Kulcs ​a Manderley-házhoz 138 csillagozás

Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

A nagysikerű Follett-regény a II. világháború idején játszódik Egyiptomban. "Mint valamennyi tábori felderítőtiszt, von Mellenthin is lefitymálta a kémek jelentéseit. A diplomáciai pletykákon, az újsághíreken és a puszta találgatásokon alapultak, és legalább olyan gyakran voltak tévesek, mint helyesek, ami azt jelentette, hogy lényegében használhatatlanok voltak. De kénytelenek voltak beismerni. hogy ez a kémjelentés másnak látszik. A kém, akinek a hívójele Szfinx volt, így kezdte az üzenetét: "Aberdeen hadművelet. Megadta a támadás időpontját, a benne részt vevő dandárok számát és szerepét, megjelölte a helyeket, ahol támadni fognak, és elárulta a tervezők taktikai elgondolásait.

Eredeti megjelenés éve: 1980

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ken Follett

>!
Magánkiadás, Pécs, 2013
Felolvasta: Gépész
>!
GABO, Budapest, 2011
352 oldal · ISBN: 9789636893965 · Fordította: Szíjgyártó László
>!
GABO, Budapest, 2003
352 oldal · ISBN: 9639421847 · Fordította: Szíjgyártó László

6 további kiadás


Enciklopédia 34

Szereplők népszerűség szerint

Alex Wolff · Billy Vandam · Elene Fontana · Erwin Rommel · Friedrich von Mellenthin · Szonja · William Vandam

Helyszínek népszerűség szerint

Egyiptom · Kairó · Nílus · Tobruk


Kedvencelte 2

Most olvassa 7

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

tgorsy>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Recept kémtörténethez.
Hozzávalók:
1 db férfi kém: jóképű, okos, izmos, gonosz
1 db férfi kémelhárító: jóképű,okos, izmos, jó ember
Gondolomformán nők: szépek, csinosak, kívánatosak, sok mindenre kaphatók
Minden mennyiségben kaviár és pezsgő.
Helyszín: kívánság szerint: bárhol
Az egészet dobáld két könyvborító közé, és már tálalhatod is.

smetalin>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Hát ez……..hatalmas mellényúlás volt. Szó szerint, ugyanis mikor bementem könyvtárba nem e konkrét könyv volt a célom, egy másik könyvét néztem ki magamnak de mint kiderült más is, mert nem volt benn. Na akkor gondoltam lekapok egy másikat ami annyira nem vastag, a cím is elég hívogató volt: Manderly hűű, ez biztos valami jó kis sejtelmes könyv lesz, szóval e könyv már régi, nincs neki borítója csak az a zöld borítás, tudjátok amit azokra tesznek a könyvtárban amiknek saláta lett a borítójuk, tehát esélyem sem volt fülszöveget olvasni. Ennyi lenne a történet, hogy miért s hogyan került a kezembe e könyv.
Ez egy kémes, háborús borzalmasan megírt rossz szereplőkkel teli, semmiről sem akar szólni, de turbózzuk fel egy kis pikáns szexjelenetekkel ami szintén borzalmasra sikerült, legyen benne egy kis „édes hármas” is, egy angol hős és egy egyiptomi „kurtizán” szerelembe esős részekkel is,és persze egy fő gonosz kém is, és boldogan élünk míg……….Tisztességből, becsületből végig olvastam, de csak és kizárólag azért mert Ken Follett írta, ha Gipsz Jakab lett volna a szerző már rég abbahagyom és nem veszítek vele semmit.

5 hozzászólás
brigi11 P>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Igazság szerint engem Follett még A katedrálissal sem tudott lenyűgözni és ezt se vettem volna a kezembe, ha nem lenne a címébe a Manderley-ház, amit imádtam. A címkék alapján sokkal többet vártam, igaz a háború, kémkedés, nők, cselszővések, árulások, mind meg vannak benne, de inkább Rejtő-féle komika ez, mint komoly háborús könyv. Annyira katasztrófálisan rossz szereplőkkel, hogy a végén már azt kívántam, hogy a rossz fiú jöjjön ki nyertesen ebből az egészből. Az meg, hogy a könyv 30 %-a egyszerű pornó, még többet ront az egészen.

szilva81>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Erdekes, eddig nem jött szembe velem olyan könyv, aminek a temaja a kemkedes, ebben az evben pedig ez mar a masodik. Raadasul mindkettö Egyiptomban jatszodik.
Kimondottan tetszett, fordulatos, izgalmas, bar voltak benne idegesitö dolgok is, amit egy kemnek nem biztos, hogy figyelmen kellett volna hagynia. De lehet, hogy igy volt jo, elvegre a kem is ember. A könyv elsö fele Wolff bemutatasaval kezdödött, azt hittem neki kell drukkolni, hisz a hanyattatasai miatt rokonszenvesnek talaltatott, aztan ahogy haladtunk elöre a törtenetben, fordult a kocka, es nyilvanvalova valt, hogy ki a jo es ki a rossz fiu. Bar ha törtenelembe megyünk bele, akkor nincs is jo fiu a könyvben, de most kimondottan a könyvröl van szo.
Ami miatt szamomra elerte az 5 csillagot, nemcsak maga a törtenet es vegigvezetese, hanem, hogy volt lezarasa. Vegre egy iro, aki veszi a faradtsagot, hogy 1 oldalban igaz, de leirja mi lett a bukott fellel, lezarja a törtenetet, igy nem maradt semmi hianyerzetem.

pingvin1>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Nekem tetszett :-))
Follett könyveiben mint ez, vagy a Tű a szénakazalban, vagy mint Egy férfi Szentpétervárról, a főszereplő kémnek szurkolok pedig ő a negatív szereplő és mégis…
Szeretem ezeket a könyveit, mondjon vagy írjon bárki bármit, ez az én személyes véleményem :-)))

1 hozzászólás
Teszic>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Igazi Follett-féle kalandregény. Ismét volt egy kb. 100 oldalas „holtpont”, amikor azt hittem, hogy nem olvasom tovább, de végigküzdöttem és megérte. (Ez Follettnél már többször előfordult, viszont eddig egy könyvet se hagytam félbe, ez hajtott most is.)
Összességében egy szerethető könyv, jól kidolgozott karakterekkel és jó sztorival.

Outwar>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Ponyva.Totális ponyva.Az angol tiszt és az egyik nő szexelnek,idézek:\"Gombold ki…Itt.Úgy…Óóóó…\" vagy \"Mindenütt,a kezeddel,ott igen,tudod te pontosan,hogy hol…\" :DDD De béna.Az egész könyv nagyon kategórián aluli szerintem.Persze vannak benne kisebb fordulatok,végül is a történet sem rossz,de ugyanezt megkapod bármely más nevesincs író hasonló témájú könyvétől .Ugyanilyen negatív élmény volt számomra egy másik könyve,A tű a szénakazalban.Igaz a Katedrális hatalmas könyv,de nálam Follett ezzel véget is ért.

5 hozzászólás
mokus33>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Lassan haladtam a könyvvel, nem azért mert nem tetszett, hanem sokszor inkább nem volt hozzá hangulatom. Ennek ellenére, amikor elővettem, akkor teljes mértékben lekötött, a végére pedig már kifejezetten érdekelt a megoldás. Mindig vártam a pillanatot, amikor fordul a kocka, és végre annak lesz szerencséje, akinek én drukkolok :) Az nem tetszett, hogy ez a pillanat nagyon sokára következett be, ettől a végét kicsit összecsapottnak éreztem.

Riam>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Nem igazán kedvelem Follettet. Ez a kötet sem fogott meg igazán, elolvastam, mérsékelten élveztem, aztán ennyi.
Letettem, és fogalmam sem volt, hogy miről szól.
Ennyi erővel akármelyik ponyvaregény író könyvét is kezembe foghattam volna.

Swoosh>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Ismét egy világháborús kaland, ezúttal Egyiptomban. Nagyon megy ez KF-nek. Az, ha tesz bele egy csajt is, attól nem lesz rosszabb a könyv, kifejezetten javít rajta :)


Népszerű idézetek

clyme>!

Gondolj azokra, akiket szeretsz, és a célok mindjárt világosabbak lesznek.

encus625 P>!

Elene leült, és Billy is leült szemközt vele. Nyilvánvalóan szórakoztatni akarta Elene-t. Pontosan olyan volt, mint az apja, csak kicsiben, kivéve világosszürke szemét. Elene azt mondta: – Szóval te olvastad?
– A Manderley-ház asszonyát? Igen. De nem nagyon tetszett. De azért mindig végigolvasom a könyveket.
– Miket szeretsz olvasni?
– Legjobban a dekcsiket szeretem.
– Dekcsiket?
– A detektívregényeket. Agatha Christie meg Dorothy Sayers minden könyvét elolvastam. De legjobban az amerikaiakat szeretem: S. S. Van Dine-t és Raymond Chandlert.
– Igazán? – mosolygott Elene. – Én is szeretem a detektívregényeket. Én is mindig azt olvasok.
– Ó! És ki a kedvenc detektívje? Elene elgondolkozott.
– Maigret.
– Róla még sohasem hallottam. Mi az írójának a neve?
– Georges Simenon. Franciául ír, de néhány könyvét már lefordították angolra. Többnyire Párizsban játszódnak. Nagyon… nagyon bonyolultak.
– Kölcsönadna nekem egyet? Itt nagyon nehéz új könyvekhez jutni, az itthon meg az iskolában levő könyveket meg már mind elolvastam. Meg cserélni szoktam a barátaimmal is, de azok, tudja, a gyerekek iskolai szünidőben való kalandjairól szóló könyveket szeretik.

309-310. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Christie · Georges Simenon · Párizs · Raymond Chandler
5 hozzászólás
Minka>!

Az araboknál a „gyorsan” azt jelenti, hogy „néhány napon belül”, a „rögtön” pedig azt, hogy „holnap”.

474

KingucK P>!

Von Mellenthinnek ez a pillanat jutott az eszébe, amikor tizenhat nappal később Rommel társaságában a naplementét figyelte Tobruk fölött.

I. TOBRUK 10.

Kapcsolódó szócikkek: Erwin Rommel · Friedrich von Mellenthin · Tobruk
KingucK P>!

Vandam nem tudta, hogy a fiú megértette-e a magyarázatát vagy nem.
Billy egy új könyvvel feküdt le. Azt mondta, hogy “dekcsi", vagyis detektívregény. A könyv címe ez volt: Halál a Níluson.

I. TOBRUK 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Billy Vandam · William Vandam
encus625 P>!

Billy észrevehetőleg megdöbbent. Elene kezére bámult. A lány kénytelen volt észre téríteni, még mielőtt elárulja magát. Azt mondta: – Ide figyelj. Olvastad Agatha Christie-nek azt a regényét, amelyiknek az a címe, hogy A vérfoltos atlasz titka?
– Nem, ilyen regénye…
– Nagyon érdekes regény, mármint az az érdekes, hogy a detektív mindenre rájön annak a vérfoltnak az alapján.
A fiú összeráncolt homlokkal nézett rá, de most már nem elképedve, hanem mint aki erősen próbál valamire rájönni.

416. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Christie
KingucK P>!

A félig elégett kupac alján volt egy könyv, egy angol nyelvű regény. Vandam a homlokát ráncolta. Kinyitotta a könyvet, és elolvasta az első mondatot: “Az éjszaka álmomban megint Manderley-ban jártam." A könyv címe A Manderley-ház asszonya volt, és Daphne du Maurier írta. Rémlett neki, hogy a cím ismerős. Valószínűleg a feleségem olvasta, gondolta. Mintha egy angliai vidéki házban élő fiatalasszonyról szólna.

II. MERSA MATRUH 11.

KingucK P>!

Nyugalmat parancsolt magára. Minden jogom megvan ahhoz, hogy itt legyek, gondolta. Alexandriában születtem. Egyiptomi állampolgár vagyok. Házam van Kairóban. A papírjaim mind valódiak. Gazdag ember vagyok, európai, és ugyanakkor – német kém az ellenséges vonalak mögött…

I. TOBRUK 1.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Wolff · Alexandria · Egyiptom · Kairó
KingucK P>!

Meg volt győződve róla, hogy Hitlernek igaza van, csak a célpontját választotta ki helytelenül. Nem a zsidók faji gyarlósága fertőzi meg a világot – hanem az angoloké. Az egyiptomi zsidók többé-kevésbé olyanok, mint bárki más: van köztük gazdag, és van köztük szegény, van rossz, és van jó. Az angolok azonban mind egyformák: gőgösek, kapzsiak és gonoszak. Keserűen nevetett azon az emelkedett szellemen, amellyel az angolok Lengyelországot próbálták megmenteni a német elnyomástól, s közben ők maguk továbbra is elnyomták Egyiptomot.

I. TOBRUK 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Adolf Hitler · angol · Egyiptom · Lengyelország · Szonja · zsidók, zsidóság
KingucK P>!

Elene Fontana megnézte az arcát a tükörben, és azt gondolta: huszonhárom éves vagyok, nyilván kezdek veszíteni a szépségemből.

I. TOBRUK 4.

Kapcsolódó szócikkek: Elene Fontana

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Harris: Führer-nap
María Dueñas: Öltések közt az idő
Michael Ondaatje: Az angol beteg
Nevil Shute: Az örökség
Tomori Gábor: Szívcsakra
Steve Berry: Az elveszett parancs
Tom Harper: Az elveszett szentély
Alistair MacLean: Kémek a Sasfészekben
Kate Mosse: Labirintus
Paul Doherty: A hiénák éve