A ​mágikus tolvaj (A tenger boszorkánya 2.) 8 csillagozás

Kendall Kulper: A mágikus tolvaj Kendall Kulper: A mágikus tolvaj

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mal világában a varázslat jelent mindent. Azonban ő maga mentes a mágiától, és fajtáját mindenki féli – még maga Mal is.
Így hát inkább elrejti valódi énjét, kivéve Essie Roe, a legjobb barátja elől, amikor azonban a lány kiteregeti a titkát, és Malt kitiltják az egyetlen helyről, amit ismert, ami az otthona volt, megtudja, milyen keserű az árulás.
Így hát Mal útra kel, és ritka, illegális, mágikus relikviákat keresve bejárja a világot. Amikor hall valamit egy legendás tőrről, amivel el lehet lopni egy boszorka erejét, tudja, hogy megtalálta a bosszú megfelelő formáját. A keresés során azonban Mal olyan titkokra bukkan, amiket épphogy kezd megérteni – eközben pedig a benne lakozó szörnyeteg éledezik, és kiutat keres.

Eredeti mű: Kendall Kulper: Drift & Dagger

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Maxim, 2017
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618883 · Fordította: Vincze Judit Andrea

Most olvassa 1

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Kendall Kulper: A mágikus tolvaj

Még 2016-ban olvastam az első részt, ami tulajdonképpen a második résznek felel meg, hiszen A mágikus tolvaj előzménye A tenger boszorkányának.
Az első kötet egy igazán különleges, egyedi hangvételű és kissé lassú folyású regény volt, ami az igazat megvallva, annyira nem nyerte el a tetszésemet.
Ám most ez a második rész, nagyon tetszett. :) Én magam is meglepődtem, hogy mennyire.
Arra számítottam, hogy majd kínlódni fogok, lassabban haladok vele és sokszor abbahagyom majd, hogy pár perc pihenőhöz jussak, főleg hogy az első kötettel teljesen így voltam, de ez most tényleg nem így történt.
Leültem, belekezdtem és egyszer csak azon kaptam magam, hogy teljesen magával ragadott.
Izgalmas volt, különleges, mert egy olyan világot tárt elénk, amiben a mágia a mindennapi élet része, mégis mindenki fél tőle, ám használni akarja.
A tenger boszorkányában már megismerhettük a szereplőket és ezt a furcsa világot is, de most teljesen kitágult a látókörünk. Minden előzőleg felmerült kérdésre és titokra választ kaptunk.
Tanúi lehettünk Essie Roe – Avery anyukája – gyermekkorának és fiatal felnőtt korának, találkozhattunk a nagymamával, Jennie-vel, valamint Avery apjával is.
Visszatértünk a Prince-szigetre is, de az idő nagy részét mégis a világ körül kalandozva, Malcolm „Mal" társaságában tölthettük el.
Imádom az olyan könyveket, ahol a szereplőkkel együtt járhatjuk be a világot.
Mal ugyanis mágikus kincsekre vadászik, így amikor tudomást szerez egy olyan ősi tőrről, amivel bárkinek a varázserejét el lehet lopni, azon nyomban felkerekedik és eldönti, hogy megszerzi azt.
Boston, Párizs, Burma, Konstantinápoly, New York, az óceán és a Prince-sziget. Ezeken a helyeken folyik a kutatás, ami végül igencsak meglepő és sokkoló felfedezéssel zárul.
Mal elszánt és hajtja a bosszúvágy, hiszen évekkel ezelőtt Essie – a legjobb barátja – elárulta őt.
Ám ahogy haladunk előre a történetben, egyre jobban világossá válik, hogy talán nem is Essie az igazi ellenség…
Még soha nem olvastam olyan sztorit, amiben a kezdeti szeretet, ilyen hamar átcsapott izzó gyűlöletbe, hogy aztán az események drámai alakulása végett valami egészen mássá alakuljon át.
Az az igazság, hogy az első részben nem igazán tudtam azonosulni a szereplőkkel. Addig itt Mal is szimpatikus volt és végül Essie karaktere is egészen érthető indokokkal állt elő, hogy mit és miért tett. Megértettem és megszerettem őket, a szívemhez nőttek és drukkoltam nekik, velük együtt éreztem.
Arra is rájöttem, hogy Kendall Kulper kimondottan szépen ír. Nagyon jól egyensúlyoz a lírai elemek és a varázslatos fantasy között.
A mágia egyedi, nem harcolni és uralkodni használják, hanem a mindennapi élet megkönnyítésére. Talizmánok, varázsitalok és ráolvasások formájában nyilvánul meg. Senki sem hadonászik pálcákkal, ami itt igazán jól vette ki magát.
Láthattunk rendhagyó varázslényeket, valamint megismerhettük a mágiával bíró emberek hierarchiáját, társadalmának felépítését is.
Sajnálom, hogy nincs hivatalos folytatása – habár van még egy 2,5 feledik rész – mert kíváncsi lettem erre a világra és szívesen olvasnék még róla.
A két könyvet külön-külön is simán el lehet olvasni, de ha én újra kezdhetném, akkor előbb ezt a kötetet olvasnám el és csak utána venném kezembe A tenger boszorkányát.
Szóval, akinek netán nem tetszett Avery Roe története az se adja fel és mindenképpen adjon egy esélyt Avery anyukájának és Malnak.
Amit még kiemelnék, az a természet és az állatok szeretete, ami csak úgy süt a lapokról, valamint mindenképpen ajánlom a hajózás és a tenger szerelmeseinek, mert végtelenül reális képet fest az ilyesfajta kóborló életről.

Ennél is bővebben pedig: http://klodettevilaga.blogspot.hu/2017/12/konyvkritika-…

>!
ggizi P
Kendall Kulper: A mágikus tolvaj

Ez a könyv egy Roe boszorkány és egy különleges fiú történetéről szól. Főleg Mal kalandjait ismerhetjük meg, aki egy árulás miatt kényszerül elmenekülni a sajátos hangulatú Prince-szigetről, ahol a Roe boszorkányok uralják a mágiát és bűbájaikkal segítik a tengerészeket. Most nem is a szigeten játszódott a történet (ami engem teljesen rabul ejtett az első kötetben), hanem Mallal és társával jártuk be a világot mágikus kincsek után kutatva. Mal mellett Essie Roe történetét is megismerhettük, hogy mitől is vált Avery anyukája olyanná amilyenné az első részben láthattuk. Nagyon érdekesek voltak Mal utazásai, de az a varázsos hangulat, amit az első könyvben éreztem a sziget, a tenger és a Roe boszorkányok együttes hatására, most nem jött elő.
Viszont ha egyszer újraolvasnám (amit nem tartok kizártnak), időrendben olvasnám, vagyis ezzel kezdeném és utána jönne Avery könyve…


Hasonló könyvek címkék alapján

Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
J. K. Rowling: Harry Potter
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Cassandra Clare: A hercegnő
Cassandra Clare: Üvegváros
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Benina: Milan könyve
Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények
Cassandra Clare – Maureen Johnson: A szökevény királyné