Egy ​férfi Szentpétervárról 156 csillagozás

Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

A Férfi Szentpétervárról jött Londonba… hogy gyilkoljon. A merénylet a világtörténelmet változtatta volna meg. Számos fegyvere volt, de a két legveszélyesebb: egy ártatlanságát elveszíteni vágyó fiatal nő szerelme, és egy minden áron kielégülést kívánó előkelő hölgy izzó szenvedélye. Felvonult ellene a teljes angol rendőrség, egy gazdag és nagyhatalmú lord, valamint maga az ifjú Winston Chruchill. Ennyi akadályon senki más nem gázolhatna át, csak egy férfi Szentpétervárról.

Eredeti megjelenés éve: 1982

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ken Follett

>!
GABO, Budapest, 2013
396 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636893972 · Fordította: Fazekas István
>!
GABO, Budapest, 2003
314 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639421855 · Fordította: Sarlós Zsuzsa
>!
JLX, Budapest, 1999
378 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637822259 · Fordította: Sarlós Zsuzsa

5 további kiadás


Kedvencelte 11

Most olvassa 8

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Szeretem Ken Follett regényeit, de az utóbbi években hanyagoltam egy picit. Most nagy izgalommal vártam, hogy olvashassam ezt a könyvet. Sajnos nem volt annyira lendületes, mint vártam, lassan is haladtam vele. Az első harmada kifejezetten untatott. Tetszett a történelmi háttér: az első világháború előtti készülődés, a háttérben folyó titkos tárgyalások, megállapodások, Churchill valamint a nők jogaiért harcoló Mrs. Pankhurst megjelenése, az angol arisztokrácia mindennapjainak leírása. Jó volt a karakterek ábrázolása, a szereplők motivációja. Follett azt is elérte nálam, hogy a kezdetben gyűlölt orgyilkost megkedveljem. Hiába no, nem minden fehér vagy fekete, jó vagy rossz. A végével egy picit összetörte a szívemet. Sebaj, keresek rá gyógyírt!

ppeva P>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Ha az ember nem bosszankodik folyton azon, milyen sablonos és kiszámítható, helyenként egész érdekes a történelmi háttér.
A fülszöveg meg hazudik, mintha könyvből (egy másikból) olvasná. :(

Stephanie_Ford_és_Városi_Emese I>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Az elején még az volt az érzésem, hogy ez nem lesz az én könyvem. Lidia fiatalkori tette miatt maradtam. A szüfrazsettek és a világháborút megelőző időszak politikai mozgolódása annyira nem fogott meg, a romantikán kívül a történelem a másik terület, ami nem szívügyem.
A romantikus szál, meg a sok politizálás ellenére végül is tetszett ez a szövevényes, önmagát ismétlő történet, legalábbis ez utóbbi mondható el Lidia tetteiről, melyek jól kiszámíthatóan követték egymást. spoiler
A nemesi életforma rogyadozik, munkásmozgalmak szerveződnek, keleten lassan megszületik a szocializmus, de az író ahelyett, hogy bármelyikről idillt festene, mindegyiknek főleg az árnyoldalát érzékelteti. Kiszolgáltatottak és megtévesztettek révedeznek hazugságaik és reményeik fényében, közben az árnyékok egyre közelednek feléjük, míg végül a tűz eltünteti a nyomokat.
Nem hiszem, hogy még egyszer elolvasom. Jó volt, de nem kedvenc.

Biró_Krisztina>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Ez is azon művek közé tartozik ami bőven 6csillagot érdemelne!Személyekkel közel tudja hozni és megszeretteti KF velünk az amúgy töri könyvben uncsi történelmi eseményeket.Nagyon izgalmas és vigyázat LETEHETETLEN!

Nushi P>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Rég olvastam Follett regényt el is felejtettem milyen jó is tud lenni egy könyv ami nincs agyonbonyolíta. A történet egyszerű lényegében egy merénylet tervezés és kivitelezése.persze agyonpolitizálva, szüfrazsettezve. És van szerelmi szál is ami kicsi fényt visz ebbe a nem túl napos történetbe. Egyszerolvasós!

Kultúrtárs>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Az első Follett regény, amit évekkel ezelőtt olvastam. Elindított egy folyamatot bennem, azóta Follett rajongóvá váltam, és megvettem valamennyi könyvét. Megvan benne minden, ami egy jó regényhez kell. Szerelem, kaland, izgalom, erotika. És mindezek mellett még tanulni is lehet belőle, mivel történelmi korképet ad az első világháborút megelőző időszak Angliájáról. Kikapcsolódáshoz esti olvasmányként tökéletes.

Aliko P>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Bevallom Ken Follett könyveivel olyan se veled, se nélküled kapcsolatban vagyok. Az utolsó, általam olvasott regénye a Tű a szénakazalban kifejezetten tetszett, így maradva a krimi és történelmi vonulaton, reménykedve a kedvező ítéletben vettem a kezembe ezt is. Sajnos a végső konklúzió az lett, hogy nem akkora élmény, mint az volt, bár az is lehet, hogy csak a Johnny háborúja után éreztem kissé erőtlennek. A lényeg a lényeg, hogy egy kisebb csalódással tettem le a kötetet, de ettől függetlenül a történelmi regények kedvelőinek bátran ajánlom.

A stílus olvasmányos és megkapjuk a Folettől már megszokott többszálú cselekményt és a csavarokat, ami mellé a korrajz is szinte tökéletes. Szóval érkezik egy vérbeli krimi, az első világháború előtti Angliából, egy orosz kémmel, anarchistákkal, szüfrazsettekkel, a bérgyilkossal és jó pár arisztokrata közreműködésével. A karakterek jól kidolgozottak és több dimenziósak, külön piros pont jár érte hogy szerző a motivációikat is szépen kibontja. Viszont lassan indul be a cselekmény és voltak benne számomra fájón ismerős motívumok is, így végül 3,5 csillagon ragadt a könyv.

Keikorca P>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Szeretem Follett írásait, mert mindig emberi szintre tudja hozni a történelmet. Egyszerű, vagy épp jelentős emberek életének részleteiből ráláthatunk a teljes képre.

Ez a könyve valahogy különösen keserű volt. Follett a legtöbb írásában igyekszik megmutatni a másik oldalt is és nem csupán fekete-fehérnek ábrázolni a dolgokat. És ebben az esetben is nehéz nem drukkolni az anarchista főszereplőnknek, s pontosan meg lehet érteni az ő álláspontját is. Különböző világnézetek feszülnek egymásnak egy forrongó, változó világban: az I. világháború küszöbén. Szüfrazsettek, kommunisták, arisztokraták, munkások, a társadalmi hierarchia omladozik, az európai hatalmi egyensúly botladozik. És valahogy nagyon szörnyű látni, olvasni, hogy a hatalom mindenekfelett áll, nem számít, hogy ezzel háborúba sodródunk és milliók halnak majd meg. Hiába halnak meg.!

Eltiron>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Jó alapötlet, érdekes történelmi háttér – pocsék kivitelezés. Rettenetesen erőltetett, botrányosan klisé karakterek, visszatazítóan szappanoperás fordulatok – ez bőven elég volt egyszer.


Népszerű idézetek

Monacskae>!

Magára meredt a tükörben. A nőnek, akit látott, szürke szeme, világos szemöldöke, szőke haja, csinos arca és tyúkesze volt.

175. oldal

Réka_Eördögh>!

Felnőtté válni azt jelenti azt jelenti: megtanulni a félrevezetés művészetét.

Kultúrtárs>!

A tolsztoji erkölcs. Nem biztos, hogy boldog leszel, ha jót cselekszel, de egészen biztos, hogy a rossz cselekedet boldogtalanná tesz.

187. oldal

Kultúrtárs>!

Van valami szívmelengető abban, ha az embert egy nő örömmel látja…

337. oldal

Kultúrtárs>!

…gyakran csodálkozott azon, hogy ezek a nyomorban, emésztő gondban élő emberek mennyi szeretettel és gyengédséggel veszik körül a kicsinyeiket, akik pedig elvonják a szájuktól a falatot. Most már tudta: a szeretet kivirágzik az emberben, ha akarja, ha nem.

274. oldal

Kultúrtárs>!

Nem azért sírt, amire rátalált; azt siratta, amit elveszített.

273. oldal

Kultúrtárs>!

Az atyák vétke megbüntettetik a gyermekekben, harmad- és negyedíziglen…

272. oldal

Monacskae>!

– Ó. – Charlotte eltűnődött: tudtam-e, hogy a nők nem szavazhatnak? Nem volt biztos benne. Ilyen dolgokon még sose gondolkodott.

108. oldal

Monacskae>!

… mindig úgy érezte: háború az, ha egymást ölik az emberek, de Feliksz szemlátomást úgy vélte, a háború öli az embereket.

260. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Robert Ludlum: Holcroft szövetség
Tom Clancy: A kokain akció
Robert Ludlum: Holcroft küldetése I-II.
John le Carré: Az üldözött
Frederick Forsyth: Ikon
Sebastian Faulks: Madárdal
Alistair MacLean: Kémek a Sasfészekben
John le Carré: Kettős szerepben
Dick Francis: Csonttörés