Veszélyes ​gazdagság 101 csillagozás

Ken Follett: Veszélyes gazdagság Ken Follett: Veszélyes gazdagság

A világhírű Ken Follett legújabb regényét tartja most kezében az olvasó. A kiadónk által megjelentetett legutóbbi három Ken Follett könyvhöz hasonlóan ez is szinte letehetetlen.
Ezúttal egy bankár család története áll a cselekmény középpontjában, melynek tagjai a még több pénzért és hatalomért folytatott küzdelem során nem riadnak vissza semmitől sem. A könyv rendkívül olvasmányos, tele izgalommal és váratlan fordulattal, s persze van benne bőven kaland, ármány és szerelem, álnokság, forró ölelkezés és halálos veszedelem…

Eredeti mű: Ken Follett: A Dangerous Fortune

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
GABO, Budapest, 2015
484 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634061762 · Fordította: Losonci Gábor
>!
GABO, Budapest, 2015
ISBN: 9789634061953 · Fordította: Losonci Gábor
>!
Victoria, Pécs, 1993
386 oldal · puhatáblás · ISBN: 963766033X · Fordította: Losonci Gábor

Kedvencelte 14

Most olvassa 14

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
Bur3sz
Ken Follett: Veszélyes gazdagság

Bevallom, nagyon nehezen rázódtam bele a történetbe. Sőt, az eleje kimondottan untatott. Ám, amikor felpörögtek az események, alig tudtam letenni. Augusta asszonyt a két kezemmel tudtam volna megfojtani.
Jó választás volt. :D

11 hozzászólás
>!
Esmeralda P
Ken Follett: Veszélyes gazdagság

Nem Zola társadalomelemző regénye, nem Agatha Christie krimije, nem a Buddenbrook család, de jóleső, kellemes, letehetetlen olvasmány, és mégiscsak kosztümös Anglia. S mivel vakációs könyv, a végén minden jóra is fordul…

Én bizony olvasok még Ken Follettet, hosszú még a nyár!

>!
Lujó
Ken Follett: Veszélyes gazdagság

Nem írok értékelést, spoileres lenne.

Esetleg annyit: Follett „gonoszai” mindig olyanok, mint a fekete lovag volt a Gyalog Galoppban, már se kezük, se lábuk (átvitt értelemben), de még mindig támadnak, és támadnak :)

>!
csilla0923
Ken Follett: Veszélyes gazdagság

Egyszerűen lebilincselő, nagyon jól megírt, kerek történet.
Remélem még sok hasonlóan jó könyvet fogok olvasni életem során!

4 hozzászólás
>!
szangi
Ken Follett: Veszélyes gazdagság

(Augustát össze kéne ereszteni Jockey-val a Dallasból, az olyan lenne mintha valaki nullával osztana)
Tanulságos történet (érdekes dolgokat tudtam meg a kamatlábakról) és megtudjuk hogy akkoriban hátba tudták úgy szúrni egymást az emberek, hogy közbe eltartott kisujjal teát isznak, és egy harmadik kezükkel prostituáltak szoknyája alá nyúlkálnak.

>!
Swoosh
Ken Follett: Veszélyes gazdagság

Jaj Auguszta néni. spoiler

Ken bácsi hozta a formát. Azon gondolkozom kedvenceljem-e.
Nagyon jól tudja mennyi spoiler – t kell elhasználni egy jó sztorihoz.

És a kor az kell ehhez a sok intrikához. Csakis a kosztümös Angliában lehet ilyen cselekményt elképzelni :)

Régebbi könyve, s általában az újak jobban tetszettek, de ez kellemes csalódás volt.

Na irány az utolsó könyv a kihíváshoz.

>!
Hexe13
Ken Follett: Veszélyes gazdagság

Ken Follett-től nekem ez a kedvencem. Tudom, „de hát a Katedrális!” ….de nekem mégis ez jobban tetszett.

>!
lostgab
Ken Follett: Veszélyes gazdagság

Most sem csalódtam Ken Follett-ben. Nem ez az első könyv, amit olvastam tőle, de még most is meg tudott lepni. Kedvelem a karaktereit, számomra fontos, hogy legyen, akinek szurkolhatok, meg persze legyen olyan szereplő is, akit szívből utálni lehet. :) Ebben profi Follett, bár az itt főszereplő Edward és Hugh sok olyan karaktervonással rendelkezett, mint a Katedrális Jack-je és Alfred-je, egyikük született tehetség, származás miatt „számkivetett” (itt nem egészen szó szerint), a másiknak pedig születése alapján van joga sokmindenhez.
Ez egyáltalán nem volt zavaró, igazán izgalmas regény, szokásos Follett-es elemekkel: titkok, cselszövés, szerelem és egy kis erotika. Csak ajánlani tudom, nem is túl hosszú, és olvastatja magát. :)

>!
moniquetm
Ken Follett: Veszélyes gazdagság

Arra emlékszem, hogy nagyon olvastatta magát a könyv, és már nagyon akartam tudni mi lesz a vége, de sajnos a könyvtári példányból hiányzott az utolsó 50 oldal, és mire sikerült beszereznem egy másikat, addigra elfelejtettem, hogy miről is szólt a történet… (A hiányzó oldalakról csak annyit, hogy így jár az, aki soha nem lapoz a könyv végére!)

>!
AgiJovi
Ken Follett: Veszélyes gazdagság

Nagyon tetszett!
Izgalmas, pörgős, nem lehet letenni.


Népszerű idézetek

>!
szangi

Ahogy körbenézett, meglátta az egyetlen vendéget, aki nem volt boldog, sőt nyomorúságosan, kisemmizetten ült, mint eunuch az orgián.

332. oldal

2 hozzászólás
>!
Nokimaki P

(…) az erőszak valahogy mindig a kudarc beismerését jelenti.

233. oldal

>!
Foximaxi

Hugh szeretettel nézte fiát, és arra gondolt, milyen fontosnak tűnik az iskola addig a pillanatig, amíg hátat nem fordít neki az ember.

>!
Nokimaki P

Soha ne beszélj arról, mennyibe kerül valami (…), akármi történik, maradj nyugodt. Ha a kocsisod szívrohamot kap, a kocsi karambolozik, a szél elfújja a kalapodat vagy leesik az alsószoknyád, csak annyit mondjál: „Istenem, micsoda izgalmak” és intsd le az első konflist. Ne felejtsd el, vidéken élni jobb, mint a városban; henyélni jobb, mint dolgozni; az öreg jobb, mint a fiatal; a rang fontosabb, mint a pénz. Mindenről tudjál egy keveset, de semmiről se sokat.

233. oldal

>!
Tiger205

– Odahaza valószínűleg nem is lehet ilyen jó fegyvereket kapni.
– Ez igaz – válaszolta a papa. – Ez a Westley-Richards a legjobb puska, amivel valaha találkoztam.
Micky segített a papának a fegyverek kiválasztásában. Senor Miranda rövid csövű puskákat akart, amelyek nem akadályozzák a lovasokat a szabad mozgásban. Micky elvitte egy birminghami gyárba, ahol a papa megismerkedett a Westley-Richards karabéllyal.
– És milyen gyorsan gyártják őket! – tette még hozzá Micky.
– Azt hittem, beletelik fél évbe, míg mindet legyártják; ehelyett néhány nap is elég.
– Mert az új amerikai gépeket használják. – Régen, amikor a fegyverkovácsok egyenként készítették el a puskákat, valóban eltartott volna hat hónapig, mire kétezer fegyverrel elkészülnek, de a modern gépekkel az alkatrészek bármelyik fegyverbe beilleszthetőek voltak, s egy jól felszerelt gyár naponta több százat is elkészített: mintha gombostűket gyártana.
– És az a gép, amelyik naponta kétszázezer töltényt állít elő! – mondta papa Miranda, s hitetlenkedve rázogatta fejét. Hangulata azonban ismét borúsra váltott, és rosszkedvűen mondta: – De hogyan kérhetik a fegyverek árát, még mielőtt leszállították volna őket?
A papa nem tudott sokat a nemzetközi kereskedelemről.

ELSŐ FEJEZET - 1873. május

>!
Foximaxi

Lady Stalworthy immár gyanakodva tekint Hugh-ra, s ha egy anya gyanúja fölébred egy kérővel szemben, annak fonják már a kosarat.

>!
Foximaxi

– Milyen kedves öntől, hogy ilyen korán felkeres! – mondta, éreztetve Augustával, mennyire utálja, ha reggel háborgatják.

>!
Foximaxi

– De mi az a tisztesség? – Annyit tesz, mint igazat mondani, megtartani az ígéreteket, és vállalni a felelősséget az elkövetett hibákért. A mindennapi életben ugyanúgy, mint az üzleti életben. Az legyél, amit állítasz magadról, és meg is tedd, amit ígérsz.

>!
Nokimaki P

– De mi az a tisztesség?
– Annyit tesz, mint igazat mondani, megtartani az ígérteket, és vállalni a felelősséget az elkövetett hibákért. (…) Az legyél, amit állítasz magadról, és meg is tedd, amit ígérsz.

300-301. oldal

>!
ribizlii

– Szerintem ott kell megragadni a boldogságot, ahol lehet. Mi is csak egyszer élünk.
– Igen ám, de amikor az ember megragadja a boldogságot, időnként valami még értékesebb tulajdonságát engedi el: a tisztességét.

196. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dick Francis – Felix Francis: Tiszta pénz
Dick Francis – Felix Francis: A zsoké halála
Dick Francis: Csonttörés
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Andrea Schacht: Hamis büszkeség
Fabian Lenk: A Vörös Bosszúálló
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Umberto Eco: A rózsa neve
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis