Replay 4 csillagozás

Ken Grimwood: Replay Ken Grimwood: Replay Ken Grimwood: Replay Ken Grimwood: Replay

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jeff Winston, forty-three, didn't know he was a replayer until he died and woke up twenty-five years younger in his college dorm room; he lived another life. And died again. And lived again and died again – in a continuous twenty-five-year cycle – each time starting from scratch at the age of eighteen to reclaim lost loves, remedy past mistakes, or make a fortune in the stock market. A novel of gripping adventure, romance, and fascinating speculation on the nature of time, Replay asks the question: „What if you could live your life over again?”

Eredeti megjelenés éve: 1986

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fantasy Masterworks angol

>!
Gollancz, London, 2020
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781473225602
>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2008
ASIN: B001NDD8MK · Felolvasta: William Dufris
>!
Gollancz, London, 2005
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780575075597

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Balázs_Erőss>!
Ken Grimwood: Replay

Mit tennél, ha újraélhetnéd az életed, de megmaradna minden mostani tudásod? Jól lenne? Biztos?
Mindenkinek csak ajánlani tudom. Ha összefutnátok egy magyar nyelvű példánnyal, ne rémítsen el a katasztrofálisan gagyi borító! Adnék rá magasabb pontot is mint 5!
Update: Akárhányszor újraolvasom, egyre jobban tetszik. (Talán mert közeledek a 43-hoz?) Egyszer még film is lesz belőle (az IMDB szerint)!

budaijoci>!
Ken Grimwood: Replay

Az élet folyamatosan válaszutak elé állít bennünket, és a döntéseinken múlik, hova is jutunk el végül az életben. Így leírva egyszerűnek tűnik. De hol a buktató? A butató az az, hogy nem tudjuk, hogy jól döntöttünk e. Mert csak egy lehetőségünk van az éltre, csak egy próbánk van jól felépíteni az életünket.
De mi lenne, ha nem csak egy esélyed lenne?
Ezt a kérdést teszi fel Ken Grimwood a Replayben. Mi történne, ha újra tudnád kezdeni? Mi lenne, ha kapnál még egy esélyt, hogy immár bölcsebben ugorhass neki az életnek. Újra…és újra és újra. Jobb lenne? Megérné?
Rengeteg érdekes, ehhez hasonló kérdést vonultat fel a könyv, és elég komoly üzenete is van. A 300 oldal pillanatok alatt elszállt. Viszonylag egyszerű nyelvezetű mégis, szépen megírt, elgondolkodtató regény.


Népszerű idézetek

Szelén>!

A tutajok ismét alábuktak, egymáshoz csapódtak, sokkal nagyobb sodrásba kerülve vagy egy mérföld hosszan lefelé. Az ár most sokkal gyorsabban mozgott, még az utazás kékvizű részein is de Jeff látta, hogy felesége már nem fél a folyótól, magával ragadta annak borzongató szépsége. Erősen megkapaszkodott Jeffben, amikor átviharzottak a Bikamosó Vízesés zuhatagán, aztán minden véget ért, a víz lecsendesült, a nap visszavonult a fenyők mögé.
April és Dwayne látható szomorúsággal fogadták a busz látványát, ami arra várt, hogy visszavigye őket Atlantába, de Jeff tudta, hogy kalandjaik, akár a nyár, még el sem kezdődtek igazán.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ransom Riggs: Hollow City
Diana Gabaldon: Voyager
Karen Marie Moning: Beyond the Highland Mist
Alexandra Bracken: Passenger
Stephen King: The Drawing of the Three
Marisha Pessl: Neverworld Wake
Robert R. McCammon: Boy's Life
Tim Powers: Declare
B. N. Toler: Where One Goes
Rachel Vincent: My Soul To Keep