Irány ​a felnőtt csapat! (Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai 3.) 11 csillagozás

Kemény Kristóf: Irány a felnőtt csapat!

A Puskás Ferenc gyerekkorát bemutató mesekönyvsorozat befejező része ott ér véget, amikor a 16 éves Öcsi csatlakozhat a bajnoki meccsre készülő felnőttekhez. Hosszú és kalandos út vezetett el odáig, hogy teljesüljön a kis Puskás nagy vágya és bekerüljön a Kispest első csapatába.

Eleinte még az idősebbektől örökölt ócska focicipőkkel is meg kellett küzdenie Öcsinek és barátainak, hogy megmutassák az edzőnek: ügyesebbek az ellenfélnél! A fiúk persze nem mentek a szomszédba turpisságért, ahogy ezek az évek sem múlhattak el kisebb-nagyobb balhék nélkül.

Lehet egyáltalán mezítláb focizni? Nem esik bántódása a kisiskolás Évinek, ha ott felejti a testvére a suli előtt? És kiderül-e, hogy Öcsi és Cucu mással végezteti el a munkát a vasedény boltban?

A tréfás és tanulságos történetek mellett azt is megtudjuk, hogyan lehet a szerető édesapa egyben szigorú edzője is fiának, és melyik az a pillanat, amikor a mindig kritikus Feri bácsi végre kimondja: Öcsiből egyszer világsztár lesz!

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 6 éves kortól

Róla szól: Puskás Ferenc

>!
Alexandra, Pécs, 2017
58 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634470694 · Illusztrálta: Mayer Tamás

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Paulina_Sándorné P>!
Kemény Kristóf: Irány a felnőtt csapat!

Nagyon élveztem ezt a könyvet. Bár nem vagyok egy nagy focirajongó, de Puskás Öcsi nevét még én is ismerem. Nagyon tetszett, ahogy ebben a formában megismerhettem a múltját. Nem semmi kölyök volt. Tetszett, hogy az apukája nem kivételezett vele!

dianna76 P>!
Kemény Kristóf: Irány a felnőtt csapat!

Az előző két rész nem állt hozzám közel, de úgy voltam vele, hogy befejezem a sorozatot. S milyen jól tettem, hogy kézbevettem a befejező kötetet, mert kellemes csalódás volt. Tetszettek ezek az öcsis-focis, némi huncutságot tartalmazó történetek. Azt gondolom méltó lezárása Puskács Ferenc gyerekeknek szóló életrajzának. Azaz pályája elindulásának. Csak az illusztrációk, az arcok… Azok továbbra is groteszkek.
Most már csak arra vagyok kíváncsi, szép reményü focista unokaöcsémnek – aki megkapta tavaly a teljes sorozatot – hogy tetszettek Öcsi kalandjai. Túl messze van, hogy személyesen megvitassuk….

>!
Alexandra, Pécs, 2017
58 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634470694 · Illusztrálta: Mayer Tamás
Szollosi_Bernadett I>!
Kemény Kristóf: Irány a felnőtt csapat!

Nagyon aranyos volt. Tetszett a végén a hibakereső és a kvízek is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tiina Nopola: Sári gólt lő
Ulli Schubert: Focitörténetek
Nagy László Krisztián: Az erdei focibajnokság
Sebők Zsigmond: Dörmögő Dömötör és a labdarúgók
Igaz Dóra: Ádám és a dzsúdó
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Boldizsár Ildikó: A fiú, aki Varjúvárról álmodott
Zalka Csenge Virág: Törpeszarvas és a déli álom
Zalka Csenge Virág: A kalóz királylány
Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje