Vagyonregény 7 csillagozás

Ipszilon-történet
Kerékgyártó István: Vagyonregény Kerékgyártó István: Vagyonregény

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​1989 és 1997 között játszódó történetben úgy tárul szemünk elé a rendszerváltás legtitokzatosabb jelensége „ egyesek igen gyors meggazdagodása, az új tulajdonosi réteg létrejötte ”, hogy láthatóak lesznek a leginkább rejtett mozgatórugók is. Így az olvasó az egyik szereplővel együtt elmondhatja:"évek óta a lelátóról kísérhettem csak figyelemmel ezt a páratlanul izgalmas vagyonszerzési játékot, s most egy váratlan szerencse révén a küzdőtér mögötti öltőzőkbe, a taktikai megbeszélésekre, a gyúrószobákba és a zuhanyzókba is bepillanthattam." A szerző egyszerre avatja be olvasóját a fölemelkedés és összeomlás különös fordulataiba, hősei mindennapjainak hétpecsétes titkaiba. Kerékgyártó István különös, fordulatokban gazdag életanyagának, és sodró lendületű mesélőkedvének találkozásából érdekfeszítő olvasmány született a fikció és a tényregény határán. A szerzőről: Kerékgyártó István dolgozott egyetemi oktatóként és privatizációs tanácsadóként, volt már al-, közép- és főhivatalnok,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
Fapadoskonyv.hu, Budapest, 2011
ISBN: 9789633746240
>!
Fapadoskonyv.hu, Budapest, 2010
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632992952
>!
Magvető, Budapest, 2001
354 oldal · ISBN: 9631422585

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

mamszi>!
Kerékgyártó István: Vagyonregény

Meglepő történet, és megdöbbentő tények (illetve persze, lehetett sejteni, hogy ilyesformán mentek a dolgok, de ez a lényegre törő és kíméletlen kitálalás mégis megrázó – szinte kicsit pironkodom, hogy ily korban éltem…)

Veronika_Szakács>!
Kerékgyártó István: Vagyonregény

Hát… Mikor túl sokat akar valaki egyszerre, abból általában ilyen könyv születik. Nem jó, nem rossz. Nem unalmas, de semmi pluszt nem nyújtó. Igazság szerint még a koncepció is zavaros számomra, de ahogy elnéztem a kritikákat a neten, nem vagyok ezzel egyedül. Kár érte.


Hasonló könyvek címkék alapján

Hidasi Judit: Április út
Rados Virág: Bántalmazó házasság
Fehér Béla: Alszik a doki Betlehemben
Klement Tímea: Trónszék
Somogyi Tóth Sándor: Próféta voltál szívem / Ave… Szabados Gábor
Garaczi László: Hasítás
Csizmadia Éva: A sorompó két oldalán
Vámos Miklós: Szitakötő
Kiss Noémi: Sovány angyalok
Dragomán György: Máglya