Egy ​férfi Szentpétervárról 144 csillagozás

Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

A Férfi Szentpétervárról jött Londonba… hogy gyilkoljon. A merénylet a világtörténelmet változtatta volna meg. Számos fegyvere volt, de a két legveszélyesebb: egy ártatlanságát elveszíteni vágyó fiatal nő szerelme, és egy minden áron kielégülést kívánó előkelő hölgy izzó szenvedélye. Felvonult ellene a teljes angol rendőrség, egy gazdag és nagyhatalmú lord, valamint maga az ifjú Winston Chruchill. Ennyi akadályon senki más nem gázolhatna át, csak egy férfi Szentpétervárról.

Eredeti mű: Ken Follett: The Man from St Petersburg

Eredeti megjelenés éve: 1982

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ken Follett

>!
GABO, Budapest, 2013
396 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636893972 · Fordította: Fazekas István
>!
GABO, Budapest, 2003
314 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639421855 · Fordította: Sarlós Zsuzsa
>!
JLX, Budapest, 1999
378 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637822259 · Fordította: Sarlós Zsuzsa

5 további kiadás


Kedvencelte 13

Most olvassa 6

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Szeretem Ken Follett regényeit, de az utóbbi években hanyagoltam egy picit. Most nagy izgalommal vártam, hogy olvashassam ezt a könyvet. Sajnos nem volt annyira lendületes, mint vártam, lassan is haladtam vele. Az első harmada kifejezetten untatott. Tetszett a történelmi háttér: az első világháború előtti készülődés, a háttérben folyó titkos tárgyalások, megállapodások, Churchill valamint a nők jogaiért harcoló Mrs. Pankhurst megjelenése, az angol arisztokrácia mindennapjainak leírása. Jó volt a karakterek ábrázolása, a szereplők motivációja. Follett azt is elérte nálam, hogy a kezdetben gyűlölt orgyilkost megkedveljem. Hiába no, nem minden fehér vagy fekete, jó vagy rossz. A végével egy picit összetörte a szívemet. Sebaj, keresek rá gyógyírt!

>!
Biró_Krisztina
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Ez is azon művek közé tartozik ami bőven 6csillagot érdemelne!Személyekkel közel tudja hozni és megszeretteti KF velünk az amúgy töri könyvben uncsi történelmi eseményeket.Nagyon izgalmas és vigyázat LETEHETETLEN!

>!
Nushi P
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Rég olvastam Follett regényt el is felejtettem milyen jó is tud lenni egy könyv ami nincs agyonbonyolíta. A történet egyszerű lényegében egy merénylet tervezés és kivitelezése.persze agyonpolitizálva, szüfrazsettezve. És van szerelmi szál is ami kicsi fényt visz ebbe a nem túl napos történetbe. Egyszerolvasós!

>!
Kultúrtárs
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Az első Follett regény, amit évekkel ezelőtt olvastam. Elindított egy folyamatot bennem, azóta Follett rajongóvá váltam, és megvettem valamennyi könyvét. Megvan benne minden, ami egy jó regényhez kell. Szerelem, kaland, izgalom, erotika. És mindezek mellett még tanulni is lehet belőle, mivel történelmi korképet ad az első világháborút megelőző időszak Angliájáról. Kikapcsolódáshoz esti olvasmányként tökéletes.

>!
Aliko P
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Bevallom Ken Follett könyveivel olyan se veled, se nélküled kapcsolatban vagyok. Az utolsó, általam olvasott regénye a Tű a szénakazalban kifejezetten tetszett, így maradva a krimi és történelmi vonulaton, reménykedve a kedvező ítéletben vettem a kezembe ezt is. Sajnos a végső konklúzió az lett, hogy nem akkora élmény, mint az volt, bár az is lehet, hogy csak a Johnny háborúja után éreztem kissé erőtlennek. A lényeg a lényeg, hogy egy kisebb csalódással tettem le a kötetet, de ettől függetlenül a történelmi regények kedvelőinek bátran ajánlom.

A stílus olvasmányos és megkapjuk a Folettől már megszokott többszálú cselekményt és a csavarokat, ami mellé a korrajz is szinte tökéletes. Szóval érkezik egy vérbeli krimi, az első világháború előtti Angliából, egy orosz kémmel, anarchistákkal, szüfrazsettekkel, a bérgyilkossal és jó pár arisztokrata közreműködésével. A karakterek jól kidolgozottak és több dimenziósak, külön piros pont jár érte hogy szerző a motivációikat is szépen kibontja. Viszont lassan indul be a cselekmény és voltak benne számomra fájón ismerős motívumok is, így végül 3,5 csillagon ragadt a könyv.

>!
Keikorca
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Szeretem Follett írásait, mert mindig emberi szintre tudja hozni a történelmet. Egyszerű, vagy épp jelentős emberek életének részleteiből ráláthatunk a teljes képre.

Ez a könyve valahogy különösen keserű volt. Follett a legtöbb írásában igyekszik megmutatni a másik oldalt is és nem csupán fekete-fehérnek ábrázolni a dolgokat. És ebben az esetben is nehéz nem drukkolni az anarchista főszereplőnknek, s pontosan meg lehet érteni az ő álláspontját is. Különböző világnézetek feszülnek egymásnak egy forrongó, változó világban: az I. világháború küszöbén. Szüfrazsettek, kommunisták, arisztokraták, munkások, a társadalmi hierarchia omladozik, az európai hatalmi egyensúly botladozik. És valahogy nagyon szörnyű látni, olvasni, hogy a hatalom mindenekfelett áll, nem számít, hogy ezzel háborúba sodródunk és milliók halnak majd meg. Hiába halnak meg.!

>!
Eltiron
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Jó alapötlet, érdekes történelmi háttér – pocsék kivitelezés. Rettenetesen erőltetett, botrányosan klisé karakterek, visszatazítóan szappanoperás fordulatok – ez bőven elég volt egyszer.

>!
RelaxDorka
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Szórakozásnak tökéletes, az eleje sem volt túl vontatott. A történet jó, egy orosz bérgyilkosról szól, akinek egy merényletet kellett végrehajtania Londonban, egy szintén orosz befolyásos személy ellen. Fordulatokat tartalmaz a regény, és egész izgalmas is. A problémám annyi volt vele (több esetben is), hogy olyan következtetéseket vontak le a szereplők, amikre igazából nem biztos, hogy gondolnánk, ha nem tudnák mi történt. spoiler

>!
sassenach
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Nagyon-nagyon jó!!!!! Fordulatos, izgalmas, letehetetlen…olyan igazi Follett-regény. :) Imádom!

3 hozzászólás
>!
pingvin1
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Talán ez volt a második könyve amit olvastam, és emlékeztem rá, hogy nagyon tetszett. Úgy gondoltam, akkor meghallgatom hangoskönyvként is. Hát igen, nagyon jó volt ismét. Amikor olvastam egy kicsit bosszantott ahogy az események megszakadnak és folytatódnak, de rájöttem ezért is szeretem Follett könyveit. Szinte letehetetlenné teszi a könyveit, de így hallgatva is kimondottan jó volt.
Kerek történet, megszereti az ember a szereplőket, még a „negatívat” is, és a végén elgondolkodtam mi lenne a legjobb befejezés…. Bárki hal meg fájdalmas. De szerencsére van egy nagyszerű Ken Follett aki befejezi. Jó kis könyv volt!


Népszerű idézetek

>!
Monacskae

Magára meredt a tükörben. A nőnek, akit látott, szürke szeme, világos szemöldöke, szőke haja, csinos arca és tyúkesze volt.

175. oldal

>!
Réka_Eördögh

Felnőtté válni azt jelenti azt jelenti: megtanulni a félrevezetés művészetét.

>!
Kultúrtárs

A tolsztoji erkölcs. Nem biztos, hogy boldog leszel, ha jót cselekszel, de egészen biztos, hogy a rossz cselekedet boldogtalanná tesz.

187. oldal

>!
Kultúrtárs

Van valami szívmelengető abban, ha az embert egy nő örömmel látja…

337. oldal

>!
Kultúrtárs

…gyakran csodálkozott azon, hogy ezek a nyomorban, emésztő gondban élő emberek mennyi szeretettel és gyengédséggel veszik körül a kicsinyeiket, akik pedig elvonják a szájuktól a falatot. Most már tudta: a szeretet kivirágzik az emberben, ha akarja, ha nem.

274. oldal

>!
Kultúrtárs

Nem azért sírt, amire rátalált; azt siratta, amit elveszített.

273. oldal

>!
Kultúrtárs

Az atyák vétke megbüntettetik a gyermekekben, harmad- és negyedíziglen…

272. oldal

>!
Monacskae

– Ó. – Charlotte eltűnődött: tudtam-e, hogy a nők nem szavazhatnak? Nem volt biztos benne. Ilyen dolgokon még sose gondolkodott.

108. oldal

>!
Monacskae

… mindig úgy érezte: háború az, ha egymást ölik az emberek, de Feliksz szemlátomást úgy vélte, a háború öli az embereket.

260. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Robert Ludlum: Holcroft szövetség
Tom Clancy: A kokain akció
Robert Ludlum: Holcroft küldetése I-II.
John le Carré: Az üldözött
Frederick Forsyth: Ikon
Sebastian Faulks: Madárdal
Alistair MacLean: Kémek a Sasfészekben
John le Carré: Kettős szerepben
Dick Francis: Csonttörés