A ​napszemű Pippa Kenn (Pippa Kenn-trilógia 1.) 1054 csillagozás

Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

Pippa bármit feláldozna az élő emberi beszédért, vagy egy érintésért.
Az erődházban a napok egyformák, és társaságot csak színes digitális magazinok adnak. Az erdőt a biológiai katasztrófa áldozatai uralják, akik gyűlölik a szépséget és emberséget, az elveszett életük nyomait. Bármikor megölnék Pippát.
Pippa tizenhetedik születésnapján döbbenetes dolog történik. Vajon megváltozhat az élete? Létezhet számára a szerelem egy ilyen zord világban? Mit jelent a társ? És mit jelent a bizalom?

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
304 oldal · ISBN: 9789633732540
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
304 oldal · ISBN: 9789633732557
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632459875

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Pippa Kenn · Ruben Mack · Gage Mack · Mya Mavis · Kelsei Chalk · Peter Kenn · Hazel Kenn · Lewis · Hester Kenn · Paul Kenn · Victor Kenn


Kedvencelte 247

Most olvassa 27

Várólistára tette 449

Kívánságlistára tette 482

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

Nem volt rossz könyv…de mégse az igazi.

Alapvetően egyezik a műfajban talalható könyvek 90%-val, de nekem emellett nem egyszer eszembe jutott a Walking Dead sorozat is. Nem mondanám ezt hibának, mert attól még lehet jó egy könyv, itt nem is ez volt a hiba. Komolyan nem értem, miért kell ennyire reménytelen romantikusnak ábrázolni egy hős párost? Pippa 5 évig egyedül élt, elötte is csak az apjával volt kapcsolta, aztán megjelenik Ruben és első látásra deep love. Miért? Nem tetszett, hogy az egész sztori a szerelem irányába ment el, és ha épp nem is az volt fókuszban akkor is ott volt a levegőben. Nem volt sok időm olvasni, de ennél hamarabb is be tudtam volna fejezni, ha akarom. DE, nem akartam mert belefulladtam a nyáltengerbe, és kellett idő amig kiszáradok.
Nem ütöm tovább a könyvet, mert több problémánk nem volt egymással. Néhány rész izgalmasabb volt az átlagnál, főleg a végén, ha levesszük a habos babos kapcsolati szálakat akkor egy szerethető, olvasható történetet kapunk. Ha el szeretnéd olvasni, ne hagyd ki, de ha van más a terítéken, kezdd azzal mert ez bőven tud várni.

>!
MissFortune
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

Körülbelül a megjelenés óta szemezgettem vele. Nos, bő 8 évet váratott magára. Nem is értem miért nem olvastam már hamarabb… A sci-fi címkéktől valahogy mindig megijedek. :'D
Jöhetnék azzal, hogy túlzottan elnyálasodott a történet, de nem fogok. Sőt, aki öt évig magában csücsül, az nem is csodálom, hogy ennyire szerelmes lesz. Be kell látni, Ruben elég cuki. A vége felé ugyan kicsit nagyobb hangsúlyt kapott a szerelmük, mint minden más, de engem nem zavart. Örültem a boldogságuknak.
Kemese Fanni kellemes csalódást okozott. Nagyon jól ír, ez a történet biztosan megmarad bennem hosszútávon. Kíváncsi vagyok a következő részre. :)

>!
Orsi999
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

Pár évvel ezelőtt már olvastam és már akkor is tetszett. Sokat gondolkoztam, hogy újraolvassam-e de végül találtam hozzá egy kihívást és ezért elkezdtem.
Egy teljesen új világba vezet be minket a könyv, ami a jövőbe játszódik. Azért remélem, hogy kb.80 év múlva nem ilyen lesz a föld, mint a könyvbe. A szereplőket nagyon megkedveltem, főleg Pippát. Nagyon erős lány, és kitartó volt spoiler Ruben karaktere is tetszett, bár furcsa hogy az első vele, egyidős lánnyal találkozott bele is szeretet. Az erődházat pedig imádtam, szívesen elélnék egy ilyen helyen. Ahogy elindultak a kolóniára kezdet felgyorsulni a cselekmény.

>!
janka0416
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

Borító: 5/5** – már ezért érdemes elolvasni :)
Cselekmény: 5/5***** – Az utcán minden ötödik tinilány megszólított… „ wow. imádtam" , „várom már a második részt" stb. Utoljára ilyen lelkesedést az SZJG-nél láttam. :D
Egy időben nagyon elszerettem volna olvasni, de aztán megjelent az Obszidián, Easy, így aztán megszűnt a lelkesedésem.
+ „Luxus körülmények között" olvashattam a könyvet :D Egy gyönyörű névnapi ajándék @dinnyemano -tól, és egy dedikált (!!!) könyvvjelző @letty01 -től :) 10000000 köszönet lányok! :)
A könyvről mit is mondhatnék? Szégyellem bevallani,de imádtam. XD az elején úgy voltam vele, na jólvan ha már kierőszakolták akkor lássuk mit tud Kemese Fanni. :D
Őszinte gratuláció az írónőnek!!! És köszönöm az élményt! :)
Nagyon pipa vagyok magamra…már régen el kellett volna olvasnom a könyvet…..
*Imagine Dragons – Radioactive* – http://www.youtube.com/watch…

44 hozzászólás
>!
Rémálom 
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

Annyira jó volt. Szerettem a betűtípust, a lapokat, a színeket a betűk között.

u.i.: azért lett átírva az értékelésem, mert a rajongók nem hagyták fent az eredetit, hát akkor nem írok róla rosszat.

75 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

Szívesen belekötnék, hiszen nagy vonalakban ez ismét egy zombis, (poszt)apokaliptikus világban játszódó YA regény, de nem fogok. Sajnálom, ez baromi jó volt. Az eleje izgalmas, a vége ijesztő és elgondolkodtató. Pippa okos és tökös, Ruben imádni való és kemény, a világ és az egész história irtó érdekes. Izgalmasak a naplók, a jegyzetek, a múltbéli visszaemlékezések – minden. Oké, olvastam már hasonlót, de ezt a történetet még nem. Nem hatásvadász, nem picsog, nem tehetetlenek benne a karakterek. Összességében egy jól kitalált és megírt történet.

OFF: Kifejezetten kedvemre való Pippa erődjének a technikai felszereltsége, azt hiszem, minden zombi-fan/-mániás imádna egy ilyen jól felszerelt és megépített házikót (erődöt) magának! (ÉN IS! :D) spoiler

Bővebben: https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/08/pippa-kenn…

>!
DarknessAngel
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

Basszus! Hogy lehet így vége? Ez annyira, annyira fenomenális volt!!!! Imádtam, imádtam, és imádta az egészet úgy, ahogy van. ♥ Letenni se bírtam, azt is csak akkor, amikor muszáj volt. Sose gondoltam volna, hogy ez ennyire jó könyv. Csak magamat okolhatom, hogy nem kezdtem neki hamarabb.
A történet hihetetlenül izgalmas, megható, megrendítő, akciódús, és még sorolhatnám.
Pippa egy nagyszerű lány, az biztos, hogy nem egy hétköznapi főhős. Olyan könnyű volt megszeretni :) És akit még igenis könnyű volt megszeretni, sőt, egyenesen beleszeretni, az nem más, mint Ruben. Jesszuskám egy ilyen pasi ♥♥♥♥ Olvadoztam minden egyes oldalon, ami róla szólt. Annyira szépen volt tálalva a romantika, ő és Pippa egyszerűen tökéletesek együtt.
Ó, Ruben, hogy én mennyire szeretlek. Az ember nem is tud rá haragudni az igazság egy kis eltitkolás miatt. Hisz miért is haragudna? Teljesen érthető, hogy miért tette, elvégre belelátunk az ő gondolataiba is. Ez is egy ok a millió közül, amiért ennyire tetszett a könyvbe. Nemcsak Pippa fejébe látunk bele, hanem ott van még Ruben, Peter, és még két másik Kenn is, akikkel jobban megismerkedhetünk ezáltal.
Ilyen disztópiát se olvastam még, teljesen levett a lábamról, annyira imádom. A vad tájak, a furcsa növények… briliáns! Alig várom, hogy a folytatás is a kezem ügyébe kerüljön.

9 hozzászólás
>!
GytAnett P
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

Elment egynek a könyv. Egészen magával ragadott, de nem nagyon tudott újat mutatni. Olyan érzésem volt, mintha egy alternatív Walking Dead-et olvastam olvastam volna.
Most elgondolkodtam, és igazából nem nagyon tudok róla mit mondani. Nem rossz, nem kifejezetten jó, de a 4 csillag mégis jár neki, mert amúgy meg olvastatta magát.
Kíváncsivá tett, ami elég nagyon előny. Izgultam végig, hogy mi lesz a szereplőinkkel, teljesíteni tudják-e a céljukat?
Volt, amikor elgondolkodtatott, hogy én vajon mit tennék egy ilyen helyzetben? Egy ilyen világot miként élnék meg? Egyáltalán a túlélők vagy a sápadtak között lennék? spoiler
Nem egészen értettem a romantikus szálat. Persze, értem én, hogy hatalmas újdonság számukra már eleve az a helyzet, hogy korukbelivel, ráadásul ellenkező neművel találkoznak, de itt szívesebben vettem volna, ha inkább az életükről olvasok, arról, hogy mit hogyan tesznek meg, mit hogyan érnek el. Oké, kell bele egy kicsi romantika, de részemről most a kevesebb néha több elv lett volna a nyerő. :)
Annak ellenére, hogy nem állok hozzá kifejezetten pozitívan, sajnáltam, hogy véget ért, mert még igencsak lehetne mit folytatni. Nem örültem neki, amikor leesett, hogy a második rész főszereplője már nem Pippa lesz.

1 hozzászólás
>!
brena
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ, Fanni remélem írod már a második részt!!!!!!!
Nekem nagyon tetszett, teljesen elvarázsolt, letehetetlen volt!!!Igaz végig erdőházat olvastam,de sebaj:)))És így befejezni??????????????Ahhh szinte belehaltam!Ide a folytatást,most azonnal!
/Csak engem zavar,hogy a borítón két különböző méretű pupilla van?!/

30 hozzászólás
>!
Lanore P
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

Pippa: megszerettelek. Ruben: imádlak! Gage: örvendek. Több nézőpontos írásmód: nagyon tetszik. A történet: minden soráért odavoltam. A könyv: kedvenc lett. Fanni: ugye írod már a következő részt, ugye? Ugye? @MFKata: köszönöm :D

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

– Mindig van miért élni – mondtam. Az ablakon át Pippára néztem. – De van, amiért jobban.

250. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ruben Mack
>!
Greylupus

– Te lány vagy. Hallom a hangodból. Én pedig úriember vagyok. Az úriemberek meg nem bántanak lányokat. Bárhová követlek, ha van vized.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ruben Mack
>!
Sheila_7

– Fordulj el! – suttogtam, és a karomat összefontam magam előtt.
– Majd hülye leszek! Már a látványodtól is melegem lesz! Lenne szíved ezt megvonni tőlem ebben a hidegben?

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pippa Kenn · Ruben Mack
1 hozzászólás
>!
Fay 

– Megígérni könnyű, betartani nehéz.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ígéret · Ruben Mack
>!
Greylupus

– Mind egyedül vagyunk, Pippa, ha van velünk valaki, ha nincs.
– Ez nem igaz – jelentettem ki. – Maga soha nem tapasztalta meg, hogy milyen egyedül lenni, hogy milyen minden egyes nap úgy felkelni, hogy nincs kivel szót váltania, nincs kiért aggódnia, nincs kit szeretnie. A tudattal élni, hogy talán soha nem találkozik majd egyetlen emberrel sem. – Rövid szünetet tartottam. – Nem becsüli amije van, mert nem tudja, milyen anélkül.

247. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kelsei Chalk · Pippa Kenn
>!
Greylupus

Zavartan elmosolyodtam, mire keresztbe fonta a karját, ajka lebiggyedt, és ettől már megint irtó csúnya lett. Pedig épp azt hittem, hogy a hiedelmekkel ellentétben egy lány reggel is lehet szép.

74. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pippa Kenn · Ruben Mack
>!
Cheril

– Nem becsüli, amije van, mert nem tudja, milyen anélkül.

247. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pippa Kenn
>!
Sheila_7

– Még nyújtózkodhatok, ha szeretnéd – mondta, miközben felkönyökölt.
Zavartan elmosolyodtam.
– Elmosolyodtál. Már megérte. – Erre vörösödni kezdtem, ezért gyorsan a bogrács fölé hajoltam, hogy megállapítsam, a kukoricák még közel sincsenek kész. – Ó, ráadásul el is pirultál.
Bosszantani akarsz ?

116. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pippa Kenn · Ruben Mack
>!
mandarina

– Bizony, különlegesnek kell lennie. Nem egyszerű elviselni a végtelen dumatengert, ami kiömlik a szádon.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gage Mack
>!
Sheila_7

– Miért is kellett nekem mászni először? – kérdeztem összevont szemöldökkel.

– Mert nagyon jó volt végignézni, ahogy félmeztelenül, a passzentos fekete nadrágodban felküzdötted ide magad.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pippa Kenn · Ruben Mack

A sorozat következő kötete

Pippa Kenn-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Suzanne Collins: A kiválasztott
J. Goldenlane: Napnak fénye
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala
Cecelia Ahern: A Vétkes
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…
Lauren Oliver: Delírium
Ally Condie: Matched – Egymáshoz rendelve