Vadmacskák 84 csillagozás

Ken Follett: Vadmacskák Ken Follett: Vadmacskák

Ken Follett legújabb izgalmas akcióregénye a 2. világháború idején játszódik Franciaországban a partraszállás előtti napokban. Az Angliából átdobott, női ügynökökből álló Csókacsapat nevű különítmény férfiakat megszégyenítő bátorsággal és leleményességgel harcol a náci hadi gépezet ellen… A néhány napos akció során házasságok mennek tönkre, új, viharos szerelmek lobbannak fel, és ezekből nem mindig hagyományos kapcsolatok szövődnek…

Eredeti megjelenés éve: 2001

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ken Follett GABO

>!
GABO, Budapest, 2009
462 oldal · ISBN: 9789636892296 · Fordította: Ladányi Katalin
>!
GABO, Budapest, 2001
462 oldal · ISBN: 9639421014 · Fordította: Ladányi Katalin

Kedvencelte 8

Most olvassa 7

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

pingvin1>!
Ken Follett: Vadmacskák

Nem ez a kedvenc Ken Follett könyvem :-))
Nincs vele baj, jó a történet, jól is van megírva, csak a részletesen leírt kínvallatások miatt. Sajnos az ilyen dolgok nagyon nehezen olvasóvá tették a számomra. Soha nem gondoltam volna, hogy a kedvenc íróm könyvéről ilyet írjak :-(((

Balázs_Erőss>!
Ken Follett: Vadmacskák

Bevallom, hogy nem kellett csalódnom, Follett nem okozott meglepetést. Ezzel a könyvével sem sikerült kilépnie a ponyva kategóriából, akármennyire is erőlködött. Ami tény, hogy történelmileg hiába kerestem benne hibát (pedig igyekeztem), nem találtam. Ez rendben volt.
Valahogy a karakterei nem tudtak megfogni, tulajdonképpen csak Percy, az idősebb tartótiszt volt hiteles. Az a húzás pedig, hogy próbált rávenni, hogy a Tű a szénakazalban főhőséhez hasonlóan, drukkoljak a negatív szereplő sikerének, egyszer elég volt. (Gyerekkorom első felnőtteknek szóló filmje volt a Tű… féltem bevallani a szüleimnek, hogy a kémnek drukkoltam. :-) )
Tehát, nincs meglepetés, nálam Follett megmaradt ugyanabban a gagyi kategóriában ahol eddig nyilvántartottam. Talán pont ezért olvasok tőle néha-néha.

Bogas>!
Ken Follett: Vadmacskák

Van egy híres irodalmi mű, amely egy nagy háború történetéből beszél el ötvenkét napot, az a címe, hogy Íliász.
Van ez a Vadmacskák, ami egy nagy háború történetéből beszél el tíz napot, amivel nem azt mondom, hogy Ken Follett a homéroszi hagyományt akarta volna bármiben követni, csak úgy feltűnt ez a szerkesztésmód. Ha már szerkesztés: két szálon futtatja a történetet, és ez a két szál csak az utolsó pillanatokban fonódik össze (addig szigorúan külön fejezetekre oszlik). És nemcsak két szálon, de két oldalon is: a regényben a német megszállók és az angol ügynökök egyaránt versenyt futnak az idővel, és ha a vége nem is túl váratlan, előtte van jópár kiszámíthatatlan fordulat.
A szereplők sajnos nem lettek túl részletesen kitalálva, így például nem lett kedvenc Csókám spoiler, de ha valaki szeretne egy izgalmas, jó tempójú világháborús regényt olvasni egy maroknyi belevaló nőről, akkor hajrá.

RelaxDorka>!
Ken Follett: Vadmacskák

Pár év után újraolvasva is nagyon jó volt és izgalmas. Egyik jól sikerült műve az írónak. Tetszik, mert háborús, kémes, és főleg, hogy mindenre elszánt női csapatról szól. Kikapcsolódásnak tökéletes, eléggé pörgős a történet. A Csókacsapatból pl Maude és Diana rettentően ostobák, és a többiek közül sem lett egyik sem kedvenc – bár ez nem elvárás számomra. Furcsa mód sokkal szerethetőbb volt a „gonosz” Dieter, még talán drukkoltam is neki.

L_Reggie>!
Ken Follett: Vadmacskák

Hát én egyenesen imádtam ezt a regény, szerintem zseniális volt. A történet pár napban játszódik, és ezért nagyon feszes, gyors tempójú a cselekmény. Elején ahogy össze szedik a csapatot, az a Hét mesterlövészre emlékeztetett, imádtam. A továbbiakban Flick és Dieter között a macska-egér harc nagyon szórakoztató. Bár a legtöbb karakterről keveset tudunk kimerem mondani hogy Flick az egyik legtökéletesebb női könyv szereplő. Erős, harcias, viszont közben megtartja nőiességét, az nagy szó. Képes határozott döntést hozni, de ő is esendő követ el hibákat, de a felelősséget teljes mértékben vállalja. Példakép lehet bárkinek, legyen az férfi vagy nő.

Tiger205>!
Ken Follett: Vadmacskák

Elolvastam, de túl sematikus volt.
Follett-nek nem a legjobb műve, sőt… olyan érzésem volt, mintha azért írta volna, mert volt egy megrendelése, és teljesíteni kellett.
Azért kikapcsolódásként nem rossz elolvasni.
Sok tanulságot nem várjatok tőle.

Swoosh>!
Ken Follett: Vadmacskák

A mindenit, ez nagyon jó volt.
Ez az egyik legjobb Follett regény szerintem.

Olvasd el !

Gózon_Andrea>!
Ken Follett: Vadmacskák

Izgalmas, fordulatos cselekmény, mely mindvégig ébren tartja az olvasó kíváncsiságát. Imádtam olvasni!!!

diamondfox P>!
Ken Follett: Vadmacskák

Női csapat a háborúban! Gondolom ezért fogott meg anno a rövid bemutatója, mert egyébként nem hiszem, hogy kivenném még egyszer. Nehezen gyűrtem le, viszont második világháborús ellenállás a nőkkel a főszerepben? A lehető legjobb egyveleg! Bár kétségtelen, hogy nem a legjobban tálalva. Azért még adok esélyt Ken Follettnek.


Népszerű idézetek

AllyD>!

– Miért éppen engem választottál? – kérdezte. – Biztosan tudod, hogy mindenki kirúgott.
Flick bólintott.
– Nem fogok mellébeszélni. – Előbb a földön heverő véres nyúltetemekre pillantott, aztán Diana csinos arcára. – Azért, mert te született gyilkos vagy- mondta. – És éppen erre van szükségem.

114. oldal

AllyD>!

– Mindig rajongtam a szép női ruhákért, a csipkés fehérneműért, a tűsarkú cipőkét meg a retikülökért. Nincs annál csodálatosabb, mint egy földig érő, pompásan suhogó szoknya! De a hamburgi napokban még sikktelenül csetlettem-botlottam. Képzeljétek, gyerekek, még azt sem tudtam, hogyan kell kihúzni a a szememet! Manfred tanított meg minden trükkre, mert ő is imádott nőnek öltözni.

167. oldal

AllyD>!

– Ugye még véletlenül sem ismersz egy franciául jól beszélő női telefonműszerészt?
Steve megtorpant.
– Hát… Fogjuk rá, hogy ismerek.

151. oldal

AllyD>!

A Dieter mellett ülő Stéphanie sem értette, mi folyik itt. A férfi kitalálta, mit gondol magában: Te tényleg azt hitted, hogy egy finom ebéddel szóra tudod bírni ezt a nőt?
– Így is jó. – Dieter fölállt, mintha menni készülne.
– Várjon, Monseieur! – szólalt meg Mademoiselle Lemas feszengve. – Arra kell kérnem… szíveskedjék megengedni… hogy kimenjek a… a női mosdóba.
-Vécére akar menni? – kérdezte Dieter metsző hangon.
Az idős hölgy elpirult.
– Igen…
-Sajnálom, Mademoiselle – felelte Dieter. – Szó sem lehet róla!

125. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

María Dueñas: Öltések közt az idő
Agatha Christie: N vagy M
Alistair MacLean: Kémek a Sasfészekben
John Altman: Kémek játéka
Graham Greene: A félelem minisztériuma
John le Carré: Az üldözött
Jeffrey Archer: Apám bűne
Ray Rigby: Homokdomb
Ian McEwan: Vágy és vezeklés
James Follett: Saskalitka