Pretty ​Stolen Dolls – Ellopott babácskák (Csinos játékbabák 1.) 62 csillagozás

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Szép kis babácskáit Benny nagyon szereti,
Mindaddig, míg azok szót fogadnak neki.
Hajukat fésüli, őket szép ruhába bújtatja,
Hogy tökéletességük semmi ne sújthassa.
Ha eljön az éj, velük játszadozni szeret,
Egyikük félénk, de a másik harcol és fenyeget.
Mikor aztán kedvence futásnak ered,
Hiába ígér a másik baba szépeket,
Benny szíve megtört, szeméből könny csorog,
hasztalan küzd, hisz nem férfias dolog.
Kedvence az övé, vissza kell kapnia
vagy a másiknak meg kell lakolnia.

Eredeti mű: Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572848 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Dillon Scott · Jade Phillips


Kedvencelte 8

Most olvassa 16

Várólistára tette 138

Kívánságlistára tette 198

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
KönyvMoly_1989
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

De beteg…. Istenem, de beteg!

Benny és az ő mocskos kis babácskái…

Mégis mennyire élveztem! Morbid volt, sötét és letaglózó.
Borzasztó, amin Jade – nek végig kellett mennie, és fantasztikus erőről árulkodik, hogy képes volt a szökése után gyógyulni, rendőr lett és sosem mondott le róla, hogy megtalálja az elrablóját és a húgát.
Dillon a tökéletes pasi, minden szempontból. Szexis, gondoskodó, jóképű… Remélem ebben a mocskos történetben is sikerül, hogy happy end legyen a kapcsolatukból Jade – del.
Benny pedig… Egy állat. Egy perverz, gusztustalan, féktelen, undorító állat. Legszívesebben benyúltam volna a könyv lapjai közé és válogatott kínzásoknak vetettem volna alá. Féreg…

A regény végén pedig a csavar… Valahol számítottam rá, mégis reméltem, hogy egyáltalán nem lesz igazam!

@Könyvmolyképző, türelmetlenül várom a folytatást! Kínzó ez a függővég!

5 hozzászólás
>!
Sippancs P
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Én még ennyire beteg történetet nem olvastam.
Én még ennyire beteg emberrel nem találkoztam.
Én még ennyire beteg sohasem lettem egy könyvtől.

Eszméletlen mód felkavart ez a sztori. Már az első néhány fejezet után is éreztem, hogy a dőlt betűs részek nem lesznek a kedvenceim, de ahogy Jade egyre több emléket felidézett, és egyre részletesebben mesélte el, hogy mit tett vele Benny… egyszerre akartam hányni, ordítani, a falhoz csapni a könyvet és sírni. És akkor még közel sem értem el a végéhez, és közel sem tudtam azt, amit most már tudok…

Fogalmam sincs, hogy végül mi kerekedik ki ebből a történetből (a macy-s „mellékszál” után én már semmiben sem vagyok biztos – jesszus, mekkorát koppant az állam!), de talán jobb is, hogy nincs nálam azonnal a folytatás, mert ennek ülepednie, emésztődnie kell.

5 hozzászólás
>!
kocybaba P
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Szép kis könyvecskéit Kocybaba szereti,
Mindaddig, míg büntetlenül teheti.
Simogatja őket, büszkén mutogatja,
Hogy ki akarja mind láthassa.
Ha eljön az éj, velük hunyja le szemét,
Egyet olvas, míg a másik egyre sürgeti.
Mikor aztán az új kezébe akad,
Hiába beteg, párja nem marad.
Kocybaba szíve nehéz, viszolyog,
de hasztalan küzd, hisz tudja 5 csillag, és somolyog.
Kedvenc lett ez, és a folytatást mielőbb meg kell kapnia,
vagy különben sokáig szenvedhet miatta.

16 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Jade meséli el a történetet, a jelenből gyakran visszatekintve a múltra, ezek a dőlt betűs sorok és egyben a történet legkeményebb részei. Benny egy pszichopata, semmi kétség, bár ebben a részben sajnos semmi sem derül ki a múltjából, hogyan lett belőle egy velejéig gonosz ember, aki földi poklot kreált a babácskáinak. Nincsenek határai a beteges gondolatainak, tetteinek, mégis kétségbeesetten várja el, hogy a babácskái ne tartsák őrültnek. Kiválóan manipulálja a környezetét a céljai eléréséhez, de nincs olyan ember, aki nem vét hibát, és Jade erre vár.
A szerzők iránt minden elismerésem, egyrészt soha nem olvastam ennyire sötét sztorit, amit mégsem tudtam letenni, másrészt mindezt okosan, olyan finomsággal és hozzáértéssel írták meg, hogy leesett az állam.
Jade karaktere csodálatra méltó, amin ő keresztülment, azt nem sokan bírnák ki ép ésszel. Ki tudott törni ebből, és fel tudta magát építeni újra. Együtt kell élnie örökre az emlékeivel, de nem mindegy, hogy azok mennyire uralkodnak rajta. Én többször is éreztem, hogy mi van, ha Jade sem épeszű már, voltak pillanatok, amikor a szerzőknek sikerült kételkedést ébreszteniük bennem.
Dillon karakterének nagyon örültem. Nem amiatt, amire gondoltok, mert ugyan igaz, hogy brutál jó pasi és mindene megvan, ami azzá teszi és kellett a lagymatag Bo helyére egy izmos farok. Én más miatt (is) örültem, mégpedig azért, mert ő aztán nem kezelte babácskaként a lányt, egyenrangú felek ők ketten. Ráadásul Dillon spoiler pontosan tudja a saját bőrén megtapasztalva, milyen az, amikor valakinek a halálát kívánod, mert csak az tud megnyugvást hozni.
Abszolút felülmúlta a regény minden várakozásomat, és tényleg a műfaj egyik legjobbja. Mocskos, szókimondó, elmebeteg, mégsem tudod letenni. Viszont a regény csattanója félig-meddig kitalálható, még ha addig elég kanyargós út vezet is, és én a kegyetlen függővég miatt levontam egy fél pontot. Ez csak félig a szerzők hibája, de szerintem nálunk túl sok idő fog eltelni a következő rész megjelenéséig, pedig nekem azonnal kellene a folytatás.

>!
Niitaa P
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.com/2018/06/ker-dukey-k-webs…

"Kíváncsian álltam neki, a fülszöveg által generált hatalmas elvárásokkal, de úgy hiszem, sikerült megugrania a lécet, s a túloldalon bravúrosan landolt – s vele párhuzamosan a kedvenceim között is. Az utóbbi időben nem találtam olyan könyvet, ami ennyire lekötötte volna a figyelmemet. Ha tehettem volna, akkor egy ültőhelyemben elolvasom.
Hogy voltak-e hibái? Ha szeretnék, akkor tudnék találni. Pár kiskapu, néhány gondolat felvetődött bennem, de ezeket egy pillanat alatt félre is söpörtem. Egyszerűen annyira élveztem ezen könyv olvasását, hogy semmi nem tántoríthatott el a teljes átlényegüléstől.
Az Ellopott babácskák egy nagyon ígéretes sorozat kezdete, mely rengeteg érzéssel van tele. A folyamatosan labilis lelkek tánca, melynél sosem tudhatod, mi lesz a következő lépés. Egy biztos: egy jó ideig nem akarok játékbabát látni a közelemben."

>!
perpetua P
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Piszkos kis babácska.
Csinos kis babácska.
Szép kis babácska.
Összetört babácska.
Dacos kis babácska.
Mocskos kis babácska.

Tényleg nagyon szeretem az ilyen típusú könyveket és ez is egy újabb jól sikerült alkotás. Olvasás közben most egy Gyilkos elmék részben éreztem magamat, hiszen abban lehet találkozni ilyen beteg emberekkel, mint Benny.
Igaz a fülszöveg is egyből írja, hogy a kedvenc babácska megszökik, mégis meglepődtem, hogy már ennyire a könyv elején megtörténik a dolog, vártam kicsit többet az ott töltött időből. Aztán szerencsére megkaptam, hiszen Jade annak ellenére, hogy megszökött, valójában nem szabadult még fogva tartójától, az egész életén nyomot hagy az ott töltött idő, és sok visszaemlékezést kaptunk. A lány a történtek hatására rendőr lett, és életcélja, hogy megtalálja Benny-t. Tetszett, hogy azt láthatjuk, milyen hatással vannak rá a történtek, mennyire tud beilleszkedni a társadalomba. A cselekmény is nagyon tetszett, mert eleinte ő vadászik elrablójára, de később szinte felcserélődnek a szerepek, fokozódik a hangulat.
Imádtam az apró részleteket, amik még inkább fokozták a hangulatot, erősítették ezt a beteges légkört. A fejezetcímeket a vörös különböző árnyalataival nevezik meg, és az értékelés elején lévő megszólítások is ide tartoznak. Sorban váltakoznak ezek a megszólítások az adott helyzethez igazodva. És a legvége várható módon gyönyörű függővég, nagyon sok mindent még nem is tudtunk meg, úgyhogy bőven várhatóak izgalmak a folytatásban is.

>!
ap358 P
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Ismét egy letehetetlen Rázós könyv: dark romance, thriller, brutalitás és feszültség a köbön. Imádtam olvasni, igazi klasszikusokat idéz fel, mégis a dark-romance-al teljesen új köntösbe bújtatja az alapsztorit.
Elképesztő, hogy Jade azok után, amiket átélt tovább tudta ép ésszel folytatni az életet, küzdött, harcolt, és mindent elkövetett, hogy legyen belőle valaki és megtalálja Bennyt.
A könyv során Jade visszaemlékezéseiből megismerhetjük azt a sok szörnyűséget, amin át kellett esnie. Felkavaró részek voltak, mégis meglepőek. Jade sosem tört meg, nem hódolt be, a kisebb kompromisszumok ellenére évről-évre táplálta a dühét és a reményt, hogy kiszabadul. Kevés ember lenne erre képes.
A jelenben egy igazi ámokfutásnak lehetünk a tanúi, nagyon izgalmas nyomozás veszi kezdetét, természetesen erotikával fűszerezve, hogy az olvasó egy kis szusszanásnyi időhöz is jusson.
Naná, hogy függővéges, és a csavar, ami az utolsó fejezetekben kibontakozik… az akkora klisé, hogy csak emiatt nem kapja meg az 5 csillagot. spoiler
Várom a folytatást.

>!
Ms_thebetty
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Miss Polly had a dolly who was sick, sick, sick…

Először is, muszáj azzal kezdenem, hogy méretetlenül hatalmas köszönet a @Könyvmolyképző kiadónak, amiért adtak egy esélyt ennek a sorozatnak, és elhozták/zák magyarul.♥
A két írónő közül K Webster személyes jóbarátom, és hihetetlenül büszke vagyok rá. Amint megjelent a magyar kötet, az első dolgom volt egy példánnyal megajándékozni. Mikor megkapta vigyorgott, mint a tejbetök és kicsit azért könnyes lett a szeme. És körbemutogatta az egész családjában, mint valami trófeát. :D Elmondta, hogy ez volt az első idegen nyelven megjelent saját könyve, amit a kezében tarthat. Imádta a borítót is, a kidomborodó betűket, és hogy az eredeti képet megtartotta a kiadó (az eredeti borítót ugyanis ő maga tervezte).

Meglepő módon a fordítás rendben volt. Nagyon is. Pár helyen vettem észre olyasmit, ami nekem nagyon fura volt, magyartalan vagy éppen abban a kontextusban oda nem illő szóhasználat. Plusz a vers. Ejjjj, az altató dalocska fordítása félresiklott. Cáfoljatok meg, aki nem ismeri az eredetit, annak átjött így is??? Remélem. :) A karakterek egyedi személyiségei jól elkülönültek, és tetszett, hogy a magyar sem finomkodott.

Tavaly júliusban olvastam ezt a részt angolul. Mintha 10 éve lett volna, így nagyon jó volt újra átélni a sztorit. Újra találkozni Benny-vel és Dillonnal. Dillon zseniális karakter, nekem úgy lebeg a szemem előtt, mint Booth ügynök a Dr. Csontból. :D DE Benny! GAH! Akik most mind Dillon szeretik, merem garantálni, a sorozat végére Benny függők lesznek, pont, ahogy velem is volt. :D Egyébként itt szeretném megjegyezni, hogy ha az igazi szörnyet keressük, az nem biztos, hogy Benny. Persze, egy bizonyos szinten ő is az, de neki oka van rá, jó oka.

Száz szónak is egy a vége, én veszettül imádom ezt a sorozatot a maga mocskos kis világával és a mocskos 'kis' Benny-vel. ;)) ♥

3 hozzászólás
>!
Media_Addict_Hu
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

Brutálisan jó ez a könyv! Látszik, hogy ketten írták, mert dupla annyi eredeti ötlet van benne, mint egy átlagos regényben. Az idei év egyik legnagyobb kedvence lett.

Részletek majd a Blogturnén :)

>!
Kathryn
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák

(Akik szerint ez a kötet „sokkoló, nagyon beteg, stb.”, akkor ajánlom figyelmükbe: Anthony E. Zuicker: 26 – Sötét kezdetek cimű könyvét a benne levő internetes hozzáférésekkel, videókkal… ugyanis a könyv interaktiv!: https://moly.hu/konyvek/anthony-e-zuiker-duane-swierczynski-26-sotet-kezdetek)

Akkor most térjünk vissza a könyvre:
Számomra elég lassan indult be. Bevallom, nem tetszett az elején. Ahogy haladt előre a történet egyszer csak azt vettem észre, hogy az előbb még csak a 70. oldalon tartottam most meg mindjárt vége a könyvnek, teljesen beszippantott. Várom a következő 4 részt, ami remélem hamar meg fog jelenni itthon. Most is félve kezdtem bele egy újabb sorozatba, attól rettegve, hogy a többi irás meg sem jelenik a továbbiakban! 00:43-kor fejeztem be az olvasást. Mondjuk ebben is voltak olyan részek, amik nem tetszek és általában a folytatások rosszabbak szoktak lenni, mint az első rész, de azért reméljük a legjobbakat! Kicsi már mondjuk kezdett irritálni ez a „Mocskos kis babák…” mondat!

De mondhatom, hogy ez a könyv kihozott az olvasói válságból, ami idén elég sok volt és sokáig is tartott….!

… szóval mikor jön a következő kötet? ;)


Népszerű idézetek

>!
KönyvMoly_1989

A tökéletesség a szemlélőn múlik, Jade. A megfelelő ember szemében minden tekintetben tökéletes vagy.

132. oldal

>!
Sylvanas_Windrunner 

Le tudom lőni azt, aki fegyvert fog rám, de képtelen vagyok kimenni éjjel a mosdóba úgy, hogy nem kapcsolom fel a villanyt. Üldöznek az árnyak: a nyomomban vannak, és otthont adnak azoknak a szörnyetegeknek, akik odakint ólálkodnak.

39. oldal, 2. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Jade Phillips
>!
KönyvMoly_1989

– A papírjaid szerint tizennégy éves vagy.
– Annyi vagyok. De hiszen tudod, már mondtam neked.
– Azt hittem, idősebb vagy – csodálkozik, miközben a rácsok mögül fürkész.
Én meg azt hittem, hogy épelméjű. Alighanem mindketten tévedtünk.

68. oldal

>!
KönyvMoly_1989 P

Azt akarja, hogy megismerkedjek az unokahúgával. Talán nem tart kattantnak. Vagy ami még jobb : nem zavarja, hogy az vagyok.

162. oldal

>!
ap358 P

Apa mindig mondta, hogy vigyázzunk magunkra.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Jade Phillips
>!
Sippancs P

– A lelked minden egyes darabját magamhoz ölelem. Minden szilánkod az enyém, hogy önként felszabdaljam magam vele. Megéri a fájdalom. Sőt, boldogan állom a kínt, ha ezzel akár csak egy másodpercig is csillapítani tudom a tiédet.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dillon Scott
>!
Sippancs P

Az ember tudja, hogy valami átkattant a fejében, amikor már hozzászokott az erőszakhoz.

215. oldal

>!
kellyolvas P

– Tönkretett, tönkretett babácska,
– Ne bántsd! – könyörgök, miközben nézem, hogy kikészít egy ruhát Macynek.
– Meg fogom szépíteni, de sohasem lesz olyan tökéletes, mint te, mocskos babácska.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tabitha Suzuma: Forbidden – Kimondhatatlan
Mira Sabo: Amíg kijutunk a fényre
Csalog Zsolt: Krisztina
Alissa Nutting: Tampa
Pauline Réage: O története
Swati Avasthi: Ököl/Jog
Jeffrey Eugenides: Egy test, két lélek