Pretty ​Stolen Dolls – Ellopott babácskák (Csinos játékbabák 1.) 329 csillagozás

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Szép kis babácskáit Benny nagyon szereti,
Mindaddig, míg azok szót fogadnak neki.
Hajukat fésüli, őket szép ruhába bújtatja,
Hogy tökéletességük semmi ne sújthassa.
Ha eljön az éj, velük játszadozni szeret,
Egyikük félénk, de a másik harcol és fenyeget.
Mikor aztán kedvence futásnak ered,
Hiába ígér a másik baba szépeket,
Benny szíve megtört, szeméből könny csorog,
hasztalan küzd, hisz nem férfias dolog.
Kedvence az övé, vissza kell kapnia
vagy a másiknak meg kell lakolnia.

Eredeti mű: Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rázós könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572848 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Jade Phillips · Dillon Scott


Kedvencelte 68

Most olvassa 13

Várólistára tette 206

Kívánságlistára tette 217

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
KönyvMoly_1989
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

De beteg…. Istenem, de beteg!

Benny és az ő mocskos kis babácskái…

Mégis mennyire élveztem! Morbid volt, sötét és letaglózó.
Borzasztó, amin Jade – nek végig kellett mennie, és fantasztikus erőről árulkodik, hogy képes volt a szökése után gyógyulni, rendőr lett és sosem mondott le róla, hogy megtalálja az elrablóját és a húgát.
Dillon a tökéletes pasi, minden szempontból. Szexis, gondoskodó, jóképű… Remélem ebben a mocskos történetben is sikerül, hogy happy end legyen a kapcsolatukból Jade – del.
Benny pedig… Egy állat. Egy perverz, gusztustalan, féktelen, undorító állat. Legszívesebben benyúltam volna a könyv lapjai közé és válogatott kínzásoknak vetettem volna alá. Féreg…

A regény végén pedig a csavar… Valahol számítottam rá, mégis reméltem, hogy egyáltalán nem lesz igazam!

@Könyvmolyképző, türelmetlenül várom a folytatást! Kínzó ez a függővég!

9 hozzászólás
>!
Sippancs P
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Én még ennyire beteg történetet nem olvastam.
Én még ennyire beteg emberrel nem találkoztam.
Én még ennyire beteg sohasem lettem egy könyvtől.

Eszméletlen mód felkavart ez a sztori. Már az első néhány fejezet után is éreztem, hogy a dőlt betűs részek nem lesznek a kedvenceim, de ahogy Jade egyre több emléket felidézett, és egyre részletesebben mesélte el, hogy mit tett vele Benny… egyszerre akartam hányni, ordítani, a falhoz csapni a könyvet és sírni. És akkor még közel sem értem el a végéhez, és közel sem tudtam azt, amit most már tudok…

Fogalmam sincs, hogy végül mi kerekedik ki ebből a történetből (a macy-s „mellékszál” után én már semmiben sem vagyok biztos – jesszus, mekkorát koppant az állam!), de talán jobb is, hogy nincs nálam azonnal a folytatás, mert ennek ülepednie, emésztődnie kell.

7 hozzászólás
>!
kocybaba P
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Szép kis könyvecskéit Kocybaba nagyon szereti,
Mindaddig, míg büntetlenül teheti.
Simogatja őket, büszkén mutogatja,
Hogy ki akarja mind láthassa.
Ha eljön az éj, velük hunyja le szemét,
Egyet olvas, míg a másik egyre sürgeti.
Mikor aztán az új kezébe akad,
Hiába beteg, párja nem marad.
Kocybaba szíve nehéz, viszolyog,
de hasztalan küzd, hisz tudja 5 csillag, és somolyog.
Kedvenc lett ez, és a folytatást mielőbb meg kell kapnia,
vagy különben sokáig szenvedhet miatta.

17 hozzászólás
>!
Naiva P
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Azt a beteg mindenét neki! Ez nem volt semmi. Szerintem eddig ez a KMK legbetegebb könyve. Olvastam már K. Webster-től, így sejtettem, mire számíthatok. Ez azonban még azt is felülmúlta. Ez az a fajta olvasmány, amely szerintem nem való mindenkinek, mert eléggé felkavaró. Annyira magával ragad, hogy alig bírtam letenni.
Benny, Benny,…. Jesszusom! Nem vagy egy tiszta fialás! Annyi szent. Erre nincs és nem is létezik elfogadható magyarázat/kifogás.
Szerettem a szereplőket, de imádtam Dillion-t. Ide vele! Az se érdekel, hogy kis híján 2x annyi lehet, mint én. Nagyon tetszett a jelleme és az alfasága.
Ez a könyv tökéletes volt számomra, mert nagyon intenzív volt és nagyon szélsőséges érzelmeket váltott ki belőlem. A vége gonosz húzás volt. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan jönnek a folytatások, mert nem szeretek várni.

9 hozzászólás
>!
vIVIv
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Már a borító alapján dörzsöltem a kezemet, hogy igen ez nagyon jó lesz, fülszöveg elolvasása utáni érzés ez a könyv kell nekem!
Egy szuszra első körben le is daráltam kicsivel több mint a könyv felét, majd másnap a másik felét. Nagyon gyorsan csúszott, ahhoz képest, hogy a történet nagyon BETEG volt.
Benny, akit azért sem fogok Benjamin-nak szólítani (rohadj meg ott ahol vagy), egy olyan ember akinek nem lenne szabad emberek között lennie. Miért nincs valahova elzárva?? Nem is értem…bár meglesném a múltját miért is lett ilyen, de szerintem mentséget akkor sem szolgáltatna.
Dillon ♥
A lányok pedig omg a vége :O Többször is elolvastam az ominózus részt és ledöbbentem…..spoiler
Mivel még van hátra az évből, de ettől függetlenül szerintem méltón esélyes ez a könyv nálam az év könyve díjra.
Jöjjön jó gyorsan az a folytatás *-*

>!
Milli88 P
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

„Gyötrelmes, és néha veszélyes dolog
játék babának lenni.
A babáknak nincs választásuk,
mindig csak őket választják.
Nem csinálnak semmit,
csak velük csinálnak dolgokat."

Azt a mocskos életbe! Iszonyatosan beteg ez a könyv, de nekem ennek ellenére is baromira tetszett. Borzalmas volt! Sokkoló! De mégsem tudtam letenni. Amikor kézbe vettem minden megszűnt és csak Jade, Dillon és Benny létezett.
Nem vitás, hogy ez a könyv nem mindenkinek ajánlott. Jelen esetben a rázós címke nagyon kell rá. Brutális, félelmetes de ezzel együtt is iszonyatosan jó.
Benny egy beteg állat! :O Brutális, amit művel. De azért legyünk őszinték spoiler
Tuti, hogy amint megjelenik a folytatás AZONNAL kell majd.

5 hozzászólás
>!
gabiica P
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Nagyon sötét és nagyon beteg könyv.
Most az értékelés írása közben a könyvhöz kapcsolódó egyik dalt hallgatom, ami már régóta nagy kedvencem, pontosan azóta, amióta a Pretty Little Liarsben hallottam, aminek egyes részei tökéletesen illenek ehhez a könyvhöz. ( https://www.youtube.com/watch… ) Bevallom, kicsit segít összeszedni a gondolataimat, és a dalszöveg egyszerre illik Jade-hez és Bennyhez is.

Rég olvastam már ilyen sötét könyvet, mikor a kezembe vettem, bele sem gondoltam, hogy mit vált majd ki belőlem, nem igazán gondoltam bele, hogy ez pontosan miről is fog szólni.

Jade egy hihetetlenül erős karakter, kőkemény jellemmel. Szörnyű volt olvasni, hogy min ment keresztül, amíg bezárva tartották és mit művelt vele Benny. Azaz Benjamin.
Benny egy őrült, szadista, pszichopata, talán még szociopata is, bár ebben nem vagyok 100 százalékig biztos – a leírások alapján én amondó lennék, hogy vannak érzelmei, bár betegesek.
Jade kitartása és ereje számomra példaértékű. Nem mehetünk el a tény mellett, hogy mennyire megtört, és néha talán az ő gondolatai is kicsit őrültnek és betegesnek hatnak.

Dillont nagyon megszerettem. Az igazi fiú, szomorú múlttal, aki mindenben támogatja Jade-t. Láttam @Ms_thebetty Booth-ként képzeli el a Bonesból, és egy részem egyet is ért vele. Egy másik részem viszont Peter Quinnként látja őt a Homelandből. A jóképű rosszfiú, aki a hazáját szolgálja, aki mindenre képes. (Bár ha Peter sötétebb időszakaira gondolok, akkor igazából Bennyként is el tudom képzelni. Fura ez a kettősség)

Visszatérve a történetre: tényleg beteg. Annyira mély undor kerített hatalmába, amikor Benny tetteiről olvastam, többször a hideg is kirázott.
Kellőképpen felkeltette az érdeklődésemet a történet, hogy hozzáfogjak a folytatáshoz, kíváncsian várom, hogy egy ilyen függővég után hogyan folytatódik a történet.

2 hozzászólás
>!
Törpillaa 
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Hát ez aztán nagyon betegre sikeredett, akár horrorfilmnek is elmehetne. De imádtam. :-D :-D Már az elején megvett magának az egész sztori úgy ahogy van élveztem. :-) Jade, habár úgy tűnik, mintha kattant lenne, én nagyon megkedveltem. Annak ellenére, ami vele és a húgával történt erős felnőtt nő vált belőle, de nagyon sajnálom is. Dillonnal irtó jó párost alkotnak sokkal jobban, mint Bo-val volt. Nagyon imádlak Dillon te szexisten tökéletes vagy. :-) ❤ Benny pedig egy beteg állat, remélem a következő részben megkapja, ami neki jár. A végén teljesen lesokkolt, én nem ezt vártam, amit kaptam. Rettentően meglepett a vége, és még spoiler Jó nagy csavar lett, alig várom a következő részt, a két írónő nagyon tud, és imádom. Ez az egész komolyan egy horrorfilmben is elmenne. Imádom. :-) ❤

>!
Niitaa P
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.com/2018/06/ker-dukey-k-webs…

"Kíváncsian álltam neki, a fülszöveg által generált hatalmas elvárásokkal, de úgy hiszem, sikerült megugrania a lécet, s a túloldalon bravúrosan landolt – s vele párhuzamosan a kedvenceim között is. Az utóbbi időben nem találtam olyan könyvet, ami ennyire lekötötte volna a figyelmemet. Ha tehettem volna, akkor egy ültőhelyemben elolvasom.
Hogy voltak-e hibái? Ha szeretnék, akkor tudnék találni. Pár kiskapu, néhány gondolat felvetődött bennem, de ezeket egy pillanat alatt félre is söpörtem. Egyszerűen annyira élveztem ezen könyv olvasását, hogy semmi nem tántoríthatott el a teljes átlényegüléstől.
Az Ellopott babácskák egy nagyon ígéretes sorozat kezdete, mely rengeteg érzéssel van tele. A folyamatosan labilis lelkek tánca, melynél sosem tudhatod, mi lesz a következő lépés. Egy biztos: egy jó ideig nem akarok játékbabát látni a közelemben."

>!
kellyolvas P
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Jade meséli el a történetet, a jelenből gyakran visszatekintve a múltra, ezek a dőlt betűs sorok és egyben a történet legkeményebb részei. Benny egy pszichopata, semmi kétség, bár ebben a részben sajnos semmi sem derül ki a múltjából, hogyan lett belőle egy velejéig gonosz ember, aki földi poklot kreált a babácskáinak. Nincsenek határai a beteges gondolatainak, tetteinek, mégis kétségbeesetten várja el, hogy a babácskái ne tartsák őrültnek. Kiválóan manipulálja a környezetét a céljai eléréséhez, de nincs olyan ember, aki nem vét hibát, és Jade erre vár.
A szerzők iránt minden elismerésem, egyrészt soha nem olvastam ennyire sötét sztorit, amit mégsem tudtam letenni, másrészt mindezt okosan, olyan finomsággal és hozzáértéssel írták meg, hogy leesett az állam.
Jade karaktere csodálatra méltó, amin ő keresztülment, azt nem sokan bírnák ki ép ésszel. Ki tudott törni ebből, és fel tudta magát építeni újra. Együtt kell élnie örökre az emlékeivel, de nem mindegy, hogy azok mennyire uralkodnak rajta. Én többször is éreztem, hogy mi van, ha Jade sem épeszű már, voltak pillanatok, amikor a szerzőknek sikerült kételkedést ébreszteniük bennem.
Dillon karakterének nagyon örültem. Nem amiatt, amire gondoltok, mert ugyan igaz, hogy brutál jó pasi és mindene megvan, ami azzá teszi és kellett a lagymatag Bo helyére egy izmos farok. Én más miatt (is) örültem, mégpedig azért, mert ő aztán nem kezelte babácskaként a lányt, egyenrangú felek ők ketten. Ráadásul Dillon spoiler pontosan tudja a saját bőrén megtapasztalva, milyen az, amikor valakinek a halálát kívánod, mert csak az tud megnyugvást hozni.
Abszolút felülmúlta a regény minden várakozásomat, és tényleg a műfaj egyik legjobbja. Mocskos, szókimondó, elmebeteg, mégsem tudod letenni. Viszont a regény csattanója félig-meddig kitalálható, még ha addig elég kanyargós út vezet is, és én a kegyetlen függővég miatt levontam egy fél pontot. Ez csak félig a szerzők hibája, de szerintem nálunk túl sok idő fog eltelni a következő rész megjelenéséig, pedig nekem azonnal kellene a folytatás.


Népszerű idézetek

>!
KönyvMoly_1989

A tökéletesség a szemlélőn múlik, Jade. A megfelelő ember szemében minden tekintetben tökéletes vagy.

132. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dillon Scott · Jade Phillips · tökéletesség
>!
KönyvMoly_1989 P

– A papírjaid szerint tizennégy éves vagy.
– Annyi vagyok. De hiszen tudod, már mondtam neked.
– Azt hittem, idősebb vagy – csodálkozik, miközben a rácsok mögül fürkész.
Én meg azt hittem, hogy épelméjű. Alighanem mindketten tévedtünk.

68. oldal

>!
Sylvanas_Windrunner

Le tudom lőni azt, aki fegyvert fog rám, de képtelen vagyok kimenni éjjel a mosdóba úgy, hogy nem kapcsolom fel a villanyt. Üldöznek az árnyak: a nyomomban vannak, és otthont adnak azoknak a szörnyetegeknek, akik odakint ólálkodnak.

39. oldal, 2. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Jade Phillips
>!
Sippancs P

– A lelked minden egyes darabját magamhoz ölelem. Minden szilánkod az enyém, hogy önként felszabdaljam magam vele. Megéri a fájdalom. Sőt, boldogan állom a kínt, ha ezzel akár csak egy másodpercig is csillapítani tudom a tiédet.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dillon Scott
>!
fsara9

– Szerintem bármelyik pillanatban szívrohamot kaphatsz.
– Akkor majd szájból szájba kell lélelgeztetned – marad az arcán a vigyor.
– Inkább beleköpnék a szádba.
– Ne flörtölj velem, Phillips! – kuncog. – Nem akarok most veled testnedveket cserélni. Gyilkossági ügyön dolgozunk, tanúsíts már egy kis tiszteletet!

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dillon Scott · Jade Phillips
>!
KönyvMoly_1989

Azt akarja, hogy megismerkedjek az unokahúgával. Talán nem tart kattantnak. Vagy ami még jobb : nem zavarja, hogy az vagyok.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dillon Scott · Jade Phillips
>!
ap358 P

Apa mindig mondta, hogy vigyázzunk magunkra.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Jade Phillips
>!
anikho

„Gyötrelmes, és néha veszélyes dolog játékbabának lenni. A babáknak nincs választásuk, mindig csak őket választják. Nem csinálnak semmit, csak velük csinálnak dolgokat.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Dean R. Koontz: Végsőkig
Stephen King: Tortúra
Dean R. Koontz: A visszatérő
Stephen King: Joyland
Jack Ketchum: A szomszéd lány
Dennis Lehane: Viharsziget
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Ania Ahlborn: És bebújt az ördög
Thomas Harris: A vörös sárkány