A ​viharszívű Mya Mavis (Pippa Kenn-trilógia 2.) 368 csillagozás

Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Pippa Kenn egész életében hús-vér embereket akart megismerni, és döbbenetes élmény számára a kolónia. Átkelt a Vörös erdőn, de vajon megérte, ha súlyos árat fizet érte? Új családja szeretete körbeveszi, de elég ez?
Mya Mavis életét gyökeresen felforgatja Pippa és a két fiú, akik a sápadtak hordája elől menekültek. Mya ismeri az egyik idegent, ezt a különös, sárga szemű lányt, akiről már az érkezése előtt álmodott. Tudja, hogy a lány olyan események sorozatát indítja el, amelyek az utolsó emberi menedék bukásához vezetnek. Az összeomlást egyedül Mya akadályozhatja meg, ha megfejti az álmai rejtélyét, és időben figyelmezteti az embereket a veszélyre.
A sápadt horda megérkezik, és elzárja a kolóniát a külvilágtól. Egyre több feszültség tör a felszínre. Amikor évtizedek óta először gyilkosság történik, az emberek ráébrednek, hogy nem attól kell igazán félniük, ami a falakon kívül vár rájuk.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633990674

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Pippa Kenn · Ruben Mack · Gage Mack · Mya Mavis · Phil Kenn · Peter Kenn · Hazel Kenn · Tommy Land · Hester Kenn


Kedvencelte 92

Most olvassa 16

Várólistára tette 234

Kívánságlistára tette 245

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

>!
Gorkie
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis

Hm… hm….
Nagyon kíváncsi voltam, kapunk-e még magyarázatot erről a világról, ami részben teljesült is. Tetszettek ezek a részek, szerettem a leveleket.
Viszont a könyv kb 3/4-e inkább a huza-vonáról, kapcsolatokról szólt és a kolónia életéről. Utóbbi még érdekelt is, a tiniszenvedések viszont nagyon távol állnak tőlem. :/ spoiler
A könyvet az utolsó 100-150 oldal mentette meg számomra. Az érdekes és izgalmas volt. Nagyon kíváncsi voltam, hogy vágják ki magukat ebből és bár sajnáltam 1-2 szereplőt, örültem, hogy nem élte túl mindenki.
Az első rész jobban tetszett.

24 hozzászólás
>!
brena
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis

Konkrétan 2012.12.18 18:33 óta várom ezt a részt, hát megérte várni!:))Fanni ismét egy remek könyvet írtál!Gratula!!!
Továbbra is Kemese Fanni és Pippa rajongó vagyok!
Képtelen vagyok normális értékelést össze hozni,elfogult vagyok,mivel kortárs író,magyar,moly,aranyos,és jól ír!Mi kell még? A 3. rész!:))))
Olvassátok!

11 hozzászólás
>!
_Eriii
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis

Kemese Fanninak ott a helye a kedvenc íróim közt.
Ez a kötet valami eszméletlenül jó volt. Az első részt is imádtam, de ez valami felülmúlhatatlan. Említettem, hogy imádom posztapokaliptikus világot és a dísztópiát? Szerintem igen….Engem teljesen lenyűgözött, hogy Fanni milyen hihetetlen világot tárt elénk. Egyszerűen zseniális. Ez a rész nem kis feszültséget okozott. Végig izgultam a könyvet. Továbbra is imádom Pippát. Rubent nyakon tudtam volna dörgölni olyan húzási voltak. Gage abszolút kedvenc lett, úgy örülök, hogy nem halt meg. Mayát nagyon sajnáltam és sajnáltam azokat akik oda vesztek a támadásban…. Ezek a sápadtak, egyszerűen nem tudok betelni az írónő alkotta világgal.
Legvégül: HOL A FÉSZKES FENÉBE VAN A HARMADIK RÉSZ?????
AKAROM DE MOST……
Ajánlom mindenkinek ki szereti a feszültséggel teli dísztópiát…..

6 hozzászólás
>!
Orsi999
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis

Ahogy befejeztem a sorozat első részét rögtön kezdtem ezt olvasni. Az elejétől a végéig nagyon izgalmas volt. Tetszett, hogy ez a könyv is több szemszögből íródott, és ennek köszönhetően jobban megismerhetjük a szereplőket. Hiányzott belőle az erődház, a kolónia nem lett a kedvenc helyem. Sajnálom, hogy Pippa és Ruben kapcsolata így ért véget, bár Gage néha szimpatikusabb volt mint Ruben. spoiler Kíváncsi vagyok, hogy végül ki lesz a befutó. Már nagyon várom, hogy mikor olvashatom a 3. részt. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

>!
GytAnett P
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis

Tartottam ettől a résztől, mert az első kötethez képest elég éles volt a tartalmi váltás, de szerencsére nem kellett csalódnom, sőt! Szerintem jobb volt, mint az első. :)
Furcsa volt, hogy most ennyi szereplő volt, nem csak Pippa és Ruben, hirtelen egy városnyi személyünk lett, de ez egyáltalán nem gond, mert így sokkal izgalmasabb volt. Minden szereplő hozzátett valamit a történethez, nem éreztem senkinél úgy, hogy csak töltelékként lett megírva a karaktere.
Kíváncsi voltam Myára, ennek ellenére nagyon örülök, hogy nem csak az ő szemszögéből olvastuk az eseményeket. Részben amiatt halogattam ezt a részt, mert azt hittem, csak Mya lesz, Pippa meg mellékszereplővé válik, de így teljesen ideális volt, hogy három szemszögből olvashattuk a történetet.
Mya tehetségével nem tudnék együtt élni. Soha nem akarnám tudni, hogy mit is hoz a jövő. spoiler
Pippa szerethető továbbra is. Jó, vannak hülyeségei, mint minden tini főhősnek, de bőven elnézhetőek. :) Phil volt az egyik nagy kedvenc karakterem. Különc, de imádtam! spoiler
Ruben idegesítő volt. Nagyon. Aki olvasta, tudja, miért mondom. spoiler Viszont Gage határozottan felkeltette az érdeklődésem. Szerettem volna róla sokkal többet megtudni.
Időnként voltak benne laposabb részek, de mégsem untattak, mert tökéletesen előkészítették a későbbi bonyodalmat. spoiler
Egyébként tud bárki bármit a befejező részről? Elég régen jelentek már meg a korábbi kötetek.

4 hozzászólás
>!
MFKata
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis

Azt hittem, ha elolvasom a második részt, akkor kicsit megnyugszom. Izgalmas és fordulatokban gazdag és csak azt érzed, hogy minél többet tudsz meg Pippáról és most már Myaról is, annál többet szeretnél. Pontosan ugyanazt érzem, amit másfél éve a Pippa olvasása után: azonnal akarom a következőt is!!!

Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/11/kemese-fanni-vi…

>!
deen
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis

Hű, nem is tudom, mit írjak erről a könyvről. Izgalmas volt, érzelmes volt, néha fájt, sokszor csalódtam a szereplőkkel együtt, és rengeteg veszteség ért. Az első rész után talán azt vártam, hogy kicsit lenyugszanak a kedélyek, és szereplőinknek része lesz egy kis nyugalomban. Ehelyett azonban csöppet sem „nyugis” a hangulat. Pippának szembe kell néznie az új családjával és az új tulajdonságaival, egy új élettel. A falak mögött sokkal több a szabály, mit a vadonban, és a közösség fontosabb az egyénnél. Ruben és Gage is nehezen alkalmazkodik a szabályokhoz és a bezártsághoz. Rubennek pedig még Pippa új tulajdonságaival is szembe kell nézni, amit elég rosszul sikerül Pippa felé közvetíteni.Valahol sajnáltam, valahol viszont csalódtam benne, hogy így gondolkozik. Vajon a szerelmük elég erős, hogy túlélje a megpróbáltatásokat? Gage sokkal szimpatikusabb volt ebben a részben, sok minden kiderült róla is, a testvérek múltjáról, életükről, hogyan nevelkedtek, hogyan kellett Gage-nek mindig védeni a testvérét.
A másik oldalon pedig ott van a jövőbelátó Mya, akit egyáltalán nem tudtam megkedvelni. Az ő karaktere olyan semmilyen volt. Megvolt a képessége, hogy figyelmeztesse az embereket, csak éppen a bátorsága és a kitartása hiányzott, hogy fel is vállalja a képességét.
A könyv utolsó harmada, hozta a várva várt fordulatot, ahol a szereplők a túlélés érdekében ismét félreteszik nézeteltéréseiket és vállvetve harcolnak a jövőért. Vajon mi lesz a történet vége? Remélem hamarosan megtudom.

>!
Greylupus
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis

A történet onnan folytatódik pontosan, ahol az első rész véget ért. Hőseink megérkeztek a Kolóniába, Pippa túlélte a sápadtak támadását, de ezért hatalmas árat fizet. Ez volt az első dolog, ami szíven ütött. Ez a fordulat nemcsak Pippát és Rubent döbbentette meg, hanem engem, az olvasót is. A második megdöbbenésem pedig Ruben volt. Sok olvasótársammal szemben én nem haragudtam rá (annyira:-), hiszen nem tudjuk, hogy mi mit tettünk volna az ő helyében. Ne ítéljük el olyanért,amit nem tudunk, hogy mi hogyan viselnénk. Persze azért nálam is lanyhult a „szerelem” az irányába, de azért továbbra is kedvelem a srácot.

Eleinte azt is furán vettem, hogy az előző rész kettős nézőpontja után itt jóval több szereplő szemszögéből élhetjük át az eseményeket. Fanni nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen ennyi szereplőt mozgatni nem egyszerű, főleg úgy, hogy mind fontos része a történteknek. De ügyesen kezelte a helyzetet, ott váltott, ahol kellett, annyi infót adott az adott szereplőkről, amennyi a történet szempontjából szükséges volt. Eleinte volt egy-két szereplő, akinél nem igazán értettem, hogy minek neki külön nézőpont, de a végére összeállt a kép és mindenki a helyére került a sakkjátszámában. Persze azt is el kell mondanom, hogy valószínűleg újraolvasós lesz a könyv, mert Fanni sok esetben apró dolgokban előreutalt, ami akkor talán nem is tünt fel, de később beugrott, hogy „igen, ezt az elején olvastam már”!

És persze a helyszín, a kolónia. Ez volt az a hely, ahová hőseink annyira vágytak. Illetve nem is pont ide, hanem emberek közé. De a kérdés az, hogy mennyire jó hely ez? Mennyire tökéletes lehet egy olyan hely, ahol az emberek aránylag kis helyre össze vannak zárva? Ahol minden szigorú szabályok között zajlik, még a párválasztás és családalapítás is? Fanni pedig bevezet minket mindenhová és megismerjük az itt élők örömét, félelmeit, nagyszerű vagy kevésbé nagyszerű tetteiket, sőt a hibáikat is. Tudom, hogy páran azt fogjátok mondani, hogy a könyv első fele talán emiatt egy picit lassúbb, mert „túl sok időt töltünk el a bentlakókkal”. De higgyétek el, hogy erre szükség van. Így ismerkedhetünk meg Pippa családjával, a barátokkal, „ellenségekkel” és a szimpla lakosokkal, így szerethetjük – vagy utálhatjuk meg – őket. Erre szükség is van, hisz amikor beüt a „ménykő”, akkor így lesz olyan, akiért a főhősökön kívül is izgulhatunk, örülhetünk, hogy életben maradt vagy nagyobb legyen a veszteség, amikor elesik…
Hiszen Fanni keménykezű íróvá vált, nem fél beáldozni a szereplőit, nincs biztonságban tőle senki – talán egy-két szereplő kivételével akiket megkímél és Mya látomásán keresztül minket is előre megnyugtat, hogy miattuk nem kell izgulnunk:-).

A szereplők közül még mindig nagy kedvencem Pippa, akinek nem könnyű a helyzete, hiszen a „problémája” mellett azzal is meg kell birkóznia, hogy annyi egyedül töltött év után most hirtelen ennyi ember között kell helyt állnia. Pippa pedig hol könnyebben, hol nehezebben veszi az akadályokat és épp ezért életszerű a viselkedése – nem lesz belőle se Mary-Sue, se pedig egy földöntúli képességekkel rendelkező szuperhős. De ha már a szuperhősöknél tartunk. Nagyon tetszett, hogy a kolónia lakói mind valamilyen szupernek tűnő képességgel rendelkeztek. Persze, hogy miért kapták ezeket a képességeket és mennyire örültek nekik, az már más napra tartozik.
A másik nagy kedvencem pedig Gage lett. Róla csak nagyvonalakban kaptunk infót az első részben, hiszen az Pippa – Ruben könyve volt, de itt most színre lép ő is. Sajnos (ugye látod ezt Fanni?:))) saját szemszöget nem kapott, de elég sok időt tölt a főszereplőinkkel ahhoz, hogy őt is jobban megismerjük. Őszintén beismerem, Gage számomra Ruben elé került ebben a részben. (és annyi mindent mesélnék róla, hogy Ti is megértsétek, hogy miért lett az egyik kedvencem, de azzal megint csak spoilereznék…) A harmadik nagy kedvencem pedig Phil volt, a csendes, okos srác, akit nemcsak kijelöltek, de ő maga is szerelmes volt Myába és ügyes meglátásaival és képességeivel nagyban segítette a kis társaságot is.
Aki viszont hiába volt az egyik főszereplő, de nem éreztem magamhoz őt elég közel, az Mya. Eleinte nem is nagyon értettem a zavaros látomásait, aztán persze egy idő után összeraktam magamban, hogy mit is érez, a látomásainak milyen értelme van, de valahogy a tettei nem hozták őt közelebb hozzám. Bármit is csinált, bárhogy is segített, számomra ugyanolyan kirekesztettt maradt, mint amilyennek a lakók is érezték őt.
A szerelmi szálról pedig nem szeretnék írni, mert bármit is írok, azzal spoilereznék, legyen annyi elég, hogy bánat és öröm együttesen jellemzi, a szereplők viselkedése pedig ebben is teljesen emberi, ugyanúgy reagálnak bizonyos helyzetekre, mint Te vagy én. És ezt nagyon szerettem bennük.(és remélem, hogy a következő részben Fanni arra viszi a szerelmi szálat, amit én is nagyon szeretnék!:)

Őszinte leszek, először azt hittem – illetve nyáron, amikor Fannival beszélgettünk, akkor ő is azt sugallta, hogy ez egy két részes regény, így valahol vártam a lezárást. De Fanni becsaptál! :-) Itt nem volt lezárás, sőt! Annyi mindent hagytál nyitva, illetve új szálat indítottál, hogy nagyon remélem, nem fogsz egy évet váratni minket azzal, hogy olvashassuk a következő részt!

Összességében egy nagyon jól megírt, sötét, komor, izgalmas, valódi disztópiát olvashattam. Fannin látszik, hogy ez már nem az első könyve, nem érzem azokat az apró „gyermekbetegségeket” rajta, mint az elsőnél. Élvezetesen és fordulatosan ír, a szereplőket kellő mélységükben megmutatva, ügyesen mozgatja őket. A műfaj hangulatát nagyon jól elkapta és főleg a végefelé, amikor besűrűsödtek az események, letenni nem tudtam, annyira izgultam a végkifejletért.

1 hozzászólás
>!
oldmoviegirl01 P
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis

Elértük hát Pippával és Rubennel a kolóniát, ami magával hozta az egyre több szereplőt, az egyre több cselekményszálat és fordulatot, de sajnos az értelmetlen és fájó veszteséget is.
Pippának, Rubennek, és Gagenek „barbárokként” kellett beilleszkedniük a kolónia társadalmába, ami azért nem ment könnyen, és teljes mértékben nem is sikerült, mert nem törölhetik ki a múltjukat, a saját tapasztalataikat, és csak úgy elfogadni egy teljesen kontrollált társadalom szabályrendszerét. Nagyon kíváncsi vagyok mi történhet még ebben a furcsa világban, merre lépnek tovább főszereplőink fizikailag és érzelmileg.
Jelen pillanatban egy kissé mérges vagyok Rubenre.

7 hozzászólás
>!
ƨɔɴом
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis

Az elozo reszhez kepest eleg vegyes erzeseim vannak a konyvvel kapcsolatban.
Mig az a kedvencem lett mar az elso par fejezet utan, addig itt ossze-vissza ugraltam. Tetszett a kolonia es a felepitese, tetszett, hogy megmaradt ugyanolyan porgosnek, csavarosnak es erdekesnek a sztori, mint amilyen volt is. Igazabol, ami mar kevesbe nyerte el a tetszesem az a Pippa-Ruben(-Gage?) szal. Megmondom oszinten egy kicsit csalodtam Rubenben, ugyanakkor valahol igazat is kellett neki adnom, de ettol vitathatatlan modon „fajt” a szal alakulasa. Pippa is valahogy vesztett szamomra a fenyebol, nem tudom megmondani, hogy mi volt vele kapcsolatban az a pont, ami miatt igy ereztem, de mar az elejetol fogva ez motoszkalt az agyamban, hogy ez a lany, nem az a lany, akirol eddig olvastam.
Mya-t pedig nem tudom hova tenni, kapott par fejezetet, de ettol szamomra meg mindig ingatag labakon all a tortenetben es valahogy nekem nem teljesen illeszkedik bele.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Thayet

– Ne! – tiltakoztam fáziskéséssel, miután már kigombolta az ingemet. – Nem kell!
– Semmi tapi, oké? Ruben megölne álmomban.
– Álmodban?
– Hát, máshogy nem menne neki.

242-243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gage Mack · Pippa Kenn · Ruben Mack
>!
schesztiஐ P

– Hogy fáradhat bele valaki az életbe? Sosincs belőle elég.

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · Pippa Kenn
>!
MFKata

… az első állomás nem biztos, hogy a végállomás.

>!
MFKata

Előttem sápadtak. Mögöttem sápadtak. Kezemben íj, hátamon üres tegez.

404. oldal

>!
Fay 

– Attól, mert valaki ember, nem azt jelenti, hogy jó. Nem kell mindent elviselnünk és mindent megbocsátanunk a másiknak, (…).

408. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ember, emberiség · Gage Mack
>!
Fay 

– Mindannyiunknak vannak titkai. Megvédenek minket, vagy általuk védjük szeretteinket. Szerinted nincs hozzá jogunk?
Ismertem a titkokat. Változó súlyuk volt, idővel megszívták magukat bűntudattal, mint a ruhák vízzel.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gage Mack · Mya Mavis · titok
>!
Fay

– Hidd el, az első állomás nem biztos, hogy a végállomás. A boldogságunkat valaki tartogatja nekünk, csak meg kell találnunk őt. Rögös út vezet odáig.

275. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · Hester Kenn · út
>!
h_orsi P

(…) nem minden ember képes más titkait is magával cipelni.

288. oldal (Könyvmolyképző, 2014)


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala
J. Goldenlane: Napnak fénye
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Alaya Dawn Johnson: Nyárherceg
Estelle Brightmore: 13. napon
S. J. Kincaid: A kárhozott
Patrick Ness: Háború a békéért
Ally Condie: Matched – Egymáshoz rendelve
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Katharine McGee: Az ezredik emelet