Az ​első 12 hónap titkai 6 csillagozás

Kenéz Kíra: Az első 12 hónap titkai

Minden szülőt érdekel, hogy kisbabája vajon hogyan érzékeli a külvilágot az adott hónapban. Vajon mennyit lát most? Mivel lehet a legkönnyebben lekötni a figyelmét? Hogyan kapcsolja össze a látást a hallással? Miért vesz folyton mindent a szájába? Miért ébred gyakrabban az utóbbi hetekben, vagy miért változik meg a viselkedése az idegenekkel szemben egyik hónapról a másikra? A könyv részletesen mutatja be a gyermek életének első évében lezajló eseményeket. Az egyes hónapok külön tárgyalják többek között a következő témákat: mozgásfejlődés, figyelem, látás- és hallásfejlődés, hangképzés és kommunikáció, a külvilág érzékelése, közös játék és intenzív együttlétek. A könyv továbbá segít a szülőknek a szoptatási, altatási nehézségek leküzdésében és a mindennapok harmonikus kialakításában.

>!
LPI, 2005
214 oldal · ISBN: 9638664509

Most olvassa 4

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
icu79 P
Kenéz Kíra: Az első 12 hónap titkai

Számomra nagyon hasznos könyv. Próbáltam mindig az adott hónapban olvasni. Közérthetően leírja, hogy mikor, mit várhatunk el kicsinyünktől és miben segíthetünk neki a fejlődési folyamatokban. Persze, tudom, hogy minden baba érési üteme más és ezt a könyv ki is hangsúlyozza, de azért jó volt egy kis mankó nekem, mint első gyermekes anyukának. :)

>!
bridgewalker
Kenéz Kíra: Az első 12 hónap titkai

Mintha lenne egy házi szakértőnk! Imádom! Mindenről van benne szó, ami csak egy gyakorló, gyermekét csodáló anyukát érdekelhet! Kötelező olvasmány! Ugyanakkor nagyon szórakoztató és érthető is.

>!
DAndrea
Kenéz Kíra: Az első 12 hónap titkai

Szakmabéli vagyok, de saját gyermekem születésekor azért pár „ilyen” jellegű könyvet elolvastam. Ez a könyv valóban jó, könnyen fogyasztható stílusban íródott, bár végig az volt az érzésem, hogy nem valós gyerekekről szól, azaz vannak benne olyan leírások, melyek szerintem nem jellemzőek az adott életkorú gyerekekre. A könyv végén lévő szakirodalom igazolta sejtésemet: csak külföldi írások. Attól tartok, ezekből lett ez is összeollózva. De ennek ellenére érdemes újdonsült szülőknek forgatni és nem kétségbeesni, ha gyermekük nem produkálja az összes leírt jellemzőt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Penelope Leach: Picik és kicsik
Charles Bukowski: A kezdő
Alice Miller: A tehetséges gyermek drámája és az igazi én felkutatása
Alison Gopnik – Patricia K. Kuhl – Andrew N. Meltzoff: Bölcsek a bölcsőben
Kristine Barnett: A szikra
Sam Wang – Sandra Aamodt: Üdvözöllek a gyereked agyában
Anne Yelland: A baba első 18 hónapja
Harsányi István: Az ifjúkor
Richard Woolfson: Mit gondol a kisbabám?
Ranschburg Jenő: Az érzelem és a jellem lélektanából