Berserk ​1. (angol) (Berserk 1.) 10 csillagozás

Kentaro Miura: Berserk 1. (angol)

Created by Kenturo Miura, Berserk is manga mayhem to the extreme – violent, horrifying, and mercilessly funny – and the wellspring for the internationally popular anime series. Not for the squeamish or the easily offended, Berserk asks for no quarter – and offers none! His name is Guts, the Black Swordsman, a feared warrior spoken of only in whispers. Bearer of a gigantic sword, an iron hand, and the scars of countless battles and tortures, his flesh is also indelibly marked with The Brand, an unholy symbol that draws the forces of darkness to him and dooms him as their sacrifice. But Guts won't take his fate lying down; he'll cut a crimson swath of carnage through the ranks of the damned – and anyone else foolish enough to oppose him! Accompanied by Puck the Elf, more an annoyance than a companion, Guts relentlessly follows a dark, bloodstained path that leads only to death…or vengeance.

>!
Dark Horse, Milwaukie, Amerikai Egyesült Államok, 2003
224 oldal · ISBN: 9781593070205

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Guts


Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Nympha17 P>!
Kentaro Miura: Berserk 1. (angol)

Túl a 90-es évek anime sorozatán és a pár éve jött folytatásokon, sok meglepetés nem volt ebben az első kötetben. Hacsak azt nem vesszük, hogy az animéből milyen sok részt durván kihagytak. Ahogy az lenni szokott a „könyvből film készült” kapcsolat esetében.

A cselekmény pörgős, félelmetes és véres, ó és persze undorító néhol, szóval gyomor kell hozzá, kiváló dark fantasy történet.
Guts még az elején nagyon távolságtartó, néha kifejezetten bunkó antihős, akiről csak később fog kiderülni milyen is igazából és mi a cselekedetei főmozgatórugója. A megmozdulásai azonban nagyon hatásosak már most is.
A kedvencem Puck, igazi cuki pofa :D

ladybird12>!
Kentaro Miura: Berserk 1. (angol)

Nem ez az első manga, amit olvastam, de az biztos hogy eddig ez volt a legvéresebb és legagresszívabb manga amit valaha láttam. Nem is tudom, mit mondjak. Szünetet kellett néha tartanom, hogy feldolgozzam a cselekményeket. Azt már tudtam hogy eléggé gyomorforgató jeleneteket kapunk, de úgy tűnik nem készültem fel eléggé rá. Guts az a tipikus rideg karakter, akinek óriási szíve van, csak nem szereti kimutatni. Számtalan jelenetnél ez azért eléggé meglátszott. Mégis én is inkább a vicces karakter felé hajlok, akit Puck személyében ismerhettünk meg. Valahogy jól esett ebben a sötét mesében az ő humoros megjelenése. Még Guts is néha elengedte magát mellette.

BacchanteBlues P>!
Kentaro Miura: Berserk 1. (angol)

Azért kap 4 csillagot, mert tudom, hogy ennél csak egyre jobb lesz. Talán akkor is tudnám – vagy sejteném –, ha nem láttam volna a ’97-98-as sorozatot, mert ennél ütősebb in medias res kezdést sehol máshol nem kapunk.

Már az első fejezetben kiderül, hogy Guts emberfeletti ereje ellenére koránt sem immunis a fájdalomra. Ez különösen tetszett, mert így jobban kell izgulni érte a küzdelmei során. Hiszen az biztos, hogy nem a pökhendi szövegei miatt fogunk drukkolni neki – bár ki tudja. A csípősen nihilista attitűd és az erős élni-akarás különös keveréke elég komplex karaktert sejtet a fekete páncél és a hatalmas kard mögött ahhoz, hogy közelebbről is meg akarjuk ismerni Guts múltját és gondolkodását.

Ami a rajzokat illeti, Miura úr lenyűgözőt alkotott. Bár akadnak panelek, amik kissé „lapos” benyomást keltenek, de a képek többsége kompozíció és grafika szempontjából is gyönyörű. Tudom, hogy furcsa ezzel a jelzővel illetni az otromba szörnyeket, a szanaszét fröccsenő vért és a repülő beleket, de egyszerűen nincs rá jobb szó: gyönyörű, punktum.

SayanKimblee>!
Kentaro Miura: Berserk 1. (angol)

Már régóta terveztem, hogy elolvasom ezt a mangát, és végre sikerült is eljutnom odáig, hogy belevágjak. A népszerűsége ellenére nem vártam tőle sokat (aminek az oka csupán annyi, hogy manapság nagyon nehezen találok olyan történeteket, amiknek sikerül teljes mértékben lekötniük a figyelmemet), de ennek ellenére egészen a kedvemre való volt, és igazából a műfaj sem áll tőlem távol. Guts karaktere eddig túlzottan nem szimpatikus, ráadásul szerintem Puck nagyon elnyomja :DDD Csúcs a figura, őt imádom. Maga a történet érdekes, és elég dinamikusan tárja elénk a mangaka, számomra nem volt benne egy unalmas pillanat sem. Kíváncsi vagyok a folytatásra :)

beitghanima P>!
Kentaro Miura: Berserk 1. (angol)

Mar az elso kepeknel kiakadtam :D:D:D:D
Nem tudtam mire szamitsak, mivel csak a hirnevevel talalkoztam eddig, de egeszen jo. Egy fel percnek tunt es mar el is olvastam. Felkelti az ember kivancsisagat.

Robberator P>!
Kentaro Miura: Berserk 1. (angol)

Guts bemutatkozása elemi erejű. Az első kötetben már erős benyomásokat kapunk, milyen ember is ő életének ezen pontján. Fantasztikus volt az újraolvasás, látni a rengeteg előreutalást és újra felfedezni a gyönyörűen kegyetlen rajz és írási stílusát a szerzőnek!

mrszmotyi>!
Kentaro Miura: Berserk 1. (angol)

Néhány évvel ezelőtt félbehagytam az olvasását ennek a mangafolyamnak.
Újra belevágtam.
Talán most majd fény derül a Picasso-szerű tojás mibenlétére.


Népszerű idézetek

beitghanima P>!

If you're always worried about crushing the ants beneath you …
you won't be able to walk.

The Brand

BacchanteBlues P>!

If one can't live their life the way they want, they might as well die.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Guts

A sorozat következő kötete

Berserk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kanoko Sakurakoji: Black Bird 1.
Kohta Hirano: Hellsing 1. (angol)
Takahiro: Akame ga KILL!! 1.
Kugane Maruyama: Overlord 8.
Atlus: Persona 3 7.
Takahiro: Akame ga KILL! ZERO 1.
Gou Tanabe – H. P. Lovecraft: H. P. Lovecraft's The Hound and Other Stories
Kugane Maruyama: The Caster of Destruction
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 3.
Kaori Yuki: Grand Guignol Orchestra 4.