Block ​Shot – Blokkolt dobás (Dobd rá! 2.) 110 csillagozás

Kennedy Ryan: Block Shot – Blokkolt dobás

ELLENSÉGEK ​VOLTAK, ÉS Egymásba SZERETTEK – önálló szerelmi történet a második esélyről a sportmenedzsment gyilkos világából.

JARED
Ha annyi dollárom lenne, ahányszor a szívem kihagyott egy ütemet Banner Moralestől… A szívem, amiről mindenki azt hiszi, jégből van. A haragja… izgató. Minden pillantásától, ahogy szikrát szór a szeme, és minden fogcsikorgatástól… Nos, gondolom, sejted. Ha annyi dollárom lenne, ahányszor helyrerakott, még gazdagabb ember lennék. Sikeres sportügynök vagyok, mert azt feltételezem, hogy a „nem” azt jelenti, hogy még átgondolod. Biztos vagyok benne, hogy azt akartad mondani, hogy „Rögtön jövök!”. Azt mondják, még a gazdag pasik sem kapnak meg mindent, amit akarnak, de ők nem tudják, mik a játékszabályok. A trükk az, hogy hagyni kell, hadd találgassanak. Vegyük csak Bannert! Azt hiszi, nyerni fog, de ebben a játékban? Hiszen azt sem tudja, hogyan kell játszani.

BANNER
Ha annyi dollárom lenne, ahányszor Jared Foster összetörte a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
520 oldal · ISBN: 9789635617753 · Fordította: Rácz Kata
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
520 oldal · ISBN: 9789635617760 · Fordította: Rácz Kata
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635617746 · Fordította: Rácz Kata

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Banner Morales · Jared Foster


Kedvencelte 12

Most olvassa 13

Várólistára tette 93

Kívánságlistára tette 123

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Illatos_Hópehely>!
Kennedy Ryan: Block Shot – Blokkolt dobás

Ha az előző rész a kedvencem lett, erre is rá kell nyomni a gombot.
Mondható erre a könyvre, hogy ez egy spoiler. Szerintem igen, de nekem ezzel itt most nem volt problémám, számomra szerethető volt az összes karakter.
Zo-ért iszonyatosan aggódtam, példaértékű volt, amit Banner tett érte.
Jó lenne Kenan és Lotus történetét is olvasni, szerintem ez is egy fergeteges páros :)

Tóth_Orsolya_3 P>!
Kennedy Ryan: Block Shot – Blokkolt dobás

Kennedy Ryan felkerült a kedvenc írónőim listájára.
Igazi rubinpöttyös könyv, mégis annyival több annál!
Banner, Jared, Zo, annyira megszerettelek titeket! *-* spoiler

pinkprincessreads>!
Kennedy Ryan: Block Shot – Blokkolt dobás

Két szív, ha összetartozik, sosem lesz képes végleg elválni egymástól.

A sorozat első kötetét követően egy percre sem volt kérdés, hogy el szeretném-e olvasni a folytatást, ugyanis az írónő stílusa elég additív tud lenni. Pluszban Jared karaktere már az első könyv során is felkeltette a figyelmemet és pokolian boldog lettem, hogy az írónő neki is szánt egy egész történetet, ráadásul nem is rövidet. A sorozat első része miatt viszont enyhe félelem is elfogott, hogy vajon mi is fog rám most várni. Jelen esetben se erre a történetre számítottam, viszont az írőnő most sem okozott csalódást. Na de mit is ad nekünk ez a történet?

Jared és Banner barátságra egészen régre nyúlik vissza, egészen pontosan még az egyetemre, ahol csoporttársak voltak. Viszont az idilli légkör egy igen kellemetlen szituáció miatt hamar feloszlik kettejük között és éveken át tartó mosolyszünetbe torkollik. Na, de várjunk csak egy percre, milyen kellemetlen szituációra is utalok én? És mégis milyen barátság az, ami egy kis veszekedést nem bír ki? Vajon az idő képes lesz begyógyítani a sebeket vagy azok örökre bennük maradnak?

Viszont annyi biztos, hogyha az ember egy aránylag zárt világban, mint például a sportmenedzsment dolgozik, akkor elkerülhetetlen, hogy ne találkozzanak és beszélgessenek. Így az ominózus eset után 10 évvel az élet újra dob Branner és Jared számára egy esélyt, hogy megbeszéljék azt, amit anno nem sikerült. Tudjuk nagyon jól, hogy ilyen sok idő alatt mennyit képes változni egy ember gondolkodása vagy akár az érzései is. Mindezeket figyelembevéve képesek lesznek kihasználni ezt a lehetőséget vagy ez is a kukában fog kikötni, mint oly sok előtte? Tiszta lapot tudnak kezdeni, vagy az a bizonyos lap már mással van teleírva? Egyáltalán meg akarják beszélni a problémáikat egymással, vagy mindketten elengedték már ezt?

Kennedy Ryan ebben a regényében a második esély rögös, buktatókkal tarkított útján vezet végig bennünket olvasókat. Igazán tanulságos volt olvasni ezt a történetet, főleg úgy, hogy én alapvetően nem hiszek a második esély intézményében. Persze mindig vannak kivételek, ahogy azt ez a könyv is hűen bemutatta. A sorozat ezen részét is csak imádni tudtam, viszont merőben más élményt nyújtott, mint az előző rész és még talán közelebb is állt hozzám ez a fajta történet. A sorozat második kötetét elsősorban azoknak ajánlom, akik nem hisznek a második esély létjogultságában, valamint persze azoknak is, akik egy jót akarnak szórakozni. Mindent figyelembevéve még tanított is a könyv nekem egy nagyon fontos dolgot: Az élet néha nehéz, viszont épp ezért olyan lenyűgöző, mint ahogy ez a történet is.

BarbyMalik0112 P>!
Kennedy Ryan: Block Shot – Blokkolt dobás

Nem csalódtam Kennedy Ryanben a Blokkolt dobást olvasva sem. Már az elején látszik, mi a történet lényegi kérdése, amit az írónő a regény folyamán kifejt, megmagyaráz, analizál úgy, hogy közben egy romantikus történet köntösében találja az olvasónak. Az önelfogadás nem könnyű téma, és ahány ember, annyiféle megoldás létezik rá. Viszont Kennedy Ryan nagyszerűen nyúl hozzá, és egy olyan szereplőpárost alkot meg, akikre akaratlanul is hasonlítani szeretnénk.
Imádtam a Blokkolt dobást, mert egyszerre szórakoztatott és gondolkodtatott el. Én hol állok az önelfogadás lépcsőjén? Mik a céljaim, amiért nekem küzdenem kell? Megannyi kérdést vet fel hangtalanul a regény, és ezért vált tökéletes évkezdő olvasmánnyá. Racionalizáltam és kivetítettem a saját életemre a tanulságait, hogy 2022-ben tudatosabban másszam meg az önelfogadás hosszú lépcsősorát.

Ajánlom mindenkinek, akik szeretnének egy nagyszerű regényt olvasni, ami nemcsak tökéletes kikapcsolódást nyújt a hideg délutánokra, de el is gondolkodtat kellőképpen.

Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2022/01/kennedy-ry…

B_Kittina P>!
Kennedy Ryan: Block Shot – Blokkolt dobás

Mi volt ez kérem?!?
Az első rész után nem erre számítottam… :(
Jó, persze itt is volt mélyebb mondanivaló spoiler, de ez valahogy engem nem fogott meg… :(
Banner nagyon szimpatikus lány volt. Nem adta fel, küzdött a céljai megvalósításáért.
Nagyon tetszettek Jared és August közös jelenetei. Érződött rajtuk az egymás iránti tisztelet, testvéri szeretet.
Ettől függetlenül kíváncsi vagyok a harmadik részre is.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635617746 · Fordította: Rácz Kata
thelga>!
Kennedy Ryan: Block Shot – Blokkolt dobás

A Távoli dobás nagy kedvencem volt, így nem volt kérdés, hogy ezt a könyvet is szeretném elolvasni. Ez a történet is valamilyen szinten a sportról szól, de itt a főszereplők sportolók ügynökeik. Banner egy végtelenül szimpatikus, nagyon okos, több nyelven beszélő fiatal nő, aki kedvességével ugyanakkor végtelen kitartásával és munkabírásával válik híres sportolók ügynökeivé. Ugyanakkor külsőleg nem tökéletes, a súlyával mindig problémái voltak, de Jaredet, a férfi főszereplőt mindez sosem zavarta. Ő szintén ügynök, az előző kötet férfi főszereplőjének, Augustnak a mostohatestvére, csak ő pont Banner ellentéte, sokszor tapló, senkivel sem kedves, ugyanakkor ő is végtelenül lojális az ügyfeleivel. Még egyetemista korukban találkoztak és lettek barátok, sőt többek is, de egy félreértés gyorsan véget vetett a bimbózó kapcsolatnak. 10 év múlva találkoznak újra, ekkorra Bannernek komoly kapcsolata alakul ki egy ügyfelével, a végtelenül szimpatikus Zóval. 10 év elteltével Banner és Jared között egyből izzik a levegő, és Banner egyből érzi, mi is hiányzott Zóval való kapcsolatából. Nehéz a továbbiakról spoiler mentesen írni, talán annyi elég, hogy nagyon szeretném, ha az írónő szárnya alá venné Zót és kapna ő is egy könyvet. Tetszett a regény, nagyon szép íve van a történetnek, imádtam, hogy Jared mennyire kitartó Banner irányában és hogy valójában mégsem egy tapló, annál sokkal mélyebb karakter. Jó volt olvasni időről időre Augustról és Iriszról, és tűkön ülve várom a harmadik részt.

Trice29 P>!
Kennedy Ryan: Block Shot – Blokkolt dobás

Kicsit kevesebbet nyújtott, mint az első rész. Banner kedvelhető csajszi. Jared és Zo többnyire tetszett. Mindenképpen folytatós ♥

pufivipi>!
Kennedy Ryan: Block Shot – Blokkolt dobás

Engem blokkolt ez a dobás is. Legalább annyira jó volt, mint az előző rész. Megvolt benne az a plusz, amit mindig keresek, mindemellett nem az a csöpögősen nyálas romantika. Több elgondolkodtató témát is felölel:
– a kövérség, avagy az elvárt csúcsmodelleknek való megfelelés
– rákbetegség, küzdj és támogass
– őszinte emberi kapcsolatok
– megcsalás.
Banner kezdettől fogva egy karakán, női karakter, kemény mégis érző szívű sportmenedzser. Párja Zo, aki nem mindennapi dolgokat él át, közben cselekedeteit mégsem tudjuk elítélni- kicsit fájt is a küzdelme. Aztán ott van Jared a kicsit önző, de kemény fickó, akinél az elején kevésnek éreztem a küzdelmét, olyan gyorsan feladta,de olyan mint a jó bor, korral beérik. Imádtam a párosukat és az egész könyvet!

perpetua P>!
Kennedy Ryan: Block Shot – Blokkolt dobás

Nagyon nehéz megütni a Távoli dobás mércéjét és azt az érzelmi hullámvasutat, felfokozott hangulatot is nagyon nehéz visszahozni, amit ott megéltünk. A Blokkolt dobásnak nem is sikerült, viszont boncolgatott érdekes dolgokat, ami miatt érdemes volt elolvasni Jared és Banner egymásra találását.
Szimpatikus volt, hogy igen hosszú időszakot ölel fel a könyv több részletben. Kellett látni a megismerkedésüket és azt, hogy Banner honnan jutott el a jelenbe. Tetszett, hogy egy husis lányként kezdi, aki az évek során kemény munkával hozza formába magát. Persze nem a súlytól függ a boldogság, de az pozitív üzenet, hogy mindenki képest változni, ha igazán akarja és tesz is érte. Tisztában van azzal, hogy sosem lesz modell alkatú piszkafa, de ezzel nincs is gond, épp a jól karbantartott vonalai teszik ő vonzó nővé.
Vele szemben Jared nem megy át drámai változáson, mindig ugyanolyan volt, sőt inkább pont, hogy ráfért volna, hogy egy kicsit magába szálljon és átgondolja a tetteit, akármennyire is szereti (vagy akármennyir is vonzódik Banner-höz). A kettőjük közötti vibrálást viszont tényleg imádtam, tényleg egymásnak teremtették őket. spoiler
Ha nem is érte el az első rész drámai szintjét, azért itt is akadtak nagyobb, nem várt csavarok, amik felborzolták a kedélyeket. A történet megoldását kicsit túl egyszerűnek éreztem, nem erre számítottam. Viszont a kicsit hosszabb epilógus nagyon jól esett. Összességében kicsit egyszerűbb volt ez a sztori, de még így is többet nyújtott, mint a legtöbb kortárs romantikus.

Vanessza_Dénes>!
Kennedy Ryan: Block Shot – Blokkolt dobás

Különösen kedves történet egy lányról, aki önbizalomhiányos, és egy fiúról aki nem csak a külsőségeket látja.
Különösen tetszett, hogy időszakon átívelő történet volt, és hogy ennyire egymásra találtak a szereplők, jók voltak egymással.
Ami nem tetszett, az a Zo-val való bánásmód, de enélkül valószínűleg hiteltelen lett volna a történet.
Mindenkinek ajánlom, mert nagyon kedves, és kikapcsol. Az olvasás után napokkal is eszembe jut, és csak azt veszem észre magamon, hogy ezen gondolkozom.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– Azt mondtam, meg kell dugnod egy kövér csajt – ismétli Prescott, arca egy kifürkészhetetlen álarc, a szeme viszont árulkodó; élénk, kegyetlen kék színű. – Banner Moralest.
Én értékelném az utolsó kihívás iróniáját, miszerint valami olyat kell tennem, amit amúgy is szándékomban állt megtenni, ha nem sértené meg a kevés ember egyikét, akit nem szimplán elviselek, de kimondottan kedvelek. Ha nem az lenne a célja, hogy megbántsa őt.
– Ezt nem teszem meg.

Könyvmolyképző KU>!

Éveken át figyeltem Jaredet, bele voltam zúgva, majd megcsókoltam, és az olyan érzés volt, mintha a földről szemlélnék egy ciklont – ámulnék az erején és a sötét, örvénylő szépségén, majd hirtelen, valamilyen furcsa oknál fogva a közepén találnám magam. Az irodámban állva én vagyok ennek a csóknak a középpontja, ami porrá fogja zúzni az életemet. Tudom, de nem bírom abbahagyni.
Túlságosan akarom.

Könyvmolyképző KU>!

Visszamegyek a konyhába, de a figyelmemet elvonja két nagyon különböző mély hang dörmögése. Azt hittem, valaki csomagot hozott, vagy ilyesmi, de a kíváncsiságom győzedelmeskedik. A hangok felé lépdelek, de egyszer csak megállok.
A nemezisem ott van a házamban.
Jared Foster mindenütt ott van. Az álmaimban. A beszélgetéseimben. A gondolataimban. És most már a nyamvadt házamban is.
– Mit keresel itt?

Tóth_Orsolya_3 P>!

A szavak ereje csodálatos, legyenek kegyetlenek vagy kedves szavak, és még akkor is, ha olyasvalakitől származnak, akit nem tart sokra az ember. Milyen sokáig ott maradnak, gyógyító vagy kísértő jelleggel.

Kapcsolódó szócikkek: Banner Morales
Christi26>!

A Mi lett volna, ha… a legveszélyesebb kifejezés a nyelvünkben. Igazából bármelyik nyelvben, amit beszélek.

216. oldal

SZaBiSa P>!

A féltékenység ronda dolog, és aljas dolgokra készteti az embert.

SZaBiSa P>!

Mindannyiunkkal történnek szar dolgok, válogatás nélkül.

BarbyMalik0112 P>!

– Most komolyan? – Torlódás van előttünk, úgyhogy teljesen rá tudok nézni, mialatt araszolunk. – One Direction?
Feltekeri a hangerőt, így a What Makes You Beautiful kitölti az autó belső terét. Később majd letagadom, de a látvány miatt, ahogy mellettem táncikál, olyan önfeledten, ahogy a mosodás napjaink óta egyszer sem láttam, megéri végigszenvedni egy brit fiúcsapatot, ami nem a Beatles.

204. oldal

Bella_ P>!

– Azt akarom, hogy boldog legyél. Azt akarom, hogy megkapd amit akarsz, akit akarsz.
– Ez Banner.
– De szeretni valakit a legközvetlenebb dolog a világon – folytatja August halkan. – Nem arról szól, hogy mit akarsz attól a másiktól, hanem hogy mit akarsz érte tenni. Hogy mi a legjobb neki. Hogy mi hozzá ki a legjobb énjét.

461

SZaBiSa P>!

Lehetünk kemények és nőiesek egyszerre. Lágyszívűek és kőkemények.


A sorozat következő kötete

Dobd rá! sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Vagány
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Vi Keeland: Csak szex
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Helen Hoang: Amit a szív diktál
Aly Martinez: A legsötétebb hajnal