Pretty ​New Doll – Csinos új babácska (Csinos játékbabák 3.) 236 csillagozás

Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska

Vesztél már el annyira, hogy árnyékká változz?

Benny szíve megtört, gyötri a magány.
Elvesztette babácskáját, szerelmét, otthonát.
Sérülten keresgél, s újjászületve,
Barátra lel végül egy igaz emberben.
Tanul a világról, vágyról, késztetésről.
Kell egy új babácska neki, egy új jövő.
Aztán a régi kín új képzetekkel int,
S Benny beteg elméje késért kiált megint.

Érezted már, hogy csak téblábolsz, de nem élsz? A háttérben létezel, ahol senki sem vesz észre. A babám elárult és megölt engem – több tekintetben, mint hitte. Figyelek, várok és vágyakozom. Hamarosan vissza fogja adni nekem, amit elvett… Vicces, hogy így működik az élet.

Egy különleges szerzőpáros páratlanul sötét sorozatának várva várt folytatása.

Csak az jöjjön, aki bírja…

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rázós könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635619443 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
280 oldal · ISBN: 9789635619450 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
280 oldal · ISBN: 9789635619467 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Dillon Scott · Benjamin 'Benny' · Tanner · Benjamin Stanton · Elizabeth Stanton · Marcus James


Kedvencelte 26

Most olvassa 14

Várólistára tette 101

Kívánságlistára tette 139

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska

Nem annyira tudom mit írhatnék, pedig még adtam is magamnak pár nap gondolkodási időt. Annyi biztos, hogy a könyv minden második lapja (ha nem mindegyik) valamilyen szinten kiveri a biztosítékot. A sorozattól eddig is megszokhattuk, hogy nem finomkodik, de ez jócskán felülmúlta az eddigieket.
Valamit mégis jól csinál a szerző páros, mert még ennek ellenére is alig-alig tudtam letenni a könyvet. Nem tudom eldönteni, hogy ők a betegebbek, hogy egyáltalán egy ilyen történet megfordult a fejükben, meg hogy ezt így kivitelezték, vagy én, hogy mindezt 5 csillagra értékelem.

Réka0128 P>!
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska

„Egyvalamit megtanultam: a színtiszta sötétségen is megvannak a hézagok, amiken át beszüremlik a fény.”

Két éve vártam, hogy végre megtudjam hogyan is folytatódik Benny és a babácskák története. Baromi nagy meglepetést okozott, mert annyira durván brutális és mocskos volt, hogy az első két rész piskóta volt hozzá képest. Aki ismer, tudja, hogy nagyon magas az ingerküszöböm, azonban ez már kezdte nálam is feszegetni a határokat. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy mégis honnan kapott ihletet a szerzőpáros, mert véleményem szerint normális embereknek ilyen dolgok azért nem járnak a fejében. Tény, hogy ebből a szempontból én sem vagyok normálisabb, mert imádom ezeket a beteg sztorikat. :D A történet egyébként izgalmas és pörgős volt, csak úgy faltam a lapokat.
Különösen tetszett, hogy nagyrészt Benny szemszögéből íródtak a fejezetek, de Elizabeth részei is bejöttek. Dillon és Jade felbukkanása annyira nem villanyozott fel, de hál istennek olyan sokszor nem szerepeltek. Tanner is egy igazi vadállat, Bennyvel jól egymásra találtak.
Ezt a kötetet kizárólag csak erős idegzetűeknek ajánlom. :D

Hddorka P>!
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska

Most komolyan ezután a könyv után mit írjak? Hogy tudtam mire számítsak, de még így is padlóra küldött!
Nagyon vártam a sorozat utolsó két kötetének megjelenését. Nem titok, hogy minden mocskossága ellenére nekem ez a sorozat nagy kedvencem. Szóval bele is vetettem magam.
És nem csalódtam! Ez a sorozat zseniális (mondjuk annak, aki bírja gyomorral). Ez egyszerre volt undorító, beteges, zseniális és magával ragadó, de én imádtam minden sorát. Letehetetlen! És egy dolog biztos. Ha eddig kiakadtál a sorozaton, akkor készülj, mert most mégjobban ki fogsz. Ennyi ocsmányságot egy helyen…
Benny és Tanner párosára nincsenek szavaim. Amiket ők ketten műveltek az már az elmebetegség megtestesülése, morbid és lélekölő! Sokkolódtam, pedig ez ritkán történik meg velem. Az új babácska meg kellően beleillik ebbe az aberrált világba. Olyan romlottság és elmebetegség jellemzi ezt a könyvet, mint az előző részeket összesen. El sem tudod képzelni! Nem gondoltam, hogy a szerzőpáros tovább tudja fokozni ezt az őrületet. De sikerült nekik.
A leendő olvasóknak üzenem: aki besokalt az első részektől, kétszer gondolja meg, hogy olvassa e, mert ilyen felkavaró könyv nem mindenkinek való! Csak a sötét lelkűeknek!

6 hozzászólás
bemese05 P>!
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska

Öööööö… Elnézést, de most meg mi történt itt? O_o Sokkot kaptam. Tényleg. Lefagyott az agyam.
Hát, ha az előző 2 rész volt beteg, akkor erre már szavak sincsenek! Jesszus… Csak pislogok, nehéz összeszedni a gondolataimat, pedig K&K szólt….
Teljesen új szintre emelte ez a rész a sorozatot! Mert igazából én már nem is tudom, h kinek szurkolok… spoiler spoiler
A szereplőkről nem tudok hosszas elemzést írni, csak annyit, h NEMNORMÁLISAK! Kivéve Dillont és Jade-et :D Velük nincs gond! Hozták a megszokott formájukat! Ahogyan Benny is, de most egy teljesen új oldalát is megismerhettük!
Hihetetlen dolgok voltak a könyvben, sokszor felfordult a gyomrom, szörnyűlködtem, szurkoltam a rosszaknak off) és mégsem tudtam letenni! Annyira izgalmas volt, h teljesen beszippantott a történet. Megint!
Szóval köszönöm K&K ezt a beteg, ám mégis fantasztikus könyvet, tényleg a rabjává lehet válni! Szerencse, h mindez csak a képzelet szüleménye! spoiler

szentesi_katalin P>!
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska

„Mi a fasz?
Bakker!
Jézusmária!
A rohadt életbe!”
Na, hát kb. ezt érzem én is. Nem tudom mire számítottam ettől a résztől, de erre biztosan nem. Nincsenek szavak, egyszerűen nem tudom leírni. Ocsmány volt, durva, kegyetlen és imádtam. spoiler
Épp eszű ember ilyet nem talál ki. XD
A vége… Anyááám. Már kezdem is a következő részt.

Cync>!
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska

Mi a jó büdös beteges elfajzott élet volt ez?!?!
Miért ír valaki ilyet?? Miért olvassa valaki?? ÉN miért olvasom??

Nehéz lenne megmondani.
Azt hiszem jó néha másfajta ingereket is kapni egy könyvtől. Erős érzéseket vált ki, még akkor is, ha ez sok esetben az undor…
A brutalitás és elmebaj ebben a kötetben veri az előző két részt. Nem csoda, hiszen, egyem meg, édes szívem Benny szerzett egy barátot. Amit ő és Tanner művelt, arra szerintem már a 18+ megjelölés is kevés! Azt a mocskot! Szinte már úgy éreztem le kell zuhanyoznom, hogy lemossam magamról. Ismeritek azt a jelenetet a Carry-ből a véres vödörrel? Kb. én is így érzem magam, mintha nyakon öntöttek volna ezzel a mocsokkal xD
Mégis, egyszerűen nagyon érdekes volt főleg a zakkant szekció szemszögéből látni a dolgokat. Ilyet még nem olvastam! Elveszve a gondolataikban, jobban megismerni lelkük sötét bugyrait. Ez itt Benny könyve! Az új baba pedig tökéletesen beillett ebbe a közegbe, neki sincs ki mind a négy kereke.
Amit a két írónő itt képvisel, már egy teljesen más szint, viszont a maga felkavaró módján zseniális! Ha nem lenne az, nem is olvasnám. És nem a beteg környezet fog meg, (mert arról túlzás lenne azt állítani, hogy tetszik) hanem az egész sztori ahogy tálalva van, minden bűnös motivációval, képzettel és érzelemmel. Mert vannak itt bizony érzelmek.. még ha elég sajátos módon is vannak kifejezve xD

11 hozzászólás
Milli88 P>!
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska

Azta! Az első két rész is nagyon beteg volt. A második vége eléggé megrázott, gondoltam ennél már nem lehet betegebb a harmadik. Mekkorát tévedtem… xD
Benny továbbra is minden idegszálamat borzolgatja, de most megjelent a színen Tanner is, aki szintén egy kiváló gonosz karakter. Nem véletlen, hogy ők ketten a_Mester_ és a Szörnyeteg.
Sajnáltam, hogy ebben a részben kevesebb szerepet kapott Jade viszont helyette spoiler Elizabeth. Vele is éreztem már az elején, hogy valami nem teljesen kerek, de nem tudtam, hogy micsoda. A történet haladtával vált egyre nyilvánvalóbbá számomra, hogy spoiler.
Lucy, aki mint idővel kiderül maga a spoiler szintén a soha a közelembe ne kerüljön karakterek táborát erősíti.
Hatalmas szerencse, hogy a kiadó a harmadik és negyedik kötetet egyszerre adta ki, mert ha nem így történt volna, akkor most bizony a küszöböt kellene rágnom a folytatásig.

Regina_Elek>!
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska

Alvilági játékok

A bűnös hedonizmus, ahol más életének elvétele puszta kikapcsolódás, a nők elhasználható tárgyak és mindenki más potenciális célpont. Benny a tűzben újjászületve megismerkedik Tannerrel, akivel kialakul egy groteszk barátság. Amíg mocskos élvezeteiknek szereznek örömet, addig Benny baba iránti vágya továbbra sem múlik el, míg meg nem találja a tökéletes új babáját.

A két írónő a szellemi termék pókerjátszmája során a folyamatos tétek emelésével, elfelejtik a játék lényegét. A legvisszataszítóbb és legkegyetlenebb gaztettek felsorakoztatása önmagában kevés, ha hiányzik a történet.

https://anigersbooks.blogspot.com/2022/12/ker-dukey-k-w…

Mónika_T P>!
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska

Az előzmények után elképzelni sem tudtam, hogy lehet ezt úgy folytatni, hogy élvezetes maradjon a sorozat, főleg hogy a második rész kapott egy kissé nyitott, de tökéletes lezárást.
Hát sikerült!
Teljesen irányt váltott a történet. Már az előző részben is sokat kaptunk Bennyből, ez szinte teljes egészében róla szólt.
Jade pedig egy jócskán mellőzött mellékszereplő szintjére süllyedt, de őszintén egy cseppet sem bántam ezt.

Benny és Tanner (Szörnyeteg és Mester) ördögi párost alkotnak, brutális 'játékokat' űznek együtt, egymással és egymás ellen. Benny szándékait megismerjük, Tanneré viszont nem teljesen tiszta.
És akkor még itt van a szintén nem épelméjű off Elizabeth…
Biztos vagyok benne, hogy a befejező rész is tartogat bőven meglepetést.

Normális dolog szeretni egy ilyen könyvet (sorozatot) és a benne lévő betegebbnél betegebb szereplőket???
Áh, mindegy! Mindjárt folytatom is! off

Mocori_>!
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska

Nekem ez már kicsit sok volt, és nem az a sokk. Egyszerűen szerintem túl lett tolva, ez a Benny-Tanner kapcsolat, jaj, hogy is mondjam. Az első sor, na, úgy mondom. Persze tetszett, de kevésbé, mint az első kettő.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Életben van.
És ő az én Mesterem. Az enyém, én pedig az övé vagyok.
Nekünk együtt kell lennünk.
Nagyot dobban a szívem.

bemese05 P>!

– Nem megyünk el kávézni? Még oda is hajlandó vagyok beülni, amelyik abban a könyvesboltban van, amit annyira szeretsz. Meghívlak. Bármilyen könyvet választhatsz.
– Bármilyen könyvet? – ülök fel a szememet dörzsölgetve.

109. oldal

3 hozzászólás
bemese05 P>!

Magányos farkasok vagyunk, akiknek keresztezte egymást az útjuk újholdkor, és olyan kötelék alakult ki közöttünk, amiről sohasem hittem volna, hogy lehetséges.

31. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Szörnyeteg és Mester.
Tanner szerint különlegesek vagyunk. Senki sem olyan, mint mi. Egy csapat vagyunk. Időbe telt, hogy megbízzak benne, de most már hiszek neki.

bemese05 P>!

Megmutatta, hogyan élhetek olyan szörnyetegként, amilyen vagyok – a világ szeme láttára.

31. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Hidegrázást kellene kapnom attól, hogy egy új baba van a szobámban, de én aranyosnak tartom. Három baba a kukkolómtól. A könyvesbolti kukkolómtól. Legalábbis remélem, hogy tőle.

Zso89 P>!

Az ember ilyenkor rájön, hogy nem feltétlenül a vér szerinti az igazi családja. Hanem azok, akik törődnek vele, szeretik és mellette vannak.

bemese05 P>!

Azzal magamra hagy, de tudja, hogy elmegyek majd érte. Ezért nem
ölt meg. A hadoválása ellenére – a méreg ellenére, amit Szarházi Nyomozó adott be neki, hogy másképp gondolja – szeret engem, és azt akarja, hogy elmenjek érte.


A sorozat következő kötete

Csinos játékbabák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Carlos Ruiz Zafón: Marina
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Blake Crouch: Sötét anyag
Dean R. Koontz: A visszatérő
Gaston Leroux: Az operaház fantomja
Peet Goodman: Újra meg újra
E. K. Blair: Bang
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Søren Sveistrup: A gesztenyeember
Gillian Flynn: Holtodiglan