Békavári ​uraság és barátai 27 csillagozás

Kenneth Grahame: Békavári uraság és barátai Kenneth Grahame: Békavári uraság és barátai Kenneth Grahame: Békavári uraság és barátai

„A ​négy jó barát- Vakond, Vízipatkány, Borz és Varangy- sokban különbözik egymástól. Vakond szerény és serény, szolgálatkész és önfeláldozó; Patkány, a nagy csónakos, a folyó és a költészet szerelmese ábrándos, gyengéd lélek; Borz mindenkinél nagyobb, erősebb, józanabb, bölcsebb, s bár nehezen mozdul, ha kell habozás nélkül fegyvert- azaz furkósbotot- ránt barátaiért. Varangy, mi tagadás, szörnyen önző és hiú, kicsit olyan, mint egy elkényeztetett gyerek: szeszélyes, durcás, bolondul rajongó- de egy dologban, talán a legfontosabban, ő is hasonlít három barátjára: jószívű és kedves, ő is a folyópart társadalmának a törvényét vallja: a barátság szent, segíts a másikon, csak úgy segíthetsz magadon! Grahame kis hősei számos kalandot élnek át szárazon és vízen, a folyó partján, a folyón és a folyón túl, a Vad Erdőben. Vannak e kalandok közt kacagtatók és meghatók, vannak lélegzetelállítóan izgalmasak és derűsen szívmelengetőek, de minél tovább jutunk a hőn szeretett folyóhoz hasonlóan… (tovább)

Szél lengeti a fűzfákat címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1908

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Klasszikusok fiataloknak

>!
Ciceró, Budapest, 2006
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635395552 · Fordította: Till Tamás · Illusztrálta: John Patience
>!
Ciceró, Budapest, 2006
222 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635395310 · Fordította: Görög Lívia · Illusztrálta: Patrick Benson
>!
Ciceró, Budapest, 1995
178 oldal · ISBN: 9635390106 · Fordította: Görög Lívia · Illusztrálta: Patrick Benson

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Sister>!
Kenneth Grahame: Békavári uraság és barátai

Ez a mese minden ízében angol. A történetek során Békavár minden kis lakója bemutatkozik: az öntelt Varangy, a hűséges Vakond, az érzékeny, lírai lelkivilágú Vízipatkány, és a minden helyzetben józan Borz. A szereplők leírását, illetve az események folyását tekintve is kicsit úgy éreztem, mintha egy kosztümös angol film elevenedne meg a lapok között. Az erdei állatoktól sem áll távol egy-egy kellemes, beszélgetős este, de ha kell, felveszik a kesztyűt, és megküzdenek a barátaik becsületéért.

Szórakoztató, izgalmas és olykor különösen megkapó leírásokkal tarkított mesekönyv a Békavári uraság és barátai, amit kicsik és nagyok egyaránt élvezni fognak. Most már csak a film hiányzik, hogy teljes legyen az élmény. :)

4 hozzászólás
Fapicula>!
Kenneth Grahame: Békavári uraság és barátai

Juj, hát nem erre számítottam, bár sejthettem volna. Korához hűen ömlengős volt, tele tájleírásokkal, túlzó jellemzésekkel. A karakterek nem mindegyike volt szerethető, és a történet cselekményéhez képest hosszú is volt.
Furcsa volt az is, hogy keveredtek az emberek az állatokkal.
A kisfiam nagyon hamar elunta, én becsülettel befejeztem egyedül, de nekem sem csúszott gyorsan.

csokitorta>!
Kenneth Grahame: Békavári uraság és barátai

Szívmelengető kis történet. Csodálatos kalandokat éltem át, szívesen elmennék Békavárhoz egy túrára. A kedvenc szereplőm Vakond lett, mindenki ilyen barátot szeretne. Kiskoromban láttam a filmet, de mivel nem emlékeztem a történetre, ezért kedvet kaptam az elolvasásához. Nagyon-nagyon jól tettem. Mindenkinek ajánlom, még azoknak is, akik úgy gondolják, hogy kinőttek a mesékből. (:

levendulalány>!
Kenneth Grahame: Békavári uraság és barátai

Nagyon aranyos történet az igaz barátságról.
Minden gyereknek olvasnia kéne az önzetlen Patkány, a kissé csendes, hűséges, odaadó Vakond, a néha mogorva és kegyetlennek tűnő, bölcs Borz és a kelekótya, hencegő, de nagyon szeretnivaló Varangy történetét!
Ajánlom olyan sötét délutánokra, amikor hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy semmi jó nincs ezen a földön, és csak a gyűlölet irányít minket. Ezek az állatok ilyenkor előveszik furkósbotjaikat (különben honnan és miért volt Patkánynak ennyi fegyvere?!) és emberségre tanítanak bennünket.

zuzm>!
Kenneth Grahame: Békavári uraság és barátai

Nos, ha nagyon-nagyon koncetrálok se igazán rémlik belőle semmi :(…
Csak egy dolog, hogy valamiért nagyon imádtam :)

Tiger205>!
Kenneth Grahame: Békavári uraság és barátai

Klasszikus, klasszikus!
A könyv gyönyörűen illusztrált, a történet olvastatja magát.
Te is ott élsz velük, miközben olvasod s nem bírod letenni!
(A film pedig, ami készült belőle – Monty Phyton szereplőkkel…zseniális)
Minden 10-14 éves gyereknek ajánlom!
A szüleiknek is!

szélcsengő>!
Kenneth Grahame: Békavári uraság és barátai

Nagyon bájos gyerekkönyv szép illusztrációkkal, aranyos történetekkel és szerethető karakterekkel. Kisgyerekes szülők, tessék elolvasni a gyerkőcnek, mert imádni fogja!

Millázs>!
Kenneth Grahame: Békavári uraság és barátai

A keménylapos lapozgató került a kezünkbe, de a története nem igazán fogott meg. Varangy úr lovas lakókocsiját lecserélte egy autómobilra, mert az tetszett meg neki. Hja kérem, aki megteheti, de a barátai már nem kísérték el a természet lassú, nyugodt felfedezésében.
Vajon könyvben is ilyen semmitmondó ez a történet?


Hasonló könyvek címkék alapján

M. Rázusková-Martáková: Az elveszett kisliba
Móra Ferenc: A nagyhatalmú sündisznócska
Zlatnoto Pate – Galina Zlatina: Ki mit eszik?
Julia Donaldson: A majom mamája
Julia Boehme: Tafiti
Rudyard Kipling: Riki-tiki-tévi
Rudyard Kipling: Hogyvolt-mesék
Rudyard Kipling: Mesék
Rudyard Kipling: Gyermekmesék
Walt Disney – Macskarisztokraták