Anna ​Dressed in Blood (Anna 1.) 22 csillagozás

Kendare Blake: Anna Dressed in Blood Kendare Blake: Anna Dressed in Blood

Cas ​Lowood has inherited an unusual vocation: He kills the dead.

So did his father before him, until he was gruesomely murdered by a ghost he sought to kill. Now, armed with his father's mysterious and deadly athame, Cas travels the country with his kitchen-witch mother and their spirit-sniffing cat. Together they follow legends and local lore, trying to keep up with the murderous dead—keeping pesky things like the future and friends at bay.

When they arrive in a new town in search of a ghost the locals call Anna Dressed in Blood, Cas doesn't expect anything outside of the ordinary: track, hunt, kill. What he finds instead is a girl entangled in curses and rage, a ghost like he's never faced before. She still wears the dress she wore on the day of her brutal murder in 1958: once white, now stained red and dripping with blood. Since her death, Anna has killed any and every person who has dared to step into the deserted Victorian she used to call home.

But… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
388 oldal · ASIN: B008258MTQ
>!
Orchard Books, London, 2012
368 oldal · ISBN: 9781408320723
>!
Tor Books, New York, 2011
316 oldal · ISBN: 9780765328656

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Anna Korlova · Theseus Cassio Lowood (Cas)


Kedvencelte 4

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Ailey>!
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood

5********
Annyira jó volt! Komolyan nem is emlékszem, mikor olvastam utoljára olyan könyvet, aminek minden szavát imádtam, nem találtam benne semmi kivetnivalót. Hihetetlenül élveztem.
Már az első fejezettől egy eszméletlen jó atmoszférába kerültem olvasás közben, nagyon hajazott a Supernatural s1-3 hangulatára, szóval már itt megfogott.
Cas remek főszereplő, és annyira örültem, hogy annak ellenére, hogy nő írta, hiteles pasi volt. Minden döntése értelmes volt, hű ahhoz a karakterhez, akit lassanként megismertünk.
Nagyon tetszett, hogy a mellékszereplők szintén remekül kerültek bele az egész forgatagba, és nem olyan eltorzult reakciót mutattak, mint anno Bella Swan.
És Anna. Magával ragadott a karaktere, a története, minden tette. Az egész megjelenése /dressed in blood, annyira szép, tudom-tudom, elég fura ezt mondani, de na./, és hajjj.
Kedvemre volt a kissé száraz humor is, jókat nevettem.
A történet szerintem nagyszerűen volt felépítve, csak tovább és tovább akartam olvasni, hogy megtudjam, mi fog történni. Meg is lepett jó párszor… Persze visszatekintve olyan egyértelműnek tűnik minden, de valahogy annyira magával sodort minden, hogy nem figyeltem ilyen apróságokra.

Szóval aaaaahh új Kedvenc született, nem is értem, miért hagytam a polcon ülni ilyen sokáig… Alig várom, hogy beszerezzem a folytatást!!

aliciaszk>!
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood

Az idő vagy megszépítette az olvasás emlékét, vagy csak kevésbé voltam olvasott, de ez most így egy „nyeh”.

Emlékeztem rá, hogy Anna történetét nagyon kedveltem, és menőnek képzeltem el Cast, és ez részben meg is maradt. Ez részben megmaradt Anna felé, őt továbbra is szeretem, de Cas nagyon jellegtelen lett nekem, az anyukájáról nem is beszélve. Mindenki valamilyen volt, de mégis semmilyen. Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor megcsinálsz egy dobostortát, de elfelejted a tetejére a finom és ropogós részt, és így csak egy sima csokikrémes torta marad.

becky_b>!
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood

Miért csak most olvastam el?! Hihetetlenül jó volt. Amikor éjjel olvastam, egyes részeknél különösen érzékeny lettem a sötétre a szobámban. Azért az is a könyv eszméletlenül awesome mivoltját bizonyítja, hogy egy órával a vizsgám előtt is még ezt olvastam. Cas humora, Anna története, a többi szereplő, maga az egész történet… ahh, Isteni. Hazajövök, tuti „meglepem” magam a második könyvvel. :D

1 hozzászólás
Amelitt>!
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood

Horroros szerelmes történet a javából! Kell a következő is és kérem ezennel minden molyt, hogy zaklassuk együtt a kiadókat a magyar kiadásért. :)
http://amelitt.blogspot.com/2011/12/kendare-blake-anna-…

Rémálom P>!
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood

Az elején úgy voltam vele, hogy jajj, de jó, teljesen Odaátos (Supernaturalos) beütése van, de jó lesz olvasni. Aztán minden belassult és a főhős humorán kívül más nagyon nem mentette meg az első 100 oldalt. Aztán észre se vettem, de magával ragadott minden, a világ, a szereplők. Horror a javából, (nem durva, de aki nem bírja a beleket, ne olvassa), és bár nem sorolták romantikusnak, kevés párosnak drukkoltam úgy, mint Casnek és Annának. Szóval: Hol is van az a következő rész?

abstractelf>!
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood

Nem kellett volna elolvasnom… mert most majd megveszek a folytatásáért!
Egyszerűen csodálatos volt, izgalommal teli, imádtam az elejétől a végéig! Igazából nem találok rá szavakat, mert annyi mindent szeretnék mondani erről a könyvről!
Imádtam a romantikus szálat, szerintem gyönyörűen ki lett dolgozva, semmi csöpögés, semmi idealizált maszlag, hanem valódi érzelmek. Ahhh~
Imádtam a karaktereket, mindenki szerethető volt – akik nem… nem folytatom ezt a mondatot, mert az nem lenne helyén való.
Nagyon meglepő volt Anna története, de remekül ki lett dolgozva, akárcsak maga a karaktere is. Nagyon megszerettem őt.
Ami meglepő volt számomra, hogy féltem az olvasás során az egyik résznél. Éreztem, ahogy a torkomban dobog a szívem, hogy most mi lesz, és én az ilyeneket nagyra értékelem.

mockerybird>!
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood

Próbálok mást is kitalálni azon kívül, hogy mennyire hiperszuperfantasztikus jó ez a könyv, de nem igazán akar összejönni.

Anna a kedvenc női főszereplőm – és itt most jönne az, hogy X vagy Y óta, de nem jut eszembe egy olyan női főszereplő sem, aki nagyobb hatást gyakorolt volna rám Annánál (nehéz badass-ebbnek lenni egy embertelenül erős, bosszúszomjas kísértetnél :D), szóval Anna a kedvencem és kész. :D

És szeretném a folytatást minél előbb.

És nagyon remélem, hogy ez megjelenik magyarul is.

dnelli>!
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood

Annyira imádtam minden mondtatát, hogy utáltam előre a gondolatot, hogy egyszer véget ér. Jelen pillanatban ez a könyv a kedvencem. :hearts:


Népszerű idézetek

Rémálom P>!

It’d be almost normal. Just me, my best friends, and my dead girl.

Kapcsolódó szócikkek: Anna Korlova · Theseus Cassio Lowood (Cas)
abstractelf>!

I walk through the door and close it behind. I don’t want to give any ghost the opportunity for a cheap B-movie scare by slamming it shut.

abstractelf>!

She’s death itself, gruesome and senseless, and even when she’s dressed in blood and veins I can’t help but stare.

Rémálom P>!

“Completely. She’s Bruce Lee, the Hulk, and Neo from The Matrix all rolled into one.”
“Yes. Thank you for the entirely incomprehensible pop-culture references.”

Kapcsolódó szócikkek: Bruce Lee
Rémálom P>!

We’re not children, neither of us. We don’t believe in fairy tales. And if we did, who would we be? Not Prince Charming and Sleeping Beauty. I slice murder victims’ heads off and Anna stretches skin until it rips, she snaps bones like green branches into smaller and smaller pieces. We’d be the fricking dragon and the wicked fairy. I know that.

Kapcsolódó szócikkek: Anna Korlova · Theseus Cassio Lowood (Cas)
Rémálom P>!

But hey, at least we’ll have this strange story to tell, love and death and blood and daddy-issues. And holy crap, I am a psychiatrist’s wet dream.

Kapcsolódó szócikkek: Theseus Cassio Lowood (Cas)
Hiory>!

“You make me want things I can't have.”

Kapcsolódó szócikkek: Anna Korlova
Rémálom P>!

We’re having a conversation. What is this, some kind of twisted Stockholm syndrome?


A sorozat következő kötete

Anna sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Kim Harrington: Clarity
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Neil Gaiman: Stardust
Sarah Rees Brennan: Season of the Witch
Lisa Jane Smith: The Awakening
Maggie Stiefvater: The Raven King
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never 2.
Susan Ee: World After
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer