Titkok 49 csillagozás

Ken Follett: Titkok

Egy gazdag, aranyifjúi életet élő építési vállalkozó tizenéves lánya életveszélyes állapotban kórházba kerül kábítószer-túladagolás miatt. Édesapja elhatározza, utánajár annak, kitől kapta lánya a heroint, s ha megtalálja, saját kezűleg töri ki az illető nyakát… Kaland, humor, izgalom, vér és szex teszi letehetetlenné a könyvet.

Eredeti cím: The Big Needle

Eredeti megjelenés éve: 1974

Likra, Újvidék, 1975
198 oldal

Chadwell "Apples" Carstrairs

Boritek70 P>!
Ken Follett: Titkok

Az értékelések alapján rosszabbra számítottam. Jó jó nem egy Katedrális, és olykor eléggé lóugrásban történtek benne az események, de olykor izgalmas és humoros is volt. Ha elsőre ilyet írnék, annyira nem lennék elkeseredve…

Sarka>!

…esős hétvégére való ponyva ☺️

Aleysa>!
Ken Follett: Titkok

A Katedrális után egy nagy csalódás volt ez a könyv. Nem is értem, hogy tudott az író ilyen silány minősget kiadni a kezéből. Olyan volt, mint egy zs kategóriás akció film, könyv változatban.

redneck82>!
Ken Follett: Titkok

Olvastam már korábban az írónak ezt a művét, de bevallom így másodjára sokkal jobban tetszett.
Tudom, ez az első regénye Follettnek, meg sokan leszólják hogy sablonos, de azért el lehet rajta szórakozni. Nem egy Katedrális, vagy akár egy másik történelmi regénye (személyes kedvencem: Egy férfi Szentpétervárról), de én nem húzom le annyira ezt a könyvet. Sok író szerintem összetenné a kezét ha elsőre ilyen történetet sikerülne összehoznia.
Számomra ez a könyv olyan mint a Papírpénz vagy a Függöny lehull című műve, de még midig jobb mint a Teherán/Sasok szárnyán, mert az tényleg egy szar. Ha az lett volna az első regénye az írónak, azt mondom OK (de soha többet ilyet), de úgy hogy írt azóta százszor jobbat, így én azt tartom az alkotása mélypontjának.

Swoosh>!
Ken Follett: Titkok

Nem volt ez olyan rossz. Lehet hogy kicsit érződik rajta, hogy kezdő, de a cselekmény az pörög azért.
Tuti nem egy Katedrális de jó könyv.
Na és az első oldalakon …

Csoszi>!

Hideg volt a hálószobában, mikor kidugtam az orrom a takaró alól.

Csoszi>!

Öltönybe bújtam, s kis gondolkodás után nyakkendőt is kötöttem. A kulcsaimat
zsebre vágva a lányokhoz léptem, és átöleltem őket. Némán, behunyt szemmel álltam, a szeretetükből merítve erőt.

Kapcsolódó szócikkek: Chadwell "Apples" Carstrairs
Csoszi>!

– Rendben, Chadwell, hadd halljam, mi olyan sürgıs! Szerelmi bájitalra van szükséged? Netán impotens lettél a kokótól? Esetleg tanácsot akarsz, hogyan lehet elcsábítani egy ártatlan szűzlányt?
– Nem, nem és harmadszor is nem. Hogy lehetsz ennyire mocskos?
– Ne hízelegj!

Kapcsolódó szócikkek: Chadwell "Apples" Carstrairs