Hiszek ​a látomásokban 0 csillagozás

Kenneth E. Hagin: Hiszek a látomásokban Kenneth E. Hagin: Hiszek a látomásokban

Drámai ​találkozások a feltámadott Úrral
"…lépéseket hallottam végig a folyosón a [kórházi] szobám irányába. Az ajtó felé néztem, hogy meglássam, ki az, mert még csak fél hét volt, látogatókhoz túl korán. Valaki fehér ruhában átjött az ajtón, és én először azt hittem, hogy egy ápoló.
Ahogy jobban megnéztem, láttam, hogy Jézus az! A hajam az égnek állt. Egész testemet kirázta a hideg, és egy szót sem tudtam szólni. Jézus odajött az ágyamhoz, és leült a székre. Fehér palástot viselt és valami sarufélét."
Kenneth E. Hagin így írja le a Jézusról való hatodik nagyobb látomásának kezdetét – egy 1959-ben történt találkozást, mely majdnem másfél órát tartott. Hagin tiszteletes megragadó részletességgel számol be a Jézusról való minden nagyobb látomásáról a „Hiszek a látomásokban” című könyvében. Ezek a látomások drámai hatással voltak félévszázados szolgálatára.
Ez a könyv többek között szól arról:
– Hogyan támasztotta fel Isten Hagin tiszteletest a… (tovább)

Eredeti cím: I Believe in Visions

>!
Patmos Records, Budapest, 2021
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156108555 · Fordította: Surjányi Dávid

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Billy Graham


Népszerű idézetek

MissWenut>!

Az Úr azt mondta nekem:
– Az angyalok szolgáló szellemek, akik azért küldettek, hogy szolgáljanak, nemcsak egyvalakinek, hanem mindazoknak, akik az üdvösség örökösei.
Valaki megkérdezheti:
– Hát akkor miért nem tettek eddig semmit sem?
Rád várnak, hogy add fel nekik a rendelést, a felszolgálónő sem tehet addig semmit, amíg fel nem adod neki a rendelést!

149. oldal

Kapcsolódó szócikkek: angyal
MissWenut>!

És ekkor történt először, hogy én valóban belenéztem Jézus szemébe. Sokszor, amikor erről a megtapasztalásról beszélek, megkérdezik tőlem:
– Milyen volt az ő szeme?
Csak annyit mondhatok, hogy olyan volt, mint az élő szeretet kútjai. Úgy tűnt, mintha az ember fél mérföld mélyre bele láthatna, az Ő szeretetének gyengéd tekintete pedig leírhatatlan. Ahogy belenéztem az arcába és a szemeibe, leestem a lábai elé.

60. oldal

MissWenut>!

Az Úr azt mondta:
– Négy osztályuk van: (1) a fejedelemségek, (2) a hatalmasságok, (3) ez élet sötétségének világbírói, (4) a gonoszság szellemei a magasságban, vagyis az egekben. A legmagasabb rangú szellemek, akikkel nektek foglalkoznotok kell, ez élet sötétségének világbírói ["e világ sötétségének a kormányzói" ang. ford.]

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: démon
MissWenut>!

Lementünk a pokolba, és ahogy bementünk oda, láttam alakokat, akik emberi lényeknek tűntek, lángba burkolva.

54. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pokol
MissWenut>!

Egyetlen példa sincs a gyülekezeteknek írt apostoli levelekben, ami azt mondja: szóljatok Istennek, hogy dorgálja meg az ördögöt, vagy hogy csináljon valamit az ördöggel. Isten már mindent megtett, amit akart az ördöggel egyenlőre, egészen addig, amíg az angyal le nem jön az égből, fogja a láncot, megkötözi, és beleveti a feneketlen pokolba.
– Az Újszövetség minden írója, az Egyháznak írván mindig azt mondta, hogy a hívőnek kell tennie valamit az ördöggel.

101. oldal

MissWenut>!

Minden démon könyörgött nekem – mindegyik egyszerre beszélt. Nem hallható hangon beszéltek, ahogy az ember szokott. A szellemvilágban beszéltek.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: démon
MissWenut>!

Megpróbálom meggyőzni azokat, akik felé szolgálok, hogy ne higgyenek el valamit, csak azért mert én mondom. Attól még nem biztos, hogy úgy van. Ha nem tudom a Bibliával bizonyítani azt, amit mondok, akkor ne hidd el. Ne fogadd el. Nekem nincs jogom arra, hogy bármely elméletemet vagy kedvenc tantételemet másokra erőltessem. Én nem szeretem a meggyőződésemet másokra rákényszeríteni.

23. oldal

MissWenut>!

Régi barátom, Dr. T. L. Osborn például prédikált egyszer Calabárban, Nigériában; a kormánytisztviselők becslése szerint ötszázezer ember vett részt az alkalmán. Dr. Billy Graham pedig a történelem legnagyobb keresztény összejövetelén prédikált 1973 júliusában Szöulban, Dél-Koreában.
A becslések szerint csupán egy összejövetelen egymillió egyszázezer ember vett részt.
Összességében hárommillió kétszáztízezer ember vett részt az ötnapos Graham-hadjáraton, és hetvenkétezer-háromszázhatvanöt ember megtérését jegyezték fel az egész evangéliumi hadjárat során.

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: 1973 · Billy Graham · Nigéria · Szöul
MissWenut>!

Elmagyarázta, hogy nekem Őt kell félnem, és nem az emberektől félnem, mert bár megeshet, hogy az emberek bírálni fognak, nem ők az én bíráim. Én az Ő ítélőszéke elé fogok állni egy nap, hogy beszámoljak neki arról, mit kezdtem ezzel a szolgálattal, hogy helyesen használtam-e vagy sem.

65. oldal

MissWenut>!

– Meghalt – jelentette be a szülést levezető orvos.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Berente Ági: Angyalok útján
Jane Roberts: Seth könyve I.
F. E. Eckard Strohm: Atlantisz angyalai
Balázs Éva (szerk.): Ramtha égi üzenetei I.
Jessica Adams – Jelena Glisic – Anthea Paul: Hogyan legyünk istennők a 21. században?
Müller Péter: Boldogság
Roland Antholzer: A gonosz erői
Bolyki Tamás (szerk.): A világ legnagyobb csodái
Karl Shuker: Titokzatos jelenségek világatlasza
Erich von Däniken: A Minden-hatók nyomában