bővülő „kedvenc női főszereplőim” listámra. Határozott véleménye van, okos, kitartó és nem nyavalyog. Megfelelően reagál a legtöbb dologra és eléggé logikusan cselekszik általában. Embereket boncol, de közben szereti a csipkés, szép ruhákat. Ebben hasonlít bizonyos orgyilkos nőszemélyre, aki tagadhatatlanul a kedvencem, így mindig jó pont, ha egy szereplő hasonlít valamiben rá.
Hosszabban: https://molybirodalom.blogspot.hu/2018/02/kerri-manisca…

3 hozzászólás
>!
Arwen5
Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper

„Audrey-t, mint főszereplőt nagyon kedveltem, igazi feminista volt a 19. században! Abszolút nem kellett félteni, mindig kiállt magáért, és nem tűrte, hogyha a neme miatt kedvezőtlen elbánásban volt része. Azt az idézetet imádtam benne (persze az istennek se találom most), amikor azt ecsetelte, hogy szeretheti a szép ruhákat és a boncolást is egyszerre, hiszen azt szeret, amit csak akar. Hiszen a társadalmi elvárás szerint csupán teázgatnia, cukin mosolyognia, meg férjet keresnie kellene. Nem értik, hogy hogyan szeretheti a boncolást, illetve próbálják akadályozni is abban, hogy eljárjon a nagybátyja laboratóriumába. Küzd az érzelmeivel, mivel nehezére esik egy-egy hullánál nem arra gondolnia, hogy ki is volt életében. Próbálja elzárni, de nem mindig sikeresen.”
[…]
„Összességében egy nagyon erős sorozatkezdő részhez volt szerencsém, aminek a hangulatán és a végén még lehetett volna mit csiszolni, azonban a karakterek feledtették velem ezeket a bökkenőket. Remélem a következő részben, ami Romániában fog zajlani, még inkább átjön az atmoszféra, és egy kicsit ijesztőbb is lesz, ha már Drakula után fognak hőseink vadászni.”
Bővebben, egy extrával a végén: http://apenchantforfantasy.blogspot.hu/2018/02/stalking…

>!
_Ada_ P
Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper

Hát ez nagyon érdekes volt.
Rengeteg ajánlás és jobbnál-jobb kritikák olvasása után jutottam el idáig, hogy megrendeljem és elolvassam ezt a könyvet. De végül nem bántam meg.

Beszéljünk elsőnek a hangulatáról.
A könyvben elhelyezett fejezetvégi képek nagyon sokat dobtak rajta, éreztették a Viktoriánus kori Anglia jellemvonásait, de azthiszem itt ki is fújt. Ha ezek az elemek nem lettek volna benne, azthiszem nagyon csalódott lettem volna. Kevés volt a korleírás, amit az ilyen stílusú könyveknél az írók/írónők erőszeretettel nyomnak az olvasó arcába, mert hát lenne miről írni. De itt ezek elmaradtak. Volt azonban boncolás, és töretlen nyomozás, ami viszont adott egy olyan kellemesen feszült hangulatot a könyvnek, hogy kárpótolta a korábbi hiányosságait. (Előbbi jeleneteknél kellett szótáraznom azért rendesen. Majdnem el is ijesztett az elején..)

Hangulat kivesézve haha, jöjjenek a szereplők.
A főszereplő leányka, Audrey Rose nagyon-nagyon makacs, ami elengedhetetlen egy ilyen korban élő nőhöz, aki el akar érni bármit is a hímzésen kívül. Ez tetszett. A jelleme erős volt, bár néhol zavart, hogy egyszer azt taglalta, mennyire fontos kizárni az érzelmeket, majd ezt elfeledve sokszor épphogy ezek az érzelmek irányították őt. De ez már csak hasogatása annak a bizonyos szőrszálnak.
Thomas karaktere volt szerintem a könyv egyik legjobbja. Kellően titokzatos, de szerethető karakter, akivel Audrey Rose ha elsőre nem is, de megtalálja a közös hangsúlyt. Tetszett benne a játékosság és a hideg tényszerűség keveréke, ami bár két nagyon ellentmondásos jellemvonás, megfért benne egyszerre.
A mellékszereplőkről nem beszélnék, nem voltak sokan, kevés pluszt adtak (értsd: egy-egy helyszínt, konfliktust vagy épp gyanusítottat).

A történet vége tetszett a legjobban. Azthittem kapunk egy semmitmondó, eltusolt megoldást, de ez a picit elborult megoldás nagyot dobott az értékelésemen.
Mindent összevetve örülök, hogy a kezembe került, megszerzem a folytatás(oka)t.

>!
326 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780316273497
>!
vgabi SP
Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper

3,5-4

Kicsit érződött rajta, hogy az írónő első kötetéről van szó, de ezzel együtt és élvezhető volt. Jack kiléte a történet egy bizonyos pontján elég egyértelművé válik spoiler, emellett sikerült lelőnöm előre, hogy spoiler – ezúttal is köszönet a wikiának és a kis keresztnek az elhunyt karakterek neve mellett. Pedig nem először jártam így, tudhatnám, hogy még akkor sem szabad ezeket az oldalakat megnyitni, ha a leírásokat nem akarom végigolvasni, csak egy-egy adat, kép érdekel.
Audrey Rose és Thomas kapcsolata is tetszett, bár ezen a területen is érződött számomra, hogy első könyv – szerencsére nem zavart.

***

Végül mégis 3,5 lett, nem 4*. Lényegében nem változott a véleményem a kötettel kapcsolatban, csak megkopott a jóindulat és lelkesedés, ami miatt felfelé kerekítettem.

>!
Vicky3 P
Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper

Érdekes volt ez a könyv. Az első jelző, ami eszembe jut róla a bűbájos, holott ez egy olyan sztori, ahol részletesen leírt boncolások és egy sorozatgyilkos üldözése a főszál. És ennek ellenére is inkább a cukibb kategória felé billen ki az a képzeletbeli mutató, mint a sötét, morbid oldal felé.

Nem tudom eldönteni, hogy mostanában mi van, lehet csak én fogom ki sorra pont azokat a népszerű könyveket, amik nekem nem fekszenek annyira, vagy túl kritikus vagyok velük szemben, de kezd elég kiábrándító lenni. Lehet ki kéne hagynom az elsőkönyves szerzőket? Mindenesetre nagyon sajnálom, mert lehetett volna ez a könyv sokkal több is, sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeim.

Bővebben: https://three-points-of-view.blogspot.hu/2018/04/hasfel…

>!
Lish
Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper

Hogy ez a könyv nekem mennyire tetszett! :)
Egy ideje már tervben volt az elolvasása, de kihívások és egyebek miatt mindig hátrébb soroltam, de végre eljutottam ehhez is. A fülszövegből kiindulva már sejtettem, hogy ez az én világom lesz, és nem kellett csalódnom!
Imádom a krimiket, azon belül is különösen érdekesek azok a történetek, amelyeknek idején a kriminalisztika még gyerekcipőben járt, és kezdetlegesek azok a nyomozati módszerek, eszközök, amiket ma annyira természetesnek veszünk. Erre a részre is piros pont jár, látszott, hogy Maniscalco valóban utánajárt mindennek, amit leírt, a könyv végén szentelt is egy fejezetet a technikai részletek rövidke bemutatásának.
Amivel még szintén el lehet engem varázsolni, az az, hogyha egy valós, megtörtént esemény köré írja valaki a könyvet, és amellett, hogy nyilvánvalóan bőven tartalmaz fikciót is, ad neki egy kis pluszt, hogy nem csak kitaláció az egész.
Jelen esetben ez a valós háttér Hasfelmetsző Jack ténykedése (hogy finoman fogalmazzak :D), a ködös, viktoriánus Anglia az 1880-as évek végén. A főszereplő, Audrey Rose Wadsworth korához képest nagyon erős női karakter, aki nem éppen a megszokott, gazdag kisasszonyok fejével gondolkodik, és szívesebben tölti az idejét a boncteremben, szikével a kezében. Társául szegődik Thomas Creswell, akiből még szinte csak morzsányi adagot kap az olvasó, de Audrey Rose mellett az ő karakterében is nagyon sok minden rejtőzhet még. A többieket is szerettem, és lehet hogy nem rágja az ember idegességében tövig a körmét, de nagyon jó és szórakoztató könyv ez , főleg egy első könyves írótól. spoiler
A szöveget feldobták fotók, rajzok az egyes fejezeteknél, ez is adott a könyv hangulatához. Néha már-már horrorisztikus, felkavaró képek is voltak, nem teljesen véletlen a horror címke, a leírásokhoz is kell azért gyomor, bár aki olvas keményebb krimit, annak nem fog megkottyanni :D Mindemellett mégis egy könnyedebb hangvételű könyvről van szó, hisz azért ez egy YA könyv (is).

Remélem mielőbb tudom folytatni a 2. résszel, valamint bízom benne, hogy egy hazai kiadó is megfontolja majd, hogy belevágjon a sorozatba, és ezáltal a magyar olvasókhoz is eljuthatnak Audrey Rose-ék. :)

>!
áfonyamuffin
Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper

Nagyon sok jó és kevésbé jó értékelést olvastam erről a könyvről. Ennek ellenére én még mindig úgy gondolom, hogy leginkább a középmezőnyben vagyok, semlegesen állok hozzá. Voltak dolgok, amik tetszettek és voltak, amik nem. Kezdem az írásstílussal: Először egészen nehezen sikerült megszoknom. Az írónő próbálta felidézni az akkori kornak a stílusát, ami számomra egy kis nehézséget jelentett, főleg mivel a klasszikusokat is néha nehezen olvasom. Viszont, minél tovább jutottam a történetben, annál kevésbé jelentett gondot, sikerült hozzá szoknom. Voltak olyan részek, ahol túlzásnak érződött, főleg, amikor leírások voltak, mind a környezetre vonatkozóan, mind az érzelmekre vonatkozóan. Viszont nagyon tetszett az orvosi és a nyomozásos része a könyvnek. Maga a történet egészen kiszámítható volt, szerintem. A könyv negyedénél már volt egy egészen erős megérzésem ki is lehet Jack, a felénél pedig már biztos voltam benne, hogy ki is a gyilkos. A feminista része a könyvnek sok helyen fura volt és erőltetett, ahogyan láttam sokan egyetértettek ebben velem.

Bővebben a blogon: https://berriesandbooksblog.wordpress.com/2019/03/19/st…

1 hozzászólás
>!
Noryyy
Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper

Ezt a könyvet főként a molyon lévő pozitív értékelések miatt szerettem volna elolvasni. Élveztem, és nem tudnék benne nagy hibát találni, de sajnos nem lett kedvenc.
Szórakoztató volt, és alapjába véve lekötött, viszont helyenként lassú volt, és lapos volt a cselekmény. Mindkét főszereplőnk szerethető volt, Thomast imádtam *.*, viszont Audrey Rose helyenként idegesített (szerencsére nem annyira, hogy megutáljam). Viszont a Hasfelmetsző Jack-es háttér nagyon tetszett, ez a legnagyobb erőssége a könyvnek.
Egy kicsit sajnálom, mert sokkal több rejtőzik ebben a kötetben. Pontosan emiatt is várom a következő kötetet, reménykedem benne, hogy a folytatás még jobban fog tetszeni! :D

>!
Amare
Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper

Wow, ez a könyv a lelkemben maradt! Imádtam, ha bár többször előfordult, hogy felfordult a gyomrom tartalma egy egy jelenet olvasás a közben, nem tudok érte levonni csillagot. Ez a könyv így volt jó, aki nem bírja az vegyen be rá gyógyszert, mert ezt bűn lenne kihagyni! A karakterek nagyon szimpatikusak és szerethetők (habár úgy kellett utána járnom a koruknak mert néha nehezen tudtam eldönteni, hogy éppen milyen korkategóriába esnek). A cselekmény mozgalmas és NEM, nem az a bűnös, akire te gondoltál, mégha lepergett előtted majdnem minden variáció. Öröm volt meglepődni ezen, rettegtem, hogy a közepén lelőtték a dolgokat.


Népszerű idézetek

>!
Nymeria96

I couldn’t tell if I wanted to kiss him or kill him.
(…)
Kill him, then. I definitely wanted to murder him.

256. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Rose Wadsworth · Thomas Cresswell
>!
Nymeria96

I was beautiful and dangerous at once. A rose with thorns.
I was precisely who I wanted to be.

144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Rose Wadsworth
>!
Nymeria96

“I’m with you practically day and night. Does that not absolve me from being a murderer? Or must we share a bed to prove my innocence? Actually… that might not be a terrible idea.”

254. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Thomas Cresswell
>!
Nymeria96

“Those who deserve respect are given it freely. If one must demand such a thing, he’ll never truly command it.”

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Rose Wadsworth
>!
Cicu

Pretending a monster wasn't there didn't make it go away.

>!
Cicu

“Mother used to say, “Roses have both pedals and thorns, my dark flower. You needn’t believe something weak because it appears delicate. Show the world your bravery.”

>!
Nymeria96

Without lifting his head from his own journal, he said, “Not having any luck figuring me out, then? Don’t worry, you’ll get better with practice. And, yes”—he grinned wickedly, eyes fixed on his paper—“you’ll still fancy me tomorrow no matter how much you wish otherwise. I’m unpredictable, and you adore it. Just as I cannot wrap my massive brain around the equation of you and yet adore it.”

66. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Rose Wadsworth · Thomas Cresswell
>!
Cicu

I nodded vigorously. “I promise. I’ll be as silent as the dead.”
“Ah”, Uncle said, putting a hat on and tugging it low, “the dead speak to those who listen. Be quieter than even them.”

>!
Nymeria96

“There’s nothing better than a little danger dashed with some romance.”

142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Liza
>!
Nymeria96

“My name is Robert James Lees. I am a medium. I communicate with spirits who’ve passed on. I’m also a spiritualist preacher.”
“Oh, good.” Thomas wiped his brow in a gesture of relief. “And here I thought you were simply insane. This’ll be much more fun.”

235. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Thomas Cresswell

A sorozat következő kötete

Stalking Jack the Ripper sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Sweterlitsch: The Gone World
Dan Wells: I Don't Want to Kill You
Stephen King – Peter Straub: Black house
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls
Stephen King: End of Watch
Libba Bray: The Diviners
Lisa Kleypas: Cold-Hearted Rake
Sarah MacLean: Ten Ways to Be Adored When Landing a Lord
Laurell K. Hamilton: The Laughing Corpse
Daniel Cole: Ragdoll