Berserk ​8. (angol) (Berserk 8.) 7 csillagozás

Kentaro Miura: Berserk 8. (angol)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The century-spanning war between Midland and Chuder continues unabated. The two warring kingdoms, vying for supremacy, launch headfirst into what will become the final battle. Leading the Midland forces are the Band of the Hawk, lead by the charismatic Griffith, with the fearless Guts as his trusted champion. But should the Hawks triumph again on the battlefield, the war with Chuder may end, but the secret war within Midland may begin as those who seek to rise within the court see the ambitious Griffith as an obstacle to obtaining power. And nothing is more formidable than an enemy unseen!

>!
Dark Horse, Milwaukie, Amerikai Egyesült Államok, 2005
232 oldal · ISBN: 9781593073299

Kiemelt értékelések

TiaManta>!
Kentaro Miura: Berserk 8. (angol)

A nagy csata véget ér ebben a kötetben. És egy roppant kellemetlen emlék lezárása is.
Jó látni azt a bizonyos két személyt így együtt. Nem sok szívmelengető dolgot találunk ebben a mangában, de ha felbukkan annál mélyebben érint és emlékezetes marad.
Griffith a ranglétrán mint a szél, úgy kapaszkodik felfele.
Az biztos hogy érdemes elolvasni a mangát is, mert olyan apróságok nem derülnek ki az animében amik lényeges szerepet játszanak a történetben. De a lényegen nem változtat.

Azon gondolkozok meglehetett-e volna állítani az egészet, lehetett-e volna másfelé terelni a történéseket. Sok mindent felhozhatnék, de nem valószínű. Mint ahogy később is láthatjuk, mindenképp arra sodorta volna a folyó a sorsot. Griffith tartó oszlopa sem döntött volna másképp, ahogy más ember se, mert amíg nem következik be nem látják, amit kell.

Melani>!
Kentaro Miura: Berserk 8. (angol)

Befejeződik az utolsó csata is, a háborúnak itt vége, kapunk még egy kis politikát így a végére, és kb. itt érnek véget a szép napok. A következő kötetben már a zuhanás veszi kezdetét, és megtudhatjuk milyen események vezettek az Eclipshez.

Ms_Mississippi>!
Kentaro Miura: Berserk 8. (angol)

Az öcsém gyűjti ezeket és szeretem olvasgatni, főleg a rajzokat, a szörnyek és az akciók nagyon tetszenek, na de… A ruhákkal egyszerűen nem tudok mit kezdeni, KATASZTRÓFA. Tudom, tudom fantasy, na de akkor is kellene lennie egy egységes divatnak vagy akárminek, de itt mindenki összevissza öltözködik, itt egy 14. századi haj viselet, ennek Tudor ruhái vannak, annak barokk, amaz meg viktoriánus ruhákban feszít. Kaparom az arcom, könyörgöm egyet válasszanak ki, vagy legyen ezeknek az ötvözete, de egységes.
Utóirat: Nem emlékszem mikor utáltam karaktert annyira mint Griffithet.


A sorozat következő kötete

Berserk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kanoko Sakurakoji: Black Bird 1.
Kohta Hirano: Hellsing 1. (angol)
Takahiro: Akame ga KILL!! 1.
Kugane Maruyama: Overlord 8.
Atlus: Persona 3 7.
Takahiro: Akame ga KILL! ZERO 1.
Gou Tanabe – H. P. Lovecraft: H. P. Lovecraft's The Hound and Other Stories
Kugane Maruyama: The Caster of Destruction
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 3.
Kaori Yuki: Grand Guignol Orchestra 4.