Az ​ígéret földje 160 csillagozás

Ken Follett: Az ígéret földje Ken Follett: Az ígéret földje Ken Follett: Az ígéret földje Ken Follett: Az ígéret földje

A XVIII.század végén játszódó történet hősei Skóciából indulnak útnak, és Angliából, London bűzös sikátoraiból, egy vitorláshajó nyirkos mélyén utazva jutnak el az akkortájt benépesülő Ígéret földjére, vagyis Amerikába. Tetteiket a szenvedély irányítja: a gyűlölet, a szeretet és a szerelem vezérli a családi, baráti és intim kapcsolatokat. Az érzelmek megkötő és felszabadító ereje segíti át a hősöket az élet rejtélyes, izgalmas nehézségein, a kalandok szövevényes bonyodalmain, a világ vonzó, ellenállhatatlan szépségei felé.

Eredeti megjelenés éve: 1995

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ken Follett GABO

>!
GABO, Budapest, 2023
376 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634067269 · Fordította: Fazekas István
>!
GABO, Budapest, 2008
376 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636892319 · Fordította: Fazekas István
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1995
376 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635470789 · Fordította: Fazekas István

2 további kiadás


Kedvencelte 13

Most olvassa 7

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

mate55>!
Ken Follett: Az ígéret földje

"Hiszek abban, hogy az egyetlen küldetésem az életben az, hogy az embereket arra késztessem, hogy szeressék mindazt, amit írok”- nyilatkozta egy interjúban Ken Follett. Én szeretem. Még nem volt a kezemben olyan története, amelyik ne nyűgözött volna le teljes mértékben. Számomra az egyik legjobb lektűr író, (Jeffrey Archer mellett) ez kétségtelen. Felkavaró és elgondolkodtató, sajátságosan megkapó hangulatú könyv ez is, megannyi különböző emberi sorssal, melyekben csak egy közös van: a szabadságkeresés. Nagyon élveztem a XVIII. században játszódó skóciai szénbányászat leírását, a londoni dokkok durva kereskedelmét, az „ültetvénytársadalom” megjelenítését, valamint Virginia állam szegényeinek növekvő elégedetlenségének ábrázolását. Azzal együtt is, amivel egyetértek, és amivel nem, amit át tudok érezni, és amit nem. Épp ettől, a számos élethelyzetből kirajzolódó sokféleségből, néhol nyersen valóság ízű, máskor (illetve egyidejűleg) szinte zavarba ejtőn túlzásnak érzett emelkedettsége. Küzdelmes, egyéni sorsokra figyelő embersége, mély és gyakran feloldhatatlan ellentmondásokon keresztül több kérdést vet fel, majd hagy nyitva, mint amennyit megválaszol. A jó ízlés határain belül erotikus, ezáltal elmondhatom, remek arányérzékkel dolgozik ezen a téren is. Azért is „erős” könyv, mert érezhetően egy pillanatig sem akar az lenni. Szerény narratívában, hatásvadászattól mentesen, már-már meglepő egyszerűséggel beszél a szabadságkeresés problémaköréről és az ember legalapvetőbb rétegeiben lakozó, soha el nem múló fájdalmáról. Nem kirobbanó, de kihagyhatatlan könyvélmény.

3 hozzászólás
Kyrana P>!
Ken Follett: Az ígéret földje

Ken Follett az egyik kedvenc íróm lett. Eddig egyik könyve sem okozott csalódást, ezt is imádtam. Már maga a hangulat is magával ragadott, ami a könyvből árad. Egy lázadó nemes kisasszony, és egy, a szabadságáért bármire kész bányász a két főhős. Rengeteg igazságtalanság, küzdelem jut nekik osztályrészül egy olyan korban, amikor a pénz, a kapcsolatok, a származás befolyásolja a törvénykezést, és úgy általában mindent… Nem szeretnék spoilerezni, olvassátok el.

>!
Victoria, Budapest, 1995
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637660569 · Fordította: Fazekas István
szil0214>!
Ken Follett: Az ígéret földje

Nem volt rossz, de nekem a Katedrális jobban tetszett.
A történelmi háttér bejött, izgalmas is volt, de néha elég kiszámítható.

Judiii>!
Ken Follett: Az ígéret földje

Teljes mértékben nekem való könyv, minden megvolt benne, amit szeretek: történelem, szerelem, izgalom, kaland, stb.. Most sem kellett csalódnom Ken Follett írásában, a sztori érdekes volt, a karakterek pedig szerethetőek, természetesen egy-két gonosz figurával kiegészítve.

RelaxDorka>!
Ken Follett: Az ígéret földje

A kedvenc Follett könyvem. Hiába sablonos kicsit az összes szereplője, mindig magával ragad a története, ahogy azt leírja.

1 hozzászólás
Eli>!
Ken Follett: Az ígéret földje

Németül olvastam, szóval kicsit lassabban ment…(nem találtam a német változatot, hogy azt jelöljem be). Ez volt az első olvasásom Follet-től, el fogom magyarul is, alig várom, hogy esetleg mi az, amit félreértettem! :D Mást is biztos fogok olvasni, nagyon ott tudtam lenni a korban, amikor játszódik; szerethetők a szereplők, még a gonoszak is.Nem volt túl sok a romantika, a kaland, a leirás, mindenből pont annyi volt, hogy szépen egybe lett szőve, élvezhetően. :)

liptonella>!
Ken Follett: Az ígéret földje

Kellemes, megbízható iparos munka a szó jobb értelmében, igazi vasárnapi könyv, még mondanivalója is van. Nincsen túlspilázva, nem is nagyon tudok többet írni róla. :)

Swoosh>!
Ken Follett: Az ígéret földje

Kicsit a Túl az óperencián filmre emlékeztetett.

Ez volt az utolsó könyv a Ken Follett kihíváshoz, hiányozni fog, de ha valamit ír, azt kiolvasom, az biztos!

Hiranneth>!
Ken Follett: Az ígéret földje

Második könyvem az írótól, még valamikor régebben olvastam a Katedrálist tőle.
Az első, amit megállapítottam, hogy élvezetes stílusban ír. bár néha kifejezetten idegesített az aprólékos ábrázolásmódja. A szereplők közül hamar sikerült megtalálni, hogy kikkel szimpatizálok és kikkel nem. Mondjuk némi sablonosságot éreztem némelyiknél, de ennek ellenére is szórakoztató könyv volt.
Az biztos, hogy rosszul tűröm az igazságtalanságot, és azt, ha valakinek azért nincs igaza, mert szegény. Még jó, hogy ezeknél a részeknél nem volt senki a közelemben, majdnem pattogtam idegességemben a székben :D.
A végét valahogy éreztem, hogy ez lesz, de nem baj, néha kell ilyen is.

Eltiron>!
Ken Follett: Az ígéret földje

Bokszoló ír fenegyerek! Rebellis természetű, meredező mellbimbójú angol úrilány! Vadnyugat! Van itt minden, mint a búcsúban – ez a szemét kiérdemelte, hogy Tom Cruise és Nicole Kidman főszereplésével film készüljön belőle. Ha elfeledkezünk arról, hogy ízlés is van a világon, akkor jól el lehet lenni vele.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

mate55>!

A High Glen-i házba költözve kezdetben rengeteget kertészkedtem, s így bukkantam rá az acél nyakörvre.

(első mondat)

Foximaxi>!

A feketék közül többen is elég jól beszéltek angolul, de sokan csak a saját, afrikai nyelvüket tudták igazán, és a gyerekes pidzsin nyelven érintkeztek a fehérekkel. Mack eleinte hajlamos volt gyerekekként kezelni őket, de aztán váratlanul belevágott a gondolat: többet tudnak nála, hisz másfél nyelvet beszélnek, míg ő csak egyet.

szvandaaa>!

-Nos, Jamisson kapitány, mi a feladata bátor katonáinak? – kérdezgette tovább évődve a lány. – Talán csak nincs Londonban háború? Van ott egyáltalán ellenség, akit meg lehet ölni?
-Elég nehéz a csőcseléket kordában tartani.
Lizzie-nek hirtelen eszébe jutott, Jay gyerekkorában is verekedős, izgága természetű volt, s kíváncsi volt, vajon most élvezi-e ezt az elfoglaltságot.
-Miként tartják őket kordában?
-Például elkísérjük az elítélteket a bitófa alá, és megakadályozzuk, hogy a cinkosaik kiszabadítsák őket, mielőtt még a hóhér elvégezné a kötelességét.
-Tehát igazi skót hőshöz méltóan azzal tölti idejét, hogy öldösi az angolokat.

16. oldal

Foximaxi>!

Könnyű viszont megbocsátani egy lónak azt, ha nem tud és nem szeret ügetni, ha vágtában a szélvésszel is felveszi a versenyt.

Neme>!

A nők távozása után Sir George ültében helyzetet változtatott, és akkorát szellentett mintha egy vulkán tört volna ki az asztal mellett.
– No, így már sokkal jobb! – mondta megkönnyebbülten.

37. oldal

Judiii>!

Mindenből a legjobbat kihozni, ez volt az életfilozófiája.

237. oldal (Victoria, 1995)

Judiii>!

Egy nő nemcsak akkor tartja meg az ígéretét, ha könnyű, hanem akkor is, amikor nehéz. Különben mit érne az ígéret?

310. oldal (Victoria, 1995)

Foximaxi>!

hogy mi az igazság és mi a hamisság, az nagyon keveset számít ezen a világon. Ennek csak a túlvilágon lesz jelentősége.


Hasonló könyvek címkék alapján

Diana Gabaldon: Az idegen
Anthony Capella: A kávék költője
Karen Hawkins: A makrancos hercegnő
Ethel Lilian Voynich: Vihar Itália felett
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász
Rónaszegi Miklós: Az indián hercegnő
Daphne du Maurier: Nyugtalan évek
Orczy Emma: A Vörös Pimpernel
Renée Rosen: Babaarc
Victoria Holt (Philippa Carr): Csoda a kolostorban