Egy ​férfi Szentpétervárról 130 csillagozás

Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

A Férfi Szentpétervárról jött Londonba… hogy gyilkoljon. A merénylet a világtörténelmet változtatta volna meg. Számos fegyvere volt, de a két legveszélyesebb: egy ártatlanságát elveszíteni vágyó fiatal nő szerelme, és egy minden áron kielégülést kívánó előkelő hölgy izzó szenvedélye. Felvonult ellene a teljes angol rendőrség, egy gazdag és nagyhatalmú lord, valamint maga az ifjú Winston Chruchill. Ennyi akadályon senki más nem gázolhatna át, csak egy férfi Szentpétervárról.

Eredeti mű: Ken Follett: The Man from St Petersburg

Eredeti megjelenés éve: 1982

>!
GABO, Budapest, 2013
396 oldal · ISBN: 9789636893972 · Fordította: Fazekas István
>!
GABO, Budapest, 2003
314 oldal · ISBN: 9639421855 · Fordította: Sarlós Zsuzsa
>!
JLX, Budapest, 1999
378 oldal · ISBN: 9637822259 · Fordította: Sarlós Zsuzsa

5 további kiadás


Kedvencelte 12

Most olvassa 7

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi P
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Szeretem Ken Follett regényeit, de az utóbbi években hanyagoltam egy picit. Most nagy izgalommal vártam, hogy olvashassam ezt a könyvet. Sajnos nem volt annyira lendületes, mint vártam, lassan is haladtam vele. Az első harmada kifejezetten untatott. Tetszett a történelmi háttér: az első világháború előtti készülődés, a háttérben folyó titkos tárgyalások, megállapodások, Churchill valamint a nők jogaiért harcoló Mrs. Pankhurst megjelenése, az angol arisztokrácia mindennapjainak leírása. Jó volt a karakterek ábrázolása, a szereplők motivációja. Follett azt is elérte nálam, hogy a kezdetben gyűlölt orgyilkost megkedveljem. Hiába no, nem minden fehér vagy fekete, jó vagy rossz. A végével egy picit összetörte a szívemet. Sebaj, keresek rá gyógyírt!

>!
Kultúrtárs
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Az első Follett regény, amit évekkel ezelőtt olvastam. Elindított egy folyamatot bennem, azóta Follett rajongóvá váltam, és megvettem valamennyi könyvét. Megvan benne minden, ami egy jó regényhez kell. Szerelem, kaland, izgalom, erotika. És mindezek mellett még tanulni is lehet belőle, mivel történelmi korképet ad az első világháborút megelőző időszak Angliájáról. Kikapcsolódáshoz esti olvasmányként tökéletes.

>!
Keikorca
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Szeretem Follett írásait, mert mindig emberi szintre tudja hozni a történelmet. Egyszerű, vagy épp jelentős emberek életének részleteiből ráláthatunk a teljes képre.

Ez a könyve valahogy különösen keserű volt. Follett a legtöbb írásában igyekszik megmutatni a másik oldalt is és nem csupán fekete-fehérnek ábrázolni a dolgokat. És ebben az esetben is nehéz nem drukkolni az anarchista főszereplőnknek, s pontosan meg lehet érteni az ő álláspontját is. Különböző világnézetek feszülnek egymásnak egy forrongó, változó világban: az I. világháború küszöbén. Szüfrazsettek, kommunisták, arisztokraták, munkások, a társadalmi hierarchia omladozik, az európai hatalmi egyensúly botladozik. És valahogy nagyon szörnyű látni, olvasni, hogy a hatalom mindenekfelett áll, nem számít, hogy ezzel háborúba sodródunk és milliók halnak majd meg. Hiába halnak meg.!

>!
Eltiron
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Jó alapötlet, érdekes történelmi háttér – pocsék kivitelezés. Rettenetesen erőltetett, botrányosan klisé karakterek, visszatazítóan szappanoperás fordulatok – ez bőven elég volt egyszer.

>!
RelaxDorka
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Szórakozásnak tökéletes, az eleje sem volt túl vontatott. A történet jó, egy orosz bérgyilkosról szól, akinek egy merényletet kellett végrehajtania Londonban, egy szintén orosz befolyásos személy ellen. Fordulatokat tartalmaz a regény, és egész izgalmas is. A problémám annyi volt vele (több esetben is), hogy olyan következtetéseket vontak le a szereplők, amikre igazából nem biztos, hogy gondolnánk, ha nem tudnák mi történt. spoiler
spoiler
spoiler

>!
Winrar
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Számomra a Kaland Afganisztánban után ez a könyv kellemes csalódás volt. Jó, fordulatos történet, ami mellé ráadásul remekül meg tudja Follett teremteni az első világháború korabeli Anglia hangulatát.
Könnyed kis könyv, lazításképp mindenképpen jó.

>!
sassenach
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Nagyon-nagyon jó!!!!! Fordulatos, izgalmas, letehetetlen…olyan igazi Follett-regény. :) Imádom!

3 hozzászólás
>!
Swoosh
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

adtam 4 csillagot. eleg jo volt az 5-hoz is, de azert a Katedralis ha 5-ot kapott, akkor ez legyen 4 :)

>!
Anó P
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Nagyon szeretem Follettnál, ahogy több szálon bonyolítja a fejleményeket, a jellemábrázolásnak is mestere. Most sem csalódtam benne, olyannyira nem, hogy kétszer egymás után elolvastam a könyvet.
Ja, s nem sematikus. akár egy gyilkos is lehet szimpatikus időnként nála….

>!
pingvin1
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Talán ez volt a második könyve amit olvastam, és emlékeztem rá, hogy nagyon tetszett. Úgy gondoltam, akkor meghallgatom hangoskönyvként is. Hát igen, nagyon jó volt ismét. Amikor olvastam egy kicsit bosszantott ahogy az események megszakadnak és folytatódnak, de rájöttem ezért is szeretem Follett könyveit. Szinte letehetetlenné teszi a könyveit, de így hallgatva is kimondottan jó volt.
Kerek történet, megszereti az ember a szereplőket, még a „negatívat” is, és a végén elgondolkodtam mi lenne a legjobb befejezés…. Bárki hal meg fájdalmas. De szerencsére van egy nagyszerű Ken Follett aki befejezi. Jó kis könyv volt!


Népszerű idézetek

>!
Monacskae

Magára meredt a tükörben. A nőnek, akit látott, szürke szeme, világos szemöldöke, szőke haja, csinos arca és tyúkesze volt.

175. oldal

>!
Kultúrtárs

A tolsztoji erkölcs. Nem biztos, hogy boldog leszel, ha jót cselekszel, de egészen biztos, hogy a rossz cselekedet boldogtalanná tesz.

187. oldal

>!
Réka_Eördögh

Felnőtté válni azt jelenti azt jelenti: megtanulni a félrevezetés művészetét.

>!
Kultúrtárs

Nem azért sírt, amire rátalált; azt siratta, amit elveszített.

273. oldal

>!
Kultúrtárs

Az atyák vétke megbüntettetik a gyermekekben, harmad- és negyedíziglen…

272. oldal

>!
Keikorca

Tudja, mi férfiak, piedesztálra állítjuk a nőket, s azt akarjuk hinni, hogy gondolkodásukban tiszták, fizikailag pedig segélyre szorulnak. Így aztán – legalábbis műveltebb közegben – a férfiak kötelességüknek érzik saját magukat is meggyőzni, hogy a nőkkel szemben semmiféle ellenséges érzülettel nem viseltetnek, és nem vágynak a női test után. Erre aztán megjelenik néhány nő, a szüfrazsettek, akik nyilvánvalóan nem tehetetlenek és nincs is szükségük arra, hogy imádják őket. Mi több, törvényt is sértenek. Tagadják a férfiak által saját maguknak teremtett mítoszt, s ezért büntetlenül rájuk lehet támadni. A férfiak becsapva érzik magukat, ezért szabad folyást engednek mindannak a vágynak és haragnak, melynek eddig a létezését is tagadták. Ez nagyszerű módja a feszültség levezetésének, és ők ezt élvezik is.

227. oldal, Gabo Kiadó, 2013.

>!
Monacskae

– Ó. – Charlotte eltűnődött: tudtam-e, hogy a nők nem szavazhatnak? Nem volt biztos benne. Ilyen dolgokon még sose gondolkodott.

108. oldal

>!
Monacskae

… mindig úgy érezte: háború az, ha egymást ölik az emberek, de Feliksz szemlátomást úgy vélte, a háború öli az embereket.

260. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés
David Mitchell: Szellemírók
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: Fehér éjszakák
Nyikolaj Vasziljevics Gogol: Az arckép
A. I. Kuprin – Ivan Szergejevics Turgenyev – Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: A boszorkány
Vincent Grandferry: Szentpétervár
Cynthia Harrod-Eagles: Emily
Catherine Phillips – Christopher Rice – Melanie Rice (szerk.): Szentpétervár
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: Fehér éjszakák / A nagybácsi álma
Csathó István: Leningrádi képeskönyv