A ​tenger boszorkánya (A tenger boszorkánya 1.) 96 csillagozás

Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

A tizenhat éves Avery Roe szeretne végre nagyanyja nyomdokaiba lépni, és elfoglalni az őt megillető helyet a Prince-sziget következő boszorkányaként. Arról álmodik, hogy talizmánokat készít, melyek mágiával megóvják a bálnavadászokat a tengeren, és megvédik a sziget lakóit. Ám az anyja a jó modor és az előkelőség unalmas világába kényszeríti, amivel megakadályozza, hogy kibontakozzon Averyben a szunnyadó varázserő. Az asszony mindent megtesz annak érdekében, hogy lányát távol tartsa nemcsak a mágiától, hanem saját nagyanyjától is.
Egy napon Avery szörnyű álmot lát: valaki meg fogja ölni őt. Így egyre sürgetőbbé válik, hogy felszínre hozza varázserejét. De úgy tűnik, minden ellene dolgozik. A lány egy tetovált szigonyosfiúban, Tane-ben talál váratlan szövetségesre. A fiú saját mágiája révén megakadályozhatja Avery halálát. Felcsillan a remény, hogy az ifjú boszorkánylány elmenekülhet végzete elől, de mindezért olyan áldozatot kell hozniuk, amire egyáltalán nincsenek felkészülve.

Eredeti mű: Kendall Kulper: Salt & Storm

>!
Maxim, 2016
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616292 · Fordította: Vince Judit Andrea

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Tane · Avery Roe · Essie Roe · Jennie Roe

Helyszínek népszerűség szerint

New Bishop · Prince-sziget


Kedvencelte 12

Most olvassa 5

Várólistára tette 219

Kívánságlistára tette 213

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Szerelem lett, ami sokáig velem marad, ám ez nem az a történet, amit bárki be tud fogadni és élvezni. Mire gondolok pontosabban: ez a regény lassú folyású, a szerző stílusa szinte lírai, gyönyörű leírásokkal kápráztat el. Leginkább Joanne Harris regényei jutnak eszembe róla, aki szintén nagy kedvencem.
A regény legjellemzőbb tulajdonsága, hogy az első oldaltól az utolsóig átszövi a mágia. A történet levett a lábamról, nem lehet besorolni az ismétlődően unalmas ya történetek közé, mindenképpen különlegesnek jellemezném. Egészen az utolsó oldalakig nem fogod tudni, hogy mi lesz a vége, és ez nagyon izgalmassá teszi, bennem legalábbis felkorbácsolta az érzelmeket, bevallom nem bírtam ki sírás nélkül. Azoknak ajánlom, akik megértik ezt: A szerelem a legnagyobb mágia ami létezik.

>!
DarknessAngel
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Igazán varázslatos egy könyv. Lassú folyású, szépen fokozatosan indul, nincs semmi elkapkodva. Avery meséli el a történetét, hogy milyen Roe boszorkánynak lenni, mi mindenen ment keresztül a családja, milyen áldozatokat követel a mágia.
Avery egyetlen vágya, hogy végre igazi boszorkány legyen, akire szükség van a kis szigeten, ahol élnek. Az anyja viszont nem ezt a sorsot szánta neki, így mindent megtesz annak érdekében, hogy távol tartsa őt a nagyanyjától.
Én igazán megszerettem ezt a könyvet. Amilyen nyugodtan indult, olyan izgalmasra sikeredett a vége. Nem csak a mágia, hanem a család és a szerelem is fontos szerepet játszott a történetben.
Tane már az első pillanatban megfogott magának. A történet haladtával, és hogy egyre jobban megismerhettük a fiút, pedig csak még jobban megszerettem. Annyira szépek voltak a közös jelenetei Avery-vel ^-^
Egyáltalán nem erre a befejezésre számítottam, de annak örülök, hogy Avery anyukája is leleplezett pár titkot. Kíváncsi vagyok, mi lesz a folytatásban, mert, jaj, ez így nagyon nem jó. :(

>!
deen
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Nem mondhatom, hogy rossz könyv volt, de nekem ez most nem igazán tetszett. Ennek az oka pedig a könyv végig szomorkás, mélabús, szenvedő hangulata, ami ahelyett, hogy elérte volna a kívánt hatást, én inkább egyre jobban szorongtam, nem pedig izgultam a szereplőkért, hogy forduljon jobbra a sorsuk. Kétségem sem volt, hogy mi lesz a történet vége, hiába próbált az írónő mindent bevetni, hogy elhiggyem, ez lehet más is. Avery nem volt túl szimpatikus, bár ahogy haladt előre a történet egyre inkább csodáltam a kitartását, hogy azzá váljon, ami lenni akar. Essie, az anyja végig olyan volt, mint egy gonosz boszorkány, de a könyv végére igazolta vagy igazolni vélte, amit a lányával tett. Sajnáltam őt. Tane pedig egy igazi kis színfoltja volt a történetnek, bár valahogy őt sem lehetett igazán megismerni. Bevallom a könyv annyira lassan csordogált, hogy helyenként igencsak untam, több mágiára számítottam, mozgalmasabb cselekményre. Elolvastam, végigmentem Avery-vel az úton, sajnáltam őt és megértem, hogy a szerelem sokszor nagyon fájdalmas, de nem hagyott mély nyomot bennem.

>!
ggizi P
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Rögtön megfogott a könyv hangulata, ez a kietlen, mégis gyönyörű vidék, a bálnavadászaton élő rideg kis sziget, ahol a tenger és a szárazföld háborítatlan békéjét a helyi boszorkány bűbájai védik.
A szereplők nemigazán fogtak meg maguknak, de a hátterük annál inkább. A szerző a jegyzeteiben elárulja, honnan merítette az ihletet a boszorkányok varázslataival átszőtt tengerészek babonáihoz, átkokhoz, szerencsetalizmánokhoz, és Tane származásához. Általa kaptunk egy kis villantást a polinéz szigetvilág régmúlt korszakából is. A Roe boszorkányok átka igazán különleges volt, és bár Avery élő felmenői cseppet sem voltak szimpatikusak, történetük mégsem volt hétköznapi.
Nagyon magával ragadó volt a történet.
Gyönyörűséges a borító és az egész könyv is, a túl sok elütés viszont enyhén zavaró volt.

2 hozzászólás
>!
ancsee P
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Végre vége! Na jó, nem volt éppen rossz, de letehető mindenképpen. Kicsit kezdtem unni ezt a Roe boszorkány öntudatot – pedig volt, hogy hetekig egy sort sem olvastam –, az elődök életéről szóló részek izgalmasak voltak mondjuk. Sorsszerű volt, már az első találkozásnál tudni lehetett, hogy Avery és Tane egymásba szeret, majd küzdeniük kell a szerelmükért. spoiler Az anyja viselkedése sokáig érthetetlen volt, ahogy az is, hogy Avery miért akar annyira boszorkány lenni, ha ennyire lenézik és kigúnyolják. A kora miatt elnézhető, hogy azt, hogy „fájnia kell”, csak szó szerint volt képes értelmezni. Az utolsó 20 oldal volt szerintem a legérdekesebb rész. Valószínűleg megveszem a folytatást is. A borítója nagyon tetszik.

>!
andicica1993
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Ó TE JÓ ÉG *-* IMÁDTAM. Már a borítójába is beleszerettem, a történet beszippantott. Az eleje döcögősen indult, de aztán beindultak az események. Imádtam Tane és Avery kettősét. Egyedi mégis valóságos világot alkotott az író. Sajnáltam , hogy vége lett. Mindenképpen ajánlom ♡♥

>!
Dobos_Kitty
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Jajj istenem hol is kezdjem. Nagyon sajnálom, de nem tudott lekötni és nem is élveztem. Kevés az a könyv amivel ennyire kínlódok. Annyiszor letettem napokra, nem is tudom mikor fordult ez elő velem utoljára, de gondoltam ha már belefogtam..éshát itt ez a kihívás hozzá.
Egy szereplőt sem tudnék megnevezni akit szívből szerettem. Avery személyisége bosszantott, sokszor úgy cselekedett, olyan meggondolatlanul. Bár az egész könyv nekem logikátlan volt. Túlbonyolított összevissza csűrt csavart történet.
Tane.. Annyira sajnálom, de nem tudtam beléd szeretni :(
A borító szuper gyönyörű. De számomra ennyi.

2 hozzászólás
>!
ViveEe P
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Nekem ez sajnos nagyon nem.. .Kb. így képzeltem el Ursula háttértörténetét.
Újdonság számomra ebben a műfajban ez a vonal, de a végétől elvonatkoztatva is annyi dolog volt benne, ami rettenetesen irritált, vagy teljesen értelmetlen volt, hogy tudnék csinálni belőle egy Szirmai féle videót.
Itt vannak a boszorkányaink, akik egy szigetecskén élnek, ahol arra szakosodott mindenki, hogy bálnákat írtson…. és ezeket az embereket védik. Aztán ott a csoda konfliktus, hogy anya nem engedi, hogy a lánya boszivá váljon, a nagyi viszont szeretné… De ahelyett, hogy leült volna anyuci bármikor is Averyval elmagyarázni, hogy milyen okai vannak… neem, csak ment az eltiltás, a veszekedés.
A másik: kifejezetten izgalmas, hogy Avery megálmodja a saját halálát, és próbál eljutni a nagyihoz, hogy megmentse, vagy esélye legyen megmenteni magát. De anyu nem engedi. Most komolyan! Ha elmondta volna az anyjának, hogy amúgy meg fognak gyilkolni záros határidőn belül, ha nem is rohan rögtön a nagyihoz, biztos csinált volna valamit! Egy csomó tök felesleges veszekedést megspóroltunk volna.. Falra másztam attól, hogy egy veszekésben sem volt semmi értelem, mert mindenki csak tiltakozott, meg fújta a magáét, de érvekkel és magyarázatokat senki sem állt elő. És nem érdekel mi volt a végén.
A másik ami még kiakasztott…a kiscsaj nonstop halni vágyása, amikor a könyv arról szól, hogy nem akar meghalni! spoiler
Ez az „átok” úgy ahogy van hülyeség… és a fájdalom vs. varázslat rész?
Értem, hogy mindezek azért kellettek, hogy legyen esemény, legyen konfliktus és haladjon a történet, de akkor is..
Ami tetszett az Tane karaktere és a rajzai. Illetve Avery, ahogy próbálja felszabadítani Tanet a fájdalma alól. Nagyon szép része a könyvnek, emiatt megérte elolvasni. Kettőjük végjátéka is gyönyörű. De nem folytatom tovább. Nem igazán érzem, hogy itt olyan események történnek majd a lánnyal, ami engem érdekel. :(

7 hozzászólás
>!
Violet_Finch_PMónika
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Rettentően elakartam olvasni ezt a könyvet. Nagyon akartam szeretni,de sajnos nem azt kaptam amit vártam. :(
Konkrétan untam…unalmas volt az elejétől a végéig.
Mindig bíztam benne,hogy valami csak fog történni,de semmi említésre méltó.
Sajnálom,pedig olyan szép a borítója. :(

>!
ellafisher P
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Egy elragadóan egyedi történet, ami egy bálnavadász szigeten kapott helyet. Az egész könyv atmoszférája különleges, amit részben az irdatlan terjengős leírások teremtenek meg. Nincsen gyors üteme a könyvnek, lassú léptekkel haladunk előre, ettől függetlenül a cselekmény egyáltalán nem kiszámítható. A szereplők kissé vázlatszerűek, amin még egy kicsit lehetett volna csiszolni a még jobb eredmény érdekében. Ettől függetlenül elégedett vagyok, egy fantasztikus könyvet kaptam ezúttal. :)

Bővebben…
https://mymoonlightlibrary.blogspot.hu/2017/01/kendall-…


Népszerű idézetek

>!
MFKata P

Az apró mágia, ahogy nagyanyám mondogatta, tartja mozgásban a világegyetemet.

>!
DarknessAngel

És akkor eszembe jutottak nagyanyám szavai a mindenkiben ott rejlő apró csodákról. „Attól, hogy hétköznapi, még lehet hatalmas.”

108. oldal 8.fejezet

>!
Gothic01 P

– Rendben van- suttogta.- Így lesz.
– Megígéred?
Felemelte a kezét, hosszú, erős ujjait kinyújtotta.- Megígérem. De neked is meg kell ígérned nekem valamit.
A szívem dörömbölt a mellkasomban.- Mit?
– Maradj velem ma éjszaka.

Kapcsolódó szócikkek: Avery Roe · Tane
>!
DarknessAngel

– Még mindig szellem vagy? – kérdeztem lágyan. Lassú, nyugodt szívverését a mellkasomon éreztem, szinte égetett. Szemét kinyitotta, nem törődve a hosszú, fekete szempilláin reszkető könnycseppekkel.
– Azt hiszem… – Mély lélegzetet vett, és finoman végigsimított az arcomon. – Azt hiszem… most térek vissza az életbe.

194 - 195. oldal

>!
Gothic01 P

– Azt beszélik, hogy anyád átokkal tart távol a nagyanyádtól.
(…) Ó, ezek a szószátyár tengerészek! Hallgatnak, mint a sír, amikor kérdést intézek hozzájuk, de pletykálni azt már szeretnek, és rosszabbak, mint a piaci kofák.

Kapcsolódó szócikkek: Avery Roe · Essie Roe · Jennie Roe · Tane
>!
MFKata P

Valami történni fog veled boszorkánylány, valami, amire nem is számítasz. Kiérdemelted, hogy tetoválást viselj.

Kapcsolódó szócikkek: tetoválás
>!
Ancsy96

Csukd be az ajtót, és zárj el engem örökre ebbe a pillanatba.

215. oldal

>!
Neelah P

A remény – ez az ostoba, naiv teremtmény, mely bennem lakozott, hiába űztem el számtalanszor magamtól – felemelte a fejét, és beleszimatolt a levegőbe.

149. oldal, 11. fejezet

>!
ancsee P

Ez nem én vagyok, nem az én életem, mikor fogod már fel végre?

9.fejezet, 118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Avery Roe

A sorozat következő kötete

A tenger boszorkánya sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Cassandra Clare: Üvegváros
Cassandra Clare: Az angyal
Benina: A Boszorka démona
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert
Rachel Hawkins: Demonglass – Démonüveg
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
C. C. Hunter: Born At Midnight – Született éjfélkor
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly