Kulcs ​a Manderley-házhoz 152 csillagozás

Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

A nagysikerű Follett-regény a II. világháború idején játszódik Egyiptomban. "Mint valamennyi tábori felderítőtiszt, von Mellenthin is lefitymálta a kémek jelentéseit. A diplomáciai pletykákon, az újsághíreken és a puszta találgatásokon alapultak, és legalább olyan gyakran voltak tévesek, mint helyesek, ami azt jelentette, hogy lényegében használhatatlanok voltak. De kénytelenek voltak beismerni. hogy ez a kémjelentés másnak látszik. A kém, akinek a hívójele Szfinx volt, így kezdte az üzenetét: "Aberdeen hadművelet. Megadta a támadás időpontját, a benne részt vevő dandárok számát és szerepét, megjelölte a helyeket, ahol támadni fognak, és elárulta a tervezők taktikai elgondolásait.

Eredeti megjelenés éve: 1980

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ken Follett GABO

>!
Magánkiadás, Pécs, 2013
Felolvasta: Gépész
>!
GABO, Budapest, 2011
352 oldal · ISBN: 9789636893965 · Fordította: Szíjgyártó László
>!
GABO, Budapest, 2003
352 oldal · ISBN: 9639421847 · Fordította: Szíjgyártó László

6 további kiadás


Enciklopédia 35

Szereplők népszerűség szerint

Erwin Rommel · Alex Wolff · Billy Vandam · Elene Fontana · Friedrich von Mellenthin · Szonja · William Vandam

Helyszínek népszerűség szerint

Egyiptom · Kairó · Nílus · Tobruk


Kedvencelte 3

Most olvassa 9

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

brigi11 P>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Igazság szerint engem Follett még A katedrálissal sem tudott lenyűgözni és ezt se vettem volna a kezembe, ha nem lenne a címébe a Manderley-ház, amit imádtam. A címkék alapján sokkal többet vártam, igaz a háború, kémkedés, nők, cselszővések, árulások, mind meg vannak benne, de inkább Rejtő-féle komika ez, mint komoly háborús könyv. Annyira katasztrófálisan rossz szereplőkkel, hogy a végén már azt kívántam, hogy a rossz fiú jöjjön ki nyertesen ebből az egészből. Az meg, hogy a könyv 30 %-a egyszerű pornó, még többet ront az egészen.

DreamR IP>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Nekem ez is tetszett a szerzőtől. Fordulatos, érdekes. Hangoskönyvként hallgattam, és remek szórakozást nyújtott vezetés, sport közben. Egy dolgot, ha szabad megjegyeznem a felolvasással kapcsolatban. Biztosra veszem, hogy ez egy nagy odaadást követelő meló, de légyszi, LÉGYSZI, férfi felolvasóként soha ne próbáld meg a női karakter hangját utánozni. Pláne ne a szexjelenetek közben. Ne próbálj meg női érzéki hangokat, nyögéseket imitálni, mert ez több, mint hangulatromboló. Szétestem a röhögéstől az érzéki jelenetek közben, pedig az ilyen részeknek nyilván más hatást kéne kelteni az olvasóban. :D

Kyrana P>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Elég nehézkesen indult a könyv, de aztán, ahogy belemerültem a történetbe, teljesen magával ragadott. A helyszín Egyiptom a második világháborúban. Egy kémtörténeten keresztül pillanthatunk be a háborús időszakba, megfűszerezve egy kis romantikával, sőt, erotikával.

Nagyon szeretem Ken Follett könyveit, mert hiteles történelmi hátteret nyújt a köteteinek, történetei izgalmasak, fordulatosak, szereplői amellett, hogy szerethetőek, valóságszagúak is, ami nekem különösen fontos. Aki szereti ezt a műfajt, annak szívből ajánlom. :)

Teszic>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Igazi Follett-féle kalandregény. Ismét volt egy kb. 100 oldalas „holtpont”, amikor azt hittem, hogy nem olvasom tovább, de végigküzdöttem és megérte. (Ez Follettnél már többször előfordult, viszont eddig egy könyvet se hagytam félbe, ez hajtott most is.)
Összességében egy szerethető könyv, jól kidolgozott karakterekkel és jó sztorival.

szilva81>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Erdekes, eddig nem jött szembe velem olyan könyv, aminek a temaja a kemkedes, ebben az evben pedig ez mar a masodik. Raadasul mindkettö Egyiptomban jatszodik.
Kimondottan tetszett, fordulatos, izgalmas, bar voltak benne idegesitö dolgok is, amit egy kemnek nem biztos, hogy figyelmen kellett volna hagynia. De lehet, hogy igy volt jo, elvegre a kem is ember. A könyv elsö fele Wolff bemutatasaval kezdödött, azt hittem neki kell drukkolni, hisz a hanyattatasai miatt rokonszenvesnek talaltatott, aztan ahogy haladtunk elöre a törtenetben, fordult a kocka, es nyilvanvalova valt, hogy ki a jo es ki a rossz fiu. Bar ha törtenelembe megyünk bele, akkor nincs is jo fiu a könyvben, de most kimondottan a könyvröl van szo.
Ami miatt szamomra elerte az 5 csillagot, nemcsak maga a törtenet es vegigvezetese, hanem, hogy volt lezarasa. Vegre egy iro, aki veszi a faradtsagot, hogy 1 oldalban igaz, de leirja mi lett a bukott fellel, lezarja a törtenetet, igy nem maradt semmi hianyerzetem.

pingvin1>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Nekem tetszett :-))
Follett könyveiben mint ez, vagy a Tű a szénakazalban, vagy mint Egy férfi Szentpétervárról, a főszereplő kémnek szurkolok pedig ő a negatív szereplő és mégis…
Szeretem ezeket a könyveit, mondjon vagy írjon bárki bármit, ez az én személyes véleményem :-)))

1 hozzászólás
mokus33 >!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Lassan haladtam a könyvvel, nem azért mert nem tetszett, hanem sokszor inkább nem volt hozzá hangulatom. Ennek ellenére, amikor elővettem, akkor teljes mértékben lekötött, a végére pedig már kifejezetten érdekelt a megoldás. Mindig vártam a pillanatot, amikor fordul a kocka, és végre annak lesz szerencséje, akinek én drukkolok :) Az nem tetszett, hogy ez a pillanat nagyon sokára következett be, ettől a végét kicsit összecsapottnak éreztem.

Riam>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Nem igazán kedvelem Follettet. Ez a kötet sem fogott meg igazán, elolvastam, mérsékelten élveztem, aztán ennyi.
Letettem, és fogalmam sem volt, hogy miről szól.
Ennyi erővel akármelyik ponyvaregény író könyvét is kezembe foghattam volna.

Swoosh>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Ismét egy világháborús kaland, ezúttal Egyiptomban. Nagyon megy ez KF-nek. Az, ha tesz bele egy csajt is, attól nem lesz rosszabb a könyv, kifejezetten javít rajta :)

fukszia>!
Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz

Izgalmas, jó könyv. Follett nemcsak történelmi regényekben tud kiemelkedőt alkotni.


Népszerű idézetek

clyme>!

Gondolj azokra, akiket szeretsz, és a célok mindjárt világosabbak lesznek.

1 hozzászólás
Minka>!

Az araboknál a „gyorsan” azt jelenti, hogy „néhány napon belül”, a „rögtön” pedig azt, hogy „holnap”.

474

Kapcsolódó szócikkek: arabok
encus625 P>!

Elene leült, és Billy is leült szemközt vele. Nyilvánvalóan szórakoztatni akarta Elene-t. Pontosan olyan volt, mint az apja, csak kicsiben, kivéve világosszürke szemét. Elene azt mondta: – Szóval te olvastad?
– A Manderley-ház asszonyát? Igen. De nem nagyon tetszett. De azért mindig végigolvasom a könyveket.
– Miket szeretsz olvasni?
– Legjobban a dekcsiket szeretem.
– Dekcsiket?
– A detektívregényeket. Agatha Christie meg Dorothy Sayers minden könyvét elolvastam. De legjobban az amerikaiakat szeretem: S. S. Van Dine-t és Raymond Chandlert.
– Igazán? – mosolygott Elene. – Én is szeretem a detektívregényeket. Én is mindig azt olvasok.
– Ó! És ki a kedvenc detektívje? Elene elgondolkozott.
– Maigret.
– Róla még sohasem hallottam. Mi az írójának a neve?
– Georges Simenon. Franciául ír, de néhány könyvét már lefordították angolra. Többnyire Párizsban játszódnak. Nagyon… nagyon bonyolultak.
– Kölcsönadna nekem egyet? Itt nagyon nehéz új könyvekhez jutni, az itthon meg az iskolában levő könyveket meg már mind elolvastam. Meg cserélni szoktam a barátaimmal is, de azok, tudja, a gyerekek iskolai szünidőben való kalandjairól szóló könyveket szeretik.

309-310. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Christie · Georges Simenon · Párizs · Raymond Chandler
5 hozzászólás
KingucK P>!

Von Mellenthinnek ez a pillanat jutott az eszébe, amikor tizenhat nappal később Rommel társaságában a naplementét figyelte Tobruk fölött.

I. TOBRUK 10.

Kapcsolódó szócikkek: Erwin Rommel · Friedrich von Mellenthin · Tobruk
KingucK P>!

Vandam nem tudta, hogy a fiú megértette-e a magyarázatát vagy nem.
Billy egy új könyvvel feküdt le. Azt mondta, hogy “dekcsi", vagyis detektívregény. A könyv címe ez volt: Halál a Níluson.

I. TOBRUK 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Billy Vandam · William Vandam
encus625 P>!

Billy észrevehetőleg megdöbbent. Elene kezére bámult. A lány kénytelen volt észre téríteni, még mielőtt elárulja magát. Azt mondta: – Ide figyelj. Olvastad Agatha Christie-nek azt a regényét, amelyiknek az a címe, hogy A vérfoltos atlasz titka?
– Nem, ilyen regénye…
– Nagyon érdekes regény, mármint az az érdekes, hogy a detektív mindenre rájön annak a vérfoltnak az alapján.
A fiú összeráncolt homlokkal nézett rá, de most már nem elképedve, hanem mint aki erősen próbál valamire rájönni.

416. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Christie
KingucK P>!

A félig elégett kupac alján volt egy könyv, egy angol nyelvű regény. Vandam a homlokát ráncolta. Kinyitotta a könyvet, és elolvasta az első mondatot: “Az éjszaka álmomban megint Manderley-ban jártam." A könyv címe A Manderley-ház asszonya volt, és Daphne du Maurier írta. Rémlett neki, hogy a cím ismerős. Valószínűleg a feleségem olvasta, gondolta. Mintha egy angliai vidéki házban élő fiatalasszonyról szólna.

II. MERSA MATRUH 11.

KingucK P>!

Nyugalmat parancsolt magára. Minden jogom megvan ahhoz, hogy itt legyek, gondolta. Alexandriában születtem. Egyiptomi állampolgár vagyok. Házam van Kairóban. A papírjaim mind valódiak. Gazdag ember vagyok, európai, és ugyanakkor – német kém az ellenséges vonalak mögött…

I. TOBRUK 1.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Wolff · Alexandria · Egyiptom · Kairó
KingucK P>!

Meg volt győződve róla, hogy Hitlernek igaza van, csak a célpontját választotta ki helytelenül. Nem a zsidók faji gyarlósága fertőzi meg a világot – hanem az angoloké. Az egyiptomi zsidók többé-kevésbé olyanok, mint bárki más: van köztük gazdag, és van köztük szegény, van rossz, és van jó. Az angolok azonban mind egyformák: gőgösek, kapzsiak és gonoszak. Keserűen nevetett azon az emelkedett szellemen, amellyel az angolok Lengyelországot próbálták megmenteni a német elnyomástól, s közben ők maguk továbbra is elnyomták Egyiptomot.

I. TOBRUK 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Adolf Hitler · angol · Egyiptom · Lengyelország · Szonja · zsidók
KingucK P>!

Elene Fontana megnézte az arcát a tükörben, és azt gondolta: huszonhárom éves vagyok, nyilván kezdek veszíteni a szépségemből.

I. TOBRUK 4.

Kapcsolódó szócikkek: Elene Fontana

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Greg Iles: Lángoló kereszt
Robert Harris: Tiszt és kém
Steve Berry: Az elveszett parancs
Robert Harris: Führer-nap
Cserhalmi Dániel: Szibériai csapda
Tomori Gábor: Szívcsakra
Tom Harper: Az elveszett szentély
Niklas Natt och Dag: 1793
Jaime Jo Wright: A Foster-dombi ház
William Ryan: Véres mező