Egy ​férfi Szentpétervárról 196 csillagozás

Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

A Férfi Szentpétervárról jött Londonba… hogy gyilkoljon. A merénylet a világtörténelmet változtatta volna meg. Számos fegyvere volt, de a két legveszélyesebb: egy ártatlanságát elveszíteni vágyó fiatal nő szerelme, és egy minden áron kielégülést kívánó előkelő hölgy izzó szenvedélye. Felvonult ellene a teljes angol rendőrség, egy gazdag és nagyhatalmú lord, valamint maga az ifjú Winston Chruchill. Ennyi akadályon senki más nem gázolhatna át, csak egy férfi Szentpétervárról.

Eredeti megjelenés éve: 1982

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ken Follett GABO

>!
GABO, Budapest, 2013
396 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636893972 · Fordította: Fazekas István
>!
GABO, Budapest, 2003
314 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639421855 · Fordította: Sarlós Zsuzsa
>!
JLX, Budapest, 1999
378 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637822259 · Fordította: Sarlós Zsuzsa

5 további kiadás


Kedvencelte 15

Most olvassa 7

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Szeretem Ken Follett regényeit, de az utóbbi években hanyagoltam egy picit. Most nagy izgalommal vártam, hogy olvashassam ezt a könyvet. Sajnos nem volt annyira lendületes, mint vártam, lassan is haladtam vele. Az első harmada kifejezetten untatott. Tetszett a történelmi háttér: az első világháború előtti készülődés, a háttérben folyó titkos tárgyalások, megállapodások, Churchill valamint a nők jogaiért harcoló Mrs. Pankhurst megjelenése, az angol arisztokrácia mindennapjainak leírása. Jó volt a karakterek ábrázolása, a szereplők motivációja. Follett azt is elérte nálam, hogy a kezdetben gyűlölt orgyilkost megkedveljem. Hiába no, nem minden fehér vagy fekete, jó vagy rossz. A végével egy picit összetörte a szívemet. Sebaj, keresek rá gyógyírt!

ppeva P>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Ha az ember nem bosszankodik folyton azon, milyen sablonos és kiszámítható, helyenként egész érdekes a történelmi háttér.
A fülszöveg meg hazudik, mintha könyvből (egy másikból) olvasná. :(

DreamR IP>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Nagyszerű, érdekes könyv volt. Mindig is érdekeltek a történelmi témájú regények, bár egy ideje már hanyagoltam ezt a vonalat. Tudom, hogy Ken Follett a világ egyik legolvasottabb szerzője, nekem eddig valahogy mégis kimaradt. Ezután azonban biztosra veszem, hogy olvasok még tőle.

Stephanie_Ford_és_Városi_Emese IP>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Az elején még az volt az érzésem, hogy ez nem lesz az én könyvem. Lidia fiatalkori tette miatt maradtam. A szüfrazsettek és a világháborút megelőző időszak politikai mozgolódása annyira nem fogott meg, a romantikán kívül a történelem a másik terület, ami nem szívügyem.
A romantikus szál, meg a sok politizálás ellenére végül is tetszett ez a szövevényes, önmagát ismétlő történet, legalábbis ez utóbbi mondható el Lidia tetteiről, melyek jól kiszámíthatóan követték egymást. spoiler
A nemesi életforma rogyadozik, munkásmozgalmak szerveződnek, keleten lassan megszületik a szocializmus, de az író ahelyett, hogy bármelyikről idillt festene, mindegyiknek főleg az árnyoldalát érzékelteti. Kiszolgáltatottak és megtévesztettek révedeznek hazugságaik és reményeik fényében, közben az árnyékok egyre közelednek feléjük, míg végül a tűz eltünteti a nyomokat.
Nem hiszem, hogy még egyszer elolvasom. Jó volt, de nem kedvenc.

Biró_Krisztina>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Ez is azon művek közé tartozik ami bőven 6csillagot érdemelne!Személyekkel közel tudja hozni és megszeretteti KF velünk az amúgy töri könyvben uncsi történelmi eseményeket.Nagyon izgalmas és vigyázat LETEHETETLEN!

Kallós P>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Azokat akik ezt a kötetet lecsillagozták felveszem izlésőröknek és eztán csak az értékeléseiktől vezérelve fogok könyvet választani! Mi lehet nekik 5 csili ha ez nem! :D
Follett az a lassú víz partot mos típus, nem a lendületes történetvezetése, adrenalinba fúló storyboardjai miatt szeretjük, hanem azért mert döbbenetes érzékkel rajzol meg bármely korba bármely helyszínt. Sajnos Cornwell Sharpe sorát lazán alázza. Öt csillagos értékelési rendszer itt csódöl be mint rendesen. :D Mikor volt x csili, mihez képest, s ha olvasok az adott témába még n kötetet csilizzem át az összes előzőleg értékelt kötet, s majdan y kötet után újra előröl, de ha addig elfelejtem, hogy miért adtam n csilit arra a kötetre s évekkel később ezért újrázom, de az akkori énem már másként áll az adott kötethez? Bah.

Kultúrtárs>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Az első Follett regény, amit évekkel ezelőtt olvastam. Elindított egy folyamatot bennem, azóta Follett rajongóvá váltam, és megvettem valamennyi könyvét. Megvan benne minden, ami egy jó regényhez kell. Szerelem, kaland, izgalom, erotika. És mindezek mellett még tanulni is lehet belőle, mivel történelmi korképet ad az első világháborút megelőző időszak Angliájáról. Kikapcsolódáshoz esti olvasmányként tökéletes.

Nushi>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Rég olvastam Follett regényt el is felejtettem milyen jó is tud lenni egy könyv ami nincs agyonbonyolíta. A történet egyszerű lényegében egy merénylet tervezés és kivitelezése.persze agyonpolitizálva, szüfrazsettezve. És van szerelmi szál is ami kicsi fényt visz ebbe a nem túl napos történetbe. Egyszerolvasós!

aydi>!
Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Egyetértek a többiekkel, hogy kiszámítható a történet. De valahogy engem most egyáltalán nem zavart. Pörögtek az események, jók voltak a karakterek. Egyszerűen csak jólesett olvasni, elmerülni benne. Külön üdítő volt számomra, hogy talán két hibát találtam csak a könyvben. Az enyém egy jó régi példány volt, akkoriban gondolom még volt kellő mennyiségű idő a szerkesztésre/korrektúrára. A mostanában kiadott könyvekre ez sajnos nem jellemző.
Szóval összefoglalva, nekem ez most egy kellemes élmény volt.


Népszerű idézetek

Kultúrtárs>!

A tolsztoji erkölcs. Nem biztos, hogy boldog leszel, ha jót cselekszel, de egészen biztos, hogy a rossz cselekedet boldogtalanná tesz.

187. oldal

Monacskae>!

Magára meredt a tükörben. A nőnek, akit látott, szürke szeme, világos szemöldöke, szőke haja, csinos arca és tyúkesze volt.

175. oldal

Réka_Eördögh>!

Felnőtté válni azt jelenti azt jelenti: megtanulni a félrevezetés művészetét.

Keikorca P>!

Tudja, mi férfiak, piedesztálra állítjuk a nőket, s azt akarjuk hinni, hogy gondolkodásukban tiszták, fizikailag pedig segélyre szorulnak. Így aztán – legalábbis műveltebb közegben – a férfiak kötelességüknek érzik saját magukat is meggyőzni, hogy a nőkkel szemben semmiféle ellenséges érzülettel nem viseltetnek, és nem vágynak a női test után. Erre aztán megjelenik néhány nő, a szüfrazsettek, akik nyilvánvalóan nem tehetetlenek és nincs is szükségük arra, hogy imádják őket. Mi több, törvényt is sértenek. Tagadják a férfiak által saját maguknak teremtett mítoszt, s ezért büntetlenül rájuk lehet támadni. A férfiak becsapva érzik magukat, ezért szabad folyást engednek mindannak a vágynak és haragnak, melynek eddig a létezését is tagadták. Ez nagyszerű módja a feszültség levezetésének, és ők ezt élvezik is.

227. oldal, Gabo Kiadó, 2013.

Kultúrtárs>!

Van valami szívmelengető abban, ha az embert egy nő örömmel látja…

337. oldal

Kultúrtárs>!

Nem azért sírt, amire rátalált; azt siratta, amit elveszített.

273. oldal

Monacskae>!

… mindig úgy érezte: háború az, ha egymást ölik az emberek, de Feliksz szemlátomást úgy vélte, a háború öli az embereket.

260. oldal

tefra>!

Bejött a szobalánya, hátul kigombolta a ruháját, és kibontotta a fűzőjét. Lídia tudta, hogy számos előkelő hölgynek a szobalánya egyben a bizalmasa is. Ő nem így volt ezzel. Szentpéterváron egyszer már megjárta.

327. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Clancy: Bűntudat nélkül
Anthony Horowitz: Krokodilkönnyek
John le Carré: Egy német kisváros
Joss Stirling: Storm és Stone
Alistair MacLean: Kémek a Sasfészekben
Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Robert Ludlum: A Fantom
Olen Steinhauer: A Turista
John le Carré: Jó barátok
Robert Ludlum: Holcroft szövetség