A ​tenger boszorkánya (A tenger boszorkánya 1.) 167 csillagozás

Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

A tizenhat éves Avery Roe szeretne végre nagyanyja nyomdokaiba lépni, és elfoglalni az őt megillető helyet a Prince-sziget következő boszorkányaként. Arról álmodik, hogy talizmánokat készít, melyek mágiával megóvják a bálnavadászokat a tengeren, és megvédik a sziget lakóit. Ám az anyja a jó modor és az előkelőség unalmas világába kényszeríti, amivel megakadályozza, hogy kibontakozzon Averyben a szunnyadó varázserő. Az asszony mindent megtesz annak érdekében, hogy lányát távol tartsa nemcsak a mágiától, hanem saját nagyanyjától is.
Egy napon Avery szörnyű álmot lát: valaki meg fogja ölni őt. Így egyre sürgetőbbé válik, hogy felszínre hozza varázserejét. De úgy tűnik, minden ellene dolgozik. A lány egy tetovált szigonyosfiúban, Tane-ben talál váratlan szövetségesre. A fiú saját mágiája révén megakadályozhatja Avery halálát. Felcsillan a remény, hogy az ifjú boszorkánylány elmenekülhet végzete elől, de mindezért olyan áldozatot kell hozniuk, amire egyáltalán nincsenek felkészülve.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2016
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616292 · Fordította: Vince Judit Andrea

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Tane · Avery Roe · Essie Roe · Jennie Roe

Helyszínek népszerűség szerint

New Bishop · Prince-sziget


Kedvencelte 17

Most olvassa 10

Várólistára tette 255

Kívánságlistára tette 227

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Szerelem lett, ami sokáig velem marad, ám ez nem az a történet, amit bárki be tud fogadni és élvezni. Mire gondolok pontosabban: ez a regény lassú folyású, a szerző stílusa szinte lírai, gyönyörű leírásokkal kápráztat el. Leginkább Joanne Harris regényei jutnak eszembe róla, aki szintén nagy kedvencem.
A regény legjellemzőbb tulajdonsága, hogy az első oldaltól az utolsóig átszövi a mágia. A történet levett a lábamról, nem lehet besorolni az ismétlődően unalmas ya történetek közé, mindenképpen különlegesnek jellemezném. Egészen az utolsó oldalakig nem fogod tudni, hogy mi lesz a vége, és ez nagyon izgalmassá teszi, bennem legalábbis felkorbácsolta az érzelmeket, bevallom nem bírtam ki sírás nélkül. Azoknak ajánlom, akik megértik ezt: A szerelem a legnagyobb mágia ami létezik.

DarknessAngel >!
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Igazán varázslatos egy könyv. Lassú folyású, szépen fokozatosan indul, nincs semmi elkapkodva. Avery meséli el a történetét, hogy milyen Roe boszorkánynak lenni, mi mindenen ment keresztül a családja, milyen áldozatokat követel a mágia.
Avery egyetlen vágya, hogy végre igazi boszorkány legyen, akire szükség van a kis szigeten, ahol élnek. Az anyja viszont nem ezt a sorsot szánta neki, így mindent megtesz annak érdekében, hogy távol tartsa őt a nagyanyjától.
Én igazán megszerettem ezt a könyvet. Amilyen nyugodtan indult, olyan izgalmasra sikeredett a vége. Nem csak a mágia, hanem a család és a szerelem is fontos szerepet játszott a történetben.
Tane már az első pillanatban megfogott magának. A történet haladtával, és hogy egyre jobban megismerhettük a fiút, pedig csak még jobban megszerettem. Annyira szépek voltak a közös jelenetei Avery-vel ^-^
Egyáltalán nem erre a befejezésre számítottam, de annak örülök, hogy Avery anyukája is leleplezett pár titkot. Kíváncsi vagyok, mi lesz a folytatásban, mert, jaj, ez így nagyon nem jó. :(

Xoxoribizli P>!
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

A könyv végére kinyírták az egyetlen értékelhető karaktert.
Most megyek és belefojtom magam a tengerbe….

11 hozzászólás
deen>!
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Nem mondhatom, hogy rossz könyv volt, de nekem ez most nem igazán tetszett. Ennek az oka pedig a könyv végig szomorkás, mélabús, szenvedő hangulata, ami ahelyett, hogy elérte volna a kívánt hatást, én inkább egyre jobban szorongtam, nem pedig izgultam a szereplőkért, hogy forduljon jobbra a sorsuk. Kétségem sem volt, hogy mi lesz a történet vége, hiába próbált az írónő mindent bevetni, hogy elhiggyem, ez lehet más is. Avery nem volt túl szimpatikus, bár ahogy haladt előre a történet egyre inkább csodáltam a kitartását, hogy azzá váljon, ami lenni akar. Essie, az anyja végig olyan volt, mint egy gonosz boszorkány, de a könyv végére igazolta vagy igazolni vélte, amit a lányával tett. Sajnáltam őt. Tane pedig egy igazi kis színfoltja volt a történetnek, bár valahogy őt sem lehetett igazán megismerni. Bevallom a könyv annyira lassan csordogált, hogy helyenként igencsak untam, több mágiára számítottam, mozgalmasabb cselekményre. Elolvastam, végigmentem Avery-vel az úton, sajnáltam őt és megértem, hogy a szerelem sokszor nagyon fájdalmas, de nem hagyott mély nyomot bennem.

christine>!
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Drága @FairyDustnak köszönhetem ezt az olvasást, mert ha nincs a molytársas, én sem olvasom el ezt a könyvet.
Ilyen random olvasást is már rég csináltam, de kimondottan elégedett vagyok magammal.

Amit még külön megjegyeznék, az a szájam. Én nem tudom, a fordító írta így, vagy így kellett lefordítania, mert megkövetelte a szöveg, vagy tájszólás, vagy csak velem van a baj, de engem idegesített.

Tetszett ez a boszorkány-familia, bár a vége felé már kezdett elegem lenni, hogy minden körülöttük meg a nemlétező(?) átok körül forog. Az átok eléggé kuszán indul, és szinte csak az utolsó oldalon bontakozik ki, ami 4oo oldal után szerintem egy kicsikét későre van. Maga a család, és annak a helyzete érdekes és nagyon egyedi, a történet ezen része engem nagyon megfogott.

Bővebben: http://zivatar-christinekcoldman.blogspot.com/2017/10/h…

2 hozzászólás
ggizi P>!
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Rögtön megfogott a könyv hangulata, ez a kietlen, mégis gyönyörű vidék, a bálnavadászaton élő rideg kis sziget, ahol a tenger és a szárazföld háborítatlan békéjét a helyi boszorkány bűbájai védik.
A szereplők nemigazán fogtak meg maguknak, de a hátterük annál inkább. A szerző a jegyzeteiben elárulja, honnan merítette az ihletet a boszorkányok varázslataival átszőtt tengerészek babonáihoz, átkokhoz, szerencsetalizmánokhoz, és Tane származásához. Általa kaptunk egy kis villantást a polinéz szigetvilág régmúlt korszakából is. A Roe boszorkányok átka igazán különleges volt, és bár Avery élő felmenői cseppet sem voltak szimpatikusak, történetük mégsem volt hétköznapi.
Nagyon magával ragadó volt a történet.
Gyönyörűséges a borító és az egész könyv is, a túl sok elütés viszont enyhén zavaró volt.

2 hozzászólás
ancsee P>!
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Végre vége! Na jó, nem volt éppen rossz, de letehető mindenképpen. Kicsit kezdtem unni ezt a Roe boszorkány öntudatot – pedig volt, hogy hetekig egy sort sem olvastam –, az elődök életéről szóló részek izgalmasak voltak mondjuk. Sorsszerű volt, már az első találkozásnál tudni lehetett, hogy Avery és Tane egymásba szeret, majd küzdeniük kell a szerelmükért. spoiler Az anyja viselkedése sokáig érthetetlen volt, ahogy az is, hogy Avery miért akar annyira boszorkány lenni, ha ennyire lenézik és kigúnyolják. A kora miatt elnézhető, hogy azt, hogy „fájnia kell”, csak szó szerint volt képes értelmezni. Az utolsó 20 oldal volt szerintem a legérdekesebb rész. Valószínűleg megveszem a folytatást is. A borítója nagyon tetszik.

Adri93>!
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Ó TE JÓ ÉG *-* IMÁDTAM. Már a borítójába is beleszerettem, a történet beszippantott. Az eleje döcögősen indult, de aztán beindultak az események. Imádtam Tane és Avery kettősét. Egyedi mégis valóságos világot alkotott az író. Sajnáltam , hogy vége lett. Mindenképpen ajánlom ♡♥

Ashriver>!
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Bevallom, másra számítottam. Egy kicsit több fantasy-ra és kevesebb romantikus történelemre. Örülök, hogy a tévedésem nem ment rá az olvasási élményemre, ugyanis levett a lábamról és a magáévá tett. A történet maga lassú folyású és a végéig nem fogod tudni, hogy mi lesz a vége. Az egészet, az elejétől a végéig, átszövi a mágia. Átizgultam az egészet és megkönnyeztem. Igazán különleges történet ez, hisz a szerelemnél nem létezik nagyobb mágia a világon. És aki hisz ebben, az megfogja szeretni a könyvet.

Hópárduc P>!
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Nem is tudom, hogy hirtelen mit írjak erről a könyvről.
Nem mondom, hogy egyáltalán nem tetszett, de nem is vagyok annyira elragadtatva tőle.
Vontatott volt a történet, a számomra. Magamhoz képest nagyon nehezen haladtam vele. Nem úgy voltam, hogy faltam a sorokat. Lassú, nehezen akar beindulni.
A történet egyébként nem lett volna rossz.
A szerelmi szál vége várható volt. Amit nem igazán vártam izgalommal, inkább szomorúan.
A könyv borítója és fülszövege pedig tetszik.
A folytatást még nem tudom, hogy akarom-e. :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

MFKata>!

Az apró mágia, ahogy nagyanyám mondogatta, tartja mozgásban a világegyetemet.

2 hozzászólás
DarknessAngel >!

És akkor eszembe jutottak nagyanyám szavai a mindenkiben ott rejlő apró csodákról. „Attól, hogy hétköznapi, még lehet hatalmas.”

108. oldal 8.fejezet

Gothic01>!

– Rendben van- suttogta.- Így lesz.
– Megígéred?
Felemelte a kezét, hosszú, erős ujjait kinyújtotta.- Megígérem. De neked is meg kell ígérned nekem valamit.
A szívem dörömbölt a mellkasomban.- Mit?
– Maradj velem ma éjszaka.

Kapcsolódó szócikkek: Avery Roe · Tane
Ancsy96>!

Csukd be az ajtót, és zárj el engem örökre ebbe a pillanatba.

215. oldal

rebeka202 P>!

Az első szerelem átkozott. Az első az. A második szerelem a biztonság.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
DarknessAngel >!

– Még mindig szellem vagy? – kérdeztem lágyan. Lassú, nyugodt szívverését a mellkasomon éreztem, szinte égetett. Szemét kinyitotta, nem törődve a hosszú, fekete szempilláin reszkető könnycseppekkel.
– Azt hiszem… – Mély lélegzetet vett, és finoman végigsimított az arcomon. – Azt hiszem… most térek vissza az életbe.

194 - 195. oldal

Gothic01>!

– Azt beszélik, hogy anyád átokkal tart távol a nagyanyádtól.
(…) Ó, ezek a szószátyár tengerészek! Hallgatnak, mint a sír, amikor kérdést intézek hozzájuk, de pletykálni azt már szeretnek, és rosszabbak, mint a piaci kofák.

Kapcsolódó szócikkek: Avery Roe · Essie Roe · Jennie Roe · Tane
MFKata>!

Valami történni fog veled boszorkánylány, valami, amire nem is számítasz. Kiérdemelted, hogy tetoválást viselj.

Kapcsolódó szócikkek: tetoválás

A sorozat következő kötete

A tenger boszorkánya sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nora Roberts: Sötét boszorkány
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Karen Chance: Holdvadász
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Rachel Hartman: Seraphina
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Nyulász Péter: Helka
Chloe Neill: Ha eljön a péntek