A ​függöny lehull 41 csillagozás

Ken Follett: A függöny lehull

Ken Follett regényében a pénz játssza a főszerepet. Megtudhatjuk, hogy a legegyszerűbb pénzszerzési lehetőség ügyfélnek álcázva figyelni, mikor nyílik esély a bankrablásra. De mint mindig a függöny lehull, és a rosszfiúk lebuknak. Ken Follett legújabb bestsellere is ugyanolyan letehetetlen, mint a többi világszerte sikert aratott remekműve.

A rejtekhely címmel is megjelent.

Eredeti cím: The Secret of Kellerman's Studio

Eredeti megjelenés éve: 1976

Szintarév, Budapest, 1997
230 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638044179 · Fordította: Marton Péter

Kyrana P>!
Ken Follett: A függöny lehull

Azt hiszem, nem ez lesz a kedvenc kötetem az írótól, de egy könnyed hétvégi olvasáshoz tökéletes volt. 2 történetet tartalmaz a könyv, mindkettő főszereplői gyerekek, akik veszélyes, titokzatos ügyeket oldanak meg. Bár kissé rövidebbre sikerültek az írások, mint ami nekem elég lett volna, nem bántam meg, hogy elolvastam.

„Helen, mostanra már megtanulhattad, hogyan ismerd fel, mi zajlik le egy másik ember agyában. Nem mindig örömteli ez a képesség. Látni fogod, hogy szinte minden ember tud aljas lenni. Meg kell tanulnod elnézőnek lenni e gyengéikkel szemben.”

Loncsi13>!
Ken Follett: A függöny lehull

Amikor végre beindulnak az események és elkezdene izgulni az ember, akkor hirtelen mindenre fény derül és megoldódik az ügy. Nekem kicsit összecsapottnak tűnik a vége.

Olívia>!

Függöny lehull

Mick újságkihordóként dolgozik (sok cikket elolvas, köztük a legjobban az „Álruhás bandíta”-t imádja), az összes körzetet ismeri, így mikor új srác Izzie jön a céghez, természetes, hogy Ő tanítja be. Útközben sokat beszélgetnek s kiderül, hogy egy iskolába járnak, mire az újságos tarisznya kiürül, jóbarátok lesznek.
Ettől fogva sokat vannak együtt, akár az iskolában akár iskolán kívül. Beszélgetés közben fény derül arra, hogy Izzie apjának a munkahelyét lebontják ami pont ott van Mick-ék háza mögött, így nekik meg költözniük kell, ugyanis a területre szállodát építenek a tervek szerint.
Mindentől függetlenül azért a hátralévő időben sülve-főve együtt vannak, s néha a bajt is keresik, vagy csak úgy jön? …

!! NE NYISD MEG !! CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE !! „majdnem” a könyv vége:

spoiler

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Van mikor nem lehet perceket azon morfondírozni, hogy mit is kéne tenni, hogy mi a helyes, hanem mindössze egy másodperc van arra, hogy döntsünk, ez van mikor jól sikerül van mikor nem, de legalább megpróbáltuk, ugyanis vannak azok a helyzetek amikor ha későn is döntünk helyesen, már nincs jelentősége.
S különben is ki mondta, hogy mindenre van jó és helytelen döntés, az életünket mi formáljuk.

Az űrt járt ikrek

Felbukkan egy Grigorian nevű nagybácsi az ikrek (Helen és Fritz) életében aki elvinné magával a kis csapatot, ugyanis unokatestvérük (Tubs) is náluk tartózkodik. Az anyuka belemegy, ha telefonálnak, s tartják a kapcsolatot.
Hamar kiderül, hogy a nagybácsi nem is nagybácsi, de ezzel már egyikük sem foglalkozik, mert nagyon klassz dolgokat kezdenek csinálni. Megtanulnak traktort vezetni, de ami utána jön, az még izgalmasabb …
Grigorian felfedi valódi kilétét, s elmondja a gyerekeknek, hogy egy küldetést szeretne rájuk bízni, amire hamar rábólintanak.
Hogy milyen utazásban lesz részük? .. olvasd el történetüket

!! NE NYISD MEG !! CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE !! „majdnem” a könyv vége:

spoiler

Nem kaphatjuk mindig azt amit szeretnénk, így próbáljuk meg becsülni azt ami van. Mindennek van előnye és hátrány, próbáljuk meg megtalálni mindig azt ami a legkedvezőbb lehet mindenki számára, s ne csak azt nézzük, hogy számunkra mi az ideális, főleg úgy, hogy mindenkit a földbe döngölünk ezzel.

Szintarév, Budapest, 1997
230 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638044179 · Fordította: Marton Péter
Anó P>!
Ken Follett: A függöny lehull

Nem a legjobb Follett-művek egyike, könnyű, szórakoztató kamaszregény.
Kb. olyan, mint amit egy hétvégén írtak, megrendelésre. Azért kedves.