Egy ​férfi Szentpétervárról 213 csillagozás

Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

A Férfi Szentpétervárról jött Londonba… hogy gyilkoljon. A merénylet a világtörténelmet változtatta volna meg. Számos fegyvere volt, de a két legveszélyesebb: egy ártatlanságát elveszíteni vágyó fiatal nő szerelme, és egy minden áron kielégülést kívánó előkelő hölgy izzó szenvedélye. Felvonult ellene a teljes angol rendőrség, egy gazdag és nagyhatalmú lord, valamint maga az ifjú Winston Chruchill. Ennyi akadályon senki más nem gázolhatna át, csak egy férfi Szentpétervárról.

Eredeti megjelenés éve: 1982

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ken Follett GABO

>!
GABO, Budapest, 2023
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635665938 · Fordította: Fazekas István
>!
GABO, Budapest, 2013
396 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636893972 · Fordította: Fazekas István
>!
GABO, Budapest, 2003
314 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639421855 · Fordította: Sarlós Zsuzsa

6 további kiadás


Kedvencelte 17

Most olvassa 9

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Szeretem Ken Follett regényeit, de az utóbbi években hanyagoltam egy picit. Most nagy izgalommal vártam, hogy olvashassam ezt a könyvet. Sajnos nem volt annyira lendületes, mint vártam, lassan is haladtam vele. Az első harmada kifejezetten untatott. Tetszett a történelmi háttér: az első világháború előtti készülődés, a háttérben folyó titkos tárgyalások, megállapodások, Churchill valamint a nők jogaiért harcoló Mrs. Pankhurst megjelenése, az angol arisztokrácia mindennapjainak leírása. Jó volt a karakterek ábrázolása, a szereplők motivációja. Follett azt is elérte nálam, hogy a kezdetben gyűlölt orgyilkost megkedveljem. Hiába no, nem minden fehér vagy fekete, jó vagy rossz. A végével egy picit összetörte a szívemet. Sebaj, keresek rá gyógyírt!

ppeva P>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Ha az ember nem bosszankodik folyton azon, milyen sablonos és kiszámítható, helyenként egész érdekes a történelmi háttér.
A fülszöveg meg hazudik, mintha könyvből (egy másikból) olvasná. :(

DreamR IP>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Nagyszerű, érdekes könyv volt. Mindig is érdekeltek a történelmi témájú regények, bár egy ideje már hanyagoltam ezt a vonalat. Tudom, hogy Ken Follett a világ egyik legolvasottabb szerzője, nekem eddig valahogy mégis kimaradt. Ezután azonban biztosra veszem, hogy olvasok még tőle.

Stephanie_Ford_és_Városi_Emese IP>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Az elején még az volt az érzésem, hogy ez nem lesz az én könyvem. Lidia fiatalkori tette miatt maradtam. A szüfrazsettek és a világháborút megelőző időszak politikai mozgolódása annyira nem fogott meg, a romantikán kívül a történelem a másik terület, ami nem szívügyem.
A romantikus szál, meg a sok politizálás ellenére végül is tetszett ez a szövevényes, önmagát ismétlő történet, legalábbis ez utóbbi mondható el Lidia tetteiről, melyek jól kiszámíthatóan követték egymást. spoiler
A nemesi életforma rogyadozik, munkásmozgalmak szerveződnek, keleten lassan megszületik a szocializmus, de az író ahelyett, hogy bármelyikről idillt festene, mindegyiknek főleg az árnyoldalát érzékelteti. Kiszolgáltatottak és megtévesztettek révedeznek hazugságaik és reményeik fényében, közben az árnyékok egyre közelednek feléjük, míg végül a tűz eltünteti a nyomokat.
Nem hiszem, hogy még egyszer elolvasom. Jó volt, de nem kedvenc.

Biró_Krisztina>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Ez is azon művek közé tartozik ami bőven 6csillagot érdemelne!Személyekkel közel tudja hozni és megszeretteti KF velünk az amúgy töri könyvben uncsi történelmi eseményeket.Nagyon izgalmas és vigyázat LETEHETETLEN!

Kallós P>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Azokat akik ezt a kötetet lecsillagozták felveszem izlésőröknek és eztán csak az értékeléseiktől vezérelve fogok könyvet választani! Mi lehet nekik 5 csili ha ez nem! :D
Follett az a lassú víz partot mos típus, nem a lendületes történetvezetése, adrenalinba fúló storyboardjai miatt szeretjük, hanem azért mert döbbenetes érzékkel rajzol meg bármely korba bármely helyszínt. Sajnos Cornwell Sharpe sorát lazán alázza. Öt csillagos értékelési rendszer itt csódöl be mint rendesen. :D Mikor volt x csili, mihez képest, s ha olvasok az adott témába még n kötetet csilizzem át az összes előzőleg értékelt kötet, s majdan y kötet után újra előröl, de ha addig elfelejtem, hogy miért adtam n csilit arra a kötetre s évekkel később ezért újrázom, de az akkori énem már másként áll az adott kötethez? Bah.

Kultúrtárs>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Az első Follett regény, amit évekkel ezelőtt olvastam. Elindított egy folyamatot bennem, azóta Follett rajongóvá váltam, és megvettem valamennyi könyvét. Megvan benne minden, ami egy jó regényhez kell. Szerelem, kaland, izgalom, erotika. És mindezek mellett még tanulni is lehet belőle, mivel történelmi korképet ad az első világháborút megelőző időszak Angliájáról. Kikapcsolódáshoz esti olvasmányként tökéletes.

Nushi>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Rég olvastam Follett regényt el is felejtettem milyen jó is tud lenni egy könyv ami nincs agyonbonyolíta. A történet egyszerű lényegében egy merénylet tervezés és kivitelezése.persze agyonpolitizálva, szüfrazsettezve. És van szerelmi szál is ami kicsi fényt visz ebbe a nem túl napos történetbe. Egyszerolvasós!

deDallus P>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Belelapoztam a könyvbe és kedvet kaptam a történethez. Igaz régen olvastam már K.F. könyvet, de emlékem szerint nem szokott csalódást okozni. A múlt század eleje sokszempontból izgalmas vagy megrendítő időszak. Mozgalmak, forradalmak és háborúk ideje volt ez. Ekkor volt, hogy az Egyesült Királyság és Oroszország javítani törekedett kapcsolatait, és közös álláspontot szerettek volna kialakitani Németország fenyegető törekvéseivel szemben. Be is lendült a történet politikatörténeti, orosz-angol kultúrtörténeti ill. magánéleti érzelmi-indulati síkon a könyvben is. Értelemszerűen túl nagy mélységet nem ígér, nem ígérhet egy lektür, de az érdeklődés szintjén izgalmas bepillantást nyerhettünk ezen témákban. A történet felétől viszont egyre sablonosabb, kiszámíthatóbbá kezd válni számomra az írás, bevált és ismert dramaturgia fordulatokkal kezdi húzni az időt, fárasztani az olvasót. Nekem itt lassan véget is ér a téma feldolgozása, számomra már lényegtelen a végjátékok melyik változatában fog befejeződni a könyv. Félbehagytam!


Népszerű idézetek

Kultúrtárs>!

A tolsztoji erkölcs. Nem biztos, hogy boldog leszel, ha jót cselekszel, de egészen biztos, hogy a rossz cselekedet boldogtalanná tesz.

187. oldal

Réka_Eördögh>!

Felnőtté válni azt jelenti azt jelenti: megtanulni a félrevezetés művészetét.

Monacskae>!

Magára meredt a tükörben. A nőnek, akit látott, szürke szeme, világos szemöldöke, szőke haja, csinos arca és tyúkesze volt.

175. oldal

Keikorca P>!

Tudja, mi férfiak, piedesztálra állítjuk a nőket, s azt akarjuk hinni, hogy gondolkodásukban tiszták, fizikailag pedig segélyre szorulnak. Így aztán – legalábbis műveltebb közegben – a férfiak kötelességüknek érzik saját magukat is meggyőzni, hogy a nőkkel szemben semmiféle ellenséges érzülettel nem viseltetnek, és nem vágynak a női test után. Erre aztán megjelenik néhány nő, a szüfrazsettek, akik nyilvánvalóan nem tehetetlenek és nincs is szükségük arra, hogy imádják őket. Mi több, törvényt is sértenek. Tagadják a férfiak által saját maguknak teremtett mítoszt, s ezért büntetlenül rájuk lehet támadni. A férfiak becsapva érzik magukat, ezért szabad folyást engednek mindannak a vágynak és haragnak, melynek eddig a létezését is tagadták. Ez nagyszerű módja a feszültség levezetésének, és ők ezt élvezik is.

227. oldal, Gabo Kiadó, 2013.

deDallus P>!

Annak, hogy az ember nőnemű, megvan az az előnye, hogy fejfájását senki sem vonja kétségbe: a nőktől valósággal elvárják, hogy olykor-olykor fejfájásuk legyen.

Kultúrtárs>!

Van valami szívmelengető abban, ha az embert egy nő örömmel látja…

337. oldal

Kultúrtárs>!

Nem azért sírt, amire rátalált; azt siratta, amit elveszített.

273. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Oliver Bowden: Assassin's Creed – Alvilág
Jeffrey Archer: Párbaj
Tom Clancy: Utolsó parancs
Jeffrey Archer: Tolvajbecsület
Agatha Christie: N vagy M
John le Carré: Kettős szerepben
Graham Greene: A félelem minisztériuma
John le Carré: Egy német kisváros
Terry Hayes: Nevem Pilgrim
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban