Ki ​az úr a tengeren? 3 csillagozás

Kenneth Roberts: Ki az úr a tengeren? Kenneth Roberts: Ki az úr a tengeren?

A háborúk sorsa a csatatereken dől el; az ember sorsa sehol sem. Csak alakul, lassan, esetlegesen. Az író tud erről: Amerika „második függetlenségi háborúja” mindössze a történelmi díszletet szolgáltatja, de az már a cselekedeteiért felelős egyén dolga, hogy miként birkózik meg hideggel, börtönnel és folyton ingadozó reménytelenséggel. Segítséggel vagy gyakran anélkül, egyedül. Most, a regényben névvel fellépő egykori névtelen hősök nehezen fogadják a vereséget, ám a győzelem megélése sem könnyebb: ellenben értelmes elfoglaltság s önmagában hívő akarat feloldhatja az elviselhetetlennek érzett pillanatokat, órákat, sorsokat.

>!
Kossuth, Budapest, 1993
246 oldal · ISBN: 9630936135 · Fordította: Radó István
>!
Iris, Budapest
420 oldal · Fordította: Radó István

Most olvassa 1

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Gerda
Kenneth Roberts: Ki az úr a tengeren?

A semmitmondó fülszöveg és a szótár-borító egy izgalmas történetet takar, melyben kalandokból és romantikából sincs hiány. Ha nem sorsolom ki egy kihíváshoz, biztos nem vettem volna a kezembe, pedig kár lett volna kihagyni!


Népszerű idézetek

>!
Gerda

…anyám csettintett a nyelvével.
-Finom parfőm illata árad a kendőből-mondta.-Talán Spanyolországból hoztad magaddal az illatot? Nem hiszem. Valahol volt ez a kendő fiam, és azt hiszem, ez a „valahol” fiatal és szép.

20. oldal

>!
Gerda

…túl öreg méh vagyok ahhoz, hogy ilyenfajta cukros vízzel meg lehessen fogni engem.

20. oldal

>!
Gerda

Minden gyűlölködés nélkül ki kell jelentenem, hogy a brit tengerésztisztek nagy általánosságban kegyetlenebbek és nyersebbek, mint ahogy azt olyan emberek el tudják képzelni, akik éjszaka biztonságban alszanak békés otthonukban fehér ágyuk meleg takarója alatt. Számomra tehát az, hogy olyan ember kezébe kerültem, mint Wise, épp olyan meglepetés volt, mintha horgomat kivetettem volna a tengerbe, és a halak közül szép beefsteaket halásztam volna ki.

138. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: Kardok vihara
George R. R. Martin: Trónok harca
Karl Marlantes: Matterhorn
Cassandra Clare: Üvegváros
George R. R. Martin: Királyok csatája
Anthony Ryan: A vér éneke
Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket
Erich Maria Remarque: Nyugaton a helyzet változatlan
Michael Morpurgo: Peaceful közlegény
Závada Pál: Természetes fény