Marvel ​Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban 34 csillagozás

Kelly Sue DeConnick – Warren Ellis: Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban Kelly Sue DeConnick – Warren Ellis: Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban

Bemutatkozik a legnagyobb földi hős, Marvel Kapitány! Carol Danvers úgy érzi, megfeneklett az élete. Válaszút elé kerül, és váratlan döntése drámai változásokat indít el az univerzumban. Egy galaktikus lázadás közepébe csöppen, ahol minden diplomáciai érzékét és ravaszságát be kell vetnie. Cicáját, Csubit is hiba volt magával hoznia, mert Mordály, a Galaxis Őrzőinek tagja – Carol átmeneti útitársa –, mindenáron le akarja mészárolni. Ha mindez nem lenne elég, egy rock'n'roll bolygón házassági bonyodalmakat kell elsimítania, miközben a Haffensye Konzorcium hajtóvadászatot indít Carol barátai ellen…
A magyar nyelven elsőként megjelenő Marvel Kapitány-kötetet úgy időzítettük, hogy a hős egyszerre debütálhasson hazánkban a filmvásznon és képregényben egyaránt.

Eredeti cím: Captain Marvel

>!
Fumax, Budapest, 2019
296 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634700753 · Fordította: Kodaj Dániel · Illusztrálta: David López, Marcio Takara, Laura Braga
>!
Fumax, Budapest, 2019
296 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634700753 · Fordította: Kodaj Dániel · Illusztrálta: David López, Marcio Takara, Laura Braga

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Carol Danvers (Captain Marvel)


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

>!
Vicky3 P
Kelly Sue DeConnick – Warren Ellis: Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban

Meglepően jó volt, legalábbis abból kiindulva, hogy a filmmel hányadán állok. A legnagyobb problémám még mindig az, hogy Carol karaktere nagyon sótlan, bár itt legalább személyisége is volt, nem úgy mint a filmben. Arról inkább ne is beszéljünk. Eszméletlenül örültem A galaxis őrzőinek a felbukkanásának, vagy éppen Rhodney szerepeltetésének. spoiler Az utolsó pár sztori meg meglepően laposra sikerült.

>!
MortuusEst
Kelly Sue DeConnick – Warren Ellis: Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban

Miután megnéztem a filmet, nem mertem volna nagy összegben fogadni, hogy megérte előrendelnem a képregényt.
Szerencsére a kettőnek nincs közvetlen köze egymáshoz. A filmmel ellentétben ez nagyon szórakoztató is. Ez a történet sem fogja újradefiniálni az alapfogalmaimat, nem fog legeket dönteni, de nagyon szerettem minden oldalát.
Megvan minden benne, ami a szórakozáshoz kell. Egzotikus tájak, izgalmas akció, könnyed humor, és egy nagyon dögös főhős.( Na meg persze a jó küzd a túlerőben lévő gonosszal.) Mint egy tipikus űropera.
Ráadásul kicsit a Star Wars eredeti élményét adta, és nem csak a Twi'lek-szerű csápok miatt.

>!
zsof
Kelly Sue DeConnick – Warren Ellis: Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban

Vártam már ezt a kötetet, mert nagyon régóta kedvelem Carolt. Nah meg persze a film is rátett a lelkesedésemre.
Lopez rajzai nagyon tetszettek bár Takara munkái is, csak tájidegennek hatottak oly sok oldal után.
A történetek jók, a párbeszédek jók.
A patkányos fejezetben nagyon tetszettek a kockák fölé, alá, mellé rajzolt kis patkánykák.
A flerken pedig egy új kedvenc lett. Flerkica.

>!
GreggDoUrden
Kelly Sue DeConnick – Warren Ellis: Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban

Nekem személy szerint már a film is nagyon tetszett, és a mozi után egyből megrendeltem a Fumax-tól ezt a képregényt, – meg egy csomó másikat – amit egyből el is kezdtem olvasni.

Marvel Kapitány története ezúttal is teli találtnak bizonyult, mivel a képregény egyszerre nagyon látványos, izgalmas és hihetetlenül szórakoztató is egyben. A humor faktor is nagyon szuperül működik, ami leginkább a karakterek személyiségének és a közöttük működő kapcsolatnak köszönhető. Carol Danvers remekül állja meg helyét a Földön és az űrben is egyaránt. Ami nekem plusz élményt adott az a sok Star Wars-os utalás, valamint az a fajta látvány az idegen civilizációknál, – Ursor és Torfa – ami szintén a Star Wars-ban van jelen. Emellett persze rengeteg más Marvel-es karakter tűnik fel személyesen, illetve említésként, ami szintén fokozza ennek a kalandnak a már amúgy is nagyszerű hangulatát.

A képivilága ennek a gyűjteménynek is sok helyen lélegzetelállító, és az a sok színes, és ötletes rajz, ami végig kíséri a képregény fejezezteit, szó szerint keltik életre Carol és társai kalandját. Ez a kötet is nagyon nagy élménynek bizonyult számomra, köszönet érte a Fumax-nak! :)

>!
Lanti18
Kelly Sue DeConnick – Warren Ellis: Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban

Humoros, szórakoztató, gyönyörű. Három szóban így tudnám összefoglalni a képregényt. A karakterdinamika lenyűgöző, nagyon jól működnek együtt a műben feltűnő karakterek. spoiler Van itt világmegmentés, biológiai humor, törés-zúzás ahogy kell.
A képregény is megerősítette azt a kételyemet, hogy szükséges-e Marvel Kapitányból meleg szereplőt csinálni a filmvásznon, hiszen ahogy itt Hadigéppel, a filmben Yon-Roggal (Jude Law) is nagyon jól működik a kémia, jóval túlmutatva a mentor-mentorált viszonyon.

Mindenesetre mind a filmet, mind ezt a képregényt mindenkinek ajánlom, akár még bevezetőnek is kiváló a Marvel univerzumba. Jah, és flekicát mindenkinek.

1 hozzászólás
>!
Trevol14
Kelly Sue DeConnick – Warren Ellis: Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban

Nagyon szép kiadvány, pörgős történettel. Az első sztori nagyon tetszett, a második már kevésbe. Öröm volt végre valami friss történetet olvasni, remélem a második kötet is úton van . Az ilyen történeteknél az oversize méretet annyira nem érzem fontosnak, illetve jó lenne ha a puhakötés is opció lenne, de egyébként le a kalappal.

>!
LoneWolf
Kelly Sue DeConnick – Warren Ellis: Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban

Jobban tetszett, mint a nemrégiben megjelent film, pedig egyfajta gyerekes szintre lebutított Zöld Lámpás sztorinak hatott az egész. Az éretlennek tűnő stílus mellett, érezhetően inkább a képregényekre fogékonyabb, tizenéves hölgyeket célozták meg ezzel a szériával, de még így sem találtam rossznak, sőt! Örültem pl. az Őrzők, Vasember és Rhodey (Nem is tudtam, hogy járt Carol-lal.) kis vendégszereplésének és a Csubi szálat is viccesnek találtam, hiába volt már-már nevetségesen bugyuta.
Ami a rajzokat illeti, nem teljesen voltam velük kibékülve. A kötet fele túl elnagyoltan, már-már csúnyán illusztrált és ez rányomta bélyegét a végső csillagozásmra, de lepontozást az utolsó pár fejezet totális unalmasságba torkollásának is köszönheti.
Eme hazai kiadás mindenesetre igencsak minőségire sikeredett. Tipikus Fumax minőség, szóval csak ajánlani tudom azoknak, akiknek tetszett a film, és szívesen olvasnának bővebben MK-ról (Mortal Kombaaaaaat! :D).

>!
cyrussmith 
Kelly Sue DeConnick – Warren Ellis: Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban

Marvel Kapitány inkább illene a DC repkedő csodalényekkel teli univerzumába, mint a földhözragadtabb Marvelhez. Tét nélküli szuperhős: repül összevissza, a kezével sugarakat lő ki, egymaga feltartóztatja az ellenséges űrhajók tucatjait, még az űr hidegje sem árt neki, hiszen előugrik védősisakja, ami punkos kakastaréjt varázsol a szőke hajzuhatagból. Minden szuperhős nyugodtan leadhatja szerelését a ruhatárnál; ezután már semmilyen veszélynek nincs értelme, hiszen bárhol megjelenhet a cuki pofika, aki néhány szexi karmozdulattal lerendezi a dolgokat.

A kötet tökéletesen illeszkedik a korszellemhez: MCU-hangulat, női főhős, girl power, PC mindenek felett, a szereplőgárdában erőteljesen túltolt női kvóta, cuki cicák, smároló, kígyóhajú csajok, és ha 2013-ban létezett volna már #metoo, akkor nyilván az sem maradhatott volna ki belőle. Igazából a legnagyobb gond nem is az, hogy az író(k) a Starbucksban kávézgató lányokat lőtték be célközönségnek, hanem hogy a sztorik annyira unalmasak, a párbeszédek annyira bornírtak, hogy még a jobb poénok sem tudják megmenteni Marvel Kapitány piros kendővel díszített édes kis seggét.

Lila Cheney lezsibbasztott, Ticre tikkelek, a patkányos sztori aranyos butaság, egyedül a torfai történet alapfelütése lett volna érdekes, de ebből is csak annyit tudtak kihozni, hogy a gonosz Spartax férfijai minden ok nélkül elnyomják a fajilag sokszínű telepeseket. Ja, nem minden ok nélkül: gonoszak, kapzsik. Nyilván a film miatt nem nagyon lehetett kihagyni ezt a ziccert, hogy kiadjanak valamit Marvel Kapitánytól, de nálam ez nagyon kilóg lefelé minőségben az eddigi Fumax-képregények közül.

A kötet rajzai viszont csodaszépek, legyen szó akár Lopez realistább megközelítéséről, akár Takara rajzfilmesebb stílusáról – szebb büdös borzot nem rajzolt még senki – hihetetlenül kifejezőek a karakterek vonásai. A képi világot imádom, a történet és a szereplők – Mordály kivételével – viszont rohadtul lefárasztottak. Ha lesz folytatás, akkor azt már könnyű szívvel kihagyom.


Népszerű idézetek

>!
Fumax KU

Vigyázz Csubira, és mondd meg Mordálynak, hogy ha egy ujjal is hozzáér, jön a mosómedve-armageddon.

>!
Fumax KU

Hát akkor jó… Harrison. Repíts minket új kalandok felé.

„Új kalandok” rendszer nincs az adatbázisban. Új-Khalad esetleg? Vagy a Khaldor- formáció…

…csak indulj el nagyjából a Galaxis Őrzői felé, oké?

>!
Fumax KU

Mindenütt jó, de legjobb itthon!

Rosszul tudod, Lila. Az otthon nem az a hely--

--oké, oké, itt nyilván valami iszonyatosan ütős bölcsesség jön. De sajna lépnem kell. Giga-buli lesz a galaxis túlfelén--

>!
Melinda_Kléri

– Ha ez működni fog, Tony Stark, akkor az összes átkot, amit rád mondtam, visszavonom…

10.fejezet

>!
zsof

A mosómedve átprogramozta a hajómat, ami azóta cicanyelven beszél. Vagy flerkenül. Flerkicául.

Nyolcadik fejezet

>!
cyrussmith 

– A Spartax királyok vére csörgedezik ereimben. Ne vess meg érte.
– Nem emiatt vetünk meg.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stan Lee: Az Ezüst Utazó: Példabeszéd
Alan Moore: A teljes Watchmen
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Brian Michael Bendis: Újvilág: X-Men – Új mutánsok
Grant Morrison: Új X-Men – E mint eltörölni
Nihei Cutomu: Rozsomák – SNIKT!
Mike Mignola: Hellboy 1.
Jeremy Barlow: Star Wars: Darth Maul – A Dathomir fia
Gerard Way: The Umbrella Academy: Az Esernyő Akadémia 1. – Apokalipszis szvit
Greg Rucka – James Robinson: Star Wars: Széthasadt Birodalom