Szökjünk ​ki focizni! (Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai 1.) 43 csillagozás

Kemény Kristóf: Szökjünk ki focizni!

Öcsi ​imád focizni. Ha tehetné, egész nap a rongylabdát rúgná a grundon. Csakhogy a házukhoz közeli pályán általában nagyobb fiúk játszanak, ezért őt és legjobb barátját, a szomszédban lakó Cucut szinte sosem veszik be a csapatba. Folyton azon jár az eszük, hogy tudnának ok is beszállni, hogy hívhatnák fel magukra a nagyok figyelmét?!
Szerintetek sikerül nekik? És vajon szót fogad a lázasan ágyban fekvő Öcsi az édesanyjának, Margit néninek, aki megtiltja neki, hogy kimenjen az udvarra játszani a többiekkel?
Barátkozzatok össze a külváros legvagányabb kissrácával, éljétek át Öcsivel a kalandos gyerekkorát, vegyetek részt a csínytevéseiben, rúgjátok vele a labdát!
Ő alig várja, hogy egy csapatban legyetek!

Bármerre járunk is a világban, rádöbbenünk, hogy Puskás Ferencről mindenütt hallottak már. Ha eláruljuk, hogy Magyarországról érkeztünk, azonnal a legendás Aranycsapat kapitányának, a Real Madrid sztárjának neve ugrik be a külföldieknek: „Ó, igen,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

Róla szól: Puskás Ferenc

>!
Alexandra, Pécs, 2016
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633578216 · Illusztrálta: Mayer Tamás

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Kemény Kristóf: Szökjünk ki focizni!

A gyerekeknek szóló történet Puskás Ferencről szól, aki a leghíresebb magyar focista. Arról az időszakról, amikor még gyerek volt, és mindenki Öcsinek szólította. Öcsi apukája Feri bácsi a kispesti csapat focistája volt, ezért Öcsi szinte a cumival egyidőben szívta magába a foci szeretetét.

Puskás Öcsi egy focizni mindig kész kisfiú volt, sőt mást sem csinált volna legszívesebben egész nap, csak focizott volnap a többiekkel a pályán. Gondolom, van még így ezzel egy jó pár gyerek, nekik ajánlom ezt a könyvet.

http://konyvutca.blogspot.nl/2016/08/kalandra-fel-gyere…

Juci P>!
Kemény Kristóf: Szökjünk ki focizni!

Abszolút kairosza van most nálunk a focinak. Az egész a focis kártyákkal indult (ahol, megjegyzem, Puskás a legértékesebb kártyák, azaz legendák közül is a legmenőbbnek számít), és az EB hatására természetesen elérték a gyerekeim a teljesen kifejlett focirajongó fázist spoiler. Úgyhogy ennek a könyvnek igazán be kellett volna találnia;* a rajzok aranyosak, a legendaépítés kicsit megmosolyogtató, de teljesen érthető; viszont sajnos nincs jól megírva. Az csak az egyik dolog, hogy 21. századi magyart beszélnek ezek a harmincas évekbeli fiúk; a gyerekolvasókat nyilván jobban zavarná, ha valami régies hangon szólalnának meg a focizó srácok. De úgy általában is a szerkesztetlenség hatását kelti a szöveg, sokat ismétel, vagy elfelejt említeni dolgokat (pl. egy gólról beszél hosszasan, aztán visszamenőleg megemlíti, hogy volt amúgy egy második is), és történetként sem túl izgalmas. Lesz(nek) folytatása(i) is, biztos el fogjuk olvasni, mert igény van rá, de én örülnék, ha feszesebb lenne az egész.
* A gyerekeknek azért tetszett, de ők sokkal elnézőbbek nálam :)

Trudiz >!
Kemény Kristóf: Szökjünk ki focizni!

Ismerjék meg a kicsit is nagy legendáinkat, s az elindulásukat! Fontos alapinformációk, és a történet végén még egy kis játék is vár a gyerekekre.
Micsoda fantasztikus ötlet: nagyjaink, hírességeink bemutatása a gyerekeknek, példát adva, példaképet állítva, ismereteket közölve, kedves rajzokkal kísérve. Jöhet a következő! :)

Hintafa>!
Kemény Kristóf: Szökjünk ki focizni!

Kedves, aranyos mese, életrajzi elemekkel. Jól követhető a sztori, a hallgatóságot leköti, olyannyira, hogy azonnal ki is kellett próbálni Öcsi híres cselét. Elgondolkodtam, hogy nem lett volna jobb, ha picit több érdekes részletet megtudunk Öcsiről, de végül arra jutottam, hogy ennél több nem biztos, hogy megragadt volna a gyerekekben. Az illusztrációk is igazán jópofák.
A felolvasót zavarták az apró pongyolaságok (szóismétlés két egymást követő mondatban), ami felbukkant a könyvben.

CsakSimánDorka>!
Kemény Kristóf: Szökjünk ki focizni!

Ez egy nagyon aranyos kis könyv az ifjú Puskás Öcsirő a legendáról!

Az EB miatt nagyon érdekli most a nagyobb fiam a foci, a kisebb meg amúgy is idáig van a labdáért szóval mikor megláttam a könyvtárban azonnal le is csaptam rá :) aztán mikor végigolvastam a fiúknak rájöttem mennyire aranyos kis mese! Fiúk nagy kedvence lett! :)

ScarlettBlair>!
Kemény Kristóf: Szökjünk ki focizni!

Atya ég, hogy ez a történet mennyire édes és aranyos. Tuti biztos, hogy ha egyszer gyerekem lesz, ez a mesék között lesz, amit fel fogok majd neki olvasni. Csodásan meg van rajzolva, nem bugyuta a szövege. Van igazi mondnaivalója, és egy olyan magyarról szól, akit jóformán mindenhol ismernek a világon. Minél előbb be szeretném szerezni a második résztm ajánlom! :)

Boglárka_Madar>!
Kemény Kristóf: Szökjünk ki focizni!

Mikor megláttam az új könyvek között, kíváncsian vártam hogy elolvashassam. Nagyon tetszik az ötlet, hogy híres ember életét mutatják be gyerekeknek mese formában.
Az elején néhány érdekes tényt tudhatunk meg Öcsiről, a külvárosi vagányról. A következő oldalakon fotó és egy idézet következik Puskástól, majd egy gyors áttekintés a szereplőkről és már bele is csaphatunk a történetbe. Ami tetszett a könyvben, hogy a történet során végig számos érdekes információval szolgál a mesébe rejtve. spoiler Nekem az illusztrációk is tetszenek, szerintem ez egy igényesen kivitelezett könyv.
Ugyanakkor mégis maradt bennem némi hiányérzet, a történetmesélés néha nem kerek , az csak a labda, számomra néhol kicsit szájbarágós érzete volt, nem tudom a célközönségnek is érezhető ez vajon, vagy csak felnőtt fejjel vagyok ilyen elégedetlen? :D
Mindenesetre úgy gondolom, kis focirajongóknak kötelező olvasmány! :)

BakuraAndrea>!
Kemény Kristóf: Szökjünk ki focizni!

Nagyon aranyos ez a könyv. A rajzok nagyon édesek és a történet is sok jó információt tartalmaz. Elég sok a szöveg, ezért én biztos nem 4 éves kortól ajánlanám. 2. 3. osztályosok ezt már falnák.

nagara>!
Kemény Kristóf: Szökjünk ki focizni!

Aranyos, kedves mese, Puskás Öcsi életrajzi elemeivel, amiből egy-két új információt is megtudhatunk a legnagyobb magyar focistáról. Az illusztrációk jópofák, és a végén még feladatok is vannak a kisebbeknek.


Népszerű idézetek

Trudiz >!

És amit megígér az ember, azt be is kell tartani. Máskülönben nem fognak hinni neked!

56. oldal

nodael >!

– Góóóóóóóól! – kiabálták egyszerre a félpucérak, csak Öcsi nem ugrált, ő a balszerencsésen járt fiúhoz sietett, és felsegítette.

33. oldal

tmezo P>!

Öcsi, ne feledd, az iskola nem játszótér, tanulni jársz oda!

37. oldal

nodael >!

– Hát ti meg mi a csudát csináltok? Mi az!? Csak nem a harisnyám? Feri, eszednél vagy?! Az a harisnya a báli ruhámhoz tartozik!

23. oldal

nodael >!

Öcsi háromszor szedett a levesből. Aztán szó nélkül megmosakodott, és leült játszani a kishúgával.

34. oldal

nodael >!

Az édesapa érezte, hogy most tényleg kihúzza a gyufát feleségénél, ha nem viselkedik felelős szülő módjára.

56. oldal


A sorozat következő kötete

Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Boribon focizik
Tiina Nopola: Sári gólt lő
Liane Schneider: Bori focizik
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Harcos Bálint: A boszorkánycica
Gryllus Vilmos: Vízcseppmesék
Czernák Eszter: Sárkányovi
Stefanik Krisztina: Csillagbusz
Kertész Erzsi: NEM mese
Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!