Hadova ​papa és a mozdony galeri 10 csillagozás

Kende Sándor: Hadova papa és a mozdony galeri

Az izgalmas események színhelye egy pályaudvar, annak is külső vágányai, amelyek egyikén öreg, kiszuperált mozdony várja a sorsát. Múzeum lesz belőle, vagy kohóba vetik? Addig is, amíg a sorsa eldől, gyerekek álmodozásának, vidám játékainak színtere. Örömüket azonban csakhamar megrontja valami. Más gyerekek, jobban mondva suhancok is felfedezték az elhagyott vágányokat. Ők azonban nem játszani akarnak – hiszen a vagonok kifosztása csöppet sem játék.

Eredeti megjelenés éve: 1986

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Delfin könyvek

>!
Móra, Budapest, 1986
212 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631145166 · Illusztrálta: Benkő Sándor

Most olvassa 1

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

balagesh IP>!
Kende Sándor: Hadova papa és a mozdony galeri

Teljesen visszajött a 89 előtti életérzés. Öltözködés, szóhasználat, hogy mit lehetett, mit nem, és hogyan mentek a dolgok. Abszolút hitelesnek tartom. És nagyon ártatlannak. Egy mai gyermek számára talán épp annyira távoli, mint egy lakatlan sziget. Egy biztos, a nosztalgia kedvéért megérte.

metahari>!
Kende Sándor: Hadova papa és a mozdony galeri

Akit a mozdony füstje megcsapott… nem lehet elég korán kezdeni. E két közhelyre nagyon emlékszem, itt jöttek hozzá az alapok.

zombie67bp>!
Kende Sándor: Hadova papa és a mozdony galeri

Felnőttfejjel elolvasni ezt a könyvet nem volt olyan szórakoztató,mintha 10-12 évesen olvasta volna az ember.Mivel gyűjtöm a Delfin könyveket,ezért került rá sor mégis.Viszont részemről nem ez lesz a sorozat kedvenc darabja,az biztos,A nyelvezete sem volt kellemes,sőt,elképesztően tördelte a mondatokat a szerző,gondolom azért ,mert azt vélte ,hogy az a menő a 80-as évek gyerekei számára.Maga a cselekmény is elképesztően gyermeteg vagy inkább talán bárgyú,s ha rágondolok,hogy még 3 műve(a Lusta Emmi sorozat) van ,amit a sorozat részeként el kell olvasnom,nos….

Gáborr_Nagy>!
Kende Sándor: Hadova papa és a mozdony galeri

Nagyon nem tetszett. Nem túl izgi sztori, rengeteg erőltetett, sehova nem vezető, nem vicces párbeszéd, lezáratlan szálak, unalmas eszmefuttatások. A fősztori a 69. oldalon kezdődik, akkor bukkannak fel a Vágány Vagányok(Ótejóég, ilyen nyögvenyelős nevet!). És a legbosszantóbb, az író azt hiszi, így beszélnek a laza pesti 7.-esek, pedig dehogy, még 30 éve sem!!! Már a cím gyanús volt( hadova, galeri), ki beszél így??? (Mint volt kollégám, elmúlt 70, és azt hiszi, akkor menő örökifjú, ha használja a kégli szót) Ilyen nevek: Ádám Csutka, Foci Joci, borzalom!!! Az eddigi leggyengébb Delfin könyv, pedig mostanában( meg anno), falom őket.


Népszerű idézetek

balagesh IP>!

Vagy mindenütt jól megy, vagy befullad egyformán ez is meg az is. Valahol, a csillagok közötti nagy futkosásban, valaki egyszerűen elfelejtette berúgni a motort. Ennyi az egész. Mi meg kapkodunk itt levegőért.

79. oldal

balagesh IP>!

Hát itt vagyok! … Pajti, figyelsz?
Kicsit elkéstem, igaz. Azért ugye nem haragszol?
Vagy legalább ne nagyon haragudj, hiszen nem szoktam pontatlan lenni.
Tudod, most is csak azért történt… Várj, elmondom neked mindjárt, csak kicsit kifújom magam.

(első mondat)

balagesh IP>!

Még apa is csak ünnepnap köt az inggalérja alá pöttyös nyakkendőt, vagy ha kitüntetést kell átvennie az igazgatóságon. S ez se volna így, ha anyu nem szívóskodna annyira, s elengedné hazulról simán.

5. oldal

zombie67bp>!

Mi az ördögöt csináltál magaddal?-lép hátrább,hogy jobban lássa.-Kiengedtek a majomketrecből?

16. oldal

zombie67bp>!

Még nem is bugyborékoltál!
Hű!…Óriási mulasztás!
Ha így vonulnánk el egy óvoda előtt, megállnának a gyermekek a fejlődésben!

183. oldal

balagesh IP>!

Szóval, ma végre eldöntötte a vezér, hogy tovább kell lépnünk. Az a helyzet ugyanis, hogy illő, ha az ember belülről is földeríti a dolgokat: nem elég csak úgy kívülről csodálkozni. Ez világos, mégis csak ma történt meg. […]
Az ilyesmikért kell külön díjazni a vezért, s nem pusztán azért, hogy kegyetlen, meg szereti átverni azt, aki arra való, hogy orra bukjék. Ráadásul nem is szuper. Egyszerűen csak határozni tud. Ezért lett mindjárt az első percben ő a vezérünk.

8. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Leiner Laura: Valahol
Szabó Magda: Abigél
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Gabriella Eld: Remények Jordan számára
G. Szabó Judit: Megérjük a pénzünket!
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Leiner Laura: Ég veled
Bogáti Péter: Az ágasvári csata