Winter ​of the World (Century Trilogy 2.) 13 csillagozás

Ken Follett: Winter of the World Ken Follett: Winter of the World Ken Follett: Winter of the World Ken Follett: Winter of the World Ken Follett: Winter of the World

Ken ​Follett’s Fall of Giants, the first novel in his extraordinary new historical epic, The Century Trilogy, was an international sensation, acclaimed as “sweeping and fascinating, a book that will consume you for days or weeks” (USA Today) and “grippingly told and readable to the end” (The New York Times Book Review). “If the next two volumes are as lively and entertaining as Fall of Giants,” said The Washington Post, “they should be well worth waiting for.”

Winter of the World picks up right where the first book left off, as its five interrelated families—American, German, Russian, English, Welsh—enter a time of enormous social, political, and economic turmoil, beginning with the rise of the Third Reich, through the Spanish Civil War and the great dramas of World War II, up to the explosions of the American and Soviet atomic bombs.

Carla von Ulrich, born of German and English parents, finds her life engulfed by the Nazi tide until she commits a deed of great… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Pan New Edit, 2018
928 oldal · ISBN: 9781509848522 · ASIN: 1509848525
>!
New American Library, New York, 2013
puhatáblás · ISBN: 9780525952923
>!
Signet, New York, 2013
890 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780451419569

7 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

gidabetti>!
Ken Follett: Winter of the World

Nekem kicsit túl ponyva volt, persze a trilógia első része után erre is számítottam. Olyan, mint egy HBO-s sorozat: nem reális, de izgalmas. Nagy erénye, hogy a több (sok) szálon futó cselekmény révén több (bár erősen idealizált) nézőpontot is megmutat, csak győzzük követni a sok-sok szereplőt. A huszadik századi történelem legfontosabb eseményeinek felelevenítésére kifejezetten alkalmas.

Viktoria_Agnes_Takacs P>!
Ken Follett: Winter of the World

A trilógia második kötetében Follett még hasonlóan erőteljes, színes karaktereket vonultat fel, mint a kezdő kötetben. A történet tempója is hasonlóan feszes és izgalmas, a Pearl Harbourt leíró rész különösen erőteljes. Nehezen letehető olvasmány volt.

ReignOfdark>!
Ken Follett: Winter of the World

Ken Follett egy epikus ívű sagát rajzol fel a huszadik századi történelem gránátoktól szaggatott és vértől iszamos falikárpitjára. A világ erői egymásnak feszülnek a technológiájukkal, az eszméikkel, és a tudományukkal – végül pedig senki sem tudja megmondani, hogy igazából melyik nyert és melyik veszített?

Ha a fejlettebb technológiák nyertek, akkor miért Werner von Braunnak hívták a NASA későbbi elnökét, aki embert juttatott a Holdra? Ha a kegyetlen eszmék veszítettek, hogyan nyerhetett a Szovjetunió az erőszaktevőivel és az NKVD-vel? Ha pedig a magasabb szintű tudomány nyert, akkor mennyire sokkoló a tény, hogy az USA a háborús költségvetésének szűk 0,6%-ából kifejlesztette az atombombát? (Vajon mit fejlesztett volna ki a 60%-ából…?)

A történelem gyalupadján hull a forgács, ahogyan hullanak a szeretett és gyűlölt szereplők is a végzetes esztendők során. Szeretők ajkai, barátok kezei és családtagok sorsai simulnak egymáshoz, próbálják egymást megóvni a Sors mélyre szippantó örvényének vonzásától. Ez néha elég az élethez. Néha nem.

Na de hogyan maradhatna ki belőle a „Ki a valódi apád?”, az egészségügyisnek álló nők, a vidéki Albion, az első-pillantásra-szerelmek és a gyökeresen másfajta személyiségű vértestvérek? Ezek nélkül nem lenne Ken Follett az a Ken Follett, aki a Katedrálistól fogva végigkíséri az olvasmányaink világát.

BarbieB>!
Ken Follett: Winter of the World

A hatalmas ívű Évszázad-trilógia második része ott folytatódik, ahol az elsőnek vége szakadt: a két nagy háború közötti „boldog békeidők” korában vesszük fel a cselekmény fonalát. Viszontlátjuk korábbi főhőseinket, akik szép lassan átadják a stafétát a következő generációnak, így ők lesznek a regény igazi szereplői. A megfagyott világ a II. világháború kirobbanását megelőző évektől a vesztes Németország kettéosztásáig terjedő időszakot mutatja be, amit talán nem túlzás Európa legsötétebb, legvéresebb korszakának nevezni.
https://litfan.blog.hu/2016/11/12/ken_follett_winter_of…

Endorphin>!
Ken Follett: Winter of the World

Viszonylag jól van megírva a könyv, de túlzottan előrelátható a cselekmény fonala. Ettől eltekintve tetszett.

kovil>!
Ken Follett: Winter of the World

A történelem része tetszett, a fikció kevésbé.


Népszerű idézetek

Sanyi18>!

Why was it, Lloyd wondered, that the people who wanted to destroy everything good about their country were the quickest to wave the national flag?

201. oldal


A sorozat következő kötete

Century Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

María Dueñas: The Time in Between
María Dueñas: The Seamstress
Steven Saylor: The Seven Wonders
Jean M. Auel: The Clan of the Cave Bear
Steve Berry: The Templar Legacy
Umberto Eco: The Prague Cemetery
Umberto Eco: The Island of the Day Before
Marina Fiorato: The Venetian Contract
Isabel Allende: Inés of My Soul
Robyn Young: Requiem