Alattunk ​az óceán 147 csillagozás

Ken Follett: Alattunk az óceán Ken Follett: Alattunk az óceán Ken Follett: Alattunk az óceán Ken Follett: Alattunk az óceán Ken Follett: Alattunk az óceán Ken Follett: Alattunk az óceán Ken Follett: Alattunk az óceán

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„A Pan American légitársaság luxusgépét mindenki csak Clippernek nevezte. Az utasok királyi családok tagjaira, filmsztárokra, nagy nemzetközi vállalatok elnök-vezérigazgatóira és kisebb országok államfőire korlátozódtak. Kivéve talán Tom Luthert. Gazdagnak gazdag volt, de vagyonáért megdolgozott, s így nem volt szokása fényűzésre pazarolni. Mégis szükség volt rá, hogy alaposan megismerje a gép belső elrendezését. Egy nagyon nagy hatalmú ember felkérte, végezzen el egy veszélyes feladatot. Feladata elvégzéséért nem kap pénzt, de a nagyon nagy hatalmú ember tartozni fog neki egy szívességgel, ami minden pénznél többet ér.”

Eredeti megjelenés éve: 1991

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ken Follett GABO

>!
GABO, Budapest, 2008
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636892050 · Fordította: Losonci Gábor
>!
GABO / Magyar Könyvklub, Budapest, 2000
400 oldal · ISBN: 9638009519 · Fordította: Losonci Gábor
>!
GABO, Budapest, 1991
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639421375 · Fordította: Losonci Gábor

2 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 15

Most olvassa 12

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

robinson P>!
Ken Follett: Alattunk az óceán

Izgalmas volt, másképp mint a Tű. Szórakoztató ponyva. Emberi sorsok, viszonyok, kalandok és érdekek remek ábrázolása.

Kyrana P>!
Ken Follett: Alattunk az óceán

Ken Follettben nem nagyon tudok csalódni. Annyira olvasatják magukat a könyvei, hogy észre sem veszem, és a végére érek.
Ebben a kötetben a 2. világháború idejére röpít vissza minket – szinte szó szerint. A történet középpontjában egy hatalmas, luxus hidroplán áll, amely Anglia és Amerika között hozza-viszi az utasokat, mármint azokat, akik meg tudják fizetni a viteldíjat. Az események túlnyomó része a repülőn történik, ahol több ember élete is fordulóponthoz ér. Romantika, erotika, emberrablás, cionizmus, fasizmus, menekülés, zsarolás, felnőtté válás, családi viszonyok – hogy csak néhány dolgot említsek azok közül, amelyeket figyelemmel kísérhetünk a könyvben. Nem mondható el, hogy körömrágós kötet, de végig van miért, vagy kiért izgulni. Volt 1-2 szereplő, akiknek azért ki tudtam volna tekerni a nyakát (elsősorban nők), de nyilván épp attól lesz valóságszaga a könyvnek, hogy nem idealizáltak a karakterek.

hofeherke11 P>!
Ken Follett: Alattunk az óceán

Nagyon szeretem a több szálon futó cselekményeket, főleg azokat, ahol egy adott ponton összérnek ezek a szálak, majd jól össze is kuszálódnak.
Tetszett, ahogy bepillantást nyerhettünk mindegyik szereplő életébe, megismerhettük a motivációikat, hogy ki miért akar a Clipperrel Amerikába repülni.
A történet a 2. Világháború elején játszódik, miután Németország lerohanja Lengyelországot, és a következményektől tartva többen Amerikába szeretnének disszidálni Angliából a Clipper nevű hidroplánon.
Majd a történetbe bejön egy krimiszál is, amitől a könyv egész izgalmas lesz, viszont a lezárás nekem túl összecsapott és bugyuta volt, ezért az egy csillag levonás.
Összességében kalandos kis történet volt.

Millázs>!
Ken Follett: Alattunk az óceán

De kalandos lett a vége! Nagyon élveztem, mert nőttön-nőtt a feszültség végig. Az utolsó száz oldalon pedig már „idegesített” Follett aprólékos írásmódja, ami a könyv elejét viszont igen érdekfeszítővé és árnyalttá teszi (de ez az én személyes problémám, nem az író hibája, hogy egyre kíváncsibbá és türelmetlenebbé válok).
Jó kis szereplőstábot állított össze. Leleményes volt az elterelő hadművelete is.

Na, ez most kikapcsolt! :)

lostgab>!
Ken Follett: Alattunk az óceán

Ez megint egy olyan könyv, amibe – ha az ember igazán nekiül és olvas – annyira bele lehet feledkezni, hogy egyszer csak azt veszed észre, hogy már hajnali 2, és holnap bizony fel kellene kelni.
Külön tetszett, hogy a cselekmény jó része csupán egy nap alatt játszódott le, Az összes szál nagyon izgalmasra sikerült, mindig tetszik a Follett-féle könyvekben, hogy van legalább egy igazán erős női karakter, aki saját maga veszi kézbe a sorsát. Nancy volt a legérdekesebb, és kicsit többet olvastam volna még róla meg a cipőgyárról, mint Margaret „gyötrődéséről”. Azon kicsit meglepődtem, hogy a viszonylag részletesen bevezetett Diana-Mark szálból nem hozott ki túl sokat, persze feloldotta a végére a feszültséget, de szerintem lehetett volna még ott magyarázni (pl. Markról nem is volt túl sok szó a könyv második felében, majdnem egy dimenziós karakter lett belőle…) Lord Oxenford karaktere pedig picit túl szélsőséges lett – és az nagyon furcsa volt, hogy egy nap alatt akkorát fordult vele a világ, hogy a végére fel sem vette, hogy beszólt neki a fia.
Ennek ellenére 5 csillag, mert ezt csak most a könyv végiggondolása közben vettem észre. A végét picit összecsapottnak éreztem – de így még mindig jobb volt, mint hosszan (és nyálasan) húzni a dolgokat. Azért egy X év múlva fejezetet olvastam volna a végén, pl. Nancy-ről, vagy Margaretről.

eeszter>!
Ken Follett: Alattunk az óceán

Ahogy észrevettem, Ken Follett könyvei szinte mind érdekfeszítőek, izgalmasak. Ez sem kivétel.

Anett_>!
Ken Follett: Alattunk az óceán

Ez volt az első, amit Follett-től olvastam és nagyon megtetszett. Tetszett, hogy eseménydús. Eleinte tartottam attól, hogy sok szálon fut, de szépen összerendezte a végére, ami által még jobban tetszett, hogy tudtam ki kivel mit csinál. :-)

2 hozzászólás
Swoosh>!
Ken Follett: Alattunk az óceán

Nagyon tetszett. Eléggé megbogozva a cselekmeny, majd kibogozva, erdekes karakterek, jo sztori.

Ajanlom mindenkinek :)


Népszerű idézetek

Millázs>!

Könnyű sajnálkozni ahelyett, hogy az ember tenne is valamit.

245. oldal

Millázs>!

Rossz befolyással volt rám – mondta keserűen – Megtanított, ne fogadjam el feltétlenül a dogmákat, ne higgyem el a hazugságokat, megvessem a tudatlanságot és az álszentséget. Ezek után aligha tekinthetem magam a civilizált társadalom tagjának.

20. oldal

Kyrana P>!

London a háborúra készült. Az égen ezüst légelhárító léggömbök feszültek, az épületeket homokzsákokkal rakták körül. A parkokban légvédelmi óvóhelyeket építettek, és mindenki gázálarcot hordott magával. A halál közelsége föloldotta az emberek tartózkodását.

56. oldal

Kapcsolódó szócikkek: London
Oliver_Grey>!

Mindegy mennyire mézes a madzag, azért csak madzag marad.

Millázs>!

Különös, gondolta Diana, ha egy férfi megbolondul egy nőtől, a feleség mindig a nőt utálja, nem a férjét.

64. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Adam Brown: A kód
Wilbur Smith: Lángoló part
Cornelie C. G.: Érzelmi vírusveszély
James Clavell: A sógun
Carlos Ruiz Zafón: Marina
María Dueñas: Öltések közt az idő
Stephanie Garber: Finale
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
E. K. Blair: Bang
Lee Child – Fiona Davis – Clare Mackintosh – Jill Mansell: Esti iskola / Babaház / Az igazság pillanata / Elmondhatatlanul