Hunting ​Prince Dracula (Stalking Jack the Ripper 2.) 12 csillagozás

Kerri Maniscalco: Hunting Prince Dracula Kerri Maniscalco: Hunting Prince Dracula Kerri Maniscalco: Hunting Prince Dracula

In this hotly anticipated sequel to the haunting #1 bestseller Stalking Jack the Ripper, bizarre murders are discovered in the castle of Prince Vlad the Impaler, otherwise known as Dracula. Could it be a copycat killer…or has the depraved prince been brought back to life?

Following the grief and horror of her discovery of Jack the Ripper's true identity, Audrey Rose Wadsworth has no choice but to flee London and its memories. Together with the arrogant yet charming Thomas Cresswell, she journeys to the dark heart of Romania, home to one of Europe's best schools of forensic medicine…and to another notorious killer, Vlad the Impaler, whose thirst for blood became legend.

But her life's dream is soon tainted by blood-soaked discoveries in the halls of the school's forbidding castle, and Audrey Rose is compelled to investigate the strangely familiar murders. What she finds brings all her terrifying fears to life once again.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316551670
>!
418 oldal · ASIN: B01N0WU659
>!
434 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780316551663

2 további kiadás


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Thomas Cresswell · Audrey Rose Wadsworth · Daciana Cresswell · Anastasia · Dăneşti · Ileana · Nicolae Alexandru Vladimir Aldea · Noah Hale · Professor Radu · Wadim Moldoveanu

Helyszínek népszerűség szerint

Kárpátok


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96
Kerri Maniscalco: Hunting Prince Dracula

Te jóságos ég!!
Ez fantasztikus volt! *.*
Bármennyire is tetszett a Stalking Jack the Ripper, volt egy olyan érzésem, hogy a második rész messze túl fogja szárnyalni. És nem tévedtem.
Először is az írónő lenyűgöző hangulatot teremtett a könyvnek. A leírások sokkal érzékletesebbek és részletgazdagabbak voltak, mint az előző részben. A hófödte erdők, macskaköves utcák és a titokzatos kastély atmoszférája teljesen elvarázsolt.
A történet jól felépített, fordulatos és izgalmas az első oldalaktól az utolsókig. Nem sokkal az első rész eseményei után Audrey Rose és Thomas úton vannak a Bran kastélyhoz, hogy az itt lévő akadémián folytassák tanulmányaikat. Útjuk azonban közel sem mondható békésnek.
Hamar nyilvánvalóvá válik számukra, hogy a vonatukon történt gyilkosság csak a kezdet volt…
Egyszerűen imádtam a nyomozással kapcsolatos részeket, arról nem is beszélve, hogy rájöttem ki a gyilkos. :D Bár az írónő alaposan megcsavarta ezt a szálat, mert a könyv közepe felé már biztos voltam abban, hogy tévedtem, de végül kiderült, hogy mégsem!
Audrey Rose változatlanul a kedvenc szereplőm. Azt már az első részben bebizonyította, hogy mennyire erős személyiség, most azonban egy másik oldaláról is megismertük. Hihetetlen, hogy bármilyen helyzetben képes helyt állni, főleg azok után, amik az első rész végén történtek vele.
Thomas ugyanolyan imádnivaló, mint eddig, még ha volt néhány idióta húzása is ebben a részben. Egyrészt jelentős karakterfejlődésen ment keresztül, “You are, and have always been, my equal.” másrészt ott volt az a DOLOG, ami kiderült a családjáról. Atya. Úr. Isten. Nincsenek szavaim arra, hogy mennyire odáig vagyok ezért a fordulatért. ♡♡♡
A mellékszereplők nagy részét kedveltem, és néhányukról szerettem volna egy kicsit többet olvasni.
Az utolsó két fejezet gyönyörű lezárása volt a könyvnek, annyira édes és megható volt az egész. ♡
Izgatottan várom a harmadik részt, ami az Atlanti-óceánon fog játszódni és az Escaping from Houdini címet fogja viselni.

1 hozzászólás
>!
Beatrice8
Kerri Maniscalco: Hunting Prince Dracula

Az elsőt lassan egy éve olvastam. A tavalyi évem egyik kedvenc olvasása lett, nagyon kellemesen csalódtam benne. Ennél már tudtam mire számítsak.
Audrey és Thomas még mindig fantasztikus együtt és külön-külön is. És kivételesen az összeveszésüket is meg tudtam érteni, semelyikőjüket nem hibáztattam nagyon vaaagy jó ez nem igaz, de nem idegesített az ok, az a lényeg. Thomast imádom. Néha-néha megbotlik, de teljesen igaza volt, ő egyszerűen Charming :D Imádtam a flörtölését, a vallomásait. :))
Tetszett, hogy annak ellenére, hogy angol ilyen „közel” játszódott és többször említették benne Magyarországot (p.: Sigismund, King of Hungary aka Zsigmond Király.).
A történet érdekes, a nyomozásnak voltak nagyon izgalmas végei. A legjobb része egyértelműen az utolsó közel 100 oldal volt. Addig kicsit bizonytalan voltam abban az 5 csillagban, hajlottam a 4,5 felé, de az a 100 oldal meggyőzött. Hogy miért voltam bizonytalan?
„“Losing a loved one is one of the most horrid things a person can endure.””
1.Néha, mint az első részben is, ellaposodott a történet.
2.Idegesített, hogy Audrey és Thomas romantikus jeleneteit vagy külső tényezők, vagy ők maguk minden egyes alkalommal félbeszakították.
"“Catch me if I fall, all right?”
A smile curved his lips in a most delightful manner. “I’ve already fallen hard, Wadsworth. Perhaps you should have warned me sooner.”"
3.Kicsit fura volt az ütemezés. Meg a… nem is tudom. Audrey épp valami helyzet közepén van, eszébe jutnak az első részben történtek, gyorsan leállítja magát, hogy ennek most nincs itt az ideje aztán tovább elmélkedik azon vagy esetleg valami egyéb értelmetlen okot talál, ami elvonja a figyelmét mondjuk arról, hogy épp boncol! Én meg képzelhetem el, ahogy ott áll a test fölött, szike félúton áll és elmélkedő arcot vágva a többieket pásztázza. :DD Vagy a vonaton: gyorsan kellett volna cselekdniük, megnézni a nyomokat, meg is volt az elterelés, de ahelyett, hogy kihasználta volna az időt, azokra figyelt, akik épp meg akarták akadályozni a nyomkereséseben, pedig megint mondom ők épp el voltak foglalva.
4.Hozzátenném, hogy egy kicsit több romantikát itt is elfogadtam volna. De a vége valamilyen szinten kárpótolt.
„“You are, and have always been, my equal.””
Mindezek ellenére is imádtam. A szereplőket, a történetet, az egész világfelépítést, a stílust, a gyönyörű mondatokat és fontos gondolatokat/elveket. Az elkövetőt nem találtam ki előre. Nem mondom, hogy sosem merült fel bennem, mint gyanús személy, de nem ő lett volna se az első, se a második tippem.
Mellékszereplők közül különösen imádtam Dacianáékat.
„Flowers need plenty of water and sunshine to grow. Love, too, needs attention and affection, or else it slowly withers away from neglect. Once love’s gone, it’s as brittle as a dried-out leaf. You pick it up, only to discover that it’s turned to ash beneath your once careful touch, gone on a swift wind forever.”
Na meg persze a vége miatt! Végre, végre!
„“You are not mine to take.” He brushed his lips against mine. Softly, so softly I might have imagined them there. My eyes fluttered shut. He could persuade me to build a steamship to the moon when he kissed me. We could orbit the stars together. “You are yours to give.””
A borító talán egy hajszálnyival kevésbé tetszik, de nem tudnám megmondani miért. Persze ettől még nagyon szép. Ellenben a következő rész borítójába első pillantásra beleszerettem, alig várom, hogy azt is olvashassam!

>!
Noryyy
Kerri Maniscalco: Hunting Prince Dracula

Na, ahhoz képest, hogy az előző értékelésemben milyen bizakodó voltam a folytatás iránt, annyira nem kötött le a második rész.
Egyszerűen untam végig az egészet. Nem kötött le sem a cselekmény, sem a karakterek, így nehezebb is kritikát megfogalmaznom róla. Igazából nagyon tucat-érzésem volt egész végig. De még így is három csillag jár az alapötletre, meg magára a könyvre, viszont a sorozatot nem valószínű, hogy folytatni fogom. Vannak sokkalta jobb könyvek a világon, és sajnos nem ér a sorozat annyit, hogy időt áldozzak rá (ennek ellenére egyszer mindenképpen újraolvasom, mert nagyon bánt, hogy nem tetszett… spoiler)

>!
sulphic_rin
Kerri Maniscalco: Hunting Prince Dracula

Bár önhibámból sikerült m e g i n t lespoilereznem magamnak a gyilkos kilétét, azért rendesen tartogatott meglepetéseket a könyv.
Eddig nem nagyon szívleltem, azonban most egyszerűen levett a lábamról a romantikus szál, Cressworth egyszerűen végigkísérte a könyvet, mindezt pedig úgy, hogy egy percig nem éreztem feleslegesnek a pillanataikat, ráadásul Thomas replikáin nem tudtam nem mosolyogni olvasás közben.
Maga az iskola nagyon tetszett, az órák leírása és a tanárok is megnyertek maguknak, bár a diákok egy része úgy érzem, kissé elnagyolt lett, mintha csak azért kellett volna egy részük, hogy meglegyen A Létszám.
A nyomozás izgalmas volt, bár úgy igazán a könyv utolsó harmadában indult be, de akkor egy óriási lendülettel vetettük bele magukat az eseményekbe, csak kapkodtam a fejemet, bár szerintem, ha nem lövöm le magamnak előre a gyilkos kilétét is rájöttem volna, ki a hunyó. spoiler
Valójában a könyv nekem egy filmre hasonlított, amelyet írásba öntöttek. Ez korántsem gond, csak az elején lévő lassú tempót és belső vívódások sorait inkább csak az oldalak megtöltésének éreztem. Összességében jó olvasmány volt, és bár az első rész után úgy éreztem, nem veszem meg a negyediket, elég lesz a másodikon és a harmadikon túlesni, talán változtatok a döntésemen.

>!
Amare 
Kerri Maniscalco: Hunting Prince Dracula

Remek folytatás! Örülök, hogy az írónő szánt időt arra, hogy bemutassa a poszt-traumás stresszt is Audrey Rose életében és hogy hogyan küzdött ellene, hogyan igyekezett felülkerekedni rajta. Sokszor nevettem fel hngosan és nagyon élveztem, hogy ismerős terepen vagyok mind a helyszínnel, mint pedig a „gonosszal”. Külön rátett az élményre, hogy már volt szerencsém meglátogatni „Drakula várát” és az épület már akkor is mély nyomott hagyott bennem. A galamboncskáim kapcsolata is szépen alakul, alig várom, hogy tovább kísérhessem őket kalandjaikon.


Népszerű idézetek

>!
Nymeria96

“You are, and have always been, my equal.”

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Thomas Cresswell
>!
Nymeria96

“Losing a loved one is one of the most horrid things a person can endure.”

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Rose Wadsworth
>!
Nymeria96

Flowers need plenty of water and sunshine to grow. Love, too, needs attention and affection, or else it slowly withers away from neglect. Once love’s gone, it’s as brittle as a dried-out leaf. You pick it up, only to discover that it’s turned to ash beneath your once careful touch, gone on a swift wind forever.

232. oldal

>!
vgabi P

“Uh-uh-uh,” he sang. “This is called a surprise, Wadsworth. Go on about your business and leave me to it. You know I wouldn’t scorn you for entering my bedroom. Being as I’m such a scoundrel.”
I moved closer to where he stood, eyes narrowed. “You broke into my chambers. Now you want me to leave you alone to do whatever manner of mischief you’re up to? Doesn’t seem very logical.”
“Hmm. I do see your point.”

Chapter Twenty-Nine: Glimpses of Black Ribbon

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Rose Wadsworth · Thomas Cresswell
>!
Nymeria96

I’d overcome death, and destruction, and heartache, and would not let any of those dark times define me. I was the rose with thorns my mother knew me to be.

340. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Rose Wadsworth
>!
Nymeria96

“Either help me remove my skirts, or stand back.”
“We’re about to die and this is your shameless request?”

365. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Rose Wadsworth · Thomas Cresswell
>!
Nymeria96

A confident knock came a few moments later, my heart clamoring in response as I raced across the room and flung the door wide.
I slumped back, heaving a sigh. “Oh, hello.”
“Not necessarily the reaction I was hoping for, Wadsworth.” Thomas glanced down at his dark jacket and trousers, both fitted in all the right ways. His striped waistcoat was also quite fashionable. “Perhaps I should have gone with the gray suit instead. I do look rather scrumptious in that.”

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Rose Wadsworth · Thomas Cresswell
>!
Nymeria96

“Monsters are only as real as the stories that grant them life. And they only live for as long as we tell those tales.”

132. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Professor Radu

A sorozat következő kötete

Stalking Jack the Ripper sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Mr. Monster
Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)
Robert Cormier: I Am the Cheese
Barry Lyga: I Hunt Killers
Sara Shepard: Follow Me
Ellie Marney: Every Breath
Jennifer L. Armentrout: Don't Look Back
Kathy Reichs: Virals
Megan Abbott: Dare me
Karen M. McManus: Two Can Keep a Secret