Vérbe ​öltözött Anna (Anna 1.) 1130 csillagozás

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

„Bejáratott ​kis történet lenne egy fiúról és egy lányról, ha a fiú nem megrögzött kísértetvadász, és ha a lány nincs arra kárhoztatva, hogy egy házban legyen az általa meggyilkoltakkal. Mondanom sem kell, Cas és Anna a kedvenc párosom. Biztos, hogy újraolvasom a könyvet.”
– Holly Black, a New York Times bestsellerírója

„Imádom Cast! Lenyűgőző, magával ragadó a világa, és olyan eleven! Hagyd égve a villanyt, ha leteszed a könyvet, mert ez a történet harapós! Méghozzá nem is akármennyire.”
– Stacey Kade, a Ghost and the Goth sorozat szerzője

„Könnyen lehet, hogy a Vérbe öltözött Anna az egyik kedvenc könyvem lesz, mert épp olyan, amilyenre vágytam: elképesztő, lehengerlő, lélegzetelállító, könyörtelen és hideg, mint a halál. Élek-halok az ilyen történetért!”
– Courtney Allison Moulton, az Angelfire szerzője

„A Vérbe öltözött Anna rafinált mese, amelynek hőse halottakat öl, de félig-meddig szerelmes a halálba. A történet végére te is így… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Geopen, Budapest, 2018
284 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639973695 · Fordította: Bíró Júlia
Geopen, Budapest, 2012
Geopen, Budapest, 2012
284 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639973695 · Fordította: Bíró Júlia

Anna Korlova · Theseus Cassio Lowood (Cas) · Thomas Sabin · Carmel Jones · Tybalt · Gideon Palmer · Morfran Starling Sabin

Kawaii_vIVIv>!
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

A borító tetszik, a könyv tartalma már annyira nem nyűgözött le.
Cas aki idáig minden nagyobb gond nélkül tudott végezni a szellemekkel és egyedül dolgozott hirtelen társaságot kap és nem tud végezni a szellemmel. -.-
A szerelmi szál nem tetszett, pedig nem vagyok ellenne az itt megjelenő variácónak sem, de nem találom azt a fonalat, ahol megtörtént ez az egész. Vagy mitől is lett ez….csak úgy lett és tessék elfogadni, nem baj ha nem hiteles.
Viszont a gyilkosságok leírása néhol egész jóra sikeredett. Van benne potenciál, de kicsit többet vártam ettől a könyvtől.

Klodette >!
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

Nem tudok tiszta szívből öt csillagot adni rá, mert nagyon brutális volt.
Tudni kell rólam, hogy a horror, de még a thriller filmeket is nagy ívben kerülöm, ebben meg annyi gyilkosság, kegyetlenség és vér volt, hogy csak pislogtam.
Most akkor felmerülhet a kérdés: Miért olvastam el?
Nem tudtam, hogy ennyi kegyetlenség történik benne. Amikor meg már belekezdtem, nem volt szívem abbahagyni, mert amúgy nagyon jó sztori. Csak ijesztő. :(
Sajnos roppant vizuális típus vagyok, szóval mindent magam elé képzeltem és áhhhh. Hagyjuk…
Ha lesz belőle film, akkor erősen el fogok gondolkodni, hogy megnézzem-e, még akkor is ha Cas szerepét állítólag Cameron Monaghan játszaná, akit én imádok. :)
Az alapötlet zseniális, kellően borzongató és amúgy nagyon jól haladtam vele, mert izgalmas volt és olvastatta magát. A szereplők kedvelhetőek, a románc keserédes, a vége erősen gyötrő, szóval mindenképpen el fogom olvasni a folytatást.

Rémálom P>!
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

Szóval magyarul és másodjára.
A véleményem nem változott, szeretem ezt a könyvet. Olyan Odaátos (Supernaturalos) hangulata van, talán nézi az írónő a sorozatot, hiszen Cas is a főhős neve, és az alap vadászós szellemes-démonos dolog nekem arra hajaz.
Talán az egyetlen „hibája,” hogy rövid és alig pár nap eseményeit dolgozza fel, és bár az elején lassan folyik a cselekmény (a 70. oldalig nem is látjuk Annát, pedig miatta érdemes ezt a könyvet olvasni), mégis 280 oldalban sikerült a karaktereket rendesen kidolgoznia, és megszerettem mind Cast mind Annát.
A szerelem: érdekes dolog, angolban imádtam, és oda voltam érte, másodjára már kevésbé lobog bennem a láng. Még mindig úgy vagyok vele, hogy két magányos és megtört, céltalan gyerek talál egymásra, de az örökkön örökkétől ez még messze áll. De a könyv előnye, hogy nem nyálas, és ó, a romantika nem is lényeges szál itt.
Vannak viszont belek, meg vér, és egy apró pici komoly téma feldolgozása is.
Akarom a folytatást! Tudni akarom mi lesz!
Magyar fordításról: Igen, van benne szleng, de szerintem hihető, főleg egy fiú főhős szájából, és úgy vagyok vele, hogy mostanában a legjobb fordítás volt ez, amit olvastam. Teljesen visszaadta a hangulatot.

Zsuzsanna_Makai>!
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

Hát imádtam! Persze, h imádtam, nem lehetett nem imádni! A sztori rendben volt, a szereplők is. Eleinte nem értettem ezt az Anna-dolgot, de valahogy mindketten érezték, h ez most vmi más, és persze ennek így is kellett lennie. Az Anna-gyilkosság engem is megrázott, jól ki is akadtam rajta én is. Nem lehetett kevesebbet adni 5 csillagnál.

K_A_Hikari I>!
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

„Apa mindig azt mondta, hogy hallgatni kell az ösztöneinkre, és ha megszólal egy belső hang azt követni kell.”

Szóval összeségében nem volt ez rossz könyv, számomra újdonság volt ez a szellemes-kísértetes vonal is. Nem kell tőle sokat várni, nagy fordulatokat és meglepetésekben nem bővelkedik.
Mindenesetre a cím ellenére simám lehet olvasni sötétedés után is, inkább kikapcsol, mint megijeszt.
Egynek jó volt, lehet, hogy valamikor elolvasom a második részt.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!

Anna 1

Nagyon izgalmas jó könyv volt, szép borítóval, nagyon tetszett.
Nehezen kezdtem neki, gondoltam nagyon horrorisztikus lesz, de nem volt az egyáltalán. Igaz ifjúsági és romantikus is és örülök neki hogy sorra került.
Kamasz fiú a főszereplő, aki nagyon komoly munkát végez, vérengző, gyilkos szellemeket küld el a valóvilágból. Remek, szimpatikus, kicsit vicces karakter, egyből belopta magát a szívembe.
Nem szokványos a történet, a szellemvilág értelmezése teljesen eredeti, olyan mintha mind itt élne velünk, a legtöbbje ártalmatlan, de sok olyan van, akik erőszakos halált haltak és gonosszá váltak és gyilkolják a közelükbe tévedő embereket.
Főhősünknek az a dolga, hogy az ilyeneket felkutassa és likvidálja egy erre a célra való tőrrel, ami apáról fiúra száll a szellemlátó és irtó tevékenységgel együtt.
Szóval jó és izgalmas történet volt, hamarosan elolvasom a 2. befejező részét is.

Démonika>!
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

Huhh hát ez a könyv… Apám nagyon tetszett..
Már nagyon régen kinéztem magamnak, de valahogy nem mertem megvenni, nem is tudom mért.. De nagyon sok helyen rákerestem, hogy milyen is ez a könyv és hogy megmerjem-e venni. És azt láttam hogy szinte mindenütt az írják… hogy, „Úúú meg Áááá imádtam és tök olyan volt mint az Odaát” amikor már a harminc ezredik helyen ütköztem bele ilyen értékelésbe akkor felment bennem a pumpa… „ Ez mind nagyon szép és jó, de mi a picsa az az Odaát!?” És hát emiatt a sok értékelés miatt nagyon feléledt bennem a kíváncsiság és még tavaly nyáron el is kezdtem nézni az Odaát-ot , de a könyv valahogy felejtésbe merült. Egészen addig amíg el nem olvastam a rossz lányok nem halnak meg-et, és el nem cseréltem erre, hátha ez hatással lesz az én idegeimre is….

Legjobban úgy tudnám jellemezni a könyvet:
Olyan mintha az írónő összegyúrta volna az Odaátot és a Rémromot némi romantikával fűszerezve és voálá megszületett a Vérbe Öltözött Anna..

Kissé koppintás volt még is egyedi, mivel a könyv úgy kezdődik mint az Odaát első része csak némi változtatásokkal… Meg hogy Cas-t Casnek hívták, meg még sok egyéb hasonlóságot véltem felfedezni a könyv és a sorozat között. De nem érdekelt, tőlem aztán az egészet leírhatta volna akár szó szerint is akkor is imádtam volna. Izgalmas volt, jól összerakott, és az egész könyvet valami sötét hűvös komor hangulat járta át.
Éss végre egy fiús fiú szemszögét olvashattam! Nem pedig egy lányét akit fiúnak próbált megteremteni az író.!
A szereplők is jól ki voltak találva, csak nekem egy- két dolog valótlannak hatott. ( mondom ezt egy szellemes könyvről..) Például „ a közemberek” nem rohannak el sikítozva hanem „tök bulinak ” veszik és hős szellemirtók akarnak lenni.. Meg az engem nagyon zavart, hogy Cas elméletileg profi vadász létére, itt nem egyedül küzd meg a szellemekkel (értem én hogy kell segítség, de akkor hívjon profit, nem pedig a sulis játszó pajtikat…)
Cas jó fej volt, szívesen voltam a fejében, és láttam azt amit ő látott. De az picit ironikus volt, hogy a fiú aki szellemeket öl és „küzd” a halállal, ő maga is szerelmes a halálba…
Anna… :D Egy szörnyeteg, gyilkos, de még is szerettem, kár hogy nem szerepelt többet.. Sajnálom azt ami vele történt, azt hiszem ha velem tennének ilyet akkor én is bekktannék halottként…

Összegében, ettől a sztoritól sem pisiltem össze magam félelmemben és aludni is nagyon jól aludtam, de azért az elérte, hogy este olvasás közben egy egy nyikordulás után egy párszor körbenéztem, hogy nincs -e ott Anna vagy az a huduu vuduu izé…. Nagyon bejött és megérdemelnék egy pofont amiért idáig húztam, és ez a vég? Gyerekek én egy csomót fogon itt szenvedni mire megszerzem a második részt.. :D

noni55 P>!
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

Cas ,a szellemvadász srác egy különösen erős kísértet megölését tervezi. Vérbe öltözött Anna brutális módon végez azokkal, akik a házába betérnek. Cas-t valami rejtélyes oknál fogva viszont nem bántja. Anna-ban még mindig ott van az a tinédzser lány is, aki valaha volt. Cas és a lány között egy érdekes kapcsolat alakul ki, a fiúnak sikerül a ház börtönéből kiszabadítania a szellemét. Cas viszont még csak nem is sejti, hogy micsoda gonosz erő rejtőzködik a közelében, aki ezt az új barátságát is veszélyezteti. Anna hatalmas áldozatot hoz, hogy megmentse Cas-t ettől a furcsa szerzettől.
Izgalmas, néhol tényleg horrorisztikus elemeket tartalmazó olvasmány volt.

ZeiMinn>!
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

Be kell valljam, sosem olvastam még horrort, semmilyen formában (alapból sem igazán kedvelem ezt a műfajt), de ez itt, ez itt valami új. Ez – engedjetek a címkével élni – tinihorror. Milyen jól hangzik már?! Szóval, igazából arra számítottam, hogy majd ott fogok rettegni, annak ellenére, hogy nem vagyok egy olyan típus, de nem: megijedni nem fogsz, rettegni sem fogsz, viszont amikor feláll majd a szőr a hátadon és egy kis apró zajra is hátrafordulsz… (Esküszöm, engem megijesztett a macska. Olvasok, erre hallom, hogy valami a hátam mögött szuszog)
A borító nagyon szép. Van belőle egy másik verzió is, ahol Anna ruhája piros, de szerintem ez a fehér ruha sokkal jobban fest :) A történet, a karakterek, a szerelmi szál mind szerethetőek. Anna és Cas szerelme egyáltalán nem átlagos. Sosem gondoltam volna, hogy ilyesmi előfordulhat. A mellékszereplők érdekesek lettek, bár Carmelnek nem értem a céljait. Oké, hogy ott van, de annyi dolgot nem tett meg, hogy egy igazán fontos szerepet tölthessen be, de sebaj.
Ráadás, hogy egy igazán ritka dolgot vetett be az írónő: olyan könyvet írt, amiben egy fiúnak a szemszögéből olvashatunk! Na, ez ám a ritkaság manapság és azt hiszem, én végképp keveset adagolok belőle magamnak. Nagyon jól eltalálta ezt az egészet, egészen bele tudtam élni magam. Az biztos, hogy egy hamar nem fogom elfelejteni ezt a könyvecskét (nekem túl rövid :D ezek a könyvek túl rövidek!). Találkozunk a második kötetben!

BertaPalikSzilvi P>!
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

Érdekes hangulatú könyv , aminek már a borítója is figyelemfelkeltő.
Anna a brutális módon meggyilkolt fiatal lány kísért egy álmos kisváros elhagyott házában, ahová ha valaki belép garantált, hogy nem jön ki élve.
Egy napon megérkezik Cas, a szellemvadász, aki miután jobban megismeri Annát igyekszik kideríteni mi történt vele.
Egy kalandos, izgalmas, hátborzongató némi romantikával fűszerezett történet, amely nagyon olvasatja magát.
Cas humorát kedveltem, és Anna karaktere is közel került a szívemhez. Kíváncsi vagyok a folytatásra, hogy mit tartogat még ez a történet.

Ingryd>!

A tudás hatalom, mint tudjuk.

110. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: tudás
SzAngelika>!

Ha az anyád boszorkány, akkor te mi vagy, egy Harry Potter?

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter
Roni_olvas>!

Te jó ég – döbbenek rá – én vagyok a pszichiáterek álma: rémálmok, kísértetek, vér, halál, apa, örökség, satöbbi. És szerelem. Egyszerre.

Kapcsolódó szócikkek: Theseus Cassio Lowood (Cas)
No_Exist>!

„Ne félj a sötétségtől, Cas. De ne hallgass azokra, akik azt állítják, hogy amit a sötétben látsz, az nappal is ott van. Mert nincs ott.”

Kapcsolódó szócikkek: sötétség
CSSMesi>!

Nem lenne szabad megengedni, hogy a matekóra kora reggel legyen.

Belle_Maundrell >!

– Hát, van egy professzor Montanában, aki arra kér, hogy utazz oda és pusztíts el egy wendigót.
– Mi vagyok én? Van Helsing?

Kapcsolódó szócikkek: Abraham Van Helsing · wendigo
Roni_olvas>!

Még jó, hogy mindenki egyszerűen csak Casnek hív. Ennek persze örülnöm kéne – apám a skandináv-germán mitológiát is kedvelte, úgyhogy akár Thornak is hívhatnának; na, az lenne csak totál gáz.

SzAngelika>!

Én a sötétség leple alatt dolgozom, és azokat pusztítom, akiknek nem lenne szabad szellemként kísérteniük. Ha az emberek tudnák, miket művelek, biztosan megpróbálnának leállítani. Az idióták mind Casper pártját fognák, és akkor meg kellene ölnöm Caspert és őket is, miután Casper átharapta a torkukat.

2. fejezet

Annie_Miller>!

– Ez itt a nagyapám, Morfran Starling Sabin.
Nevetnem kell.
– Miért van az, hogy ti gruftik mindig ilyen hóbortos neveket adtok magatoknak?
– Súlyos szavak olyasvalakitől, aki a Theseus Cassio nevet viseli.

Belle_Maundrell >!

Sokszor van úgy, hogy az emberek tudnak dolgokról, sőt jó sokan tudják, de nem tesznek ellene semmit. Nem is beszélnek róla. Csak néha kicsúszik a szájukon egy óvatlan mondat, ami épp elég ahhoz, hogy egy ártatlan idióta gyanútlanul belesétáljon a csapdába. Mennyivel egyszerűbb, nem igaz? Másokkal elvégeztetni a piszkos munkát.

Anna sorozat · Összehasonlítás