V ​is for Virgin (V is for Virgin 1.) 20 csillagozás

Kelly Oram: V is for Virgin

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

When Val Jensen gets dumped for her decision to stay a virgin until marriage, the nasty breakup goes viral on YouTube, making her the latest internet sensation.

After days of ridicule from her peers, Val starts a school-wide campaign to rally support for her cause. She meant to make a statement, but she never dreamed the entire nation would get caught up in the controversy.

As if becoming nationally recognized as “Virgin Val” isn’t enough, Val’s already hectic life starts to spin wildly out of control when bad boy Kyle Hamilton, lead singer for the hit rock band Tralse, decides to take her abstinence as a personal challenge.

How can a girl stay true to herself when this year’s Sexiest Man Alive is doing everything in his power to win her over?

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Bluefields, 2012
360 oldal · ISBN: 9780985627720
>!
Bluefields, 2012
282 oldal · ASIN: B00AJUVJN8

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Kyle Hamilton · Valerie Jensen · Isaac Warren · Olivia Lewis · Robin Daniels · Shane Leopard · Cara


Kedvencelte 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Mentavirág P>!
Kelly Oram: V is for Virgin

Elmondom Nektek, mi olyan jó ebben a regényben: az egyszerűség álcája mögé bújva szórakoztat. Így átgondolva, egyszerűnek tűnik az egész: egy hétköznapi lány nem hétköznapi kalandba keveredik, és mi végigkövethetjük, hogyan kezeli ezt a helyzetet. Egy picit mégis olyan volt olvasni ezt a könyvet, mint egy útvesztőben bóklászni: tudtam, hogy többféle kimenetel lehetséges, de fogalmam sem volt róla, hogy az írónő melyik irányt választja majd. Hát nem éppen ez az, amitől egy ifjúsági regény izgalmassá válik? Nagyon tetszett, ahogyan Kelly játszadozik velünk: elhiteti veled, hogy a könyvben történt valami tök klisé dolog, azután legnagyobb meglepetésedre az egészet feloldja. Éppen ez az, amitől a végén a legtávolabb áll az egész: a kiszámíthatóság.

Van még valami, ami miatt csak ajánlani tudom ezt a regényt: a kérdések, amiket feszeget. Nem tudom, hogy hányan vettétek észre, de sajnos elég sok könyvben mozog a párkapcsolat az „összejönnek, csókolóznak, lefekszenek, összevesznek, kibékülnek, és így tovább” síkon, az embernek pedig már elege van belőle, hogy a szüzességet néhol értéktelen, sőt éppen ellenszenves semmiségként kezelik. Ez a nézőpont is megjelenik a könyvben, Valerie oldalával átellenben. Szerintem igenis fontos, hogy a lányok merjenek kiállni magukért, és ne szégyelljék azt, ha még nem feküdtek le senkivel, hiszen ők ettől egyáltalán nem válnak kevesebbé, sőt! Nagyon jó, hogy van végre egy könyv, ami ezt az üzenetet közvetíti, ráadásul olyan gyönyörű csomagolásban, amin az ember öt percig gondolkozik, vajon tényleg érdemes-e felbontania? Elárulom: érdemes.

Bővebben: http://mentaviragolvas.blogspot.hu/2015/08/kelly-oram-v…

2 hozzászólás
rafaelo0824>!
Kelly Oram: V is for Virgin

Hú, ez nagyon jó volt, bár féltem, hogy az írónő meglépi azt, amit nem akartam, hogy Val meglépjen, de szerencsére nagyon jól végződött. Kyle nagyon jó karakter, alig várom az ő történetét, van egy olyan érzésem, hogy mégiscsak hangulatosabb lesz az ő szemszögéből. Tetszett a könyv mondanivalója, hogy nem volt álszent sem pedig túl klisés. Megnézném a filmet, amit készítettek az egészből. Kyle dala nagyon bejött, sajnálom, hogy nem volt benne az egész album.

zsebibaba007>!
Kelly Oram: V is for Virgin

KEllyben most sem kellett csalódnom. Nagyon jó karaktereket hozott össze, és a megszokott Kelly humor is megvolt. Kyle <3

Avely>!
Kelly Oram: V is for Virgin

Az ABC gyilkosságok óta, olvasók ezrei tudják, hogy bizony az abc-ből is megtudnak élni egyesek. A magyarra fordítás NAGYON nehéz lenne ebben az esetben, de egye fene.
Ez a könyv úgy ahogy volt magába szippantott, az a rengeteg beszólás megnevettetett és örülök hogy elolvastam. Kicsit szirupos és mézes mázos volt a vége felé közeledve, de hát minden jó ha vége jó. Színes karakterek, örökös dráma, érdekes tartalom, szórakoztató hiszti parádé és folyamatos cselekmény. Kell ennél több egy ifjúsági könyvhöz mérten?
Egy jó kis propaganda ez a könyv, és mégha nem is annyira szépirodalmi a nyelvezete, szerintem érdemes az ifjúságnak olvasni az üzenete miatt. Milyen lenne egy ilyen könyv kötelező olvasmánynak?

rikkabe>!
Kelly Oram: V is for Virgin

Szeretem Kelly Oram könyveit, ez is kilóra megvett. Jól megírt történet, jó karakterek meglepő témaválasztás. Valahogy nagyon jó érzékkel nyúl fontos témákhoz, emészthető formában. Nem tudtam letenni .. Jó volt a vége is, nem volt HEA de ott volt a folytatás lehetősége… Nem is tudtam ellenállni – neki is álltam rögtön a következő résznek….

Dorczy>!
Kelly Oram: V is for Virgin

Annyira nagyon szeretem azokat a könyveket, amik tele vannak tanító jellegű mondanivalókkal, mégsem szájbarágósan ismételgetik kétoldalanként, amire rá akarnak vezetni. Ez is egy ilyen könyv.
Nagyon szépen van megfogalmazva a könyvben, én csak egyszerűen adnám át: miért kellene szégyellnie magát valakinek azért, mert hoz egy döntést az életében, jelen esetben, hogy vár a szexszel a megfelelő partnerig és a házasságig? Érdekes módon sokan sokat beszélnek magáról a szexről, mégis rengetegen vannak, akik csak azért kerülnek fizikai kapcsolatba valakivel – akár már általános iskolásként! –, mert úgy érzik, kimaradnak valamiből, ha nem lesznek rajta túl minél előbb. Miért nem lehet értelmesen ember módjára akár szülő – gyermek, akár tanár – gyermek viszonylatban úgy beszélni a témáról, hogy az a gyerek megértse a lényeget? Rejtély számomra.
Őszintén remélem, hogy a sok szójáték és alliteráció ellenére le lesz fordítva magyarra és nem csak sok emberhez jut el maga a könyv, hanem a mondanivalója is. Megéri elolvasni, mert ráadásként még humoros is, nem klisés annyira, és Kelly megint egy szuper könyvet alkotott, még akkor is, ha ezt hamarabb írta Cinderéknél.
Egyébként meg Kyle Hamilton, nekem érted megérte várni erre a könyvre ;)

Vivien23>!
Kelly Oram: V is for Virgin

Ennek a tortenetnek valahogy nem kapott el a feeling-je… Nekem kinszenvedes volt vegig olvasni, megsem volt szivem felbehagyni, ha mar elkezdtem. Nem tetszett Valerie karaktere, ossze-vissza picsogott benne.. Eddig nem csalodtam LOL konyvekben, most eljott ez az ido is.. Azert nem partolok el toluk, hiszen volt sok-sok szep elmenyem is.. :)


Népszerű idézetek

xoxo_ivett>!

The Top Ten Reasons Why Virgin Val Sucks
10. She called me a one-hit-wonder.
9. She doesn’t appreciate the endearing nickname I gave her.
8. She makes me write stupid blogs about her at four in the morning.
7. She’s encouraging people not to have sex.
6. She blew me off when I asked her out.
5. She has a crush on a douche bag.
4. She won’t answer any of my calls.
3. She’s such a tease with her look-but-don’t-touch policy.
2. I played a whole effing concert just for her and she didn’t come even though she told me she would. (You’re such a liar!)
And the #1 reason why Virgin Val sucks?
I still want her anyway.

Chapter 10

Kapcsolódó szócikkek: Kyle Hamilton · Valerie Jensen
Vivi_>!

She’s smokin’ hearts with a burnin’ flame
She’s got a wild side without a name
And when she’s riled it’s a cryin’ shame
Yeah! Yeah! Yeah! I’ve got it bad
Yeah! Yeah! Yeah! I’m going’ mad

Cause in your head you’ve got it right
Won’t go to bed without a fight
You think you’re wise, you think it shows
So show me wise without those clothes

She’s playin’ hardball and it’s nothin’ new
Short skirts so enjoy the view
She’s a coldblooded tease baby through and through
Yeah! Yeah! Yeah! I’ve got it bad
Yeah! Yeah! Yeah! I’m goin’ mad

Cause in your head you’ve got it right
Won’t go to bed without a fight
You think you’re wise you think it shows
So show me wise without those clothes

Come on Legs don’t go to waste
I could be your only savin’ grace”

“Put those morals on the back burner
Something tells me you’re a fast fast learner.

Kapcsolódó szócikkek: Kyle Hamilton · Valerie Jensen
_Arwen_>!

“Did we ever meet?” Kyle asked curiously.
“Not technically. You held a door open for me once when I had my hands full.”
“How chivalrous of me.”
“It was. You saw me carrying a stack of books so you jumped ahead of me, pulled open the door and said, ‘After you,’ with a big, sweeping bow.”
“You make it sound like I was a dork.”
“Are you kidding? I swooned for a year after that.”
“Seriously? That made you weak in the knees? If that’s all it takes, then why are we still sitting here? Let’s go find a door already.”

Kapcsolódó szócikkek: Kyle Hamilton · Valerie Jensen
xoxo_ivett>!

– If ever a girl was [worth waiting], Val, it'd be you, but I can't promise that. You have no idea what my life is like. There are always too many beautiful and willing women. There's too much temptation. Too much expectation. If I wasn't getting it from you I'd probably stray. I know how that sounds, but I'm just being honest. I'm only human, Val. A weak one who's been indulged way too long. I can't give you what you're asking for because I'm afraid of breaking your heart.

Kapcsolódó szócikkek: Kyle Hamilton
Cicu>!

For a moment we all just stood there gaping at the empty door. Then Olivia glared at me and went scrambling away, hoping to catch Kyle before he left the building.
“For the love of all things sinful!” Cara yelled after they were both gone. “That was off-the-charts HOT!” She blew out a long breath. “Girl, you are in so much trouble.”
“I can handle him.”
“No, you can’t.”
“Yes,” I said, annoyed. “I can.”
Cara shook her head. “Tell her Robin.”
Robin, who hadn’t said a word since Kyle arrived, grimaced. “That was…um…” She fanned herself. “Yeah, good luck with him.”
“We have to come up with a game plan,” Cara said.
“I have a game plan. ‘Just Say No.’ It’s a classic.”

Kapcsolódó szócikkek: Cara · Kyle Hamilton · Olivia Lewis · Robin Daniels · Valerie Jensen
xoxo_ivett>!

– Legs with attitude. – Kyle’s tone warmed with approval. – Why don’t you bring those beauties over here. I got a spot all ready for ‘em. – He and his buddies all chuckled when he patted his lap.
I wasn’t exactly impressed. – I think these legs are fine where they are, thank you very much.
Kyle wasn’t deterred at all by my rejection. – I wouldn’t have expected legs like those to be quite so shy.
– Not shy, – I informed him. – Just holding out for a better offer.

Kapcsolódó szócikkek: Kyle Hamilton · Valerie Jensen
xoxo_ivett>!

Suddenly we were standing toe to toe. His body took up so much space around me it was hard to breathe. I could feel his heat and we weren’t even touching. What had just happened? Kyle saw the overwhelmed look in my eyes and smirked. He brought his mouth down to mine and brushed my lips with a touch so feather-light that I gasped. My body reacted before my head could. I drifted into him as if he was somehow my new center of gravity. My eyes fluttered shut, and I waited for a kiss that never came. His lips were there, brushing back and forth over mine, teasing me cruelly until I ached with a desire so intense I started to shake. Kyle chuckled darkly.
– You’re in over your head with me, Virgin Val.

Kapcsolódó szócikkek: Kyle Hamilton · Valerie Jensen
_Arwen_>!

“You’re not much for words today, Legs,” he said, dropping his arm over my shoulder. I shrugged out from under him.
“I didn’t realize you were interested in talking.”
“That depends on whether the conversation is stimulating or not.”
“And what do you consider stimulating conversation?”
“Well pretty much anything that’s ever come out of your mouth has stimulated me on multiple levels.”

Kapcsolódó szócikkek: Kyle Hamilton · Valerie Jensen
_Arwen_>!

“Oh, yeah, I’m choosing to stay a virgin until I’m married. I’m a real rebel.”

Kapcsolódó szócikkek: Valerie Jensen
_Arwen_>!

Kyle smiled and kissed my hand. “See you tomorrow after the concert. I’ll cross my fingers that you decide to show up as my date instead of with a date.”

Kapcsolódó szócikkek: Kyle Hamilton · Valerie Jensen

A sorozat következő kötete

V is for Virgin sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Decked with Holly
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean
Marni Bates: Dial Em for Murder
Kasie West: The Distance Between Us
Jennifer Salvato Doktorski: How My Summer Went Up in Flames
Lauren Morrill: Meant to Be
Simone Elkeles: How to Ruin a Summer Vacation
Sarah Dessen: This Lullaby
Kerstin Gier: Sapphire Blue
Jenny Carroll: When Lightning Strikes